Nikos Chatzoglou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Το έχει κάνει κάποιος; Ποια είναι η γνώμη σας για επίπεδο σπουδών και απαιτήσεις; Απ' ότι είδα οι εξετάσεις γίνονται πλέον online. Nαι, θεωρητικά είναι λίγο ακριβό (σύνολο 8400 στα τέσσερα χρόνια) αλλά είναι εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Στις 15/8/2023 στις 12:19 ΜΜ, djcat είπε Πολύ καλό, αλλά ακριβό, όπως είπες. Το έχεις παρακολουθήσει ; Δεν είναι τόσο ακριβό διότι σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν να πληρώνω πτήσεις τρεις φορες το χρόνο (τρεις εξεταστικές άρα 6 πτήσεις) συν τα έξοδα για ξενοδοχείο/airbnb που είναι αρκετά.
Madakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Το πανεπιστήμιο είναι αρκετά οργανωμένο και υπάρχει σχετικά γρήγορη ανταπόκριση όταν προκύπτει ζήτημα. Για παράδειγμα, προέκυψε ένα θέμα κάποια στιγμή με μια πληρωμή, έστειλα mail και μου απάντησαν πολύ γρήγορα κανοντας κοινοποίηση τη συζήτηση στο λογιστήριο, το οποίο τελικά έλυσε το ζήτημα άμεσα. Τα λεφτά είναι πολλά και δυστυχώς είναι πολύ αυστηροί με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. Ζητάνε προκαταβολή για να εγγραφείς στη θεματική αλλά στην πραγματικότητα καλείται κανείς να εξοφλήσει γρήγορα. Δεν γνωρίζω αν έχει επικοινωνήσει φοιτητής κι έχει καταφέρει να πάρει επιπλέον δόσεις. Σημειωτέον ότι αν εξοφλεί κάποιος απευθείας τη θεματική ενότητα παίρνει έκπτωση 5%. Το eclass είναι καλό κι εύκολο στη χρήση. Εκεί γίνονται συζητήσεις, υπάρχει επικοινωνία με τον καθηγητή του τμήματος και τον υπεύθυνο της θεματικής, ανεβαίνει το υλικό (διαφάνειες, βιβλία, links κτλ) κι υπάρχει πρόσβαση στην πλατφόρμα των μαθημάτων. Τα μαθήματα γίνονται live, είναι προαιρετικά για τους φοιτητές, κάθε τμήμα έχει λίγα άτομα και τα βίντεο μένουν στην πλατφόρμα μόνιμα. Ο φοιτητής έχει την επιλογή να τα παρακολουθήσει στην πλατφόρμα ή ακόμα και να τα κατεβάσει στη συσκευή του. Ένα πρόβλημα που υπάρχει με το διδακτικό υλικό είναι ότι κάποια από τα βιβλία έχουν μόνο κομμάτια από τα κεφάλαια, δεν είναι ολόκληρα, φτάνουν μέχρι κάποια σελίδα, κόβονται απότομα και ξεκινάει το επόμενο κεφάλαιο. Αυτό μάλλον γίνεται λόγω πνευματικών δικαιωμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι στην ύλη βρισκεται, τις περισσότερες φορές, ολόκληρο το κεφάλαιο. Ναι μεν καλύπτεται η ύλη στις διαφάνειες και στα μαθήματα αλλά το λογικό είναι κάποιος να αγοράσει το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως π.χ. έκανα εγώ. Με εξαίρεση έναν καθηγητή που ήταν αρκετά μέτριος, οι υπόλοιποι μέχρι τώρα υπήρξαν εξαιρετικοί. Είναι πολύ προσβάσιμοι, απαντάνε γρήγορα και κάνουν καλό μάθημα. Φυσικά μιλάμε για εξ αποστάσεως πτυχίο, οπότε το διάβασμα είναι πρωτίστως προσωπική υπόθεση. Οι καθηγητές άλλωστε καλούνται να καλύψουν μεγάλο κομμάτι ύλης και να λύσουν απορίες μέσα σε λίγες ώρες. Το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, των βιντεομαθημάτων, των εργασιών και των εξετάσεων αποστέλλεται στους φοιτητές πριν καν ξεκινήσει το εξάμηνο. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι αυτό τηρείται, εκτός απροόπτου φυσικά. Η ύλη είναι μεγάλη δεδομένου του μικρού χρονικού περιθωρίου από το ξεκίνημα μέχρι τις εξετάσεις. Το εξάμηνο ξεκινάει αρχές Σεπτέμβρη και οι εξετάσεις ξεκινάνε αρχές Δεκέμβρη. Ουσιαστικά μέσα σε 3 μήνες καλείται ο φοιτητής να μελετήσει ύλη 2 πανεπιστημιακών μαθημάτων ανά θεματική, να παρακολουθήσει τα βιντεομαθήματα (είτε live είτε αργότερα) και να κάνει 3 εργασίες. Αυτές βαθμολογούνται με βάση το 5 και άριστα το 10 και για να έχει δικαίωμα εξετάσεων πρέπει να παραδώσει τουλάχιστον 2 από τις 3 και να βγάλει αθροιστικά τουλάχιστον 15 μονάδες. Αυτό είναι και το πιο πιεστικό κομμάτι καθώς αν κάποιος έχει πάρει π.χ. 3 θεματικές θα πήξει στις εργασίες, άλλωστε μιλάμε για 9 εργασίες σε 3 μήνες το πολύ. Αυτές χρειάζονται συνήθως αρκετούτσικο χρόνο αλλά δεν είναι τόσο δύσκολες καθώς κατά κύριο λόγο λύνονται μελετώντας παλαιότερες εργασίες και θέματα εξετάσεων. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν να γίνονται online λόγω covid και πλέον ανακοίνωσαν ότι από εδώ και πέρα θα είναι μόνιμα εξ αποστάσεως. Η δυσκολία τους είναι μέτρια. Ναι μεν η ύλη είναι μεγάλη αλλά τα θέματα είναι συνήθως πολύ κοντινά στα θέματα των εργασιών (σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε μάλιστα ολόιδιο θέμα). Δεν γίνεται χρήση λογισμικού επιτήρησης στο συγκεκριμένο τμήμα, οπότε όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δυστυχώς, μπορεί οποιοσδήποτε να αντιγράψει σχετικά εύκολα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απλά ανοίγει τα βιβλία που έχει ήδη στο PC, ψάχνει online, επικοινωνεί με άλλους κτλ. Τέλος, προφανώς το πτυχίο είναι από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και θα χρειαστεί αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ. Τώρα τελευταία έχει απλοποιηθεί η διαδικασία αλλά πρέπει να αναφερθεί. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από Madakis 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, Madakis είπε Το πανεπιστήμιο είναι αρκετά οργανωμένο και υπάρχει σχετικά γρήγορη ανταπόκριση όταν προκύπτει ζήτημα. Για παράδειγμα, προέκυψε ένα θέμα κάποια στιγμή με μια πληρωμή, έστειλα mail και μου απάντησαν πολύ γρήγορα κανοντας κοινοποίηση τη συζήτηση στο λογιστήριο, το οποίο τελικά έλυσε το ζήτημα άμεσα. Τα λεφτά είναι πολλά και δυστυχώς είναι πολύ αυστηροί με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. Ζητάνε προκαταβολή για να εγγραφείς στη θεματική αλλά στην πραγματικότητα καλείται κανείς να εξοφλήσει γρήγορα. Δεν γνωρίζω αν έχει επικοινωνήσει φοιτητής κι έχει καταφέρει να πάρει επιπλέον δόσεις. Σημειωτέον ότι αν εξοφλεί κάποιος απευθείας τη θεματική ενότητα παίρνει έκπτωση 5%. Το eclass είναι καλό κι εύκολο στη χρήση. Εκεί γίνονται συζητήσεις, υπάρχει επικοινωνία με τον καθηγητή του τμήματος και τον υπεύθυνο της θεματικής, ανεβαίνει το υλικό (διαφάνειες, βιβλία, links κτλ) κι υπάρχει πρόσβαση στην πλατφόρμα των μαθημάτων. Τα μαθήματα γίνονται live, είναι προαιρετικά για τους φοιτητές, κάθε τμήμα έχει λίγα άτομα και τα βίντεο μένουν στην πλατφόρμα μόνιμα. Ο φοιτητής έχει την επιλογή να τα παρακολουθήσει στην πλατφόρμα ή ακόμα και να τα κατεβάσει στη συσκευή του. Ένα πρόβλημα που υπάρχει με το διδακτικό υλικό είναι ότι κάποια από τα βιβλία έχουν μόνο κομμάτια από τα κεφάλαια, δεν είναι ολόκληρα, φτάνουν μέχρι κάποια σελίδα, κόβονται απότομα και ξεκινάει το επόμενο κεφάλαιο. Αυτό μάλλον γίνεται λόγω πνευματικών δικαιωμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι στην ύλη βρισκεται, τις περισσότερες φορές, ολόκληρο το κεφάλαιο. Ναι μεν καλύπτεται η ύλη στις διαφάνειες και στα μαθήματα αλλά το λογικό είναι κάποιος να αγοράσει το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως π.χ. έκανα εγώ. Με εξαίρεση έναν καθηγητή που ήταν αρκετά μέτριος, οι υπόλοιποι μέχρι τώρα υπήρξαν εξαιρετικοί. Είναι πολύ προσβάσιμοι, απαντάνε γρήγορα και κάνουν καλό μάθημα. Φυσικά μιλάμε για εξ αποστάσεως πτυχίο, οπότε το διάβασμα είναι πρωτίστως προσωπική υπόθεση. Οι καθηγητές άλλωστε καλούνται να καλύψουν μεγάλο κομμάτι ύλης και να λύσουν απορίες μέσα σε λίγες ώρες. Το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, των βιντεομαθημάτων, των εργασιών και των εξετάσεων αποστέλλεται στους φοιτητές πριν καν ξεκινήσει το εξάμηνο. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι αυτό τηρείται, εκτός απροόπτου φυσικά. Η ύλη είναι μεγάλη δεδομένου του μικρού χρονικού περιθωρίου από το ξεκίνημα μέχρι τις εξετάσεις. Το εξάμηνο ξεκινάει αρχές Σεπτέμβρη και οι εξετάσεις ξεκινάνε αρχές Δεκέμβρη. Ουσιαστικά μέσα σε 3 μήνες καλείται ο φοιτητής να μελετήσει ύλη 2 πανεπιστημιακών μαθημάτων ανά θεματική, να παρακολουθήσει τα βιντεομαθήματα (είτε live είτε αργότερα) και να κάνει 3 εργασίες. Αυτές βαθμολογούνται με βάση το 5 και άριστα το 10 και για να έχει δικαίωμα εξετάσεων πρέπει να παραδώσει τουλάχιστον 2 από τις 3 και να βγάλει αθροιστικά τουλάχιστον 15 μονάδες. Αυτό είναι και το πιο πιεστικό κομμάτι καθώς αν κάποιος έχει πάρει π.χ. 3 θεματικές θα πήξει στις εργασίες, άλλωστε μιλάμε για 9 εργασίες σε 3 μήνες το πολύ. Αυτές χρειάζονται συνήθως αρκετούτσικο χρόνο αλλά δεν είναι τόσο δύσκολες καθώς κατά κύριο λόγο λύνονται μελετώντας παλαιότερες εργασίες και θέματα εξετάσεων. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν να γίνονται online λόγω covid και πλέον ανακοίνωσαν ότι από εδώ και πέρα θα είναι μόνιμα εξ αποστάσεως. Η δυσκολία τους είναι μέτρια. Ναι μεν η ύλη είναι μεγάλη αλλά τα θέματα είναι συνήθως πολύ κοντινά στα θέματα των εργασιών (σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε μάλιστα ολόιδιο θέμα). Δεν γίνεται χρήση λογισμικού επιτήρησης στο συγκεκριμένο τμήμα, οπότε όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δυστυχώς, μπορεί οποιοσδήποτε να αντιγράψει σχετικά εύκολα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απλά ανοίγει τα βιβλία που έχει ήδη στο PC, ψάχνει online, επικοινωνεί με άλλους κτλ. Τέλος, προφανώς το πτυχίο είναι από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και θα χρειαστεί αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ. Τώρα τελευταία έχει απλοποιηθεί η διαδικασία αλλά πρέπει να αναφερθεί. Χίλια ευχαριστώ πραγματικά, Μου έδωσες πολύτιμες πληροφορίες. Δεν είχα και πολλές ελπίδες ότι θ' απαντούσε κάποιος. Απ' ότι καταλαβαίνω το παρακολουθείς το πρόγραμμα και είσαι κι ευχαριστημένος. Σε ποιο εξάμηνο είσαι; Τα λεφτά ναι μεν φαίνονται πολλά αλλά στην ουσία δεν είναι διότι ας πούμε το αντίστοιχο του ΕΑΠ έχει 6 χιλιάρικα και απαιτεί δια ζώσης εξεταστικές που για μενα σημαινει 6 πτήσεις το χρόνο, δηλαδή ξεφεύγει πολύ σε θεμα χρηματων, άσε και τις άδειες άνευ αποδοχων που πρεπει να παρω. Ως εκ τούτου, το συστημα του ΑΠΚΥ με βολευει ιδιαιτερα με τι εξ αποστασεως εξεταστικες. Ένα ακόμη καλό αυτού του πτυχίου είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα που δίνει σε Ελλάδα και Κύπρο.
Madakis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Ναι, το παρακολουθώ και τώρα μπήκα στο τρίτο εξάμηνο. Να πω την αλήθεια στην αρχή είχα ενδοιασμούς αλλά τελικά το αποτέλεσμα με εξέπληξε ευχάριστα. Το επίπεδο είναι καλό, υπάρχει οργάνωση και η ύλη είναι πάνω κάτω ίδια με τα υπόλοιπα τμήματα οικονομικών. Μάλιστα έχω επαφές με άτομα που το έχουν τελειώσει και μου επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζει έτσι μέχρι το τέλος. Φαίνεται πως στην περίπτωσή σου συμφέρει το ΑΠΚΥ, πράγματι ενδέχεται να βγει φτηνότερα από το ΕΑΠ. Το πτυχίο του ΕΑΠ βέβαια είναι ΔΕΟ κι όχι αμιγώς Οικονομικά. Επειδή έχω κάνει το MBA του ΕΑΠ και λόγω μιας φίλης έχω δει σχεδόν όλη την ύλη του προπτυχιακού της ΔΕΟ, θα σου πω ότι τα δύο πτυχία διαφέρουν. Στα Οικονομικά έχει σαφώς περισσότερη οικονομική θεωρία και φυσικά σε μεγαλύτερο βάθος. Αυτό συνεπάγεται ότι όλα είναι πιο μαθηματικοποιημένα. Δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο, απλώς διαφορετικό. Αντίστοιχα, στη ΔΕΟ πιάνουν κομμάτια που στα Οικονομικά ούτε αναφέρονται. Αναλόγως τους στόχους του κάθε ατόμου μπορεί να βολεύει είτε το ένα είτε το άλλο. Απ'όσο γνωρίζω και τα δύο δίνουν δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο και άδεια λογιστή. 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 21 ώρες πριν, Madakis είπε Φαίνεται πως στην περίπτωσή σου συμφέρει το ΑΠΚΥ, πράγματι ενδέχεται να βγει φτηνότερα από το ΕΑΠ. Το πτυχίο του ΕΑΠ βέβαια είναι ΔΕΟ κι όχι αμιγώς Οικονομικά. Επειδή έχω κάνει το MBA του ΕΑΠ και λόγω μιας φίλης έχω δει σχεδόν όλη την ύλη του προπτυχιακού της ΔΕΟ, θα σου πω ότι τα δύο πτυχία διαφέρουν. Στα Οικονομικά έχει σαφώς περισσότερη οικονομική θεωρία και φυσικά σε μεγαλύτερο βάθος. Αυτό συνεπάγεται ότι όλα είναι πιο μαθηματικοποιημένα. Δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο, απλώς διαφορετικό. Αντίστοιχα, στη ΔΕΟ πιάνουν κομμάτια που στα Οικονομικά ούτε αναφέρονται. Αναλόγως τους στόχους του κάθε ατόμου μπορεί να βολεύει είτε το ένα είτε το άλλο. Μια ακόμη διαφορά είναι ότι στο ΕΑΠ οι ενότητες είναι ετήσιες, ενώ στο ΑΠΚΥ είναι εξαμηνιαίες.
stefz25 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Αν θες ενα χαρτι καλη επιλογη, αν σου αρεσει και θες να γινεις καλος στο αντικειμενο κακη επιλογη
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 22 ώρες πριν, stefz25 είπε Αν θες ενα χαρτι καλη επιλογη, αν σου αρεσει και θες να γινεις καλος στο αντικειμενο κακη επιλογη Το έχεις παρακολουθήσει; Γτ είναι κακή επιλογή;
stefz25 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Βαλε απλη λογικη, το Χαρβαρντ θα σου πει ποτε ειμαι φθηνο δεν με νοιαζουν οι βαθμοι σου και μπορεις να τα κανεις ολα ονλαιν κλπ κλπ κλπ? Πανεπιστημια που δινουν σχεδον σαν δωρο το πτυχιο στο φοιτητη μην περιμενεις να εχουν υψηλο επιπεδο. Αν δεν θες να δωσεις 8κ σε 4 χρονια, δωσε τα μισα ξαναδωσε πανελληνιες και περνα στην Ελλαδα. Εκτος αν οπως ειπα σε νοιαζει απλα να απρεις ενα χαρτι. 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 15 ώρες πριν, stefz25 είπε Βαλε απλη λογικη, το Χαρβαρντ θα σου πει ποτε ειμαι φθηνο δεν με νοιαζουν οι βαθμοι σου και μπορεις να τα κανεις ολα ονλαιν κλπ κλπ κλπ? Πανεπιστημια που δινουν σχεδον σαν δωρο το πτυχιο στο φοιτητη μην περιμενεις να εχουν υψηλο επιπεδο. Αν δεν θες να δωσεις 8κ σε 4 χρονια, δωσε τα μισα ξαναδωσε πανελληνιες και περνα στην Ελλαδα. Εκτος αν οπως ειπα σε νοιαζει απλα να απρεις ενα χαρτι. Άρα δεν το έχει παρακολουθήσει απ' ότι καταλαβαίνω. Το να περάσει κάποιος στην Ελλάδα με πανελλήνιες ή κατατακτήριες γίνεται, το θέμα όμως είναι πότε θα παρακολουθεί τα μαθήματα, αν είναι εργαζόμενος. Τα οικονομικά δεν είναι μια θεωρητική σχολή που θα τη βγάλει κάποιος μόνο ψάχνοντας σημειώσει για τις εξεταστικές.
stefz25 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Φιλε μου οι σπουδες τι ειναι, κανω την πλακα μου; Εχεις καταλαβει οτι καποιος ασχολειται αρκετα για να παρει ενα σοβαρο πτυχιο; Εσυ πιστευεις οτι καποιος μπορει να δουλευει να απρει πτυχιο να βγαινει εξω να να να να λογικα εχει 65 ωρες η μερα. Δεν αντιλαμβανεσαι οτι ενα πτυχιο που εσυ θα μπορεσεις να τελειωσεις αν δουλευεις κλπ κλπ και ο αλλος που κανει μονο αυτο μπορει να το τελειωσει ποσο πεσμενο θα ειναι το επιπεδο. Εγω που εχω κανει μαστερ σε ενα απο τα τοπ 3 πανεπιστημια της Αγγλιας θα σου πω οτι το μαστερ για μενα ηταν 2 φορες κουραση σε σχεση με τη δουλεια. Αλλα απο οτι καταλαβα θες απλα ενα χαρτι αρα αυτη ειναι καλη επιλογη για σενα.
dadjohn Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Έχει τελειώσει κάνεις να καταθέσει ΔΟΑΤΑΠ? Αναγνωριστηκε? Βάλανε επιπλέον μαθηματα ,εξετασεις? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα