Alex21121988 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, Psycho_Warhead said: Για να πατήσει να έχει υψηλές τιμές στο ίδιο node και με ίδια VRAM θα πρέπει να φέρουν ένα πολύ δυνατό νέο feature σαν το FG που θα δουλεύει μόνο σε Blackwell. Εάν η 5080 παίζει στα 1400-1500 ευρώ μαγαζί, δεν θα πουλήσει τίποτα. Μια τέτοια κάρτα θα πρέπει να είναι 1000-1100 μαγαζί. Και εγώ αυτό πιστεύω. Απαξ και δεν δώσει ένα feature το οποίο θα είναι exclusive στις Blackwell, όπως μια νέα μορφή FG ή DLAA, δεν θα δικαιολογεί αυτή την διαφορά στις τιμές. Ας πούμε στην προηγούμενη γενιά, ένας με μια 3xxxx θα αισθάνθηκε ριγμένος όταν θα είδε FG αποκλειστικό στις 4xxx. Δεν υπήρχε τότε το FSR FG. Πάλι δυστυχώς θα αναλωθούμε να μιλάμε για τις τιμές του πέτσινου (όπως κάθε γενιά). Αναπολώ εποχές Maxwell και προφανώς Πασχάλαρου, που ήμασταν όλοι happy. Αναμένουμε και βλέπουμε αν θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση. Είμαι περίεργος να δω πως θα συμπεριφερθεί πχ μια 5090 αν μπει σε Gddr6 αντί για 7. Τι χασούρα θα υπάρχει anw.
just getting started Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 23 minutes ago, Alex21121988 said: Είμαι περίεργος να δω πως θα συμπεριφερθεί πχ μια 5090 αν μπει σε Gddr6 αντί για 7. Τι χασούρα θα υπάρχει anw. Αν πάρει κάποιος 5090 από εδώ, μπορεί να δοκιμάσει απλά downclock στις gddr7, έως ότου το bandwidth να φτάσει επίπεδα 4090. Θα δώσει αρκετά καλή εικόνα.
hln3 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Για να πατήσει να έχει υψηλές τιμές στο ίδιο node και με ίδια VRAM θα πρέπει να φέρουν ένα πολύ δυνατό νέο feature σαν το FG που θα δουλεύει μόνο σε Blackwell. Εάν η 5080 παίζει στα 1400-1500 ευρώ μαγαζί, δεν θα πουλήσει τίποτα. Μια τέτοια κάρτα θα πρέπει να είναι 1000-1100 μαγαζί. Ελλάδα όντως δεν θα πουλήσει, αλλά στον υπόλοιπο πλανήτη γτ όχι; Πήγε την 4080 στα 1199$, ενώ σαν προϊον δεν έλεγε, για να φέρει σ'αυτό το επίπεδο τις τιμές. Και στην τελική η 5080 θα έχει gddr7 και pcie 5.0, +πιθανότατα καλύτερες ψύκτρες για να σηκώσουν το νεο tdp, αυτά κοστίζουν
Psycho_Warhead Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Γιατί σε όλο τον πλανήτη κακοφαίνονται οι τιμές, άσχετα αν είναι 2-3 φορές πάνω από εμάς σε μισθούς. Η 4080 δεν πούλησε πουθενά καλά. Πήγαν να το ξεφτιλίσουν τελείως ονομάζοντας την 4070 12GB - 4080 12GB και το μάζεψαν άρον άρον απ' το κράξιμο που έπεσε. Η 5090 FE θα έχει 2slot cooler(AIO ?) σύμφωνα με τον kopite7kimi. Οι πιο κάτω λογικά θα έχουν παρόμοια coolers με τις 40. 4
tryfos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 48 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Πάλι δυστυχώς θα αναλωθούμε να μιλάμε για τις τιμές του πέτσινου (όπως κάθε γενιά). Αναπολώ εποχές Maxwell και προφανώς Πασχάλαρου, που ήμασταν όλοι happy. Αναμένουμε και βλέπουμε αν θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση. Βλέπω από την περιγραφή σου ότι έχεις μια Asus 4090 OC 24GB(!). Και μιλάς για...αναβάθμιση ήδη; Το επόμενο βήμα είναι να κόψεις και έναν μηνιαίο μισθό στον πέτσινο, γιατί είναι φτωχός και σε χρειάζεται. Αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι, ότι νομίζουμε ότι πρέπει κάθε 1-1,5 χρόνο να δίνουμε 2-2,5χ στην Nvidia. Από 'κει και πέρα έτσι, κι εγώ να ήμουν ο πέτσινος, θα την έβαζα 3χ την 5090, γιατί πολύ απλά...μπορώ. Έχουν δίκιο. Εγώ με μια ταπεινή 1060 και ακόμα παίζω μια χαρά το 85%-90% παιχνιδιών με κάποιες υποχωρήσεις. Αν και τα έχω, αρνούμαι να τα δώσω στο hype που λέγεται nvidia και στον πέτσινο. 2 4
cyberguy Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 6 minutes ago, tryfos said: Βλέπω από την περιγραφή σου ότι έχεις μια Asus 4090 OC 24GB(!). Και μιλάς για...αναβάθμιση ήδη; Το επόμενο βήμα είναι να κόψεις και έναν μηνιαίο μισθό στον πέτσινο, γιατί είναι φτωχός και σε χρειάζεται. Αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι, ότι νομίζουμε ότι πρέπει κάθε 1-1,5 χρόνο να δίνουμε 2-2,5χ στην Nvidia. Από 'κει και πέρα έτσι, κι εγώ να ήμουν ο πέτσινος, θα την έβαζα 3χ την 5090, γιατί πολύ απλά...μπορώ. Έχουν δίκιο. Εγώ με μια ταπεινή 1060 και ακόμα παίζω μια χαρά το 85%-90% παιχνιδιών με κάποιες υποχωρήσεις. Αν και τα έχω, αρνούμαι να τα δώσω στο hype που λέγεται nvidia και στον πέτσινο. και εγω απο 4090 θα παω σε 5090 μολις βγει. Αλλοι τα τρωνε στα μπουζουκια και αλλοι στον πέτσινο. Το ιδιο κάνω με όλο το hardware μου , ώστε να έχω την λιγότερη χασούρα (δεδομένου ότι θα πουλήσω την 4090 μολις παρω την 5090) 4
tryfos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Πάμε γερά, να το λέμε όλοι μαζί 10 φορές συνεχόμενες να το εμπεδώσουμε δηλαδή.... Τότε τί μιλάτε για τιμές ρε παιδιά; Αφού όσο και να έχει θα τα δώσετε τυφλά. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ας μιλήσετε για άλλα θέματα. 2 1 1
Fulgore Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Alex21121988 είπε Πάλι δυστυχώς θα αναλωθούμε να μιλάμε για τις τιμές του πέτσινου (όπως κάθε γενιά). Αναπολώ εποχές Maxwell και προφανώς Πασχάλαρου, που ήμασταν όλοι happy. Καλά ούτε και τόοτε ήμασταν όλοι happy αλλά τέλος πάντων... Ας ανακοινωθούν επίσημα οι κάρτες και βγούν και τα benchmarks και μετά αν θέλουν ορισμένοι να μιλάνε μόονο για τις τιμές του πέτσινου,την λίγη Vram κλπ κανένα θέμα. Απλά για άλλη μια γενιά οι περισσότεροι θα απέχουμε από τα θέματα γιατί είναι ανούσιο και τέρμα κουραστικό όλο αυτό. Καλή η πλάκα, καλός ο χαβαλές, καλοδεχούμενη η κριτική αλλά όλα με ένα μέτρο. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Fulgore 1
Arkin Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, tryfos είπε Βλέπω από την περιγραφή σου ότι έχεις μια Asus 4090 OC 24GB(!). Και μιλάς για...αναβάθμιση ήδη; Το επόμενο βήμα είναι να κόψεις και έναν μηνιαίο μισθό στον πέτσινο, γιατί είναι φτωχός και σε χρειάζεται. Αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι, ότι νομίζουμε ότι πρέπει κάθε 1-1,5 χρόνο να δίνουμε 2-2,5χ στην Nvidia. Από 'κει και πέρα έτσι, κι εγώ να ήμουν ο πέτσινος, θα την έβαζα 3χ την 5090, γιατί πολύ απλά...μπορώ. Έχουν δίκιο. Εγώ με μια ταπεινή 1060 και ακόμα παίζω μια χαρά το 85%-90% παιχνιδιών με κάποιες υποχωρήσεις. Αν και τα έχω, αρνούμαι να τα δώσω στο hype που λέγεται nvidia και στον πέτσινο. Πες τα. Μονο 1060 ολοι μας μπας και βαλουν μυαλο εκει στη nvidia και βαλουν την 5090 στα 500 ευρω. 3
Tambas91 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Πες τα. Μονο 1060 ολοι μας μπας και βαλουν μυαλο εκει στη nvidia και βαλουν την 5090 στα 500 ευρω. Ποιο θύμα έχει δώσει λεφτά για το σαπάκι την 1060 και κάνει τον πέτσινο πελουσιο? εγώ με τα ενσωματωμένα που έχουν οι καλύτεροι επεξεργαστές του εμποριου aka intel παίζω το 85%-99% των παιχνιδιών με λίγες υποχωρήσεις!! 1 6
kkatzos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cyberguy είπε και εγω απο 4090 θα παω σε 5090 μολις βγει. Αλλοι τα τρωνε στα μπουζουκια και αλλοι στον πέτσινο. Το ιδιο κάνω με όλο το hardware μου , ώστε να έχω την λιγότερη χασούρα (δεδομένου ότι θα πουλήσω την 4090 μολις παρω την 5090) Πως ακριβώς έχεις τη λιγότερη χασούρα με αυτό τον τρόπο; Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από kkatzos
aetos1988 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, kkatzos είπε Πως ακριβώς έχεις τη λιγότερη χασούρα; Εννοεί ότι πουλάει το παλιό hardware για να έχει όσο γίνεται λιγότερη χασούρα.
kkatzos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Εννοεί ότι πουλάει το παλιό hardware για να έχει όσο γίνεται λιγότερη χασούρα. Αν το πουλήσει ΠΡΙΝ βγει ο αντικαταστάτης έχει τη λιγότερη χασούρα. Όχι μετά, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. 1
apikoulas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Χαλαρώστε όλοι, επιλογές υπάρχουν. Σε Nvidia με μια χ60 εως χ70 έχεις πάντα το καλύτερο VFM, οτι κ να λέμε. Μιλάω για FPS per $ (ή ευρώ, αν αλλάξεις τις τιμές). Το εξελακι αυτό το δείχνει ξεκάθαρα, και αναμένεται κάθε τόσο... https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AZYdV5oVlSLEIsmrWigp6TzVi_M_Ekwe81yCoN1gWEs/edit?usp=drivesdk Επίσης συμφέρει να παίρνεις συνήθως στη μέση της ζωής μιας νέας σειράς, κάνα χρόνο μετά... Σίγουρα όχι στην αρχή! Και για όλους τους λόγους του early adopting. Αλλιώς πετάς λεφτά, που αν σου περισσεύουν, πάω πάσο... Η χ90 έχει νόημα μόνο για ΑΙ και επαγγελματικές εφαρμογές, λόγω της μνήμης, αλλιώς τερματίζεις μια χαρά και με μια χ80, για gaming. Με εξαίρεση ίσως τα 4Κ, που νομίζω δεν έχουν και πολλοί, ούτε έχει πολύ νόημα γενικά... Επίσης μπορείς πάντα να πάρεις μια 3090 μεταχειρισμένη με 600 ευρώ, και να γλιτώσεις ένα χιλιάρικο και βάλε απ την 4090. Εκτός αν σου περισσεύουν, όπως είπαμε.
spi79 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Χόμπι είναι μάγκες,δεν τρέχει κάτι.Όποιος μπορεί και γουστάρει, για μένα μαγκιά του,στην τελική δεν ενοχλεί και κανέναν.Άλλος τα ρίχνει σε ηχεία και ενισχυτές,άλλος σε μηχανές και αυτοκίνητα κτλ.Εξάλλου ο πέτσινος σιγά μην περιμένει εμάς για να τα οικονομήσει,από τη στιγμή που πουλάει με το τσουβάλι τις επαγγελματικές.Το καταλαβαίνεις μέχρι και απο το site του NVIDIA: World Leader in Artificial Intelligence Computing 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα