Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ψάχνω για boiler λεβητοστασίου 200lt με 2 εναλλάκτες (και ηλεκτρική αντίσταση) ώστε να συνδεθεί ο ένας με το υδραυλικό τζάκι και ο άλλος να μείνει σε αναμονή για ότνα/αν μπει ηλιακός.

Ο σκοπός ειναι το χειμώνα το υδραυλικό τζάκι μαζί με τα σώματα να ζεσταίνει και το νερό και το καλοκαίρι να δουλεύει προς το παρόν με την αντισταση (ηλ. ρεύμα) και αργότερα ίσως με κάποιον ηλιακό.

Βλέπω μάρκες Alpha therm, Sammler, Helioakmi, Nobel, MasterSOL, Assos, Elco, Sonner, SOL-Violaris, Calpak, Maltezos και χιλιες δυο άλλες..

Εχει κάποιος εμπειρία καλή ή κακή από κάποια από αυτές; Κάτι να προσέξω στην επιλογή του boiler;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, MerNion είπε

Ο σκοπός ειναι το χειμώνα το υδραυλικό τζάκι μαζί με τα σώματα να ζεσταίνει και το νερό και το καλοκαίρι να δουλεύει προς το παρόν με την αντισταση (ηλ. ρεύμα) και αργότερα ίσως με κάποιον ηλιακό.

και γιατί δεν πας σε ηλιακό τριπλής μι κι έξω ? με δική του ηλεκτροβανα και την ανοίγεις όποτε θέλεις Γιατί το τζάκι αργεί να ζεστάνει το νερό  

Δημοσ.

Μαλτέζος και Calpak είναι δοκιμασμένες λύσεις για χρόνια.

Το υδραυλικό τζάκι (όπως το λες), το έχεις ήδη ή σκοπεύεις να το εγκαταστήσεις;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/8/2023 στις 10:29 ΜΜ, MerNion είπε

Καλησπέρα,

ψάχνω για boiler λεβητοστασίου 200lt με 2 εναλλάκτες (και ηλεκτρική αντίσταση) ώστε να συνδεθεί ο ένας με το υδραυλικό τζάκι και ο άλλος να μείνει σε αναμονή για ότνα/αν μπει ηλιακός.

Βλέπω μάρκες Alpha therm, Sammler, Helioakmi, Nobel, MasterSOL, Assos, Elco, Sonner, SOL-Violaris, Calpak, Maltezos και χιλιες δυο άλλες..

Εχει κάποιος εμπειρία καλή ή κακή από κάποια από αυτές; Κάτι να προσέξω στην επιλογή του boiler;

Ευχαριστώ!

Assos είναι καλή.

Προσωπικά έχω του Φυρογενη αλλά νομίζω έχει κλείσει πλέον .

Τη εγκατάσταση περισσότερο πρόσεξε .

Θα βάλεις δική του αυτονομία ; Και να έχεις πρόσβαση για οτιδήποτε χρειαστεί . Κάθε 2-3 χρόνια καλά είναι να το καθαρίζεις .

Πάντως με ρεύμα πλέον δε ξέρω πόσο θα σε συμφέρει . Εγώ σπάνια χρησιμοποιώ το ρεύμα . Είναι τριπλής με αναμονή για ηλιακό όταν μπει.

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Για boiler 80-100 λίτρα τι μάρκα να προτιμήσω?

Κοιτάω για pyramis είναι καλή σαν μάρκα? 

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

Δημοσ.

Για boiler δε ξέρω πόσο αξιòπιστη είναι η Pyramis, ωστόσο για θερμοσίφωνες εντός μπάνιου είναι αξιοπρεπέστατη και αξιόπιστη.

Δημοσ.
Στις 13/8/2023 στις 9:53 ΠΜ, hp8 είπε

και γιατί δεν πας σε ηλιακό τριπλής μι κι έξω ? με δική του ηλεκτροβανα και την ανοίγεις όποτε θέλεις Γιατί το τζάκι αργεί να ζεστάνει το νερό  

Γιατι ειναι σε παραδοσιακο οικισμο και προς το παρον δεν μπορει να εγκατασταθει στο σπιτι ως εχει. Γι αυτο θελω απλα να το εχω για μελλοντικη χρηση αν βρω καπου να τον τοποθετησω

Στις 14/8/2023 στις 5:52 ΜΜ, neced2 είπε

Μαλτέζος και Calpak είναι δοκιμασμένες λύσεις για χρόνια.

Το υδραυλικό τζάκι (όπως το λες), το έχεις ήδη ή σκοπεύεις να το εγκαταστήσεις;

Ευχαριστω

Τωρα εγινε η τοποθετηση του υδραυλικου τζακιου (το τζακι αυτο καθαυτο) αλλα ακομα δεν εχουν γινει οι υδραυλικες συνδεσεις

Στις 15/8/2023 στις 3:17 ΠΜ, meletis_m είπε

Πάντως με ρεύμα πλέον δε ξέρω πόσο θα σε συμφέρει . Εγώ σπάνια χρησιμοποιώ το ρεύμα . Είναι τριπλής με αναμονή για ηλιακό όταν μπει.

Το θελω για το καλοκαιρι για καποιες φορες που θα θελω ζεστο νερο για μπανιο κλπ

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MerNion είπε

Γιατι ειναι σε παραδοσιακο οικισμο και προς το παρον δεν μπορει να εγκατασταθει στο σπιτι ως εχει. Γι αυτο θελω απλα να το εχω για μελλοντικη χρηση αν βρω καπου να τον τοποθετησω

Τώρα σε καταλαβαίνω Ξεπούλησαν την χώρα και  φταίει ο ηλιακός

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...