Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανέρχομαι με μία ερώτηση

Μήπως θα ήταν καλύτερο κάποιο laptop με κάποιον 5300U με την λογική ότι γλυτώνεις κόστος οθόνης , πληκτρολογίου , web cam και χώρου ?

Προφανώς και χάνεις την μελλοντική αναβάθμιση ή αν πάθει κάτι το laptop μετά την εγγύηση παίζει να πάει για ανακύκλωση

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, tsofras είπε

Επανέρχομαι με μία ερώτηση

Μήπως θα ήταν καλύτερο κάποιο laptop με κάποιον 5300U με την λογική ότι γλυτώνεις κόστος οθόνης , πληκτρολογίου , web cam και χώρου ?

Προφανώς και χάνεις την μελλοντική αναβάθμιση ή αν πάθει κάτι το laptop μετά την εγγύηση παίζει να πάει για ανακύκλωση

5300u vs 5600g... ουδεμία σχέση μεταξύ τους.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπου καθένας θα επέλεγε το ένα ή το άλλο.

Είσαι άνθρωπος σχετικός με την τεχνολογία, γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά.

Σε κάθε περίπτωση κάτι δίνεις κάτι παίρνεις.

Btw για ποτέ φτάσαμε σε x300... να κάνουμε vs με 5300u...; 😁

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

5300u vs 5600g... ουδεμία σχέση μεταξύ τους.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπου καθένας θα επέλεγε το ένα ή το άλλο.

Είσαι άνθρωπος σχετικός με την τεχνολογία, γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά.

Σε κάθε περίπτωση κάτι δίνεις κάτι παίρνεις.

Btw για ποτέ φτάσαμε σε x300... να κάνουμε vs με 5300u...; 😁

Ε ένα roblox / minecraft θα παίξουν , μία χαρά τα πάει απο ότι είδα ο 5300U

Απλά σκέφτηκα τον χαμό απο τα καλώδια και το κόστος που ανεβαίνει με οθόνες , πληκτρολόγια , κάμερες + ότι το laptop θα το κλείνεις και θα έχεις χώρο στον γραφείο .

Και εγώ όσο μεγαλώνω αρχίζω και τα αντιπαθώ τα dekstop για τους παραπάνω λόγους

Συγνώμη αν σας κούρασα με το ποστ και ευχαριστώ για την συνδρομή σας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ε ένα roblox / minecraft θα παίξουν , μία χαρά τα πάει απο ότι είδα ο 5300U

Απλά σκέφτηκα τον χαμό απο τα καλώδια και το κόστος που ανεβαίνει με οθόνες , πληκτρολόγια , κάμερες + ότι το laptop θα το κλείνεις και θα έχεις χώρο στον γραφείο .

Και εγώ όσο μεγαλώνω αρχίζω και τα αντιπαθώ τα dekstop για τους παραπάνω λόγους

Συγνώμη αν σας κούρασα με το ποστ και ευχαριστώ για την συνδρομή σας

Ακόμη είναι νωρίς να μας κουράσεις, στις μόλις 4 σελίδες :D

Spoiler

κάθε φορά θυμάμαι όταν ανακάλυψα το νήμα που έψαχνες για αυτoκίνητο :P

Ελπίζω να μη φάνηκε απότομος ο τρόπος μου καθώς ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται...

Όντως, roblox, minecraft Θα παίξει ο 5300u.

Βάλτα κάτω και δες τι χρειάζεσαι περισσότερο. 

Σίγουρα διάρκεια στο χρόνο δεν προσφέρει το λάπτοπ.

Θα μπεις σε διαδικασία αναβάθμισης day one καθώς αν θες να πετύχεις σωστή τιμή συνήθως είναι μέχρι 8gb ram.

Επιδόσεις; 

Οθόνη ναι μεν αλλά 15,6.

Κερδίζεις σε χώρο και φορητότητα σίγουρα.

Έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και δεν μπορεί να γίνει direct σύγκριση.

Είναι καθαρά προς τα που κλίνει ο καθένας... αυτό εννοούσα με το "Είσαι άνθρωπος σχετικός με την τεχνολογία, γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά."

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.

Σκέψου απλά ότι τα λαπτοπ ειδικά με παιδιά τριγύρω είναι πιο εύκολο να «εμπλακούν σε πολεμικές διενέξεις». Τα desktops πιο σκυλιά σε τέτοια θέματα. Εγώ είμαι κατά του λαπτοπ για σπίτι αν δεν το μετακινεί κάποιος εκτός σπιτιού σε δουλειά πανεπιστήμιο κλπ. Χτύπα δυο desk mini αν το πρόβλημα είναι ο χώρος. Θα έχεις περιθώριο αναβάθμισης ώστε να κρατήσουν περισσότερα χρόνια. Θεωρώ γενικά τα desktop καλύτερη αγορά αν δεν υπάρχει η ανάγκη μετακίνησης.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Ακόμη είναι νωρίς να μας κουράσεις, στις μόλις 4 σελίδες :D

Απόκρυψη περιεχομένων

κάθε φορά θυμάμαι όταν ανακάλυψα το νήμα που έψαχνες για αυτoκίνητο :P

Ελπίζω να μη φάνηκε απότομος ο τρόπος μου καθώς ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται...

Όντως, roblox, minecraft Θα παίξει ο 5300u.

Βάλτα κάτω και δες τι χρειάζεσαι περισσότερο. 

Σίγουρα διάρκεια στο χρόνο δεν προσφέρει το λάπτοπ.

Θα μπεις σε διαδικασία αναβάθμισης day one καθώς αν θες να πετύχεις σωστή τιμή συνήθως είναι μέχρι 8gb ram.

Επιδόσεις; 

Οθόνη ναι μεν αλλά 15,6.

Κερδίζεις σε χώρο και φορητότητα σίγουρα.

Έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και δεν μπορεί να γίνει direct σύγκριση.

Είναι καθαρά προς τα που κλίνει ο καθένας... αυτό εννοούσα με το "Είσαι άνθρωπος σχετικός με την τεχνολογία, γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά."

Καθόλου απότομος μαν , τόσες φορές έχετε βοηθήσει διαφορα παιδιά εδώ μέσα , ξέρω αν ειρωνεύεται κάποιος .

Απλα μπαίνω σε σκέψεις γιατί έχω ήδη 2 μηχανήματα , αν και το ένα είναι της δουλειάς , και δεν θέλω να ανοιχτώ όχι τόσο για το οικονομικό αλλά να μην βρεθούμε με τρία desktop στο σπίτι 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

οι ανάγκες των παιδιών κάθε χρόνο σε αυτές τις ηλικίες και όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξάνονται με Γεωμετρική Πρόοδο. Σήμερα παίζουν Roblox και Minecraft, μιλάνε στο Skype με τους φίλους, έχουν ανοικτές καμιά 50αριά καρτέλες και ρίχνουν κι ένα βλέφαρο στο YouTube. Μέχρι εδώ όλα πάνε καλά και δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Μέτα από ένα-δυο χρόνια θα αρχίσεις να χάνεις την οικογενειακή σου γαλήνη και θα ευχόσουν να έχεις στημένα όχι μόνο τρία DESKTOP αλλά δεκατρία...

Σού πάει η καρδιά να κοιτάζεις δυο θλιμμένα και απογοητευμένα προσωπάκια;

Αντέχεις την κραβατομουρμούρα;

Αξίζει να μπεις σε τέτοιες περιπέτειες σε αυτήν την ηλικία;

Χαιρετώ.

ΥΓ ας είναι πάντα καλά οι jeandoumpier και nickol-us.

Επεξ/σία από aris73
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει δίκιο ο aris73 το έζησα το έργο ,,, μέσα σε δυο χρόνια από quad core + 4gb + gt 1030

βρέθηκα με i3 10100 + 16gb + gtx 1660 super 

όποτε ότι φτιάξεις θα έχει ορίζοντα διετίας 

Επεξ/σία από george kesoglu
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά θα το ξανασκεφτώ τότε, απλά δεν δείχνουν μεγαλύτερες ανάγκες αυτή τη στιγμή, είναι και κορίτσια, έχουμε και το xbox, δεν παίζουν βαριά παιχνίδια

Σίγουρα η αναβάθμιση που προσφέρει το desktop δεν συγκρίνεται με ένα laptop

Από την άλλη δεν συγκρίνεται και η ψυχική ηρεμία όταν η γυναίκα γκρινιάζει για την καθαριότητα στα δωμάτια 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα άξιζε να φτιάξω το ένα pc από το δικό μου κάνοντας τραμπα τον επεξεργαστή με 5600g και μικρότερο τροφοδοτικό και να επενδύσω 500€ ( ένα κατοσταρικο πάνω αν βγαίνουν) για να πάω εγώ σε νέα πλατφόρμα και 32 ram ?

Αυτά έχω στο δικό μου :

Case: Cougar MX410 Mesh-G RGB

GPU: Amd Radeon Saphire Pulse 6700
CPU: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz
SSD: Kingston NV2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0
PSU: Corsair TX-M Series TX650M (2021) 650W Semi Modular 80 Plus Gold
M/B: MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI

RAM:Kingston Fury Renegade 2x8Gb 3200 CAS16

Cooler: Be Quiet Pure Rock Slim 2

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

για να πάω εγώ σε νέα πλατφόρμα

Έλα Θωμά πες την αλήθεια τώρα.

Αποφάσισες ότι θα μείνεις για πάντα με το σεατάκι και προσπαθείς να ξεμπουκώσεις στήνοντας για πάρτη σου νέο pc :D.

(Και με άκυρο nvme μάλιστα)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Έλα Θωμά πες την αλήθεια τώρα.

Αποφάσισες ότι θα μείνεις για πάντα με το σεατάκι και προσπαθείς να ξεμπουκώσεις στήνοντας για πάρτη σου νέο pc :D.

(Και με άκυρο nvme μάλιστα)

Το budget είναι χωρισμένο ανα κατηγορία :D

Τι έχει ο nvme που έχω ήδη ?

Δημοσ.

Mην σου πω οτι κατι τετοιο θα εκανα κι εγω. Θα εφτιαχνα καινουργιο PC, και το υπαρχον στα παιδια. Καντο τωρα οσο υπαρχει καιρος. Οταν πανε 17+, γερα ναναι, θα διαλεγουν εκεινα το καινουργιο pc  και οι μπαμπας/μαμα θα περνουν εκεινα που περισευουν απο τα παιδια. Και καλα να αρκεστουν στα ο καθενας το δικο του κομπιουτερ, οταν αρχισουν να ζηταν και δικα τους δωματια να δειτε γλεντια

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Chris2756 είπε

Mην σου πω οτι κατι τετοιο θα εκανα κι εγω. Θα εφτιαχνα καινουργιο PC, και το υπαρχον στα παιδια. Καντο τωρα οσο υπαρχει καιρος. Οταν πανε 17+, γερα ναναι, θα διαλεγουν εκεινα το καινουργιο pc  και οι μπαμπας/μαμα θα περνουν εκεινα που περισευουν απο τα παιδια. Και καλα να αρκεστουν στα ο καθενας το δικο του κομπιουτερ, οταν αρχισουν να ζηταν και δικα τους δωματια να δειτε γλεντια

Βασικά με υπερκαλύπτει το δικό μου , μη σου πω ότι και εγώ με έναν 5600g και χωρίς την κάρτα γραφικών μια χαρά θα ήμουν. 
Τελικά ένα παιχνίδι παίζω μόνο 

θα περιμένω μήπως διώξω το δικό μου και φτιάξω 2 με 4300g για τα παιδιά και ένα με5600g για εμένα 

Απλά είπα από το να δώσω για ένα καινούριο να άλλαζα επεξεργαστή στο δικό μου , να έβγαζα την κάρτα και να το έδινα στο ένα παιδί και να έφτιαχνα ένα AM5 για εμένα , αλλά δεν χρειάζεται είναι η αλήθεια 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tsofras είπε

Τι έχει ο nvme που έχω ήδη ?

Ε τι να έχει?

Ταχύτητες gen3 ενώ στα χαρτιά πλασάρεται ως gen4 και μόνο 3 χρόνια εγγύηση.

Αλλά αφού τον έχεις ήδη μια χαρά είναι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...