tsofras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, πρώτη φορά που δεν αφορά εμένα η σύνθεση ( οπότε θα είναι πιο απλά τα πράγματα) Θέλω να φτιάξω 2 pc στα κορίτσια μου που η μεγάλη μπαίνει στο γυμνάσιο, οπότε οι ανάγκες είναι απλές για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κανά απλό παιχνίδι τύπου Minecraft, Roblox Οπότε έλεγα για κάποια σύνθεση με 5600g , μητρική με WiFi Ποσό που διαθέτουμε : 1000€ για όλα? ( Περιφερειακά ,1 οθόνη και 2 μηχανάκια) Χρήση υπολογιστή : Σουίτα γραφείου, Minecraft, Roblox Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω μία 23αρα οπότε άλλη μία θα αγοράσω Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι χρειάζονται x 2 Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αδιάφορο Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιάφορο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα τα φτιάξω εγω Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Έλεγα για linux απλά είδα ότι το Roblox δεν παίζει ακόμη, στη χειρότερη 2 κλειδιά για Windows Οπότε 2 ίδια μηχανάκια με μικρά κουτάκια, κανα LED γιατί είναι καγκουρες οι κόρες σαν και εμένα Αν υπάρχει και Intel που να παίζει τα games με τα ενσωματωμένα τότε δεκτή πρόταση Ευχαριστώ Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από tsofras
P0wn3d Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, tsofras είπε Θα είμαι ο μοναδικός ίσως, που θα προτείνει κατί τελείως διαφορετικό. Μήπως να πάρεις έτοιμα NUC που παίζουν κατά καιρούς , να ξεμπερδεύεις ; Είναι και μικρά, δεν είναι και για πολλά ,όπως είπες κανένα minecraft κτλ .μπαίνουν πίσω από την οθόνη αν θέλεις ,και έτσι δεν έχεις να μπλέξεις και με γραφεία,καλώδια ιστορίες κακό ,σκόνες μπλά μπλά μπλά.... Λέω εγώ τώρα... 2
tsofras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 55 λεπτά πριν, P0wn3d είπε Θα είμαι ο μοναδικός ίσως, που θα προτείνει κατί τελείως διαφορετικό. Μήπως να πάρεις έτοιμα NUC που παίζουν κατά καιρούς , να ξεμπερδεύεις ; Είναι και μικρά, δεν είναι και για πολλά ,όπως είπες κανένα minecraft κτλ .μπαίνουν πίσω από την οθόνη αν θέλεις ,και έτσι δεν έχεις να μπλέξεις και με γραφεία,καλώδια ιστορίες κακό ,σκόνες μπλά μπλά μπλά.... Λέω εγώ τώρα... Το σκέφτηκα και εγώ για να γλυτώσω χώρο για nuc ή deskmini Ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις, απλά δεν ξέρω αν την παλεύουν τα ενσωματωμένα της Intel
nickol-us Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Καλώς το το παιδί...! Αν είναι για τα κορίτσια κάτι θα βρούμε να προτείνουμε, μιας κι έχει ελπίδες το μηχάνημα να μη βγει για πώληση σε ένα μήνα. Συμφωνώ απόλυτα για 5600g, ακόμη κι αν έχουν απαιτήσεις για πιο σοβαρά παιχνίδια θα σηκώσει άνετα ένα σωρό κάρτες γραφικών. Χοντρά χοντρά... βλέπω τις μητρικές με ενσωματωμένο wi-fi στο θεό... εφόσον δεν θες και δεν υπάρχει και λόγος να ξεφύγεις, ίσως σκεφτείς το ενδεχόμενο για οικονομικές b450 με κάποιο usb wireless; Σε ψήνει; Τροφοδοτικά παίζουν στο 50ρικο be quiet bronze power 10, μια χαρά για τέτοιου είδους build. Μανιτζέβελα και καλαίσθητα κουτάκια σε σχετικά καλή τιμή τα q300l (m-atx) 500gb ή 1tv nvme; Ανάλογα το σκεπτικό σου. Ο sn570 βγαίνει εδώ και πολύ καιρό vfm Μνήμη; Εδώ τώρα επίσης περίεργα τα πράγματα. Συμφέρει τρομερά να βάλεις 2x16gb λόγω τιμών ωστόσο είναι αρκετά υπερβολικό για την χρήση. Για μόνιτορ παίζουν άπειρα 24αρια στο 100αρι, ips, 75hz... Δες τι θες, τι σε ψήνει, σίγουρα δεν είσαι άσχετος, θα βρεις την δική σου τομή, εδώ είμαστε να συζητήσουμε λεπτομέρειες εφόσον χρειαστεί. 3
tsofras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλώς το το παιδί...! Αν είναι για τα κορίτσια κάτι θα βρούμε να προτείνουμε, μιας κι έχει ελπίδες το μηχάνημα να μη βγει για πώληση σε ένα μήνα. Συμφωνώ απόλυτα για 5600g, ακόμη κι αν έχουν απαιτήσεις για πιο σοβαρά παιχνίδια θα σηκώσει άνετα ένα σωρό κάρτες γραφικών. Χοντρά χοντρά... βλέπω τις μητρικές με ενσωματωμένο wi-fi στο θεό... εφόσον δεν θες και δεν υπάρχει και λόγος να ξεφύγεις, ίσως σκεφτείς το ενδεχόμενο για οικονομικές b450 με κάποιο usb wireless; Σε ψήνει; Τροφοδοτικά παίζουν στο 50ρικο be quiet bronze power 10, μια χαρά για τέτοιου είδους build. Μανιτζέβελα και καλαίσθητα κουτάκια σε σχετικά καλή τιμή τα q300l (m-atx) 500gb ή 1tv nvme; Ανάλογα το σκεπτικό σου. Ο sn570 βγαίνει εδώ και πολύ καιρό vfm Μνήμη; Εδώ τώρα επίσης περίεργα τα πράγματα. Συμφέρει τρομερά να βάλεις 2x16gb λόγω τιμών ωστόσο είναι αρκετά υπερβολικό για την χρήση. Για μόνιτορ παίζουν άπειρα 24αρια στο 100αρι, ips, 75hz... Δες τι θες, τι σε ψήνει, σίγουρα δεν είσαι άσχετος, θα βρεις την δική σου τομή, εδώ είμαστε να συζητήσουμε λεπτομέρειες εφόσον χρειαστεί. Και όμως φίλε Νικόλα το έχω κρατήσει το τελευταίο build , έχει μπει αγγελία για να φτιάξω SFF 😂 Στα των κοριτσιών επειδή έχω περάσει και εγώ από USB wifi και συνήθως έχουν βγεί ασταθή, αυτό που μου είχε βγει καλό ήταν μία κάρτα pci express των 50€ Στο ένα γραφείο έχω Lan οπότε την ακούω την b450 ως ποιο budget λύση 1tb nvme πιστεύω θα είναι οκ Αν δεν φύγει το δικό μου θα μπορούσα να μεταφέρω στο ένα μνήμη και σκληρό. Δυστυχώς είναι atx το δικό μου, αν και στο ένα δωμάτιο δεν έχω τόσο θέμα χώρου. Ούτως η άλλως αν βρούμε το ένα setup το άλλο θα είναι είτε κλώνος είτε πάντρεμα από αυτά που έχω, οπότε θέλω να καταλήξω στα κομμάτια του ενός
tsofras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) A520 αξίζει αντί για b450? Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από tsofras
tsofras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Λοιπόν CPU AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz MB MSI B450M-A Pro Max Motherboard Micro ATX Ram G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 Nvme Kingston NV2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 PSU Be Quiet System Power 10 550W Case Aerocool CS-107 v2 Mini Tower Γύρω στα 345€ όλα τα παραπάνω
niko13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, tsofras είπε Λοιπόν CPU AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz MB MSI B450M-A Pro Max Motherboard Micro ATX Ram G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 Nvme Kingston NV2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 PSU Be Quiet System Power 10 550W Case Aerocool CS-107 v2 Mini Tower Γύρω στα 345€ όλα τα παραπάνω Μητρική/επεξεργαστής είναι για pcie 3 nvme ,δεν με τρελαινει ο nv2 ,εναλλακτικη με μεγαλυτερη εγγύηση κ καλύτερα specs..https://www.skroutz.gr/s/32276771/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS100T3B0C.html#search Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από niko13 1 1
tsofras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 48 λεπτά πριν, niko13 είπε Μητρική/επεξεργαστής είναι για pcie 3 nvme ,δεν με τρελαινει ο nv2 ,εναλλακτικη με μεγαλυτερη εγγύηση κ καλύτερα specs..https://www.skroutz.gr/s/32276771/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS100T3B0C.html#search Ναι το ξέρω ήταν λίγο πιο φθηνός και είπα δεν πειράζει, ευχαριστώ θα πάω σε αυτόν που λες 1
nickol-us Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Με λίγα χρήματα παραπάνω, έχοντας μια υποτυπώδες ψύξη και στα vrm https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Κι εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει ο nv2 τα λεφτά του. Κάποια στιγμή ο 2tb ήταν τρομερά φθηνότερος και μόνο για χρήση ως 2ου για games άξιζε κατ'εμέ. Η εγγύηση της wd ως μάρκα, τα 5 έτη εγγύησης συσκευής και η διαφορά σε tbw αξίζει τα λίγα ευρώ διαφορά. Για το κουτί περί ορέξεως. Έχω την εντύπωση(από την φωτό) ότι τα μικρά aerocool θα σε παιδέψουν στο cable management, δείχνουν πολύ στενάχωρα. Έχε στο νου σου ότι οι ανεμιστήρες που δίνουν είναι f(ixed)rgb χωρίς "δικαίωμα" επιλογής χρωμάτων, φαντάζομαι κι ελπίζω ότι υπάρχει κανονικά η επιλογή on-off. Αντίστοιχο με psu shroud το aerocool trinity, είναι και διάτρητο επάνω, μπουργάνα χωρίς σίτα δυστυχώς. Οι ripjaws παραμένουν ένα από τα καλύτερα vfm. Το system power 10 σε αυτά τα λεφτά χωρίς κανένα αντίπαλο, έχει και 5ετης εγγύηση. 3
jgeorgiou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δεν μου αρέσει ο 5600G γιατί είναι σε ολα μέτριος-ανεπαρκής. Ο Ι5 13500 μπορεί να έχει ποιο αργή gpu αλλά παίζει μια χαρά τα ROBLOX/MINECRAFT και είναι ΑΡΙΣΤΗ cpu με σύγχρονους encoders/decoders που ο μέτριος-ανεπαρκής 5600G πονάει πολύ και αγκομαχάει (υπερβολικά υψηλο utilization για να παίξει ένα hd video) O 5600G κατα την άποψη μου στο 90% των περιπτώσεων ο κάτοχος μετανιώνει μετά από ένα χρόνο γιατί έχει μέτριο cpu & gpu οπότε δεν ισχύει η λογική να προσθέσω μια καλή gpu να παίζει. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από jgeorgiou 1
Tol1as Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Εγώ λέω 13600κ αντί για 13500, έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και καλύτερο OC άμα θέλει να ανεβάσει ρεύματα και να βάλει καμιά υδρόψυξη καμία απ'τις μικρές. 1
fotaras76 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Προσωπικά δεν μου αρέσει ο 5600G γιατί είναι σε ολα μέτριος-ανεπαρκής. Ο Ι5 13500 μπορεί να έχει ποιο αργή gpu αλλά παίζει μια χαρά τα ROBLOX/MINECRAFT και είναι ΑΡΙΣΤΗ cpu με σύγχρονους encoders/decoders που ο μέτριος-ανεπαρκής 5600G πονάει πολύ και αγκομαχάει (υπερβολικά υψηλο utilization για να παίξει ένα hd video) O 5600G κατα την άποψη μου στο 90% των περιπτώσεων ο κάτοχος μετανιώνει μετά από ένα χρόνο γιατί έχει μέτριο cpu & gpu οπότε δεν ισχύει η λογική να προσθέσω μια καλή gpu να παίζει. Σιγά που αγκομαχαει ο 5600g για να παίξει hd βίντεο, εδώ τα παίζει άνετα ο athlon 200ge που έχω σε htpc στο σαλόνι. Το pc με 5600g,nvme, dual channel ram που έχω σε άλλο δωμάτιο πάει σφαίρα, ειδικά για τη χρήση που ζητά ο φίλος είναι παραπάνω από αρκετός και θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Τώρα που το πήραμε στις διακοπές, ο γιος παίζει τα πάντα σε οθόνη 1440Χ900 που έχω μόνιμα στο μέρος που παραθεριζω κάθε καλοκαίρι. Στην full hd στο σπίτι παίζει άνετα hello neighbor, gta V, Fortnite κτλ σε σημείο να παίζει συνέχεια εκεί ο γιος και σπανίως να έρχεται στο καλό pc του σπιτιού. Ανεπαρκής για απλή χρήση zen 3 cpu με 6c/12t δεν είναι σίγουρα πάντως. 4
jgeorgiou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Σιγά που αγκομαχαει ο 5600g για να παίξει hd βίντεο, εδώ τα παίζει άνετα ο athlon 200ge που έχω σε htpc στο σαλόνι. Το pc με 5600g,nvme, dual channel ram που έχω σε άλλο δωμάτιο πάει σφαίρα, ειδικά για τη χρήση που ζητά ο φίλος είναι παραπάνω από αρκετός και θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Τώρα που το πήραμε στις διακοπές, ο γιος παίζει τα πάντα σε οθόνη 1440Χ900 που έχω μόνιμα στο μέρος που παραθεριζω κάθε καλοκαίρι. Στην full hd στο σπίτι παίζει άνετα hello neighbor, gta V, Fortnite κτλ σε σημείο να παίζει συνέχεια εκεί ο γιος και σπανίως να έρχεται στο καλό pc του σπιτιού. Ανεπαρκής για απλή χρήση zen 3 cpu με 6c/12t δεν είναι σίγουρα πάντως. Nαι αλλά για να παίξει ένα video ΥΤ , social media το κάνει software αγκομαχώντας γιατί έχει απαρχαιωμένη VEGA , επίσης είναι "πετσοκομένος" R5600 σαν cpu. Οσον αφορά την ομολογουμένως γρηγορότερη GPU είναι κατα την γνώμη μου "άχρηστη" γιατί τα "απλά" παιχνίδια παίζουν μια χαρά και με Ι5 13500 ενώ στα "βαριά" παραμένει ανεπαρκής στην καλύτερη περίπτωση. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από jgeorgiou
fotaras76 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 38 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Nαι αλλά για να παίξει ένα video ΥΤ , social media το κάνει software αγκομαχώντας γιατί έχει απαρχαιωμένη VEGA , επίσης είναι "πετσοκομένος" R5600 σαν cpu. Οσον αφορά την ομολογουμένως γρηγορότερη GPU είναι κατα την γνώμη μου "άχρηστη" γιατί τα "απλά" παιχνίδια παίζουν μια χαρά και με Ι5 13500 ενώ στα "βαριά" παραμένει ανεπαρκής στην καλύτερη περίπτωση. Κάθε τεχνολογικό προϊόν εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες, για την χρήση που τον αγόρασα λοιπόν είναι άψογος. Δεν αγοράζεις προφανώς τον 5600g για βαρύ gaming. Δεν έχω παρατηρήσει αυτά που γράφεις και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το τσιπακι. Ο 5600g είναι ένας 5500 με γραφικά που αν συνδυαστεί με γρήγορες μνήμες σε dual channel ξεπερνούν σε επιδόσεις την gt 1030 οπότε αφήνει πολύ πίσω τα ενσωματωμένα της Intel. Τώρα το αν είναι απαρχαιωμένο ένα τσιπακι του 2021 ας το κρίνει ο καθένας με τη λογική. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα