cflour1977 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, ¨εχω ένα docking station 2 θέσεων (https://www.skroutz.gr/s/9462476/LC-Power-Docking-Station-για-2-Σκληρούς-Δίσκους-SATA-2-5-3-5-με-σύνδεση-USB-3-0-LC-DOCK-U3-III.html) στο οποίο ειχα βάλει 2 παλιους σκληρους δισκους (750gb ο καθένας) και οι οποιο δουλευαν κανονικα. Τώρα πηρα 2 καινουριους HDD WESTERN DIGITAL BLUE 2TB o καθένας αλλά δεν λειτουργει κανένας πάνω στο docking station παρολο που ειναι για μεχρι 6TB...πρέπει να τους κανω φορματ με καποιο τροπο στην αρχη για να τους διαβασει; φταιει κατι αλλο?
Crybal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Βάλε το έναν πάνω, συνδεσε το στο pc, δεξί κλικ στο my computer και ύστερα manage. Πήγαινε αριστερά στις μονάδες αποθήκευσης και δες δεξιά εάν τον εμφανίζει κι αν του δίνει γράμμα. Αν δεν έχει γράμμα κάνε δεξί κλικ και δωστου εσυ 1
cflour1977 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δεν εχω pc αλλα laptop....λες να ειναι αυτο το προβλημα;Το σκεφτηκα κι εγω και σκεφτηκα να παρω εξωτερικη θηκη για να το κανω απλα ηθελα να το επιβεβαιωσω οτι ειναι αυτο
manolis940 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 34 λεπτά πριν, cflour1977 είπε Δεν εχω pc αλλα laptop....λες να ειναι αυτο το προβλημα;Το σκεφτηκα κι εγω και σκεφτηκα να παρω εξωτερικη θηκη για να το κανω απλα ηθελα να το επιβεβαιωσω οτι ειναι αυτο Είναι θέμα λειτουργικού και όχι Hardware. Αν έχεις windows με αυτό που σου είπε ο @Crybal θα δούμε αν διαβάζονται οι HDDs. Αν δυσκολεύεσαι στο να βρεις το εικονίδιο "Αυτός ο Υπολογιστής" ή το "My computer" ανάλογα την γλώσσα, δοκίμασε να μπεις στο ίδιο menu πατώντας ΔΕΞΙ κλικ στο κουμπί της Έναρξης (τέρμα κάτω αριστερά) > Διαχείριση Δίσκων. Από εκεί θα μπορέσεις να κάνεις διαμόρφωση του δίσκου ή θα μπορέσεις να ορίσεις ένα γράμμα για τον δίσκο και ώστε να τον διαβάσουν τα Windows. Αν δεν είσαι σίγουρος για το τι κάνεις στείλε μας ένα screenshot το παράθυρο που θα σου ανοίξει, έχοντας φυσικά συνδέσει στο docking station τους δίσκους, έτσι ώστε να μην ρισκάρουμε να χάσουμε δεδομένα ή να κάνουμε ζημιά σου σύστημα.
cflour1977 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μα δεν εχω τροπο αυτη την στιγμη να διαβασω τους καινουριους σκληρους γιατι δεν μπορω να τους συνδεσω στο laptop παρα μονο μεσω του docking station... Οταν τους βαζω πανω στο docking δεν τους εμφανιζει καν ωστε να μπορεσω να παω να κανω φορματ απο εκει που μου λες....Αν μπορεσω να τους δω τοτε το πως θα γινει το φορματ ειναι οκ....Απλα δεν τους βλεπω μεσω του docking station και επειδη ειναι laptop δεν εχω αλλο τροπο να το κανω παρα μονο με εξωτερικη θηκη... Απλα δεν ξερω αν αυτο ειναι το προβλημα ή μηπως ειναι κατι αλλο που δεν το εχω σκεφτει ωστε να το δοκιμασω πριν παρω την εξωτερικη θηκη,,,,,
manolis940 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 5 λεπτά πριν, cflour1977 είπε Μα δεν εχω τροπο αυτη την στιγμη να διαβασω τους καινουριους σκληρους γιατι δεν μπορω να τους συνδεσω στο laptop παρα μονο μεσω του docking station... Οταν τους βαζω πανω στο docking δεν τους εμφανιζει καν ωστε να μπορεσω να παω να κανω φορματ απο εκει που μου λες....Αν μπορεσω να τους δω τοτε το πως θα γινει το φορματ ειναι οκ....Απλα δεν τους βλεπω μεσω του docking station και επειδη ειναι laptop δεν εχω αλλο τροπο να το κανω παρα μονο με εξωτερικη θηκη... Απλα δεν ξερω αν αυτο ειναι το προβλημα ή μηπως ειναι κατι αλλο που δεν το εχω σκεφτει ωστε να το δοκιμασω πριν παρω την εξωτερικη θηκη,,,,, 1) Σύνδεσε δίσκους στο Docking Station, ενεργοποίησε το. Πήγαινε στην Διαχείριση δίσκων όπως σου έγραψα παραπάνω και βγάλε μας ένα screenshot. 2) Ακούς τους δίσκους να γυρίζουν όταν μπαίνουν στο docking station; 3) Τώρα αν βάλεις τους 750άριδες στο docking station παίζουν; 4) Δεξί κλικ έναρξη > Διαχείριση Συσκευών. Σου εμφανίζει κάποια USB συσκευή με σφάλμα αν ναι τι σφάλμα. Βάλε μας και ένα screenshot εδώ. 1
Mr_Terror Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Βαλε τους δισκους στο ντοκ και ακολουθησε τις οδηγιες στο βιντεακι.
Crybal Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, cflour1977 είπε Μα δεν εχω τροπο αυτη την στιγμη να διαβασω τους καινουριους σκληρους γιατι δεν μπορω να τους συνδεσω στο laptop παρα μονο μεσω του docking station... Οταν τους βαζω πανω στο docking δεν τους εμφανιζει καν ωστε να μπορεσω να παω να κανω φορματ απο εκει που μου λες....Αν μπορεσω να τους δω τοτε το πως θα γινει το φορματ ειναι οκ....Απλα δεν τους βλεπω μεσω του docking station και επειδη ειναι laptop δεν εχω αλλο τροπο να το κανω παρα μονο με εξωτερικη θηκη... Απλα δεν ξερω αν αυτο ειναι το προβλημα ή μηπως ειναι κατι αλλο που δεν το εχω σκεφτει ωστε να το δοκιμασω πριν παρω την εξωτερικη θηκη,,,,, Αυτο λεμε. Δεν τους βλέπεις στο my computer γιατί δεν έχουν διαμορφωθεί ή γιατί δεν τους έχει δοθεί γράμμα. Με την διαδικασία που σου είπα από το Manage θα δεις (μάλλον) τους σκληρούς ή χωρίς διαμόρφωση ή χωρίς γραμμα 1
cflour1977 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δουλεψε!!!!!!Σας ευχαριστω παρα πολυ!!! Νομιζα πως για να το κανεις αυτο επρεπε να ειναι εσωτερικος δισκος σε desktop.... Σας ευχαριστω παρα πολυ και για τις σωστες αλλα και λεπτομερειακες σας οδηγιες...... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα