Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 minutes ago, Πέτρος said:

Άμα το χχ70Τι είναι στα 350, ζήτω που καήκαμε.

Μακάρι να είναι. H 4080 είναι στα 320 άρα η ti 70άρα blackwell θα είναι αρκετά καλύτερη στα 350.

Θέμα θερμοκρασιών δεν υφίσταται εφόσον χρησιμοποιήσουν ανάλογες ψύκτρες με τις ada. Το μόνο ζητούμενο είναι να υπάρχουν >= 16GB.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, this.is.elia είπε

Μακάρι να είναι. H 4080 είναι στα 320 άρα η ti 70άρα blackwell θα είναι αρκετά καλύτερη στα 350.

Θέμα θερμοκρασιών δεν υφίσταται εφόσον χρησιμοποιήσουν ανάλογες ψύκτρες με τις ada. Το μόνο ζητούμενο είναι να υπάρχουν >= 16GB.

Αν δεν ανεβάσουν αριθμό κυκλωμάτων και πάνε σε συχνότητα (γιατί από ipc στις κάρτες είμαστε για κλάματα πόσες γενιές τώρα) μόνο, βράσε τα.

Δεν είναι λογική το μορ παουα για να βγει το αποτέλεσμα, κι αυτό σε μεγάλο βαθμό τελικά να είναι το εκάστοτε sw τρικ.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Πέτρος said:

Αν δεν ανεβάσουν αριθμό κυκλωμάτων και πάνε σε συχνότητα (γιατί από ipc στις κάρτες είμαστε για κλάματα πόσες γενιές τώρα) μόνο, βράσε τα.

Δεν είναι λογική το μορ παουα για να βγει το αποτέλεσμα, κι αυτό σε μεγάλο βαθμό τελικά να είναι το εκάστοτε sw τρικ.

Εμένα με ενδιαφέρει να είναι απλά πιο γρήγορη και σε καλύτερη τιμή από τις 4080/3090ται που έχω τώρα. Το TDP είναι απολύτως νορμάλ, έχουμε δει τάξεις μεγέθους χειρότερα στο παρελθόν. Για να είμαι ειλικρινής, ο αριθμός κυκλωμάτων δεν είναι κάτι που με απασχολεί όταν αγοράζω gpu. Το ipc, αν ισχύουν οι φήμες, θα είναι 50% πάνω αυτή τη γενιά.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Εμένα με ενδιαφέρει να είναι απλά πιο γρήγορη και σε καλύτερη τιμή από τις 4080/3090ται που έχω τώρα. Το TDP είναι απολύτως νορμάλ, έχουμε δει τάξεις μεγέθους χειρότερα στο παρελθόν. Για να είμαι ειλικρινής, ο αριθμός κυκλωμάτων δεν είναι κάτι που με απασχολεί όταν αγοράζω gpu. Το ipc, αν ισχύουν οι φήμες, θα είναι 50% πάνω αυτή τη γενιά.

φυσιολογικά η 5070ti 16gb θα είναι γρηγορότερη από 4080s όπως είναι και το αναμενόμενο

πάμε για παρουσίαση νέας σειράς δίχως ένα leak....μόνο αμφιλεγόμενα specs ....καλά θα πάει και αυτό...🤣

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Φυσικά και σε απασχολεί ο αριθμός κυκλωμάτων. Από κάπου θα πρέπει να βγει η αύξηση επιδόσεων.

Αύξηση ipc κατά 50% και αύξηση συχνότητας? Ναι, αν ισχύει κάτι τέτοιο πάει για μεγάλα πράγματα.

Αν... Μέχρι να το δούμε, world's tiniest basket.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, BabisTs είπε

φυσιολογικά η 5070ti 16gb θα είναι γρηγορότερη από 4080s όπως είναι και το αναμενόμενο

πάμε για παρουσίαση νέας σειράς δίχως ένα leak....μόνο αμφιλεγόμενα specs ....καλά θα πάει και αυτό...🤣

Θα σκάσουν όλα μέσα στο μήνα, 6/1 είναι η ανακοίνωση. Εδώ για την Intel πληροφορίες είχαμε κάμια βδομάδα πριν το επίσημο release. Έχουν ''σφίξει'' πολύ οι διαρροές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ελπίζω μόνο να μην θυμίζει  intel arrowlake release ο πέτσινος με τις 5000 🤣.....πολύ μυστικοπάθεια....

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
1 hour ago, Πέτρος said:

Φυσικά και σε απασχολεί ο αριθμός κυκλωμάτων. Από κάπου θα πρέπει να βγει η αύξηση επιδόσεων.

Αύξηση ipc κατά 50% και αύξηση συχνότητας? Ναι, αν ισχύει κάτι τέτοιο πάει για μεγάλα πράγματα.

Αν... Μέχρι να το δούμε, world's tiniest basket.

Βασικά αυτό που πρέπει να έχεις δεδομένο είναι μια (πολύ) σημαντική αύξηση στην απόδοση του dlss και γενικά του ML. Οι blackwell υποστηρίζουν fp4 στο hardware αντίθετα με τους tensor cores σε όλες τις προηγούμενες γενιές που είχαν minimum το fp8. Συνεπώς, σε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια στους υπολογισμούς (σίγουρα στο upscaling, πιθανολογώ και στο ray reconstruction) θα δούμε δυνατό uplift (x4, εάν το πάμε αμιγώς μαθηματικά). Πιθανολογώ ότι εάν τα studio βρουν τρόπους να κάνουν offloading του ray tracing στους tensor (π.χ να δημιουργηθεί κάποιου τύπου LOD για το RT) θα δούμε και εκεί μεγάλα πράματα. Και αυτό είναι εγγυημένο από την αρχιτεκτονική, ο πέτσινος έρχεται πολύ ψαγμένος σε αυτή τη γενιά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, BabisTs είπε

ελπίζω μόνο να μην θυμίζει  intel arrowlake release ο πέτσινος με τις 5000 🤣.....πολύ μυστικοπάθεια....

Για την 5090 σίγουρα δεν θα συμβεί αυτό, για τις μικρότερες μπορεί.

Αν η VRAM μείνει ίδια, θα είναι άλλη μια γενιά απογοήτευση για τους περισσότερους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγκεντρωτικα κάποιες απόψεις μου πάνω σε ότι leak έχουμε για τις 5000.

Αν βγει στα 16 η 5070ti δεν μπορεί να έχουμε 5080 με 16 έστω στα 20 θα είναι. 

Τα 350 δεν παίζουν με την καμία στην 5070ti. Δεν έχει νόημα με την 5080 στα 400 εκτός αν θέλουν να βγάλουν την ίδια κάρτα με 100 ευρω διαφορά και 10 15% διαφορά στις επιδόσεις.

Με τέτοιες καταναλώσεις σημαίνει ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στην αρχιτεκτονική από τις ada. Θα δώσουν συχνότητα στα τέρματα και παρέα με την gddr7x θα βγάλουν το performance jump που θέλουν με το ανάλογο ρεύμα προφανώς. Κάτι αντίστοιχο που κάνει η intel εδώ και χρόνια. 

Αν βγάλουν τόσο nerfed την 5080 δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει πάνω από 1200 ευρώ. Ειδικά αν η 5070ti παίξει τόσο κοντά της η οποία δεν μπορεί να έχει πάνω από 1000αρικο οταν τόσο έχει η 4080super.

Δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν αλλά αν πιστεύουν ότι βγάζοντας 5090 50% πάνω από οτιδήποτε κυκλοφορεί με τις υπόλοιπες 1 γενιά πίσω ο κόσμος θα τρέξει είναι αρκετά γελασμενοι. Θα τρέξει το ποσοστό που πήρε 4090 στα 2200 οπότε και 2500 να την βγάλουν πάλι το ίδιο ποσοστό θα τρέξει. 

Δεν φαίνεται σοβαρή αρχιτεκτονική με τα ρεύματα που έχουν αναφερθεί και φαίνεται ότι σιγά σιγά πιάνουμε ταβάνι από εκεί και πέρα θα πρέπει να σκέφτονται άλλους τρόπους να ανεβάζουν τα tflops. 

20 μέρες έμειναν οπότε η ουρά έμεινε. Ελάχιστοι ανυπομονούν και ακόμα πιο ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα ποσά που έχουν αναφερθεί ανά κατηγορία. 

Αν θέλουν να συνεχίσει να τους κράζει ο κόσμος για περιπτώσεις όπως το indiana jones ας συνεχίσουν. Ανάγκη δεν έχουν αλλά ο κόσμος δεν θα γίνεται μόνιμα κορόιδο στο ίδιο παιχνίδι. Κορόιδεψε με 1 φορά ντροπή σου κορόιδεψε με 2 φορές ντροπή μου. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Αν βγει στα 16 η 5070ti δεν μπορεί να έχουμε 5080 με 16 έστω στα 20 θα είναι. 

Τα 350 δεν παίζουν με την καμία στην 5070ti. Δεν έχει νόημα με την 5080 στα 400 εκτός αν θέλουν να βγάλουν την ίδια κάρτα με 100 ευρω διαφορά και 10 15% διαφορά στις επιδόσεις.

Αν βγάλουν τόσο nerfed την 5080 δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει πάνω από 1200 ευρώ. Ειδικά αν η 5070ti παίξει τόσο κοντά της η οποία δεν μπορεί να έχει πάνω από 1000αρικο οταν τόσο έχει η 4080super.

Θα έχεις επανάληψη του ad103... 4080s (320w) με 4070ti s (285w) έχουν 15% διαφορά σε αποδοση ... 200$ διαφορά στο msrp τους στην παρουσίαση, είναι με ίδιο bus και ίδια vram και οι δύο τους... Άνετα το ξανα επαναλάμβανε ο πετσινος το ίδιο παραμύθι με το gb203 και τις 5080-5070ti. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Για την 5090 σίγουρα δεν θα συμβεί αυτό, για τις μικρότερες μπορεί.

Εννοείται αφού μόνο αυτό το sku (το Χ90) τον ενδιαφέρει πραγματικά και θα τον ενδιαφέρει από εδώ και πέρα ....οι υπόλοιπες κάρτες παίξτε με το slider των settings μας λέει εμμέσως.🤣

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...