Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας εχω μια απορια,θελω να κανω αναβαθμιση της καρτας γραφικων στο pc μου το οποιο εχει επεξεργαστη τον 3900χ ( η καρτα που εχει τωρα και θελω να αλαξω ειναι η 1070)  θα μπορουσα να τουβαλω  μια καινουρια πχ την 5070 ti οταν με το καλο κυκλοφορησει η θα εχω προβλημα με τον επεξεργαστη  και δεν θα την σηκωνει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, harderos είπε

Η 4090 είχε MSRP 1600 (καλά θυμάμαι;) και οι φθηνότερες στη λιανική είχανε 2000-2100 ευρώ.

Θα ήταν λογικό η 5090 με MSRP 2.000 να υπάρχουν κάρτες στα 2.400-2.500 ευρώ. Αν μιλάμε για τριχίλιαρα, τότε ένα μεγάλο μέρος ακόμα και των enthusiasts θα αποχαιρετίσει πιστεύω.

Το ξαναλέμε. 1999 είναι MSRP χωρίς φόρο. 2500 θα πάει με φόρο συν έξοδα, +200 ΑΙΒ tax,  2700 νορμαλ τιμή,

2800/2900 για τοπ κάρτες (ASUS, Suprim X AIO, MASTER κλπ, και άλλα 200 στην αρχή (hype, νέες κάρτες κλπ.) Καλό Ιούλιο με το Amazon prime sales θα πέσουν οι τιμές για πρώτη φορά 350 max.

Τις 4090 όσοι τις κράτησαν είναι τυχεροί πιστεύω, μέχρι και τότε άνετα τις δίνει κάποιος στα 1700 για τις τοπ επειδή ο πέτσινος έβαλε μόνο 16GB VRAM στην 5080. 

6 ώρες πριν, Arkin είπε

Θυμασαι ποσες 4090 AIB ειχαν εμφανιστει τοτε το οταν βγηκαν? 6 μοντελα κυριολεκτικα μετα την παρουσιαση. Φετος ειχαμε ποσα 20+? Η διαθεσιμοτητα ειναι τεραστια το οτι πανε να αρπαξουν οτι μπορουν απο τους βιαστικους ειναι τερτιπια τα οποια εχουμε δει πολλες φορες παλιοτερα. Οι 4000 ηταν οντως δυσκολες να τις βρεις οποτε βαρουσαν οσο ηθελαν τους πρωτους 1-2 μηνες. Τωρα πανε να εκμεταλλευτουν το 5070=4090 και παρολο τη μεγαλη διαθεσιμοτητα πανε να γδυσουν οσους προλαβουν. Υπομονη θα πω εγω ακομα ουτε επιδοσεις ξερουμε και αν οι τιμες ειναι εκει θα φυγει το πρωτο κυμα βιαστικων και δεν θα αργησουν να σταθεροποιηθουν οι τιμες. 

Τώρα βγήκανε περισσότερες γιατί για μήνες θα παίζανε πρέφα στα εργοστάσιά τους αφού η παραγωγή από τις 4000 είχε σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και θέλουνε να προλάβουνε και τους 60% δασμούς για αγαθά από Κίνα

https://www.reuters.com/markets/global-markets-trump-tariffs-graphic-2025-01-08/

1 ώρα πριν, Westbaum είπε

Αδειάστε πορτοφόλια🤑

push pull fans η msi, γιατί γιατί να μη θέλουμε να ρίξουμε ζεστό αέρα σε cpu και ram. 

Επεξ/σία από 33Bird33
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, 33Bird33 είπε

Το ξαναλέμε. 1999 είναι MSRP χωρίς φόρο. 2500 θα πάει με φόρο συν έξοδα, +200 ΑΙΒ tax,  2700 νορμαλ τιμή,

2800/2900 για τοπ κάρτες (ASUS, Suprim X AIO, MASTER κλπ, και άλλα 200 στην αρχή (hype, νέες κάρτες κλπ.) Καλό Ιούλιο με το Amazon prime sales θα πέσουν οι τιμές για πρώτη φορά 350 max.

Τις 4090 όσοι τις κράτησαν είναι τυχεροί πιστεύω, μέχρι και τότε άνετα τις δίνει κάποιος στα 1700 για τις τοπ επειδή ο πέτσινος έβαλε μόνο 16GB VRAM στην 5080. 

Τώρα βγήκανε περισσότερες γιατί για μήνες θα παίζανε πρέφα στα εργοστάσιά τους αφού η παραγωγή από τις 4000 είχε σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Και αυτο αλλα και γιατι υπαρχει τεραστια διαθεσιμοτητα. Η TSMC παραγει κυριολεκτικα οσα 4nm θελει με τα 3nm να ειναι να ζορικα και ετοιμαζει ηδη 2nm fabs. To 2022 με τα 5nm των 4000 ηταν πολυ δυσκολα τα πραγματα περα οτι ηταν και πανακριβα τοτε η nvidia μπορει να ζητησε οτι καλυτερο ειχε η TSMC αλλα η δευτερη βαρεσε στο ψαχνο και ο πετσινος στα msrp. 

Απο εκει και περα αν οι aib πανε να βγαλουν ενα γερο μεροκαματο με τα +++ πανω στο msrp καλα κανουν και οποιος θελει τις πιο ακριβες υλοποιησεις θα δωσει 3-4 κατοσταρικα ακομα να τις παρει. Μην πεφτετε στην παγιδα ομως οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. Υπαρχει και ειναι τεραστια. Ουτε ζητηση μεγαλη υπαρχει ειδικα αν βγουν οι τοσο μικρες διαφορες με τις 4000 μην περιμενετε να αδειασουν τα ραφια σε αυτες τις τιμες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Arkin είπε

Και αυτο αλλα και γιατι υπαρχει τεραστια διαθεσιμοτητα. Η TSMC παραγει κυριολεκτικα οσα 4nm θελει με τα 3nm να ειναι να ζορικα και ετοιμαζει ηδη 2nm fabs. To 2022 με τα 5nm των 4000 ηταν πολυ δυσκολα τα πραγματα περα οτι ηταν και πανακριβα τοτε η nvidia μπορει να ζητησε οτι καλυτερο ειχε η TSMC αλλα η δευτερη βαρεσε στο ψαχνο και ο πετσινος στα msrp. 

Απο εκει και περα αν οι aib πανε να βγαλουν ενα γερο μεροκαματο με τα +++ πανω στο msrp καλα κανουν και οποιος θελει τις πιο ακριβες υλοποιησεις θα δωσει 3-4 κατοσταρικα ακομα να τις παρει. Μην πεφτετε στην παγιδα ομως οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. Υπαρχει και ειναι τεραστια. Ουτε ζητηση μεγαλη υπαρχει ειδικα αν βγουν οι τοσο μικρες διαφορες με τις 4000 μην περιμενετε να αδειασουν τα ραφια σε αυτες τις τιμες. 

Πάντα υπάρχει ο κόσμος με τις παλιότερες γενιές. Δε νομίζω στην αρχή να υπάρχουν τόσες πολλές. Μπορεί να είδαμε πολλά μοντέλα στο CES αλλά ίσως να μη τα βάλουνε όλα μαζί στα ράφια.

Στο ocnet ο άλλος είπε ότι ο local supplier/distributor του έδωσε τιμή 3000usd και 1800/2000usd για 5090 και 5080. θα βγάλει και ο retailer (το μαγαζί) κάτι από πάνω.

Επεξ/σία από 33Bird33
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Saloufas είπε

Λογικά παρόμοιες διαφορές θα έχουν και στο rt σωστά ?δεν ακούσαμε και πολλά για κάποια σημαντική αύξηση επιδόσεων στους rt cores

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Λογικά παρόμοιες διαφορές θα έχουν και στο rt σωστά ?δεν ακούσαμε και πολλά για κάποια σημαντική αύξηση επιδόσεων στους rt cores

Έχουν επιπλέον βελτιώσεις μέ AI για το RT

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε

Έχουν επιπλέον βελτιώσεις μέ AI για το RT

?? Μόνο για το mega geometry διάβασα που επιταχύνει το ray tracing πάρα πολύ αλλά αυτό δουλεύει σε όλες τις rtx κάρτες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχε κανένας zotac 4090 extreme airo να μας πει θερμοκρασίες και εντυπώσεις; Η gigabyte gaming 4090 που έχω είναι εξαιρετική σε θερμοκρασίες. 
Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω zotac 5090 αντί για gigabyte πάλι. 

Επεξ/σία από andreas84gr
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

υποθετικα ειναι αυτα ετσι δεν ειναι οτι τις μετρησαν

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Είχε κανένας zotac 4090 extreme airo να μας πει θερμοκρασίες και εντυπώσεις; Η gigabyte gaming 4090 που έχω είναι εξαιρετική σε θερμοκρασίες. 
Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω zotac 5090 αντί για gigabyte πάλι. 

Δες και το θέμα της εγγύησης, νομίζω είδα ότι η Γίγα δίνει 4 χρόνια αν κάνεις register, που είναι πολύ καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης κατι μου λεει οτι τα ρολογια ειναι επιτηδες πιο χαμηλα σε συγκριση με την σειρα 4000 ωστε να τα ανεβασουν πιο μετα στα super μοντελα.Ετσι περα απο περισσοτερα cuda cores,tensor core κτλ.να παρουν κ απο εκει επιδοσεις ωστε να φανει αυξηση στα απλα μοντελα με τα super γιατι ειδαλως μου φαινεται οτι οι διαφορες θα ητανε αμελητεες.Δικη μου εκτιμηση αυτη, ποτε ειπαμε οτι θα εχουμε επισημα review μετα τις 20?

Επεξ/σία από icenex
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...