azazil1190 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 30 λεπτά πριν, 33Bird33 είπε Κρατάω αυτό το post για όταν θα ρίξεις φωτό με την κάρτα! 😁 Εάν σας γράψω ένα σκετο "τελικά είμαι μαλακας " χωρίς κάτι άλλο η κάποια φωτό , σημαίνει ότι την έκανα την μαλακία και πήρα τελικά. Stay tuned 😁 2 λεπτά πριν, Nefpitou99 είπε Θα την αφήσεις μόνη της στα παγωμένα ράφια του καταστήματος; Θα της βάλω μια κουβέρτα να την κρατάει ζεστή 😆 Ε βάλε και το κουτί και την ζελατίνα ...Μια χαρά θα είναι το κορίτσι ζεστό και έτοιμο για γλέντι όταν και αν πρέπει 14
LLLEFTERIS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Εάν σας γράψω ένα σκετο "τελικά είμαι μαλακας " χωρίς κάτι άλλο η κάποια φωτό , σημαίνει ότι την έκανα την μαλακία και πήρα τελικά. Stay tuned 😁 Θα της βάλω μια κουβέρτα να την κρατάει ζεστή 😆 Ε βάλε και το κουτί και την ζελατίνα ...Μια χαρά θα είναι το κορίτσι ζεστό και έτοιμο για γλέντι όταν και αν πρέπει Αυτα διαβαζουν εκει στο Πλαισιο και τριβουν τα χερια τους. 😂 7
BabisTs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Όποιος έχει σκοπό να δώσει 2Κ για 5080 και 3Κ για 5090 θα έχει άμεσα κάρτα, οι υπόλοιποι καλό Απρίλιο και βλέπουμε. δεν υπάρχει βιασύνη....και το καλοκαίρι καλό είναι για update.....όταν βρεθεί 5080 στα 1300-1400 το συζητάμε....ούτε σεντς παραπάνω για software boost 7
azazil1190 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Αυτή θέλω μόνο . ΑΛΛΑ σε σωστή τιμή. https://rog.asus.com/graphics-cards/graphics-cards/rog-astral/rog-astral-lc-rtx5090-o32g-gaming/ 1 λεπτό πριν, BabisTs είπε δεν υπάρχει βιασύνη....και το καλοκαίρι καλό είναι για update.....όταν βρεθεί 5080 στα 1300-1400 το συζητάμε....ούτε σεντς παραπάνω για software boost Σε θέλω βράχο σαν εμένα.😆 1 4
BabisTs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Σε θέλω βράχο σαν εμένα.😆 υλοποίηση έχω βρεί...όταν βρώ και τιμούλα σωστή χτυπάω 3
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, BabisTs είπε υλοποίηση έχω βρεί...όταν βρώ και τιμούλα σωστή χτυπάω Για λεγε ρε πιστολι 😄 1
BabisTs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Για λεγε ρε πιστολι 😄 Gainward 5080 Phoenix GS https://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=1230&lang=en dual bios & 3ετή πια εγγύηση για εκεί είμαι 2
chrisde Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, akoinonitos είπε το frame generation η mfg x2 δεν σου δινει διπλασια fps, σου δινει +1/3 , αφου για καθε δυο rendered εχεις 1 ai generated ,για να βγει 1 ai generated frame χρειαζεται 2 rendered Ρε γμτο forum είναι εδώ μέσα, όχι τσατ, χαλαρώστε λίγο, δεν σας προλαβαίνω... Νομίζω είσαι λάθος εδώ, δεν σου δίνει 1/3, γιατί το δεύτερο frame του πρώτου fake είναι ταυτόχρονα το πρώτο real του δεύτερου fake. Σε μπέρδεψα; Έστω έχουμε 10 real frames σε 1 sec. Σύμφωνα με τη λογική σου, αυτά θα δημιουργήσουν 3 ψεύτικα και θα πάμε στα 13 σύνολο, σωστά; Δεν είναι έτσι όμως, 9 fake θα δημιουργήσουν στο ενδιάμεσο και θα πάμε στα 19 σύνολο. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν θα τα δεις όλα σε ένα δευτερόλεπτο διότι η διαδικασία επιβαρύνει την gpu (ανάλογα τη δύναμή της, την ανάλυση, αν είναι gpu bound το παιχνίδι, κτλ) οπότε από τα 19 fps θα δεις τα 15 ξέρω γω σε ένα sec και τα άλλα μεταφέρονται με καθυστέρηση στο επόμενο. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, δεν είμαι και κάνας γκουρού. Όσον αφορά τη συνέντευξη και το fg, είπε ο Μακρυμάλλης Βαψονυχιάς ότι στην ουσία καταργείται το optical flow ως ξεπερασμένο και από εδώ και πέρα τα fake fps θα δημιουργούνται από τα ai tensors. Αυτό σημαίνει 2 πράγματα: 1ον πλέον ανοίγει ο δρόμος θεωρητικά για υποστήριξή του και σε παλιότερες σειρές, 2ον όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση τους από τις blackwell όπου είναι φορτωμένες με tensor cores, οπότε δεν ξέρουμε πόσο καλά θα ανταποκριθούν οι παλιότερες. Τέλος λέμε ότι ότι σε αυτή τη γενιά ο πέτσινος πουλάει software. Αυτό δεν είναι αληθές: ai cores πουλάει και απλά εξέλιξε το software ώστε να το υποστηρίζει. Το αν αξίζει μένει να το δούμε από τα benchmarks και τον Azazil μπαμπά μου που θα πάρει astral 5090 day one από το Πλαίσιο της καρδιάς μας. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από chrisde 5
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, BabisTs είπε Gainward 5080 Phoenix GS https://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=1230&lang=en dual bios & 3ετή πια εγγύηση για εκεί είμαι Gainward.. Πως φαινεται η παλιοσειρα.. 1
just getting started Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 15 minutes ago, chrisde said: Ρε γμτο forum είναι εδώ μέσα, όχι τσατ, χαλαρώστε λίγο, δεν σας προλαβαίνω... Νομίζω είσαι λάθος εδώ, δεν σου δίνει 1/3, γιατί το δεύτερο frame του πρώτου fake είναι ταυτόχρονα το πρώτο του δεύτερου. Σε μπέρδεψα; Έστω έχουμε 10 real frames. Σύμφωνα με τη λογική σου, αυτά θα δημιουργήσουν 3 ψεύτικα και θα πάμε στα 13 σύνολο, σωστά; Δεν είναι έτσι όμως, 9 fake θα δημιουργήσουν στο ενδιάμεσο και θα πάμε στα 19 σύνολο. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν θα τα δεις όλα σε ένα δευτερόλεπτο διότι η διαδικασία επιβαρύνει την gpu (ανάλογα τη δύναμή της, την ανάλυση, αν είναι gpu bound το παιχνίδι, κτλ) οπότε από τα 19 fps θα δεις τα 15 ξέρω γω σε ένα sec και τα άλλα μεταφέρονται με καθυστέρηση στο επόμενο. Αν το σκεφτείς και αλλιώς, ότι αν για X settings/graphics load η κάρτα χρειάζεται 15 ms για ένα frame, θα είχες 66.6 fps χωρίς FG. Αν τώρα ανοίξεις FG και η gpu κρατήσει το frame για άλλα 5 ms για το ενδιάμεσο, θα πας στα 20 ms, άρα 50 base frame rate, αλλά επειδή δείχνεις και ένα ψεύτικο κάθε φορά, πάει X2 = 100. Για αυτό πάει από τα 60κατι πχ στα 90-100 και όχι 120+. Απλά ανάλογα το παιχνίδι/ανάλυση/ρυθμίσεις του FG, έχει και διαφορετικό κόστος για το ενδιάμεσο frame. Μπορεί να είναι 3ms, μπορεί και 10 πχ. 3
Warlord1981 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Παντως σχετικα με την 5090 να σας κανω μια ερωτηση: Συμφωνα με τα οσα ακουμε και βλεπουμε, σε καθαρο raster: 5090 = 4090 + 33% Mε την ενεργοποιηση MFG (και συμφωνα με την nvidia πάντα γιατι ακομα δεν εχουμε χειροπιαστες αποδειξεις μεχρι την Παρασκευη) αυτό το ποσοστο απογειώνεται στο 100%+ Πόσοι απο σας που παιζετε σε 4Κ 120Hz+ ενεργοποιείτε DLSS Q? Πιστεύω όλοι. ΑΝ το MFG στο DLSS4 ΔΕΝ έχει artifacts και input latency, τοτε χωρίς να τα υπεραναλύουμε, σας χαλάνε υπερδιπλασια fps με μηδαμινή διαφορά σε αυτο που θα βλεπουν τα ματια σας και ταυτοχρονα καμια αισθητη διαφορά στο input lag? Ακομα και να αυξάνει λιγο το Input lag, εχουν ήδη ανακοινωσει Reflex 2 που λογικα θα το αντισταθμίσει.. ΥΓ: Don't mind me, απλα έχω δωσει την 4090 και προσπαθω να βρω αφορμές να δικαιολογήσουν την αγορα της 5090 που σκοπευω να κανω😋 4
kostiger Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Καλωδια τροφοδοσιας Αμπαλουμπεν.. https://videocardz.com/newz/msi-to-bundle-yellow-tipped-16-pin-power-adapters-with-geforce-rtx-5070ti-5080-5090-series 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, kostiger είπε Καλωδια τροφοδοσιας Αμπαλουμπεν.. https://videocardz.com/newz/msi-to-bundle-yellow-tipped-16-pin-power-adapters-with-geforce-rtx-5070ti-5080-5090-series Θα πεσει η οικομια εξω αν τα εκαναν λιγο ποιο μακρια ετσι ωστε να μπορεις να κρυψεις την συνδεση με το παλιο καλωδιο; 1
Sprou Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostiger είπε Καλωδια τροφοδοσιας Αμπαλουμπεν.. https://videocardz.com/newz/msi-to-bundle-yellow-tipped-16-pin-power-adapters-with-geforce-rtx-5070ti-5080-5090-series Για να μην επαναληφθούν τα χάλια κάποιων και οι θεωρίες συνομωσίας περί χαλασμένων καλωδίων βάζουν απόχρωση για να κουμπώσεις σωστά.. Not bad 2 ώρες πριν, Warlord1981 είπε ΑΝ το MFG στο DLSS4 ΔΕΝ έχει artifacts και input latency, τοτε χωρίς να τα υπεραναλύουμε, σας χαλάνε υπερδιπλασια fps με μηδαμινή διαφορά σε αυτο που θα βλεπουν τα ματια σας και ταυτοχρονα καμια αισθητη διαφορά στο input lag? Ακομα και να αυξάνει λιγο το Input lag, εχουν ήδη ανακοινωσει Reflex 2 που λογικα θα το αντισταθμίσει.. ΥΓ: Don't mind me, απλα έχω δωσει την 4090 και προσπαθω να βρω αφορμές να δικαιολογήσουν την αγορα της 5090 που σκοπευω να κανω😋 Αστους αγόρι μου πολύ σωστά έπραξες.. Spoiler Την ίδια μαλακια έκανα και εγω😁 Ως προς τη σοβαρότητα της κουβέντας αυτό το ΑΝ που έχεις βάλει είναι το θέμα γτ δεν έχουμε δει reviews ακόμα. Επίσης στην ουσία ναι, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος αναβάθμισης από 4090 για τους λόγους που έχουμε υπεραναλυσει(σχέση αύξησης raster/τιμής κτλ..) Όλα θέμα μικροβίου είναι και κάποιας οικονομικής άνεσης όχι απαραιτήτως όμως να είσαι εύπορος.Υπαρχουν αρκετές παράμετροι που για την μετάβαση στην 5090 και κάθε επερχόμενης γενιάς να σου βγει απλά να συμπληρώσεις ένα μικρό ποσό.😉 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Sprou 2
akoinonitos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chrisde είπε Ρε γμτο forum είναι εδώ μέσα, όχι τσατ, χαλαρώστε λίγο, δεν σας προλαβαίνω... Νομίζω είσαι λάθος εδώ, δεν σου δίνει 1/3, γιατί το δεύτερο frame του πρώτου fake είναι ταυτόχρονα το πρώτο real του δεύτερου fake. Σε μπέρδεψα; Έστω έχουμε 10 real frames σε 1 sec. Σύμφωνα με τη λογική σου, αυτά θα δημιουργήσουν 3 ψεύτικα και θα πάμε στα 13 σύνολο, σωστά; Δεν είναι έτσι όμως, 9 fake θα δημιουργήσουν στο ενδιάμεσο και θα πάμε στα 19 σύνολο. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν θα τα δεις όλα σε ένα δευτερόλεπτο διότι η διαδικασία επιβαρύνει την gpu (ανάλογα τη δύναμή της, την ανάλυση, αν είναι gpu bound το παιχνίδι, κτλ) οπότε από τα 19 fps θα δεις τα 15 ξέρω γω σε ένα sec και τα άλλα μεταφέρονται με καθυστέρηση στο επόμενο. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, δεν είμαι και κάνας γκουρού. Όσον αφορά τη συνέντευξη και το fg, είπε ο Μακρυμάλλης Βαψονυχιάς ότι στην ουσία καταργείται το optical flow ως ξεπερασμένο και από εδώ και πέρα τα fake fps θα δημιουργούνται από τα ai tensors. Αυτό σημαίνει 2 πράγματα: 1ον πλέον ανοίγει ο δρόμος θεωρητικά για υποστήριξή του και σε παλιότερες σειρές, 2ον όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση τους από τις blackwell όπου είναι φορτωμένες με tensor cores, οπότε δεν ξέρουμε πόσο καλά θα ανταποκριθούν οι παλιότερες. Τέλος λέμε ότι ότι σε αυτή τη γενιά ο πέτσινος πουλάει software. Αυτό δεν είναι αληθές: ai cores πουλάει και απλά εξέλιξε το software ώστε να το υποστηρίζει. Το αν αξίζει μένει να το δούμε από τα benchmarks και τον Azazil που θα πάρει astral 5090 day one από το Πλαίσιο της καρδιάς μας. Δικιο εχεις, οποτε το Fg επηρεαζεται απο την αναλυση και το ζορι της καρτας το x2 ομως δεν το βλεπεις ποτε σε gpu bound σεναρια που ειναι και η ουσια. Εχθες που το δοκιμαζα υπηρχαν σεναρια που εδινε +15fps στα 90 , ψιλοτραγικο. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από akoinonitos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα