Προς το περιεχόμενο

Επιλογή - αστραπή για TV Tuner / Capture Card

Imagine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, το ξέρω, τελευταία στιγμή το γράφω.

Αύριο θα πάω να πάρω ένα TV Tuner ή μία κάρτα capture ή δεν ξέρω και εγώ τι ακριβώς...

Αυτό που θέλω να κάνω βέβαια είναι πιο σαφές:

1) Σύλληψη εικόνων υψηλής ευκρίνειας από είσοδο video composite ή RCA ή S-video και βέβαια από εξωτερική πηγή

2) Σύλληψη video με κατά προτίμηση καλό encoding σε MPEG 2 για μετέπειτα μετατροπή σε DVD ή S-VCD. Θέλω να μπορώ να μετατρέπω με λίγα λόγια σε MPEG 2 (αλήθεια υπάρχει τίποτα καλό με hardware encoder σε λογική τιμή; ) βιντεοκασέτες/VHS αλλά και ταινίες από digicams.

3) Αν είναι και TV Tuner, θα το έχω και σαν MPEG 2 video...

Τι έχετε να προτείνετε; Σε λογικό κόστος πάντα, με τις ανάλογες παραχωρήσεις...

Απαραίτητες είσοδοι: Composite και S-video

Αλήθεια, αξίζουν οι USB 2.0 κάρτες; Μία Aopen που έχω δοκιμάσει δεν με ενθουσίασε...μα καθόλου! - Για PCI το βλέπω εγώ.

Παρακαλώ, όποια βοήθεια μέχρι αύριο το πρωί, θα είναι καλή, αν και ίσως τελικά πάρει αναβολή μέχρι την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Ευχαριστώ ;)

Δημοσ.

USB μη πάρεις! Αν θέλεις hardware encoding σε MPEG2 ξέρω ότι οι hauppauge PVR-250 και 350 είναι πολύ καλές. Με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Δημοσ.

Τα USB tuners ακόμα και high speed να είναι (2.0) χάνουν σε frames. Δεν έχω δει βέβαια και κανένα σοβαρό. Ένα pixelview USB2 είδα και φαινόταν σαν να έδινε 15 fps και όχι 25. Βέβαια στο φορητό δε μπορείς να βάλεις κάτι άλλο...

Δημοσ.

Για να έχεις καλήτερη ποιότητα εικόνας, πρέπει το ολοκληρωμένο που είναι υπεύθυνο για την ψηφιοποίηση του βίντεο να είναι στα 9 ή 10 bit και όχι 8 bit που έχουν οι παλαιότερες κάρτες.

10 bit: Conexant CX23881-27 ή CX23833-19 (PixelView TV pro Ultra, Hauppauge wintv pci fm)

9 bit: Philips SAA7130HL ή SAA7134HL (Cinergy 600)

Για να βρείς κάρτα που να κάνει κωδικοποίηση MPEG 2 σε real time και να έχει καλή ποιότητα, πρέπει να δώσεις πολλά χρήματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...