Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Τα 2500 για κάποιον που τη θέλει για επαγγελματική χρήση που του βγάζει χρήματα, είναι λίγα.

Για gamers είναι τραγικά πολλά. Γι' αυτούς τα "λογικά" είναι μέχρι 800 ευρώ για καμιά 5070Ti ας πούμε.

Οι επαγγελματίες (μικρό ποσοστό) θα αγοράσουν Quadro που είναι φτιαγμένη για αυτό το λόγο και όχι την RTX 5090.

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Οι επαγγελματίες (μικρό ποσοστό) θα αγοράσουν Quadro που είναι φτιαγμένη για αυτό το λόγο και όχι την RTX 5090.

Κάποιοι θέλουν την κάρτα για λίγο απ' όλα, επαγγελματική χρήση και gaming οπότε θα πάνε σε 5090. Αν θυμάμαι καλά ο Spartan117 είναι τέτοια περίπτωση.

Δεν αυξάνεται η μνήμη στα 32GB για gaming.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι φίλος μου έφτιαξε pc με την 4070ti 12gb όταν είχε βγει και την είχε πάρει 1200€, το 1000€ που λέτε είναι τιμές σκρουτζ και Jmctech μαγαζιών. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Κάποιοι θέλουν την κάρτα για λίγο απ' όλα, επαγγελματική χρήση και gaming οπότε θα πάνε σε 5090. Αν θυμάμαι καλά ο Spartan117 είναι τέτοια περίπτωση.

Δεν αυξάνεται η μνήμη στα 32GB για gaming.

Αυτοί είναι ακόμα πιο μικρό ποσοστό. Η μνήμη αυξάνεται στα 32 και στα 48 GB κλπ διότι πάντα θα υπάρχουν ανασφαλείς που θα πιστεύουν ότι "όσο πιο πολύ VRAM έχω τόσο πιο future proof είμαι" συν βέβαια αυτοί που θέλουν το "latest and gratest". 

Για άλλη μια φορά ο πέτσινος βρίσκει και τα κάνει. Κονομάει από τα "αρρωστάκια" του Hardware.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ο πέτσινος έδωσε ~500.000 Hopper κάρτες στην Microsoft μόνο, χέστηκε για το αν θα δώσει 5090 και πόσες..

Χωρίς καθόλου δόση troll μερικοί ακόμα δε καταλαβαίνουν ότι ο πέτσινος μας κάνει χάρη που βγάζει ακόμα κάρτες για εμάς και τεχνολογίες που κουβαλάνε τη βιομηχανία του gaming... που να αρχίσει να κλείνει και συμφωνίες με μεγάλες αυτοβιομηχανίες για να εξοπλίζει αυτοκίνητα με τα chipάκια του, δε θα βλέπουμε κάρτα ούτε με μπάρμπα στη κορώνη

• Like 4
Δημοσ.

Σίγουρα το gaming δεν είναι προτεραιότητα του αλλά κανείς δεν λέει όχι σε παραπάνω έσοδα. Άλλωστε ξέρουμε ότι όσο και να κοστίζουν πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να τις αγοράσουν (τις RTX 5090). 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Σίγουρα το gaming δεν είναι προτεραιότητα του αλλά κανείς δεν λέει όχι σε παραπάνω έσοδα. Άλλωστε ξέρουμε ότι όσο και να κοστίζουν πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να τις αγοράσουν (τις RTX 5090). 

το να πουλήσει 10.000 5090 σε gamers γι αυτόν πλέον είναι τα ψιλά που έχει στο κομοδίνο του, δε νομίζω να τον νοιάζει καθόλου αυτό το κέρδος... προσωπική γνώμη είναι ότι και αυτόν σαν επιχειρηματία δε τον συμφέρει να κλείσει την πόρτα στον gamer γιατί ποτε δε ξέρεις πως τα φέρνει ο καιρός... αν ήταν μονο για το κέρδος θα μας είχε πετάξει ήδη στο καναβάτσο μιας και τον συμφέρει πολύ περισσότερο να τα σπρώχνει αλλου

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

μα αν την 5090 την έβγαζε μόνο για devs θα μπορούσε να την κοστολογήσει παραπάνω. 

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

μα αν την 5090 την έβγαζε μόνο για devs θα μπορούσε να την κοστολογήσει παραπάνω. 

16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το να πουλήσει 10.000 5090 σε gamers γι αυτόν πλέον είναι τα ψιλά που έχει στο κομοδίνο του, δε νομίζω να τον νοιάζει καθόλου αυτό το κέρδος... προσωπική γνώμη είναι ότι και αυτόν σαν επιχειρηματία δε τον συμφέρει να κλείσει την πόρτα στον gamer γιατί ποτε δε ξέρεις πως τα φέρνει ο καιρός... αν ήταν μονο για το κέρδος θα μας είχε πετάξει ήδη στο καναβάτσο μιας και τον συμφέρει πολύ περισσότερο να τα σπρώχνει αλλου

Τον έχουμε γλωσσοφάει τον άνθρωπο! Άστε τον να βγάζει τις κάρτες του και να αγοράζει πέτσινα! Στο κάτω κάτω δεν αγοράζουμε και τελειώνει η παράσταση. Όμως κάνουμε ένα λάθος: μιλάμε με βάση την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. 

Στο Ενωμένο Βασίλειο π.χ. η οικονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και είναι μεγαλύτερη αγορά. Τον αγαπητό μας CEO δεν τον νοιάζει η Ελλάδα και χώρες σαν αυτήν. Σίγουρα θέλει να πάρει χρήματα και από εδώ αλλά στόχος του είναι οι μεγαλύτερες αγορές. 

Εμένα πιο πολύ με απασχολεί το gaming γιατί πλέον σπάνια κυκλοφορούν καλά παιχνίδια για τα οποία θα πεις "άντε να τα σκάσω για RTX 5090". Ή εγώ μεγάλωσα ή κυκλοφορούν τα ίδια και τα ίδια. ίδιοι μηχανισμοί, γραφικά έτσι κι έτσι που χωρίς PT δεν λένε τίποτα, γραμμικά μέχρι το κόκκαλο. 

Το μόνο που ζητάω είναι ένα game μίξη Skyrim με Cyberpunk 2077. Γραφικάρες, πολλές αποστολές, καλό σενάριο, futuristic, και πολλοί τρόποι να ολοκληρώσεις τα objective. Μέχρι στιγμής τίποτα. Να δούμε όμως τι θα λέει και αυτό εδώ.

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.

Τώρα θα προσπαθήσει να πλασάρει τις νέες RTX με νέα ''AI'' gimmicks και θα τις παρουσιάσει ως ''semi-επαγγελματικές'' για να δικαιολογήσει τις τιμές.

Ήδη αν διαβάσεις της Inno3D το marketing για την CES 2025, παντού βλέπεις ''AI'' και Neural Rendering κλπ.

Τα βαφτίσαμε όλα ''AI'' τώρα, αγοράζεις πλυντήριο ρούχων και γράφει ''AI'' πάνω..Marketing που απλά πουλάει, το πραγματικό AI δεν έχει εμφανιστεί ακόμα και όλοι ξέρουμε πως θα είναι.

1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

Χωρίς καθόλου δόση troll μερικοί ακόμα δε καταλαβαίνουν ότι ο πέτσινος μας κάνει χάρη που βγάζει ακόμα κάρτες για εμάς και τεχνολογίες που κουβαλάνε τη βιομηχανία του gaming... που να αρχίσει να κλείνει και συμφωνίες με μεγάλες αυτοβιομηχανίες για να εξοπλίζει αυτοκίνητα με τα chipάκια του, δε θα βλέπουμε κάρτα ούτε με μπάρμπα στη κορώνη

Έγραψα ακριβώς το ίδιο πριν κάνα μήνα.

• Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Τον έχουμε γλωσσοφάει τον άνθρωπο! Άστε τον να βγάζει τις κάρτες του και να αγοράζει πέτσινα! Στο κάτω κάτω δεν αγοράζουμε και τελειώνει η παράσταση. Όμως κάνουμε ένα λάθος: μιλάμε με βάση την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. 

Στο Ενωμένο Βασίλειο π.χ. η οικονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και είναι μεγαλύτερη αγορά. Τον αγαπητό μας CEO δεν τον νοιάζει η Ελλάδα και χώρες σαν αυτήν. Σίγουρα θέλει να πάρει χρήματα και από εδώ αλλά στόχος του είναι οι μεγαλύτερες αγορές. 

Εμένα πιο πολύ με απασχολεί το gaming γιατί πλέον σπάνια κυκλοφορούν καλά παιχνίδια για τα οποία θα πεις "άντε να τα σκάσω για RTX 5090". Ή εγώ μεγάλωσα ή κυκλοφορούν τα ίδια και τα ίδια. ίδιοι μηχανισμοί, γραφικά έτσι κι έτσι που χωρίς PT δεν λένε τίποτα, γραμμικά μέχρι το κόκκαλο. 

Το μόνο που ζητάω είναι ένα game μίξη Skyrim με Cyberpunk 2077. Γραφικάρες, πολλές αποστολές, καλό σενάριο, futuristic, και πολλοί τρόποι να ολοκληρώσεις τα objective. Μέχρι στιγμής τίποτα. Να δούμε όμως τι θα λέει και αυτό εδώ.

Βρε παιχνιδια εχει απειρα καλα και ΑΑΑ και indie χρονος δεν βρισκετε τοσο ευκολα. Ειδικα τα τελευταια χρονια το pc gaming απλα ζει την καλυτερη εποχη του. Οσο μεγαλωνουμε ο χρονος μικραινει ομως αυτο ειναι το κακο και σπαστικο στην ολη ιστορια. Τωρα οι καρτες δεν θα παιξουμε με 200fps θα παιξουμε με 70 και κατι εγινε. Απλα συζηταμε ως χομπι που εχουμε και πανω στο pc hardware. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Βρε παιχνιδια εχει απειρα καλα και ΑΑΑ και indie χρονος δεν βρισκετε τοσο ευκολα. Ειδικα τα τελευταια χρονια το pc gaming απλα ζει την καλυτερη εποχη του. Οσο μεγαλωνουμε ο χρονος μικραινει ομως αυτο ειναι το κακο και σπαστικο στην ολη ιστορια. Τωρα οι καρτες δεν θα παιξουμε με 200fps θα παιξουμε με 70 και κατι εγινε. Απλα συζηταμε ως χομπι που εχουμε και πανω στο pc hardware. 

Συμφωνώ σχετικά με το χρόνο. Αλλά οι προτιμήσεις του καθενός διαφέρουν. Πχ. σε εμένα δεν μου αρέσουν τα third person οπότε Alan Wake κτλ μένουν εκτός. Μόνο FPS και Strategy. 

Πχ παιχνίδια σαν το Deus Ex και Cyberpunk 2077 βγαίνουν σπάνια.

Το Indiana Jones θέλω να παίξω, πρέπει να είναι καλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

H 4090 στο launch με 1599$ MSRP Αμερικής, είχε 1949€ MSRP Γερμανίας(Λόγω 22% ΦΠΑ) το οποίο αργότερα έπεσε στα 1859 και αργότερα στα 1769.

Και αυτές οι τιμές αφορούσαν την FE, οι custom ξεκινούσαν από τα 2100+. Τώρα τιμή μαγαζί για 5080 θα είναι τα 1300-1400 και τιμή 5090 τα 2500+

Θεωρώ πως στο ράφι η 5080 θα είναι στα 1500, ενώ η 5090 γύρω στα 3.000 ευρώ αρχικά.
Στο 6 μηνο θα ηρεμήσει η 5080 κάπως, η 5090 δεν νομίζω...
Απλά σκέψου ότι εδώ και 2+ χρόνια δεν έχει βγει κάτι καινούργιο, και η τωρινή γενιά από πωλήσεις ήταν πάτος, πόση ζήτηση υπάρχει από κόσμο που έχει ampere.

Αν δεν παει καλά η 5080 θα σκάσει μύτη η 5070 ti με καλύτερο price/perf αλλιώς...

Επεξ/σία από hln3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...