Eloy Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ο "προοδευτικός" λέει - θέλουν να φτιάξουν εργοστάσια στην Ελλάδα ? Ας μου πληρώνουν πχ. 1 δις τον χρόνο κι ας τα φτιάξουν. Αλλιώς ας πάνε στην Τουρκία ή στην Βουλγαρία να εκμεταλλευτούν τον εργάτη. Ο "συντηρητικός" λέει - θέλουν να φτιάξουν εργοστάσια στην Ελλάδα ? Ας τα φτιάξουν και θα τους δώσω κι ένα δις για να απασχολούν 10000 εργάτες μου, να μειώσω την ανεργία και τα επιδόματα που πληρώνω, να αποκτήσω τεχνογνωσία, να ζωντανέψουν και 100 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και να μπουν και 2 δις απο την εφορία όλων αυτών.. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από Eloy 10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 35 λεπτά πριν, endeavour είπε Γιατί έχουν ήδη γίνει εδώ και 10 ετίες. Η παιλαιότερη μου Πλασμα Panasonic ήταν συναρμολογημένη στην Τσεχία. Το γνωρίζω. Για αυτό και το λέω, υπάρχουν ήδη εργοστάσια με προσωπικό και στελεχιακό δυναμικό με γνώσεις. 26 λεπτά πριν, Eloy είπε Δεν έχει να κάνει με την Γερμανία - δεν το θέλουν οι ντόπιοι "προοδευτικοί" φίλε... Εχεις χάσει επεισόδια... Δες εδώ στην Ελλάδα, ποιοί δεν θα τα πολεμούσαν εκτός απο τους "συντηρητικούς" που βεβαίως θα "ήταν οι μόνοι που είχαν το θράσος" να τα προτείνουν... Καλά εγώ λέω για Βαλκάνια εκτός Ελλάδας, η Ελλάδα έχει αρκετές στρεβλώσεις ακόμα. Αλλά σε κάτι άλλες χώρες φθηνές με χαμηλή φορολογία μπορεί να τους ήταν μια χαρά. Μάλλον επειδή υπάρχει αρκετή διαφθορά και ακόμα χειρότερη από εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
longus Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε 7ήμερη 12ωρη εργασία στην Μύκονο για 4 μήνες τον χρόνο με 1000€, μένοντας σε κοντέινερ με άλλα δέκα άτομα και πολλά μας είναι. Αλλιώς πολιτικό βύσμα, πλαστό απολυτήριο δημοτικού και στο δημόσιο με 2~3 χιλιάρικα τον μήνα. Είμαστε η Λατινική Αμερική της Ευρώπης. Εγώ πάντως που είμαι στο δημόσιο από το 2007 με θέση ΔΕ μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και φυσικά χωρίς πλαστό απολυτήριο ( γιατί όλα ελέγχονται πλέον από το ΑΣΕΠ ) δεν έχω δει ακόμα τετραψήφιο μισθό...ακόμα σε τριψηφιο είμαι και μάλιστα θα ήταν πολύ ποιο χαμηλά αν δεν μας έδιναν το ανθυγιεινό επιδομα λόγω της φύσης του επαγγέλματος μου. Μην μιλήσουμε για τους ΥΕ υπαλλήλους που μαζεύουν όλη μέρα τα σκουπίδια μας και παίρνουν μαζί με το ανθυγιεινό επιδομα 650€ με 700€....Οπότε αν δεν γνωρίζει κάποιος μην λέει αρλούμπες και πράγματα που δεν ισχύουν.... Άκου δημόσιος υπάλληλος με 2000 και 3000....έλεος ποία με τους δημόσιους υπαλλήλους...δεν είμαστε όλοι το ίδιο... 12 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 25 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Για αρχή ας σταματήσουμε να κυνηγάμε τις όποιες επενδύσεις ξένων έρχονται και μετά μπορεί να δούμε και καμία εντυπωσιακή επένδυση... Επενδύσεις έρχονται, αλλά δεν είναι αυτές που θα θέλαμε και με μακροπρόθεσμο σχέδιο δεκαετιων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 28 minutes ago, darkmatinee said: Για αρχή ας σταματήσουμε να κυνηγάμε τις όποιες επενδύσεις ξένων έρχονται και μετά μπορεί να δούμε και καμία εντυπωσιακή επένδυση... Εδω κυνηγάμε τον εγχωριο δεν θα κυνηγήσουμε τον ξένο...;! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkmatinee Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 37 minutes ago, Basilhs23___ said: Επενδύσεις έρχονται, αλλά δεν είναι αυτές που θα θέλαμε και με μακροπρόθεσμο σχέδιο δεκαετιων. Πέρα από το τουρισμό σχεδόν τπτ. Και όσες γίνονται αντιμετωπίζουν ένα σωρό εμπόδια. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, darkmatinee said: Πέρα από το τουρισμό σχεδόν τπτ. Και όσες γίνονται αντιμετωπίζουν ένα σωρό εμπόδια. Εννοείται, εδώ απλά και μόνο για έναρξη επιχείρησης πρώτα πρέπει να περάσεις από όλα τα δημόσια ταμεία να πληρώσεις παράβολα και αιτήσεις. Σαν τα καρτέλ ένα πράγμα. Πριν καν βγάλεις το πρώτο σου ευρώ κέρδος σου ζητάνε να πληρώσεις έναν σωρό πράγματα. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Diavolos666 είπε Εννοείται, μόνο για έναρξη επιχείρησης πρώτα πρέπει να περάσεις από όλα τα δημόσια ταμεία να πληρώσεις παράβολα και αιτήσεις. Σαν τα καρτέλ ένα πράγμα. Πριν καν βγάλεις το πρώτο σου ευρώ κέρδος σου ζητάνε να πληρώσεις έναν σωρό πράγματα. Υπερβολές. Από τον ΟΑΕΕ - ΕΦΚΑ περνάς για εγγραφή στο ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών. Πλέον έναρξη κάνεις εύκολα. Για αλλα θέματα πχ μεγαλύτερης κλίμακας εταιρείες θέλει πιο χρονοβορες διαδικασίες. 6 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Πέρα από το τουρισμό σχεδόν τπτ. Και όσες γίνονται αντιμετωπίζουν ένα σωρό εμπόδια. Τουρισμός και real estate. Γινονται και σε άλλους τομείς αλλά μικρότερες και με όχι τόσο άμεσο κέρδος για τον μέσο πολίτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theripper7 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε 7ήμερη 12ωρη εργασία στην Μύκονο για 4 μήνες τον χρόνο με 1000€, μένοντας σε κοντέινερ με άλλα δέκα άτομα και πολλά μας είναι. Αλλιώς πολιτικό βύσμα, πλαστό απολυτήριο δημοτικού και στο δημόσιο με 2~3 χιλιάρικα τον μήνα. Είμαστε η Λατινική Αμερική της Ευρώπης. Ήθελα να ήξερα που βλέπετε τα 2 με 3 χιλιάρικα τον μήνα στο δημόσιο; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Κάτσε να κάνει ντου ο Κινέζος στην Ταϊβάν και θα σου πω εγώ επενδύσεις και κουραφέξαλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ok-jeronimo441 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε 7ήμερη 12ωρη εργασία στην Μύκονο για 4 μήνες τον χρόνο με 1000€, μένοντας σε κοντέινερ με άλλα δέκα άτομα και πολλά μας είναι. Αλλιώς πολιτικό βύσμα, πλαστό απολυτήριο δημοτικού και στο δημόσιο με 2~3 χιλιάρικα τον μήνα. Είμαστε η Λατινική Αμερική της Ευρώπης. Αν πας για δουλεια Μυκονο και δεχτεις 1000 ευρώ να ξέρεις σε έχουν πιάσει κορόιδο. Καταλαβαίνω οτι το λες ενδεικτικά απλά σου επισημαίνω γνωρίζοντας οτι τα λεφτά που βγάζει κάποιος σε πρωτοκλασάτο νησί (Μύκονοοοοο-Ρόδο-Σαντορίνη κλπ) δεν είναι 1000 αλλά επί δύο τουλάχιστον. Για 1000 δεν πάει ούτε 18χρονος φοιτητής που έχει ανάγκη και ψάχνει πρώτη φορά. Και δεν προσμετρώ τίπς κλπ γιατί δεν είναι μισθός. Θα σου δώσω όμως ένα παράδειγμα (φυσικα δεν είναι για να πεις τί καλά πάω και εγώ γιατί εκεί είναι καλά αλλά για να καταλάβεις για τί τάξεως μεγέθη μιλάμε) Απρίλιο με μέσα Οκτωβρίου 4η χρονιά σεζόν και έβγαζε 3100/Μηνα . Τα τιπς (αν και δεν τα προσμετρώ τους τοπ μηνες έφταναν το μισθό ή πλησίαζαν αρκετά) Βέβαια οικονομία να βασιστεί σε αυτό δε μπορεί. Απλά για να μη τους θεωρούνε κακομοίρηδες μερικοί τους ανθρώπους που σερβίρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
UnderZer0 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Για να έρθει κάποιος να επενδύσει στην Ελλάδα (ή σε οποιαδήποτε χώρα), πρέπει να γίνουν τα εξής 10 βήματα: Φορολογικά κίνητρα Περιορισμός της γραφειοκρατίας Σταθερό τραπεζικό σύστημα Πάταξη της διαφθοράς Εκσυχρονισμός της δικαοσύνης Εκσυχρονισμός της εκπαίδευσης Λειτουργική Αρχή Ανταγωνισμού Δίκαιη εργατική νομοθεσία Πολιτική αξιοκρατία Δημιουργία οικοσυστημάτων μεσα απο τα οποία οι επιχειρήσεις θα συνεργάζονται Σε πόσα απ αυτά βάζουμε "check" για εμάς; Υπόψιν: Δεν υπάρχει καμία χώρα στον πλανήτη που να έχει εφαρμόσει αυτά τα 10 και να μην μπήκε σε τροχιά ραγδαίας πραγματικής ανάπτυξης. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από UnderZer0 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα; Ας φτάσουμε έστω στη μισή κατά κεφαλήν βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας και ας μην παράξουμε ποτέ ημιαγωγούς, που ούτως ή άλλως ελάχιστες χώρες στον κόσμο μπορούν να το κάνουν. Εδώ η χώρα δεν μπορεί να παράξει μαζικά αυτοκίνητα σοβιετικού τύπου. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Σαν πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο να γίνει κάτι παρόμοιο Ελλάδα στη χώρα των λαμογιων και των ρουσφετιών μην περιμένετε ποτέ να δείτε κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gk130275 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 17 hours ago, longus said: Εγώ πάντως που είμαι στο δημόσιο από το 2007 με θέση ΔΕ μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και φυσικά χωρίς πλαστό απολυτήριο ( γιατί όλα ελέγχονται πλέον από το ΑΣΕΠ ) δεν έχω δει ακόμα τετραψήφιο μισθό...ακόμα σε τριψηφιο είμαι και μάλιστα θα ήταν πολύ ποιο χαμηλά αν δεν μας έδιναν το ανθυγιεινό επιδομα λόγω της φύσης του επαγγέλματος μου. Μην μιλήσουμε για τους ΥΕ υπαλλήλους που μαζεύουν όλη μέρα τα σκουπίδια μας και παίρνουν μαζί με το ανθυγιεινό επιδομα 650€ με 700€....Οπότε αν δεν γνωρίζει κάποιος μην λέει αρλούμπες και πράγματα που δεν ισχύουν.... Άκου δημόσιος υπάλληλος με 2000 και 3000....έλεος ποία με τους δημόσιους υπαλλήλους...δεν είμαστε όλοι το ίδιο... ΟΚ, πέρα από την πλάκα τώρα, ο αγαπητός φίλος έχει απόλυτο δίκιο! Να σας πω την δικιά μου περίπτωση. Η σύζυγος είναι νηπιαγωγός διορισμένη με τον ΑΣΕΠ του 2008. Πτυχίο, μεταπτυχιακό, 2 ξένες γλώσσες, ECDL, παντρεμένη με δύο παιδία και παίρνει 1050€. Είναι ικανότατη στην δουλειά της... Συνεχίζουμε, η προισταμένη είναι 50 ετών με το βασικό πτυχίο μόνον και παντελώς ανίκανη (της λες άνοιξε το ταδε αρχείο στο excel και είναι σαν να της λές διάβασε το μάνουαλ χειρισμού του διαστημικού σταθμού! ) 1250€ λόγο επιδόματος προισταμένης, η καθαρίστρια που παράτησε το σχολείο στην πρώτη λυκείου και δουλεύει πολύ λιγότερο (πλέκει και καθαρίζει φασολάκια εν ώρα υπηρεσίας με ηλικία κάπου στα 55 βγάζει 850€. Τι νομίζεται ότι θα συμβεί στο τέλος; Η σύζυγος κάνει δεύτερο ΒΑΣΙΚΟ πτυχίο και δεύτερο μεταπτυχιακό και υποβάλει παραίτηση. Το ίδιο και το αυτό κάνουν και άλλοι υπάλληλοι του ΔΤ. Δύο πραγματάκια λοιπόν εδώ, τα 3-4-5 χιλιάρικα μισθό αφορούν ελάχιστους εκλεκτούς του ΔΤ, κάτι νομικό συμβούλιο κράτους, βουλευτές, δικαστικούς κλπ δεύτερον όποιος μπορεί να το αντέξει οικονομικά και σε αντοχές και έχει ικανότητες φεύγει τρέχοντας από το ΔΤ και στελεχώνει τον ΙΤ, όπως είναι λογικό να συμβεί στον καπιταλισμό. ΥΓ: Μην αρχίσετε να γράφετε για τους τρεις μήνες διακοπές κλπ γιατί δεν έχετε δει την απόγνωση μάνας στο νηπιαγωγείο όταν της λένε ότι το παιδί της κάπου στον Ιούνιο θα το πάρει σπίτι και τρέχει πανικόβλητη να το γράψει σε summer camp για έναν ολόκληρο μήνα. Το ένα της παιδί! ( η νηπιαγωγός έχει 15 έως 25 μόνη της στην τάξη! ) Η μάνα που ΔΕΝ δουλεύει πουθενά! 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα