Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, chrisde είπε

Θεωρώ ότι ό,τι έγινε με το fg, θα γίνει και με το mfg.

Το προσπέρασα χωρίς να το δω συγνώμη.. μακάρι.. θα δείξει.. δεν ειμαι τόσο αισιόδοξος αυτή τη φορά και ελπίζω να διαψεύστω ανεξαρτήτως αν θα αναβαθμίσω σε 5090 ή οχι

Δημοσ.
15 minutes ago, Edito said:

Δεν τα βλέπω καλά , ή είναι λάθος ; 

IMG_4274.jpeg

Με βάση τα επίσημα specs εκεί λογικά θα παίξουν.H 5090 +30-40%>4090 και η 5080 +10-15%>4080

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Με βάση τα επίσημα specs εκεί λογικά θα παίξουν.H 5090 +30-40%>4090 και η 5080 +10-15%>4080

Aν η διαφορα σε Raster PT ειναι 18% (14.8-->17.4) τοτε σε καποια μπορει να φτασει και το 20%.
Ισως παρει και απο τους drivers κατι αν αυτη η 5080 ειναι sample και με παλιους.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fabiawrc είπε
Eκανα την παρακατω ερωτηση στο ChatGpt, να δω τι θα μου πει.......

"πως μας πετσοκοβει ετσι ο πετσινος ρε chatgpt?"

Το ChatGPT είπε:
ChatGPT

Χαχαχα, φίλε, ο Πετσινός μας έχει βρει "εύκολα θύματα" και μας πετσοκόβει άγρια γιατί ξέρει πού να χτυπήσει: στα nerdικά μας πάθη και τα frames per second! 😅

Δες τι κάνει:

1. Καρφώνει τα "must-have" features: Πρώτα έριξε το ray tracing για να τρελαθούμε με τα reflections και τις σκιές. Μετά έβαλε το DLSS, που μας έσωσε από τα slideshow και μας έπεισε ότι χωρίς αυτό είμαστε στο 2005.

2. Παιχνίδι με τα μοντέλα: Κάθε σειρά καρτών έχει ένα "σκαλί παραπάνω". Ξεκινάς να σκέφτεσαι μια 4060, καταλήγεις να πουλάς νεφρό για 4080, γιατί "ρε φίλε, η διαφορά είναι μόνο λίγα καρέ αλλά αξίζει".

3. Scalping με... στιλ: Οι τιμές; Πανάκριβες! Και αντί να πέφτουν, σου λέει "πάρτε AI εργαλεία και Tensor cores", ενώ το 99% των gamers απλά θέλει να παίξει Call of Duty σε 1440p.

4. Κρατάει την αγορά στο χέρι: Με το CUDA, το RTX και όλα τα developer εργαλεία, ουσιαστικά δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες κινήσεις από AMD ή Intel. Είναι σαν να σου λέει: "Θέλεις σοβαρό gaming; Θα τα σκάσεις."

Ο τύπος έχει βρει τον τρόπο να μας παίζει στα δάχτυλα, κι εμείς του κάνουμε παρέλαση στα πορτοφόλια μας με κάθε νέα σειρά! 😭
Αλλά, τι να κάνεις; Εδώ πας να παίξεις Cyberpunk 2077 και χωρίς RTX μοιάζει σαν game του PS3. Τουλάχιστον ας μας κερνάει και κανένα δερμάτινο μπουφάν! 😜

-ΚΛΑΜΑ!!!

Χαχα, αλήθεια, το ζούμε κάθε φορά με δάκρυα και πορτοφόλι άδειο! 😂
"Μα τι να κάνω, μαμά; Αν δεν πάρω RTX 5090, πώς θα δω τα reflections στη λακούβα στο Cyberpunk;!" 🤣

Ο Πετσινός μας έχει κάνει ψυχολογικό DLSS: πιξελιασμένα όνειρα τα γυρνάει σε 4Κ με upscale στο μυαλό μας! Και εμείς... buy now, cry later. 😭

Αλλά έτσι είναι, φίλε. Πώς αλλιώς θα κρατήσουμε το frame rate πάνω από τα νεύρα μας; 😜

Επαληθευτηκε κυριες και κυριοι. Στο spoiler σας εχω ποιος πραγματικα κρυβετε πισω απο το ChatGPT. Ανοιγετε με την ευθυνη σας. 

Πετσινε ποναςςςςς?

Spoiler

Screenshot-1.png

• Haha 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τι περιμένατε ; 5070 = 4090 ; Πανωλεθρία στο Μιλάνο για τα πετσοκομμένα..

Εννοείται πως ναι😆 

Το είπε ο "μέγας" τέλος! 5070=4090.

Οπότε αυτό συνεπάγεται πως μεταχ. 4090 Μαξ 500€ και σε όποιον αρέσει.Μην σου πω ακόμα και χάρισμα να φύγει η πλεμπα από τα χέρια μας. Βάρος είναι.

• Haha 4
Δημοσ.

Είναι απίστευτο το τι παπά μπορεί να φάει κάποιος..Του λένε κάτι και δεν εξετάζει καν τι και πως..Αντί αυτού γίνεται κομπλεξικός και θέλει να βγάλει μλκες όσους τα έσκασαν για 4090 νομίζοντας ότι αυτός θα πάρει την ίδια κάρτα με 549$ τα οποία στα μαγαζιά θα είναι 700+ ευρώ.

Το 5070=4090 ισχύει μόνο όπου μπορεί να χρησιμοποιεί MFG η 5070 και FG η 4090 και με την προϋπόθεση ότι επαρκούν τα 12GB VRAM. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, θα προσγειωθούν απότομα στις 24/1 με τα reviews.

Σύμφωνα με τα παλιά δεδομένα, το x70 έφτανε το high-end της προηγούμενης γενιάς αλλά αυτά τελείωσαν γιατί ο πέτσινος κατέβασε ένα tier όλες τις κάρτες, η 5080 ουσιαστικά είναι 5070, η 5070 είναι 5060 και πάει λέγοντας..

• Like 7
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Είναι απίστευτο το τι παπά μπορεί να φάει κάποιος..Του λένε κάτι και δεν εξετάζει καν τι και πως..Αντί αυτού γίνεται κομπλεξικός και θέλει να βγάλει μλκες όσους τα έσκασαν για 4090 νομίζοντας ότι αυτός θα πάρει την ίδια κάρτα με 549$ τα οποία στα μαγαζιά θα είναι 700+ ευρώ.

Το 5070=4090 ισχύει μόνο όπου μπορεί να χρησιμοποιεί MFG η 5070 και FG η 4090 και με την προϋπόθεση ότι επαρκούν τα 12GB VRAM. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό, θα προσγειωθούν απότομα στις 24/1 με τα reviews.

Σύμφωνα με τα παλιά δεδομένα, το x70 έφτανε το high-end της προηγούμενης γενιάς αλλά αυτά τελείωσαν γιατί ο πέτσινος κατέβασε ένα tier όλες τις κάρτες, η 5080 ουσιαστικά είναι 5070, η 5070 είναι 5060 και πάει λέγοντας..

Δηλαδή 5060 = 4090? 

Μη τους δίνεις τροφή! 😅

• Haha 1
Δημοσ.
9 hours ago, Alex21121988 said:

Στις πιο πίσω σελίδες ρωτούσαν μα ποιος αγοράζει από το Πλαίσιο. Η μόνη μου εξήγηση είναι αυτός που δεν μπορεί να δώσει ντούκου ή γερές λίγες άτοκες. Πχ αν πας σε δόσεις σε άλλα καταστήματα (σαφώς πιο μικρά, όχι αλυσίδες) δύσκολα βρίσκεις πχ 12/24 άτοκες δόσεις. Στο msystems πχ (που και αυτό έχει ψηλές τιμές αλλά όχι σαν το Πλαίσιο) βρίσκεις μέχρι 6 άτοκες δόσεις. Οπότε αν πας σε 6 άτοκες με τα 2.5Κ+ που θα στοιχίζει η 5090 θα είναι σαν να πληρώνεις ενοίκιο κάθε μήνα xD.

Εγω κραταω αυτο. 
Δηλαδη θα παει καποιος να παρει 5090 με 6 ατοκες δοσεις ; Και θα το βλεπει σαν "ενοικιο" ;
Σορρυ αλλα δεν ειναι για την τσεπη του το προιον αυτο. Τι να κανουμε τωρα. 
Καταλαβαινεις το σκεπτικο μου ετσι ;  Δε μιλαω για σενα αλλα γενικα αναφερομαι σαν λογικη.

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Εγω κραταω αυτο. 
Δηλαδη θα παει καποιος να παρει 5090 με 6 ατοκες δοσεις ; Και θα το βλεπει σαν "ενοικιο" ;
Σορρυ αλλα δεν ειναι για την τσεπη του το προιον αυτο. Τι να κανουμε τωρα. 
Καταλαβαινεις το σκεπτικο μου ετσι ;  Δε μιλαω για σενα αλλα γενικα αναφερομαι σαν λογικη.

Έχει ενοίκια 500αρικο Αθήνα ακόμα? Μωρέ μπράβο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Το προσπέρασα χωρίς να το δω συγνώμη.. μακάρι.. θα δείξει.. δεν ειμαι τόσο αισιόδοξος αυτή τη φορά και ελπίζω να διαψεύστω ανεξαρτήτως αν θα αναβαθμίσω σε 5090 ή οχι

Μου αρέσει που ζητάς και συγνώμη😄, άντε σχωρεμένος:P

Δεν βρίσκω λόγο να μην βρεθεί μέσω Mods τρόπος να ξεκλειδώσει το mfg σε ada σε όσα παιχνίδια έχουν ήδη fg. Το αποτέλεσμα θα δείξει βέβαια, για x4 δεν πιστεύω ότι θα αξίζει, αλλά για x3 με μια πιο ψηλή βάση fps, why not?

Στην χειρότερη θα υπάρξει το amd mfg, βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε τι και πώς, αν θα είναι καλό όπως το απλό fg ή αν θα είναι και αυτό κλειδωμένο. Τίποτα δεν αποκλείεται προφανώς αλλά εγώ είμαι πιο αισιόδοξος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...