Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, BlurayMoviesGreece said:

Για ρωτηστε αυτους που εχουν 4080,4090,5080,5090 αν παιζουν με DLSS Q και αν αυτοι παιζουν που ειναι το κακο να το βαλει μια καρτα των 300-400€;

Ε προφανώς έχει νόημα το DLSS σε 1440+ όταν όμως θες τα πάντα δεξιά και ΜΕ Rt/Path tracing ή μόνο για την ανάλυση αυτή εφόσον η κάρτα αρχίζει και τα παίζει και δεν τραβάει ή η φιλοσοφία της μηχανής γραφικών είναι υλοποιημένη ως έτσι (Unreal Engine 5). Στα 300-400€ δεν παίζεις έτσι κι αλλιώς κάτι παραπάνω από mid/high settings (μιξαρισμα). 

Εγώ ντρέπομαι σε 1080p με την 3070 να ανοίξω DLSS. NATIVE AS FUCK σαν boomer. 

4Κ 42 - έχω αλλά παίζω με την 3070 μόνο πολύ παλιά games του backlog που δεν έχουν καν DLSS τα περισσότερα εξ αυτών από φυσικού τους. (Ε λογικό για το 2011-12 που είναι αρκετά) Δεν αντέχει για κάτι πολύ σύγχρονο και πόσο μάλλον απαιτητικό, με εξαίρεση κάποια απλοϊκά horrorακια του τάλιρου από το Steam.

Για τα MP games πάω πίσω σε 1080 και στην 24αρα για να παίζω σε High settings και στο refresh rate μου (144).

Τώρα καλοκαίρι - καλά να είμαστε - μια 9070 στα 600€, ίσως θα είναι ότι πρέπει για πιο άνετο 4Κ (όχι ULTRA FULL αλλά σαφώς καλύτερα από την 3070). Το τελευταίο διάστημα, 2 φορές καλύψαμε άλλο μέλος της παρέας μου με Sapphire 9070XT pulse στα 713€ τελική (ΦΠΑ, τέλη, μτφ✓) από Αμαζον Αγγλίας και ζηλεύω, αλλά είμαι εν μέσω μετακόμισης. Ίσως έως τότε να έχουν δει καλύτερες μέρες τιμών γενικα

9 hours ago, malakudi said:

Τι επιδόσεις, εμφάνιση, θόρυβο τσαμπουνάς εδώ; Στα 400+ ευρώ έπαιρνες 1070 που ήταν 35% πιο ισχυρή, εσύ έδωσες παραπάνω για θερμοκρασίες σε 1060; Τι θερμοκρασίες σε 120W κάρτα;  Ότι να 'ναι. Εμφάνιση λέει, ποιος νοιάζεται για εμφάνιση; Καλλιστεία κάνουμε;

Ήταν η εποχή που 100 ευρώ παραπάνω έδιναν σημαντικές επιδόσεις, όχι όπως σήμερα που πέρνεις λίγο καλύτερο cooler και rgb.

ΚΑΡΤΑΡΑ η 1070 για την εποχή της. 8GB το 2016. Έδωσε το διπλάσιο μέγεθος vram απ' τον προκάτοχο της, raw performance σχεδόν ίδιο με μια 980Ti (top dog) στα 400κατι€. Πάνε αυτές οι εποχές τώρα. 

*Δεν βρίσκω την παραγγελία μέσα στο case king (κάτι άλλαξε στην πλατφόρμα τους μάλλον) - μόνο το παραστατικό της πληρωμής από τότε.

Screenshot_2025-04-22-19-08-36-417_com.google.android.gm-edit.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

τωρα για τον άλλο συμφορουμιτη αντε να του εξηγείς ότι και η 5070ti mid range θεωρείται (είναι μάπα) αλλά η 9700xt με ένα κατοσταρικο λιγότερο είναι καρταρα μπροστά της 

Στο αρχικο σου σχόλιο μίλησες γενικά και αόριστα για mid range, δεν αναφέρθηκες από την αρχή σε 5070ti/9070xt.

Προφανώς το σχόλιο σου παύει να ισχύει αν αναφερθούμε και σε 5070/9070, όπως έγραψα(και προσπέρασες).

Ούτε και η 5070ti είχε από τον προηγούμενο μήνα μέχρι σήμερα 100ευρώ διαφορά απο την 9070xt,..

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Ούτε εμενα μου αρέσει ο οπαδισμός σε διαφορα επίπεδα γιατί διαμορφώνει και την "αντικειμενική" κρίση του καθενός πέραν τις υποκειμενικής...

Αντικειμενικά λοιπόν μιλώντας πάλι μια AMD αγκομαχάει να φτάσει το προηγούμενο mid range της NVIDIA, είναι χειρότερη σε ΌΛΑ από την αντίστοιχη πράσινη κάρτα με μονο ατού την τιμή η οποια όμως πάντα ακολουθάει σχετικά κοντά...

και τα σχόλια που βλέπω είναι γενικά πολύ light για αυτές τις κάρτες αλλα με την πετρα στο χέρι για τις πράσινες

Τέλος πάντων, οτι καταλαβαίνει ο καθένας.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

Πολύ σωστά μόνο αντικειμενικός δεν είμαι γιατί τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 4 cpu AMD και 1 intel … οπότε ο Blu-ray μπορεί κάλλιστα να με χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο fanboy γιατί εγώ ψηφίζω με το πορτοφόλι μου και όχι με λόγια … τώρα για τα υπόλοιπα περί 3D cache και ο πετσινος σου δίνει ένα σορό τεχνολογίες που δε τις δίνει η AMD αλλά εκεί δε βλέπω τόσο ευαισθησία 

Άσε ρε Tampa που πήρες AMD hardware και πας να το παίξεις αντικειμενικος! Όλοι ξέρουμε ότι είσαι ο... Αυτιάς του Πέτσα!

Για την αγορά Intel gpu και μόνο αξίζεις permanent ban από εδώ!!!! 

• Haha 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

H 7900GRE έγινε launch στης 27 Ιουλίου 2023

Το καλοκαιρι 2023 βγηκε η 7900GRE, ΜΟΝΟ αν εισαι κινεζος.
in your face dancing GIF by KungFuNinjaGuy

Στις υπολοιπες χωρες βγηκε πριν ενα χρονο και δυο μηνες ακριβως! 02/24

https://www.techradar.com/computing/gpu/amd-radeon-rx-7900-gre

Πολυ δυσκολο λοιπον να χρησιομοποιηθει ο ορος "replacement"

• Haha 1
Δημοσ.
2 minutes ago, _Petros_ said:

Το καλοκαιρι 2023 βγηκε η 7900GRE, ΜΟΝΟ αν εισαι κινεζος.
in your face dancing GIF by KungFuNinjaGuy

Στις υπολοιπες χωρες βγηκε πριν ενα χρονο και δυο μηνες ακριβως! 02/24

https://www.techradar.com/computing/gpu/amd-radeon-rx-7900-gre

Πολυ δυσκολο λοιπον να χρησιομοποιηθει ο ορος "replacement"

Δεν ήταν στα αρχικά σχέδια η επέκταση εκτός αυτής της αγοράς. Πήγε καλά, είδαν ενδιαφέρον και την πέταξαν και προς τα δικά μας μέρη. 

Γι αυτό καθυστέρησε.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tommy^ είπε

Άσε ρε Tampa που πήρες AMD hardware και πας να το παίξεις αντικειμενικος! Όλοι ξέρουμε ότι είσαι ο... Αυτιάς του Πέτσα!

Για την αγορά Intel gpu και μόνο αξίζεις permanent ban από εδώ!!!! 

Σήκωσες κεφάλι βλέπω ....άντε στην κρυψώνα σου μωρή δαντέλα της Λίζας!

• Haha 6
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Ένα προϊόν δε το κρίνεις μόνο βάση τιμής… αν μια κάρτα δεν έχει καλό σύστημα ψύξης και κάνει throttle , αν έχει δυσανάλογη δύναμη με vram , αν έχει μεγάλες διακυμάνσεις σε bench και παιχνίδια που δε θα έπρεπε είναι μερικά κριτήρια και κάρτα με 8gb δε θα έπρεπε να υπάρχει και οι 5060 12 gb έπρεπε να έχει … για εμένα όλες οι φετινές κάρτες είναι σκουπίδια ανεξαιρέτως, αλλά θέλω να κάνω το χόμπι μου οπότε θα πάρω την καλύτερη δυνατή επιλογή δε κάθομαι να λέω (σοβαρά) ότι πήρα το καλύτερο ή να προετοιμάζω το έδαφος όπως κάνουν μερικοί μερικοί ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε :P

Βέβαια η Nvidia ξέρει τι κάνει. Έβγαλε την 5060Ti 8GB να μπορεί να ''παίζει μπάλα'' με τις τιμές ( να διατηρεί υψηλές 😉). Πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει και η AMD... 

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Πολύ σωστά μόνο αντικειμενικός δεν είμαι γιατί τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 4 cpu AMD και 1 intel … οπότε ο Blu-ray μπορεί κάλλιστα να με χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο fanboy γιατί εγώ ψηφίζω με το πορτοφόλι μου και όχι με λόγια … τώρα για τα υπόλοιπα περί 3D cache και ο πετσινος σου δίνει ένα σορό τεχνολογίες που δε τις δίνει η AMD αλλά εκεί δε βλέπω τόσο ευαισθησία 

Ας κάνω τον συνήγορο του διαβόλου :devil:

Δεν λέει κάτι αυτό, μπορεί κάποιος να έχει πολλά λεφτά και να παίρνει πχ. Intel έτσι για να δοκιμάσει και ας είναι fanboy της AMD. Εάν το ίδιο άτομο όμως ήταν πιο στρυμωγμένο οικονομικά δεν θα πήγαινε ποτέ σε Intel 😇.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Άρα συμφωνείς ότι η 5060Ti 8GB είναι DOA αφού αν θέλεις κάρτα για 1080p πας σε 5060 και για παραπάνω πας κατευθείαν στην 5060Ti 16GB. Απλά η 5060 8GB δεν έπρεπε να υπάρχει καν, άντε μόνο για OEM/ODM σε έτοιμα συστήματα , αλλά όχι για DIY retail.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι DOA, εξαρταται απο τα games που θες να παιξεις και απο τη διαφορα τιμης που προκυπτει στο ραφι.
Γι αυτα που θελω εγω που δεν ειναι Single Player AAA με την 5060Ti 8gb θα παιξω 1440p Max Settings.
Φανταζομαι οτι υπαρχουν πολλοι σαν εμενα που παιζουν MMO RPG,ARPG για χρονια και δεν τους ενδιαφερουν τα Spiderman,Indiana Jones που παιζεις vs PC 1 βδομαδα  τα τερματιζεις και πας στο επομενο.

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Ε προφανώς έχει νόημα το DLSS σε 1440+ όταν όμως θες τα πάντα δεξιά και ΜΕ Rt/Path tracing ή μόνο για την ανάλυση αυτή εφόσον η κάρτα αρχίζει και τα παίζει και δεν τραβάει ή η φιλοσοφία της μηχανής γραφικών είναι υλοποιημένη ως έτσι (Unreal Engine 5). Στα 300-400€ δεν παίζεις έτσι κι αλλιώς κάτι παραπάνω από mid/high settings (μιξαρισμα).

Aν καποιος θελει να παιξει 1440p ολα δεξια με RT/PT τοτε κοιταει λαθος καρτα αν νομιζει οτι η καθε xx60 θα το καλυψει.
Αν τον καλυπτε δεν θα υπηρχαν xx70.
Oι xx60 ειναι για 1080p Light 1440p.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι DOA, εξαρταται απο τα games που θες να παιξεις και απο τη διαφορα τιμης που προκυπτει στο ραφι.
Γι αυτα που θελω εγω που δεν ειναι Single Player AAA με την 5060Ti 8gb θα παιξω 1440p Max Settings.
Φανταζομαι οτι υπαρχουν πολλοι σαν εμενα που παιζουν MMO RPG,ARPG για χρονια και δεν τους ενδιαφερουν τα Spiderman,Indiana Jones που παιζεις vs PC 1 βδομαδα  τα τερματιζεις και πας στο επομενο.

Αμερική στο Newegg η 8GB με την 16GB έχουν μόλις 60 δολάρια διαφορά (420 vs 480), DOA η 8GB ακόμα και για αυτούς που θέλουν να παίζουν μόνο esports.

https://www.newegg.com/p/pl?N=100007709 601484995&Order=1

Ps. Πριν ένα λεπτό είχε 3-4 διαφορετικές κάρτες ετοιμοπαράδοτες στα 480 δολάρια, τώρα δεν έχει καμιά αλλά  η φτηνότερη 16GB είναι στα 430 δολάρια

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αμερική στο Newegg η 8GB με την 16GB έχουν μόλις 60 δολάρια διαφορά (420 vs 480), DOA η 8GB ακόμα και για αυτούς που θέλουν να παίζουν μόνο esports.

https://www.newegg.com/p/pl?N=100007709 601484995&Order=1

Στο Caseking εχει 5060Ti 8gb με 399€ και 5060Ti 16gb με 449€.
Για καποιον που θελει να διαθεσει 450€ προφανως η 16gb ειναι πολυ καλυτερη επιλογη.
Για αυτον ομως που κοιταζε 5060 στα 330€ μιλαμε για +70€ και +120€.
Τα 70€ ισως τα δωσει για καλυτερη καρτα ,τα 120€ ειναι διαφορα που δυσκολα θα παει.
Ολα θα εξαρτηθουν απο τη τιμη στο ραφι 1 μηνα μετα τη κυκλοφορια της 5060 που θα εχουν σταθεροποιηθει οι τιμες.
Εγω θα αποφασισω το καλοκαιρι.

Δημοσ.
1 minute ago, BlurayMoviesGreece said:

Στο Caseking εχει 5060Ti 8gb με 399€ και 5060Ti 16gb με 449€.
Για καποιον που θελει να διαθεσει 450€ προφανως η 16gb ειναι πολυ καλυτερη επιλογη.
Για αυτον ομως που κοιταζε 5060 στα 330€ μιλαμε για +70€ και +120€.
Τα 70€ ισως τα δωσει για καλυτερη καρτα ,τα 120€ ειναι διαφορα που θα τη σκεφτει σοβαρα.

Στο ένα θα δώσει 70 ευρώ τσάμπα, στο άλλο θα δώσει 120 ευρώ και θα ανέβει κατηγορία για να μπορεί να παίζει και σε 4K αρκετά παιχνίδια. Όπως και να το δεις η 5060Ti 8GB είναι DOA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στο ένα θα δώσει 70 ευρώ τσάμπα, στο άλλο θα δώσει 120 ευρώ και θα ανέβει κατηγορία για να μπορεί να παίζει και σε 4K αρκετά παιχνίδια. Όπως και να το δεις η 5060Ti 8GB είναι DOA.

Καθε φορα που μιλαμε για καρτα αλλαζετε τα games οπως βολευει.
Βγαζατε DOA 4080s 5070Τi για 4Κ και τωρα συζηταμε για 4Κ με 5060Τi 16gb σε πολλα παιχνιδια.
Λεω για 1440p Light gaming με 5060Ti 8gb και μου λετε για Indiana Jones αλλα με τη 16gb παιζει πολλα σε 4Κ :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...