HarisX Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Γεια σας χρηστες! Εχω μια ερωτηση σχετικα με το τροφοδοτικο. Κι επειδη ειμαι σχετικα αρχαριος στους υπολογιστες, μπορειτε να με βοηθησετε βασιζοντας την καρτα γραφικων που επελεξα. Εγω επελεξα την PowerColor Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Fighter. Που το psu της είναι 500w. Τι μου προτεινετε?
Kthulhou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, HarisX είπε Που το psu της είναι 500w καλημέρα, αυτό είναι ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ που συνιστά η PowerColor στο site της για την κάρτα σου. Υπολογίζεις ομοίως την κατανάλωση των άλλων στοιχείων του συστήματός σου (επεξεργαστή, δίσκοι) βάζεις ένα +10% για να μην είναι στα κόκκινα συνέχεια το τροφοδοτικό σου (δηλ αν όλη η υπολογισμένη απαίτηση ισχύος είναι πχ 600W , πας από 650 κ πάνω) κοιτάς να είναι όσο πιο αποδοτικό γίνεται (silver, gold, platinum κλπ) κοιτάς εγγύηση (χρόνια) που προσφέρει κ κριτικές κοιτάς το πορτοφόλι σου και αγοράζεις Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από Kthulhou 3
nickol-us Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Το τροφοδοτικό ορίζεται βάσει των καταναλώσεων του συστήματος κι όχι μόνο της κάρτας. Κατά μέσο όρο, με την συγκεκριμένη κάρτα τα περισσότερα συστήματα καλύπτονται από 550w και άνετα μάλιστα. Επώνυμο "σωστό" τροφοδοτικό, κατ' ελάχιστο bronze, προτιμότερο gold εφόσον σηκώνει η τσέπη σου. Στο νήμα που σου έδωσε ο kthulhou ασχολούνται καθαρά με τροφοδοτικά, πριν ζητήσεις βοήθεια (εδώ ή εκεί) θα πρέπει να αναφέρεις τα υποεξαρτήματα του υπολογιστή που θα τροφοδοτήσει καθώς και ένα διαθέσιμο (στο περίπου) budget 1
Apaleytos80 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 100-110w κάρτα ειναι η 6600, ενα "επώνυμο" 550αρι(αυτα τα φθηνά bequiet ως παραδειγμα) και εισαι οκευ. Αν εχεις σκοπο στην 3ετια να βάλεις μια μεγαλυτερη καρτα( 200w+) παρε 650W(ισως και κατι ποιο ποιοτικο απο τα basic bronze μοντελα). 1
manolis940 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Αν και καλό θα ήταν να ξέρουμε τι άλλο έχει ο υπολογιστής πριν βγάλουμε συμπέρασμα όπως σκληρούς - cpu και πέραν από αυτά τα χαρακτηριστικά αν έχεις κάνει και άλλες παρεμβάσεις όπως να έχεις βάλει λεντονταινίες και αν ναι στα πόσα volt δουλεύουν. Προτείνω για αρχή: Be Quiet Straight Power 11 550W Be Quiet Pure Power 11 500W Τα straigh power είναι πιο καλό τροφοδοτικό αλλά δεν ξέρω τώρα αν για το σύστημα που έχεις αξίζει να επενδύσεις πάνω από 100€ σε 550W. Αν βάλεις αργότερα κάποια καλύτερη GPU το πιο πιθανών πάλι θα χρειαστεί να αλλάξεις γιατί θα θέλει περισσότερο ρεύμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα