Chris2756 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Aυτο θελω να τονισω, βρε παιδια. Με πια εφαρμογη, θα καταλαβει την διαφορα, ενα 12χρονο παιδι, μεταξυ gen 3-4 δισκων η 13400-10400 cpu?. Μετα απο π.χ. 5 χρονια που θα χρειαστει δυνατοτερο μηχανημα, θα εχουν κυκλοφορισει οι gen 10 δισκοι και οι 20400 cpu. Οποτε? Εγω παντως το μονο εξαρτημα που θα ακριβοπληρωνα, για παιδι αυτης της ηλικιας ειναι η οθονη
tsofras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 28 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Aυτο θελω να τονισω, βρε παιδια. Με πια εφαρμογη, θα καταλαβει την διαφορα, ενα 12χρονο παιδι, μεταξυ gen 3-4 δισκων η 13400-10400 cpu?. Μετα απο π.χ. 5 χρονια που θα χρειαστει δυνατοτερο μηχανημα, θα εχουν κυκλοφορισει οι gen 10 δισκοι και οι 20400 cpu. Οποτε? Εγω παντως το μονο εξαρτημα που θα ακριβοπληρωνα, για παιδι αυτης της ηλικιας ειναι η οθονη Διαφορά δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ πάντως, ούτε σε gaming προφανώς ούτε κάνοντας compile κάτι εκαντοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα. Καλοί οι αριθμοί στα benchmarks αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι οι διαφορές είναι αντιληπτές στην καθημερινή χρήση, εκτός αν κάνεις κάτι συγκεκριμένο που εκεί βλέπεις την διαφορά 1
junior-21- Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Παιδιά μην τρελένεστε εγω με ένα desktop με i5 6500 και 16μνημη και μια gtx 960 4gb μια χαρα παίζουν τα δικά μου fortnight και όταν θέλουν δεύτερο, δίνω το λαπτοπ με τον i5 11ης και παιζει μια χαρα με την ενσωματωμένη! μικρα παιδιά είναι, με ότι τους δώσεις θα πορευτούν αν έχουν μάθει να εκτιμούν. μετα τις διακοπές απλά θα αναβαθμισω την κάρτα με μια 1070 και θα είναι τζετ. Οι απαιτήσεις θα ερχόσουν υπολογίζω στα 15, να είμαστε καλά μέχρι τότε 3
tsofras Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Το λοιπόν Θα βολεψω την μικρή με το παλιό xbox και μία οθόνη 23αρα που έχω στο γραφείο της και θα είναι κομπλέ. Οπότε στη μεγάλη θα φτιάξω pc Η ερώτηση τώρα Να φτιάξω το pc που είπαμε στη κόρη ή να πάρω έναν 5600g και ένα τροφοδοτικό και να κάνω εγώ κάποια αναβάθμιση? Αξίζει?
Nik1239 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, tsofras είπε Το λοιπόν Θα βολεψω την μικρή με το παλιό xbox και μία οθόνη 23αρα που έχω στο γραφείο της και θα είναι κομπλέ. Οπότε στη μεγάλη θα φτιάξω pc Η ερώτηση τώρα Να φτιάξω το pc που είπαμε στη κόρη ή να πάρω έναν 5600g και ένα τροφοδοτικό και να κάνω εγώ κάποια αναβάθμιση? Αξίζει? Η πραγματική ερώτηση είναι: Την έχεις ανάγκη την αναβάθμιση;
tsofras Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Η πραγματική ερώτηση είναι: Την έχεις ανάγκη την αναβάθμιση; Όχι δεν την έχω Αλλά είπα αν είναι να δώσω 400€ για το pc της κόρης και με 200€ π.χ. παραπάνω πήγαινα εγώ σε am5 ή Intel 13xxx να τα έδινα για να μην έχουμε 2 μηχανάκια με am4 σπίτι 6 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Η πραγματική ερώτηση είναι: Την έχεις ανάγκη την αναβάθμιση; Όχι δεν την έχω Αλλά είπα αν είναι να δώσω 400€ για το pc της κόρης και με 200€ π.χ. παραπάνω πήγαινα εγώ σε am5 ή Intel 13xxx να τα έδινα για να μην έχουμε 2 μηχανάκια με am4 σπίτι Το λοιπόν επέστρεψα απο τις διακοπές και μέτρησα το γραφείο της κόρης γιατί το είχα αλλιώς στο μυαλό μου (το έφτιαξα πριν κανα μήνα) Χώρος δεν υπάρχει ιδιαίτερος και επειδή θα είναι και γραφείο να διαβάζει θα βάλω μία την οθόνη αύριο να δω τι παίζει. Αν μας παίρνει ο χώρος τότε μάλλον θα πάω σε deskmini x300 γιατί αλλιώς θα πρέπει να πάω σε SFF κουτί , τροφοδοτικό και mini ITX m/b οπότε το κόστος θα ανέβει αρκετά Αλλιώς θα πάω σε laptop Δεν σας ζαλίζω άλλο σας ευχαριστώ 1
Nik1239 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 14 ώρες πριν, tsofras είπε Όχι δεν την έχω Αλλά είπα αν είναι να δώσω 400€ για το pc της κόρης και με 200€ π.χ. παραπάνω πήγαινα εγώ σε am5 ή Intel 13xxx να τα έδινα για να μην έχουμε 2 μηχανάκια με am4 σπίτι Όχι δεν την έχω Αλλά είπα αν είναι να δώσω 400€ για το pc της κόρης και με 200€ π.χ. παραπάνω πήγαινα εγώ σε am5 ή Intel 13xxx να τα έδινα για να μην έχουμε 2 μηχανάκια με am4 σπίτι Το λοιπόν επέστρεψα απο τις διακοπές και μέτρησα το γραφείο της κόρης γιατί το είχα αλλιώς στο μυαλό μου (το έφτιαξα πριν κανα μήνα) Χώρος δεν υπάρχει ιδιαίτερος και επειδή θα είναι και γραφείο να διαβάζει θα βάλω μία την οθόνη αύριο να δω τι παίζει. Αν μας παίρνει ο χώρος τότε μάλλον θα πάω σε deskmini x300 γιατί αλλιώς θα πρέπει να πάω σε SFF κουτί , τροφοδοτικό και mini ITX m/b οπότε το κόστος θα ανέβει αρκετά Αλλιώς θα πάω σε laptop Δεν σας ζαλίζω άλλο σας ευχαριστώ Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα κάνα λάπτοπ από αυτά που παίζουν τώρα προσφορές που είναι μικρά και μεταφέρονται αν χρειαστεί χώρος. Εγώ όποτε χρειαστηκα υπολογιστή σε γυμνάσιο λύκειο βόλεψε περισσότερο το λάπτοπ παρά ο σταθερός γιατί είχα σημειώσεις στο γραφείο και δεν μπορούσα να χωρέσω οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι και δύο βιβλία ας πούμε. Ενώ με ένα λάπτοπ σε μια γωνιά χωρούσαν όλα. 1
tsofras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 12 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα κάνα λάπτοπ από αυτά που παίζουν τώρα προσφορές που είναι μικρά και μεταφέρονται αν χρειαστεί χώρος. Εγώ όποτε χρειαστηκα υπολογιστή σε γυμνάσιο λύκειο βόλεψε περισσότερο το λάπτοπ παρά ο σταθερός γιατί είχα σημειώσεις στο γραφείο και δεν μπορούσα να χωρέσω οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι και δύο βιβλία ας πούμε. Ενώ με ένα λάπτοπ σε μια γωνιά χωρούσαν όλα. Ναι για εκεί με βλέπω , μετράω απο εχθές το γραφείο και SFF κουτί να βάλω η οθόνη και το πληκτρολόγιο θα τρώνε χώρο , οπότε μάλλον είναι καλύτερα το laptop χωροταξικά
Chris2756 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Για μικρους χωρους μια λυση για οθονη, αν το γραφειο ειναι κολημενο σε τοιχο, ειναι και η βαση που βιδωνει στον τοιχο με ουπα. Επισης ο πυργος του υπολογιστη μπορει να τοποθετηθει σε ραφι, στερεομενο στο πλαι τουγραφειου με σιδερογωνιες. 1
junior-21- Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 On 19/08/2023 at 21:02, tsofras said: Όχι δεν την έχω Αλλά είπα αν είναι να δώσω 400€ για το pc της κόρης και με 200€ π.χ. παραπάνω πήγαινα εγώ σε am5 ή Intel 13xxx να τα έδινα για να μην έχουμε 2 μηχανάκια με am4 σπίτι Όχι δεν την έχω Αλλά είπα αν είναι να δώσω 400€ για το pc της κόρης και με 200€ π.χ. παραπάνω πήγαινα εγώ σε am5 ή Intel 13xxx να τα έδινα για να μην έχουμε 2 μηχανάκια με am4 σπίτι Το λοιπόν επέστρεψα απο τις διακοπές και μέτρησα το γραφείο της κόρης γιατί το είχα αλλιώς στο μυαλό μου (το έφτιαξα πριν κανα μήνα) Χώρος δεν υπάρχει ιδιαίτερος και επειδή θα είναι και γραφείο να διαβάζει θα βάλω μία την οθόνη αύριο να δω τι παίζει. Αν μας παίρνει ο χώρος τότε μάλλον θα πάω σε deskmini x300 γιατί αλλιώς θα πρέπει να πάω σε SFF κουτί , τροφοδοτικό και mini ITX m/b οπότε το κόστος θα ανέβει αρκετά Αλλιώς θα πάω σε laptop Δεν σας ζαλίζω άλλο σας ευχαριστώ Κ γώ αγαπητέ έχω θέμα χώρου. Αλλά άλλο desktop, άλλο laptop. Έχω πάρει μτχ ένα ωραίο κουτί με ένα μτχ sfx psu και μια mini B550, μόνο ένας G μου λείπει και ετοιμο το μινι πισακι. Αν ψάξεις αγγελίες, υπάρχουν αρκετα μινι κουτάκια για ωραίες συνθέσεις ☺️
tsofras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, junior-21- είπε Κ γώ αγαπητέ έχω θέμα χώρου. Αλλά άλλο desktop, άλλο laptop. Έχω πάρει μτχ ένα ωραίο κουτί με ένα μτχ sfx psu και μια mini B550, μόνο ένας G μου λείπει και ετοιμο το μινι πισακι. Αν ψάξεις αγγελίες, υπάρχουν αρκετα μινι κουτάκια για ωραίες συνθέσεις ☺️ Δεν διαφωνώ Σε καινούρια αν είναι να φτιάξω μηχάνημα ITX με webcam και 24αρα οθόνη πάω περίπου στα 650ε με τον 5600g Με 450ε παίρνω laptop , σίγουρα δεν είναι το ίδιο δεν παύει όμως να έχουν 200ε διαφορά Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από tsofras
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα