Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, imlost04 είπε

Και ναυτιλιακά σκέφτομαι επειδή έχει λευτα στην Ελλάδα

Έχει λεφτά για όσους έχουν κονέ και είναι στγη Ναυτιλιακή 

34 λεπτά πριν, imlost04 είπε

ε ένα κολλεγιο που λένε ότι είναι επίπεδο 6 που και εκει παίζει να κλαιω τα λευτα μου .

Τα κολλέγια εγώ δεν τα εμπιστεύομαι και δεν ξέρω αν στην αγορά εργασίας θα τα εμπιστεύονται και οι εργοδότες...

34 λεπτά πριν, imlost04 είπε

τελος σκεφτομαι να να ξαναδωσω χωρίς φροντιστήριο δουλευοντας ταυτοχρονα αλλα παλι χωρις να ξέρω 100% με τι θελω να ασχοληθώ 

Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις ένα τεστ προσανατολισμού να δεις τι σου ταιριάζει αρχικά. Η επιλογή του να δώσεις χωρίς φροντ δεν ξέρω αν είναι και η καλύτερη δεδομένου του αν δεν έχεις μάθει να διαβάζεις μόνος θα γράψεις χειρότερα από τη 1η φορά.Για μένα βρες μια part time δουλίτσα (έστω και τα ΣΚ το πρωι) και ξεκίνα φροντ για πανελλήνιες και διάβαζε σωστά και σοβαρά. Για τη σχολή,εφόσον δεν ξέρεις τι θες να κάνεις μια καλή επιλογή θα ήταν ένα τμήμα γενικό όπως Οικονομική Επιστήμη που θα δεις εκει μέσα τι σου αρέσει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"..Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις ένα τεστ προσανατολισμού να δεις τι σου ταιριάζει αρχικά.."

Συμφωνω και προσαυξανω..

(Μην απορριπτεις την λυση των ΕΠΑΛ...σου δινει αρκετες διεξοδους)

Επεξ/σία από leonkoum
  • Like 2
Δημοσ.

Ναι, πας στο τομέα που σε ενδιαφέρει από την β λυκείου και δίνεις στο τέλος πανελλήνιες, τα θέμα των ΕΠΑΛ είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά των ΓΕΛ όπως φυσικά και οι βάσεις…

Αν πετύχεις περνάς σε πανεπιστημιακή σχολή (10% εισακτέων αντιστοιχούν σε παιδιά των ημερήσιων ΕΠΑΛ, 1% των εσπερινών) αν όχι σου μένει το πτυχίο της ειδικότητας..

Ανάλογα του τομέα που διάλεξες έχεις στα χέρια σου ένα -κρατικό- πτυχίο και από κάπου να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Αν βαριέσε υπάρχει και η λύση των κρατικών ΙΕΚ.

Σημασία παντός έχει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου ΕΣΥ τι θέλεις να γίνεις/κάνεις στη ζωή σου.

Αν τα έχεις/είσαι μπερδεμένος (λογικό στην ηλικία σου -μην νομίζεις…, ξέρεις πόσος κόσμος από αυτούς που πέρασαν και καλά πανεπιστήμιο θα σκύλομετανιώσουν/βαρεθούν/παρατήσουν από το α εξάμηνο???) ένας σύμβουλος προσανατολισμού μπορεί να σε βοηθήσει…

• Like 3
Δημοσ.

Οι βάσεις είναι διαφορετικές στα ΕΠΑΛ και σχεδόν πάντα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΨΗΛΈΣ σε σχέση με τα ΓΕΛ. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτάσεις την βάση που θες. 

Όπως και να έχει εγώ προτείνω να πας σε σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού. Θα σε βοηθήσει, είχα πάει και εγώ πριν σπουδάσω. Googlαρετο και βρες πληροφορίες για το που έχει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/08/2023 at 17:41, imlost04 said:

Καλησπέρα είμαι 19 και δεν περασα πουθενά. Την χρόνια που ήταν να δώσω δεν έδωσα καν (για διάφορους λόγους που δεν επιθυμώ να εξηγησω τοσο ) και έδωσα το 2023 χωρίς στόχο με αποτέλεσμα να γράψω γύρω στα 8κ μορια με φροντιστήριο. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω δεν έχω κάποια σχολή από διεκ ή ιεκ που να μου αρέσει και στις ιδιωτικές έχει παραπάνω επιλογές αλλά δεν μπορω να τη καλύψω οικονομικά. Σκέφτομαι απλά να πάω για δουλειά κατευθείαν και να μαζέψω κάποια λευτα να πάω σε ένα κολλεγιο που λένε ότι είναι επίπεδο 6 που και εκει παίζει να κλαιω τα λευτα μου . Σκέφτομαι για ναυτιλιακά αλλά δεν ξέρω καν αν μου αρέσει αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε 10 χρόνια με κάποιο επάγγελμα που να μου αρέσει και έχω απελπιστεί. Αλλά με το να δουλεύω απλά νιώθω ότι θα χάσω τόσο χρόνο και επίσης χωρίς κανένα πτυχίο μόνο δουλειά σερβιτορου/Α μπορώ να κάνω ή πωλητής/τρία.  Οπότε η μονη μου λύση είναι να δουλευω και να σπουδάζω παράλληλα σε ένα ιεκ πχ τουριστικα ( που εκει 6 μήνες δουλεύεις μετά κάθεσαι ή απλά παίρνουν άτομα ασχέτως ειδικότητας απλά να είναι πανεπιστημίου οπότε τσάμπα θα το σπουδάσω) ή γραφιστικη που ειδικά για Ελλάδα δεν ξέρω αν έχει μέλλον και δουλειά και επίσης δεν το έχω με το σχέδιο απλά μ φάνηκε κάπως ενδιαφέρον. Και ναυτιλιακά σκέφτομαι επειδή έχει λευτα στην Ελλάδα και μπορεί να μου αρέσει αλλά αν κάποιος ασχολείται με ναυτιλιακά θα ήθελα να μου πει πως είναι γενικά σαν κλάδος και αν αξίζει από κολλεγιο επισηςαν υπάρχει κάποια ειδικότητα που να αξίζει από ιεκ  και τελος σκεφτομαι να να ξαναδωσω χωρίς φροντιστήριο δουλευοντας ταυτοχρονα αλλα παλι χωρις να ξέρω 100% με τι θελω να ασχοληθώ  ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Γι αυτούς που είναι καπετανιοι ή αρχικαπετάνιοι/αρχιμηχανικοί ή ναυπηγοί μηχανικοί έχει καλά λεφτά.Εαν μιλάμε για λογιστές,ναυλομεσίτες ή γενικά βοηθούς θα πάρεις εναν φυσιολογικό μισθό και θα σε ξεπατώνουν 12ωρο (ειδικά αμα είσαι σε κανα operation/technical department/hsqe).Επίσης εαν δεν έχεις κάποιον να σε προτείνει απο μέσα δύσκολα μπαίνεις στην ναυτιλία ειδικά στις πλοιοκτήτριες/διαχειρίστριες.

Επεξ/σία από giwrgos555
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giwrgos555 είπε

Εαν μιλάμε για λογιστές,ναυλομεσίτες ή γενικά βοηθούς θα πάρεις εναν φυσιολογικό μισθό και θα σε ξεπατώνουν 12ωρο

Αρχικά ναι...μετά άμα δημιουργήσεις και άλλα κονέ και βγάζεις δουλειά και είσαι καλός με εμπειρία βγάζεις πολύ πολύ καλά λεφτά...

Δημοσ.
17 hours ago, George_pzg21 said:

Αρχικά ναι...μετά άμα δημιουργήσεις και άλλα κονέ και βγάζεις δουλειά και είσαι καλός με εμπειρία βγάζεις πολύ πολύ καλά λεφτά...

Μη ναυτικός δεν παίρνει καλα λεφτά  να παρει κανα 1500 καθαρά και πολύ του είναι.Οι αρχικαπετάνιοι και αρχιμηχανικοί είναι που βγαζουν 4500-5000 καθαρά για μισθό τώρα αν θεωρείς πολύ καλά λεφτά τα 1500 για εναν ανθρωπο που μπορεί να εχει και 20-25 χρονια εργασίας στην εταιρεία τι να πω μπορεί να είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτόμουν και λογιστής και logistics από ιεκ πιστεύεις αξίζει;

Επεξ/σία από imlost04
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, imlost04 είπε

Σκεφτόμουν και λογιστής και logistics από ιεκ πιστεύεις αξίζει;

όχι! Ξαναδώσε πανελλήνιες και κάνε και τεστ προσανατολισμού 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...