Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Κάθε τεχνολογικό προϊόν εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες, για την χρήση που τον αγόρασα λοιπόν είναι άψογος. Δεν αγοράζεις προφανώς τον 5600g για βαρύ gaming. Δεν έχω παρατηρήσει αυτά που γράφεις και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το τσιπακι. Ο 5600g είναι ένας 5500 με γραφικά που αν συνδυαστεί με γρήγορες μνήμες σε dual channel ξεπερνούν σε επιδόσεις την gt 1030 οπότε αφήνει πολύ πίσω τα ενσωματωμένα της Intel. Τώρα το αν είναι απαρχαιωμένο ένα τσιπακι του 2021 ας το κρίνει ο καθένας με τη λογική.

Δεν κρίνω την δική σου αγορά , απλά να το προτείνουμε ΑΥΓ/2023 apu με παρωχημένα cores που κάνουν με το ζόρι software encodes/decodes το θεωρώ χαζομάρα αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός και χειροπιαστός λόγος.

Οσον αφορά σαν cpu , ούτε καν σαν 5500 εδώ δεν έχει τα σωστά PCIx/LANES για 5η σειρά AMD cpu πέρα των άλλων ελαττωμάτων

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, jgeorgiou said:

Nαι αλλά για να παίξει ένα video ΥΤ , social media  το κάνει software αγκομαχώντας γιατί έχει απαρχαιωμένη VEGA , επίσης είναι "πετσοκομένος" R5600 σαν cpu. Οσον αφορά την ομολογουμένως γρηγορότερη GPU είναι κατα την γνώμη μου "άχρηστη" γιατί τα "απλά" παιχνίδια παίζουν μια χαρά και με Ι5 13500 ενώ στα "βαριά" παραμένει ανεπαρκής στην καλύτερη περίπτωση.

Θέλεις και τα λες προφανώς, ό,τι να 'ναι πραγματικά. Έχω τον 5700G και καμία σχέση με αυτά που λες, για ιντελάκιας καλή η προσπάθεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα 

Δεκτές όλες οι απόψεις και ευχαριστώ για τις συμβουλές και την κουβέντα.

Επειδή τον 5600g τον σκέφτομαι από όταν βγήκε ακόμη και για εμένα επειδή δεν παίζω τελικά απαιτητικά games, θεωρώ ότι ειδικά για τα παιδιά είναι η ιδανική επιλογή

Δεν μπορώ να φανταστώ που θα είναι ανεπαρκής σε χρήση 2 παιδιών, εγώ ως προγραμματιστής είχα έναν 3400g πριν 3 χρόνια και δεν τον ένιωσα να είναι ανεπαρκής πουθενά

Αν με 340€ βγαίνει build με Intel που έχει αντίστοιχες επιδόσεις σε γραφικά ευχαρίστως να το κοιτάξω αν υπάρχει κάποια πρόταση 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Καλημέρα 

Δεκτές όλες οι απόψεις και ευχαριστώ για τις συμβουλές και την κουβέντα.

Επειδή τον 5600g τον σκέφτομαι από όταν βγήκε ακόμη και για εμένα επειδή δεν παίζω τελικά απαιτητικά games, θεωρώ ότι ειδικά για τα παιδιά είναι η ιδανική επιλογή

Δεν μπορώ να φανταστώ που θα είναι ανεπαρκής σε χρήση 2 παιδιών, εγώ ως προγραμματιστής είχα έναν 3400g πριν 3 χρόνια και δεν τον ένιωσα να είναι ανεπαρκής πουθενά

Αν με 340€ βγαίνει build με Intel που έχει αντίστοιχες επιδόσεις σε γραφικά ευχαρίστως να το κοιτάξω αν υπάρχει κάποια πρόταση 

Γιατί δεν κοιτάς να κόψεις λίγο από τον επεξεργαστή με τον 4300g; Νομίζω διαφορά δεν θα δουν τα παιδιά στην χρήση τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Δε βγαίνει γιατί θέλει ξεχωριστή gpu, τα ενσωματωμένα γραφικά της intel είναι σαφώς χειρότερα. Όλες οι gpu μέχρι τα κυβικά της gt1030 είναι κατώτερες από τα ενσωματωμένα. Από gtx 1050 και πάνω πας σε καλύτερη απόδοση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου το έχω χάσει, προτείνουμε στον άνθρωπο αντί για 5600g που έχει 120€ με 50€ μητρική να πάει σε 13500 που έχει 250€ με σαφώς ακριβότερες μητρικές? Για παιδιά 13 χρονών που θα παίζουν minecraft? Με budget μαξ 1000€ σε 2 tower + 1 οθόνη?

Η μόνη υπέρβαση που ίσως πρότεινα θα ήταν 32gb ram λόγω τιμών. αλλά κι αυτά μάλλον αχρειάστα θα είναι.

Επεξ/σία από Tol1as
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα από τα ελλατώματα του 5600G είναι ότι υποστηρίζει PCIx GEN3 που σε συνδιασμό με τα "κομμένα" lanes των σύγχρονων μεσαίων gpu το κάνει απαγορευτικό ως μελλοντική αναβάθμιση. Ας μην πιάσουμε τα παρωχημένα cores της VEGA που κάνουν μόνο software en/decoding video , μόνο γι'αυτό τον λόγο τα 100ευρώ του Ι5 13500 αξίζουν.

12 λεπτά πριν, Tol1as είπε

με 50€ μητρική

εννοείς Β450 που δεν έχουν τόσο αλλά να σου υπενθυμίσω ότι μιλάμε για καινούριο μηχάνημα , αν είναι έτσι βρίσκει φθηνοτερο refurbished

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε

Ενα από τα ελλατώματα του 5600G είναι ότι υποστηρίζει PCIx GEN3 που σε συνδιασμό με τα "κομμένα" lanes των σύγχρονων μεσαίων gpu το κάνει απαγορευτικό ως μελλοντική αναβάθμιση. Ας μην πιάσουμε τα παρωχημένα cores της VEGA που κάνουν μόνο software encoding video , μόνο γι'αυτό τον λόγο τα 100ευρώ του Ι5 13500 αξίζουν.

Τα παιδιά επειδή έχουμε και Xbox παίζουν Minecraft, roblox και πλατφόρμες. Δεν νομίζω να παίξουν ποτέ AAA games, και αν έρθει αυτή η στιγμή σε 4-5 χρόνια από την μία κόρη δεν θα πάει χαμένο μηχανάκι με 5600g

Όπως και να έχει μιλάμε για 170€ CPU και μητρική, αν χρειαστεί ας γίνει αναβάθμιση μετά 

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά θα συνεχίσω με το build με αλλαγή του σκληρού και άντε να αλλάξω κανα κουτί

Φαντάζομαι θα θέλει update η μητρική?

Α και οθόνη μία τέτοια?

https://www.skroutz.gr/s/28080299/Samsung-LF24T350FHRXEN-IPS-Monitor-24-FHD-1920x1080-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tsofras είπε

Τα παιδιά επειδή έχουμε και Xbox παίζουν Minecraft, roblox και πλατφόρμες. Δεν νομίζω να παίξουν ποτέ AAA games, και αν έρθει αυτή η στιγμή σε 4-5 χρόνια από την μία κόρη δεν θα πάει χαμένο μηχανάκι με 5600g

Όπως και να έχει μιλάμε για 170€ CPU και μητρική, αν χρειαστεί ας γίνει αναβάθμιση μετά 

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά θα συνεχίσω με το build με αλλαγή του σκληρού και άντε να αλλάξω κανα κουτί

Α και οθόνη μία τέτοια?

https://www.skroutz.gr/s/28080299/Samsung-LF24T350FHRXEN-IPS-Monitor-24-FHD-1920x1080-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html

Μια χαρά οθόνη είναι , όσον αφορά την πλατφόρμα τις επισημάνσεις τις έκανα γιατί πολλοί δεν ξέρουν τις αντενδειξεις του 5600G. Φυσικά αποφασίζεις αυτό που θεωρείς ότι σε συμφέρει περισσότερο σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και το πορτοφόλι σου.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsofras είπε

Έχουν πουλήσει τόσο οι am4 μητρικές που το θεωρώ τραγικά δύσκολο.

Αυτή που σου πρότεινα έχει usb flash bios παρόλο που είναι οικονομική. Σε επιλογή άλλης μητρικής προσπάθησε να επιβεβαιώσεις το συμβατό bios ή την αγορά από κατάστημα που "χτίζει" οπότε και δε θα σε νοιάξει, θα είναι δικό τους πρόβλημα (χωρίς κόστος φυσικά).

Spoiler

Καλά για το 5600g vs 13500 απλά δεν υπάρχουν λόγια.

Σε ποιο σύμπαν κάνουν τέτοιες συγκρίσεις;

Διπλή τιμή cpu, με απαίτηση αρκετά πιο ακριβής μητρικής, για παιδιά δημοτικού -γυμνασίου;

Αδύναμος με απαρχαιωμένα γραφικά ο 5600g όταν μιλάμε για το cpu  με τα πιο δυνατά ενσωματωμένα της αγοράς (μαζί με τον 5700g);

Η υπερβολή έχει και όρια...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υπάρχει οικονομικά χώρος για καλύτερα κουτιά θα μπορούσες να κοιτάξεις και δυο από δαύτα στην τιμή που είναι τώρα:

https://www.skroutz.gr/s/37727035/Asus-Prime-AP201-Gaming-Micro-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mesh-Black-Edition.html

Είναι μικρά σε μέγεθος, παίρνουν ακόμη και μεγάλες κάρτες γραφικών για το μέλλον, χρειάζονται κατά τη γνώμη μου έναν τουλάχιστον έξτρα ανεμιστήρα, αλλά έχουν εξαιρετικό airflow (στη σωστή κατεύθυνση, δηλ από κάτω προς τα πάνω) και καλή ποιότητα.

Θα πω την μη συμβατική γνώμη μου, αλλά θεωρώ ότι για κουτί αν μπορούμε να στριμώξουμε καλύτερο αξίζει γιατί είναι κάτι που μπορεί να μείνει και σε επόμενα builds. Όπως και αν έχει καλές αγορές για τα κοριτσάκια σου και να τα χαίρεστε με υγεία!

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Αν υπάρχει οικονομικά χώρος για καλύτερα κουτιά θα μπορούσες να κοιτάξεις και δυο από δαύτα στην τιμή που είναι τώρα:

https://www.skroutz.gr/s/37727035/Asus-Prime-AP201-Gaming-Micro-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mesh-Black-Edition.html

Είναι μικρά σε μέγεθος, παίρνουν ακόμη και μεγάλες κάρτες γραφικών για το μέλλον, χρειάζονται κατά τη γνώμη μου έναν τουλάχιστον έξτρα ανεμιστήρα, αλλά έχουν εξαιρετικό airflow (στη σωστή κατεύθυνση, δηλ από κάτω προς τα πάνω) και καλή ποιότητα.

Θα πω την μη συμβατική γνώμη μου, αλλά θεωρώ ότι για κουτί αν μπορούμε να στριμώξουμε καλύτερο αξίζει γιατί είναι κάτι που μπορεί να μείνει και σε επόμενα builds. Όπως και αν έχει καλές αγορές για τα κοριτσάκια σου και να τα χαίρεστε με υγεία!

Ευχαριστώ πολύ

Θέλουν LED οι καγκουρες, ωραίο κουτάκι όμως αυτό

Θα κάνω μία καλύτερη ψακτικη στα κουτάκια 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ευχαριστώ πολύ

Θέλουν LED οι καγκουρες, ωραίο κουτάκι όμως αυτό

Θα κάνω μία καλύτερη ψακτικη στα κουτάκια 

Κοτσαρεις έναν led ανεμιστήρα πάντως πάνω στην μητρική και τον διαχειρίζεσαι με το software της μητρικής, δεν είναι δύσκολο αυτό. Το κουτάκι είναι εξαιρετικό, ΟΧΙ όμως με Corsair rmx psu. Δεν ξέρω τι ακεφτονταν εκεί στην Asus όταν έκαναν την προέκταση του καλωδίου του psu έτσι όπως την έκαναν. Η κατεύθυνση που έχει το πριζάκι στο δικό μου psu και σε όλα τα rmx Corsair αποκλείει την χρήση της προέκτασης του κουτιού. Η λύση είναι να βγει η προέκταση εντελώς και να χρησιμοποιήσει κανείς το καλώδιο του psu περασμένο μέσα από το κουτί κανονικά μέχρι την πρίζα του σπιτιού. 🤪😳😂

Δημοσ.

Για κουτί σε μινι πύργο σε λίγο πιο υψηλή τιμή που να καγκουρεύει λίγο πιο πολύ και χωράει και λίγο πιο σοβαρη gpu στο μέλλον δές και αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/35919889/CoolerMaster-TD300-MESH-Gaming-Mini-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-kai-RGB-Fotismo-Mayro.html
Είναι και κάπως πιο σύγχρονο το design απο το aerocool που έχεις (με το τροφοδοτικό κάτω κρυμμένο κλπ) αλλά είναι και κάτι τι μεγαλύτερο σε μέγεθος. Παίζει και σε λευκό αν αρέσει πιο πολύ σε κάποια κόρη.

Για ποντικι/πληκτρολόγιο τι budget μενει ανα σετ; Αν πλησιάζει το 50ρι μπορεί ίσως να παει και ξεχωριστά σε logitech g102 και κάποιο motospeed (?) πληκτρολόγιο. Αλλιώς δες το σετ Devastator 3 πάλι απο coolermaster νομίζω έπαιζε στα 25-30€ πριν κανένα χρονο που έψαχνα για παρόμοιο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...