Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

δεν έχει άλλη μιας και δεν έχει σχέση με vram

ούτε αυτό έχει σχέση , αν είναι τα ρίχνεις και low και παίζεις άνετα με 8gb. Υποκειμενικό είναι αυτό . Αλλιώς επεκτείνεται και στο αν παίζεις native ή με dlss ...

16gb απαίτηση παιχνιδιού VS λιγότερα απο 16gb κάρτας = fail (αυτό είναι και το ζουμί)

Αυτη με τα 60-70fps φυσικα και δεν εχει σχεση με Vram εχει μετριο πυρηνα.
Αυτο δηλαδη που εφερα σαν αντιπαραθεση με τη Vram, o πιο δυνατος πυρηνας ειναι πιο σημαντικος απο τη Vram.
Δεν ειπα να τα ριξεις στο Low εκει η διαφορα ειναι αισθητη, απο Ultra σε High δεν εχει καμια διαφορα που να φαινεται στο ματι αισθητα, ειναι περισσοτερο ψυχαναγκαστικο να θες να παιξεις Ultra παρα αισθητικο.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Για να έχεις αυτά χρειάζεται έξτρα δουλειά από τον αρτιστα και γενικά πρέπει από την αρχική ανάπτυξη του παιχνιδιού να υπάρχει ως βασικός στόχος η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση👍από μόνο του το phsyx θαύματα δεν κάνει, τα εργαλεία είναι εκεί,καλή τύχη να βρεις κάποιον να τα αξιοποιήσει 😜

Αν γινόταν αυτό θα υπήρχε έστω ένα παιχνίδι να το κάνει, απ ότι φαίνεται η μηχανή αυτή έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες... δες πχ πως έχει σπρώξει με sponsored παιχνίδια το πραγματικό rt-pt και όχι το μουσαντένιο με μια σκιά...

απ την άλλη υπάρχουν παιχνίδια με τόσο ωραία physics που δε χρειάζονται αυτή τη βλακεία και κάνουν παπάδες από την engine του παιχνιδιού

Επεξ/σία από Tambas91
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Αυτο δηλαδη που εφερα σαν αντιπαραθεση με τη Vram, o πιο δυνατος πυρηνας ειναι πιο σημαντικος απο τη Vram.

ναι η αντιπαράθεση είναι άκυρη

1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

πρακτικά όχι όταν ξεμένει απο vram , δεν είναι υποκειμενικό . Το αν σαν χρήστης κάνεις workarounds (κατεβάζοντας την ποιότητα) είναι υποκειμενικό :)

Εννοείται καταλαβαίνω τι λες , απλά δε συμφωνώ ειδικά όταν οι μηχανές παιχνιδιών στοχεύουν στο γρήγορο αποτέλεσμα $$$ . Δλδ στο μέλλον θα χειροτερεύσει η φάση .

Το οτι θα έπρεπε να φτάνουν 8G σε ΑΑΑ τίτλους είναι άλλο θέμα δυστυχώς

Δημοσ.
17 minutes ago, Tambas91 said:

Εν το μεταξύ άσχετα αν είναι σωστό ή όχι αυτό που έκανε η nvidia, πιο irrelevant τεχνολογία από physx και hairworks παίζει να μην υπάρχουν, απλά βρίσκονται εκεί για να κόβουν performance και δε κάνουν καμια απόλυτος διαφορα... να πω ότι μιλάγαμε για πραγματικά physics που έχουν αλληλεπίδραση με το παιχνίδι ok, αλλα εδώ μιλάμε για απλά πετραδάκια που απλά εξαφανίζονται μετά από λίγο

Κανονικά physics είναι και έχουν αλληλεπίδραση με το παιχνίδι, απλά ως συνήθως τα έκανε proprietary τεχνολογία η NVIDIA και σταμάτησαν να τα χρησιμοποιούν οι devs, επίσης οι κάρτες δεν είχαν την δύναμη να τρέξουν τόσο πολύπλοκα physics εκείνα τα χρόνια και επιπλέον ο κόσμος δεν κατάπινε αμάσητα τα marketing της NVIDIA τόσο εύκολα πριν 10 χρόνια.

Δημοσ.

Γενικα τα Physics ειναι κατι που εγω πάντα εκτιμούσα και ηταν ενας καθοριστικός παραγοντας που επελεξα το πρασινο στρατόπεδο στα νιατα μου.

Το θεμα ειναι οτι ο κοσμος παντα τα εκραζε, δεν τα εκτιμουσε, τα κοροϊδευε και τα ελεγε gimmicks για τον απλούστατο λόγο ότι οι σαπιοamd δε τα υποστηριζανε.

Τωρα ξαφνικα μετα απο 15 χρονια ολοι τα θυμήθηκαν και ξαφνικα εγιναν ζωτικο κομματι της ζωης τους!

Η αποψη μου ειναι οτι πισω απο αυτο τον ντορο (κατα συντριπτική πλειοψηφία) ειναι τα κλασσικα AMD trolls καθως και πικροχολοι χρηστες που δε θα επαιρναν ουτως ή αλλως σειρά 5000 και απλα μπαινουν εδω μεσα να ξεσπασουν.

Αλλωστε τα περισσότερα (συντριπτική πλειοψηφία παλι) απο ολα εκεινα τα παιχνιδια που ειχαν 32bit physx ειναι τοσο παλια που ουτως ή αλλως δε μπορουμε να τα παιξουμε γιατι ειναι 4:3, δεν εχουν UI scaling για 4Κ οθονες με αποτέλεσμα να μη βλεπεις τιποτα και καποια δε παιζουν καν στα σύγχρονα Windows.

Εγω θα επρεπε π.χ. να ειμαι απο τους πρωτους που θα κλαίγονται γιατι μονο και μονο ενα παιχνιδι να ειχε αυτη τη τεχνολογία το αγοραζα.

Εχω Library+- 1800 παιχνίδια, σε steam κτλ.

Εχω επανειλημμένα παει να παιξω παλια και δε παιζει σχεδον τιποτα.... δυστηχως μενουν για συλλογή.

Αλλα μην βγαινουμε τωρα με κροκοδειλια δακρυα και κλαιμε.... βλεπω τα σχολια μερικων και κανει καραμπαμ οτι μεχρι προχτες που το Googlaran ουτε καν ηξεραν τι είναι αυτο και ότι υπαρχει...

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Κανονικά physics είναι και έχουν αλληλεπίδραση με το παιχνίδι, απλά ως συνήθως τα έκανε proprietary τεχνολογία η NVIDIA και σταμάτησαν να τα χρησιμοποιούν οι devs, επίσης οι κάρτες δεν είχαν την δύναμη να τρέξουν τόσο πολύπλοκα physics εκείνα τα χρόνια και επιπλέον ο κόσμος δεν κατάπινε αμάσητα τα marketing της NVIDIA τόσο εύκολα πριν 10 χρόνια.

Το ίδιο συμβαίνει και με το rt αυτή τη στιγμή, δες όμως ποσο σπρώξιμο έχει φάει.... ακόμα και το video που έχει βάλει ο 7nisiotis πιο πίσω για να δείξει την κακή 5090 δες και την 4090 πως τρέχει:

Spoiler

image.png.b8a60e2c6682760063d28584858dbcda.png

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι άμα η 4090 δε μπορεί να βγάλει κανονικά fps για 5 πέτρες στο πάτωμα φαντάσου ποσο κακή είναι η μηχανή και τι ισχύ θα ήθελε για να κάνει παπάδες που κάναν αλλα παιχνίδια όπως το crysis 1 αλλα τώρα ξαφνικά στεναχωρεθήκαμε που δε θα το υποστηρίζει η 5000 λες και αυτό είναι το πρόβλημα στη νέα σάπια γενιά

Δημοσ.

Προσωπικά πάντως θυμάμαι ότι τα physx έτρεχαν χάλια ακόμα και στις high end gpu’s της εποχής όπου έβγαιναν τα παιχνίδια που τα υποστήριζαν. Τόσο πολύ που ο περισσότερος κόσμος πρότεινε να είναι όλα στο off για να τρέξουν τα παιχνίδια με ικανοποιητικό performance. 

Γενικά ποτέ δεν ήταν optimized σαν τεχνολογία και γι αυτό εν τέλει  εγκαταλήφθηκαν. Μια πλήρη αποτυχία. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Sensible είπε

Τι ειναι αυτο το σκιάχτρο αδερφακι μου σκιαχτηκα! 

Ας πει καποιος στο φιλο να αφήσει τα κομπιουτερ και να παει γρηγορα σε κανα πλαστικο χειρουργο να ριξει τα λεφτα του καλύτερα 🤣

Το περιεχομενο του βιντεο που δε ξερει ουτε τα "αρ τι εχ" να πει ειχα καιρο να γελασω με τοση κοτσανολογια!! 

Δημοσ.
4 minutes ago, MikeGR7 said:

Γενικα τα Physics ειναι κατι που εγω πάντα εκτιμούσα και ηταν ενας καθοριστικός παραγοντας που επελεξα το πρασινο στρατόπεδο στα νιατα μου.

Το θεμα ειναι οτι ο κοσμος παντα τα εκραζε, δεν τα εκτιμουσε, τα κοροϊδευε και τα ελεγε gimmicks για τον απλούστατο λόγο ότι οι σαπιοamd δε τα υποστηριζανε.

Μάλλον κάτι μπερδεύεις,

Δεν χρειάζεσαι NVIDIA κάρτα για να τρέξεις Physics, όλα τα Gaming Engines έχουν μέσα Physics Engines η μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμα όπως η Bullet, Havok, η ακόμα και διάφορα simulations όπως τα AMD TressFX κπλ. Μόνο για το PhysX χρειάζεσαι NVIDIA κάρτα γιατί το έκανε proprietary η NVIDIA όταν εξαγόρασε την AGEIA.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι λέτε (και λέμε) ότι τώρα είναι η ευκαιρία της ΑΜD να χωθεί με stock, άρα καλύτερες τιμές, να λέτε όλη την αλήθεια λεβέντες... Δεν είναι για να αγοράσουμε AMD αλλά για να μπει στο μάτι του πέτσα έστω και λίγο, μήπως πάρουμε καμιά καρτούλα σε καμιά νορμαλ τιμή anw. Δεν είναι ότι είχαμε σκοπό οι περισσότεροι αν όχι όλοι να μεταβούμε στους κόκκινους. Έχω να δω πραγματικό flagship gpu από τους κόκκινους από την 7970 era. 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alex21121988 είπε

Όσοι λέτε (και λέμε) ότι τώρα είναι η ευκαιρία της ΑΜD να χωθεί με stock, άρα καλύτερες τιμές, να λέτε όλη την αλήθεια λεβέντες... Δεν είναι για να αγοράσουμε AMD αλλά για να μπει στο μάτι του πέτσα έστω και λίγο, μήπως πάρουμε καμιά καρτούλα σε καμιά νορμαλ τιμή anw. Δεν είναι ότι είχαμε σκοπό οι περισσότεροι αν όχι όλοι να μεταβούμε στους κόκκινους. Έχω να δω πραγματικό flagship gpu από την 7970 era. 

Εγώ AMD θέλω να αγοράσω αλλα με τις σάπιες κάρτες τις με αποτρέπει

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μάλλον κάτι μπερδεύεις,

Δεν χρειάζεσαι NVIDIA κάρτα για να τρέξεις Physics, όλα τα Gaming Engines έχουν μέσα Physics Engines η μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμα όπως η Bullet, Havok, η ακόμα και διάφορα simulations όπως τα AMD TressFX κπλ. Μόνο για το PhysX χρειάζεσαι NVIDIA κάρτα γιατί το έκανε proprietary η NVIDIA όταν εξαγόρασε την AGEIA.

Ελεος ρε φιλε που μπερδευω εγω, την proprietary τεχνολογια της Physx εννοω και μαλιστα ειχα και την dedicated καρτα της Ageia πριν την αγορασει nVidia.

Απλα το χερι πηγε απο συνήθεια σε Physics αντι για Physx χαχα 

Edit: Μια και το εθιξες ομως και το γενικοτερο θεμα των Physics simulation στα παιχνιδια, ειναι μια απο τις αιτιες που ακομα δεν εχω παιξει το CP77... που μου πετουσες τη βομβα στο νερο και ηταν λες και την πεταγες στο τσιμεντο 🤣

Ενταξει τωρα εχει στρωσει αρκετα οπότε το εχω στο προγραμμα. (Υποψιν το εχω απο εποχη preorder και ακομα δεν το εχω παιξει.)

Επεξ/σία από MikeGR7
Δημοσ.
17 minutes ago, Tambas91 said:

Το ίδιο συμβαίνει και με το rt αυτή τη στιγμή, δες όμως ποσο σπρώξιμο έχει φάει.... ακόμα και το video που έχει βάλει ο 7nisiotis πιο πίσω για να δείξει την κακή 5090 δες και την 4090 πως τρέχει:

Hide contents

image.png.b8a60e2c6682760063d28584858dbcda.png

εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι άμα η 4090 δε μπορεί να βγάλει κανονικά fps για 5 πέτρες στο πάτωμα φαντάσου ποσο κακή είναι η μηχανή και τι ισχύ θα ήθελε για να κάνει παπάδες που κάναν αλλα παιχνίδια όπως το crysis 1 αλλα τώρα ξαφνικά στεναχωρεθήκαμε που δε θα το υποστηρίζει η 5000 λες και αυτό είναι το πρόβλημα στη νέα σάπια γενιά

Το Crysis 1 δεν έφτανε ούτε στο 10% σε Physics που τρέχουν παιχνίδια με PhysX. 

2 minutes ago, MikeGR7 said:

Ελεος ρε φιλε που μπερδευω εγω, την proprietary τεχνολογια της Physx εννοω και μαλιστα ειχα και την dedicated καρτα της Ageia πριν την αγορασει nVidia.

Απλα το χερι πηγε απο συνήθεια σε Physics αντι για Physx χαχα 

Δεν φταίω εγώ όταν εσύ γράφεις Γενικά για Physics αλλά εννοείς PhysX 🤪

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το Crysis 1 δεν έφτανε ούτε στο 10% σε Physics που τρέχουν παιχνίδια με PhysX. 

Δεν εχει καταλαβει καν τι αφορουσε ή εν λόγω τεχνολογια, νομιζει οτι καλα γραφικα ισον καλα physics ο ανθρωπος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...