girgospapa Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 καλησπέρα. έχω μια κεραια την ubiquity litebeam m5 και θέλω να πάρω ίντερνετ από ρουτερ που εκπέμπει και αυτό στα 5ghz στα 50 μέτρα. σε τι λειτουργια θα πρέπει να βάλω την κεραια;ap repeater-access point -station;μετά για να την συνδέσω έχω ένα access point ubiquity ap lr.Να σημειωθεί πως η όλη εγκατάσταση έχει μια κεραια και η επικοινωνία θα είναι μεταξύ ρουτερ και μιας κεραιας στα 50-40 μέτρα. γίνεται με μια κεραια μόνο ενώ έχει οπτικη επαφή το ρουτερ με την κεραια να πιάσω;πάντως ως SSID μου βγάζει το δίκτυο. ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Σε κατάσταση Station και στο Network tab επιλέγεις "Bridge", για να συνδεθεί ασύρματα με τον Router. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις μετά (όπως τα έχεις γράψει), αναφέροντας το άλλο ΑΡ και τα υπόλοιπα.
girgospapa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 από ότι διάβασα σε μικρή απόσταση πχ 30-40 μέτρα με οπτικη επαφή μπορεί η κεραια να συνδεθεί με το ρουτερ χωρίς να χρειαστεί 2η κεραια.αυτο θελω να κανω
jkoukos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Η ασύρματη επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Η εξωτερική κεραία μπορεί να στείλει μακρυά την δική της εκπομπή αφού όλη η ισχύς επικεντρώνεται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση μικρής γωνίας, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αντίστροφο από την στιγμή που ο Router είναι μέσα σε οίκημα πίσω από τοίχους που φέρνουν εξασθένιση και με μια Omni κεραία που μοιράζει την ισχύ περιμετρικά 360°. Το ότι εσύ έχεις έναν τηλεβόα και η φωνή σου φθάνει πολύ μακρυά δεν σημαίνει ότι θα ακούσεις την απάντηση του γείτονα αν και αυτός δεν κάνει χρήση τηλεβόα. Οπτική επαφή έχεις με το σπίτι και όχι με τον Router που βρίσκεται εντός αυτού. Τα 30-40 μέτρα είναι πολλά υπό αυτές τις συνθήκες. Μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά με αμφίβολο αποτέλεσμα. 1
girgospapa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Μμμ κατάλαβα ευχαριστώ πάρα πολύ Για να το δοκιμάσω η κεραια θα δουλέψει ως station;
jkoukos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Ναι, όπως το έγραψα σε προηγούμενο μύνημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα