Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, bill_viper είπε

Εξαιρετικό post ευχαριστούμε πολύ!!

Είμαι με το συγκεκριμένο setup στη δουλειά Mac Mini M2 8/256 για office/internet/multimedia και ένα Intel NUC με i3-7100U CPU και 8GB RAM με 256GB M2 SSD που τρέχει τη μηχανογράφηση της εταιρίας Megasoft Prisma Εμπορικό.

Θέλω να αντικαταστήσω το NUC γιατί πλέον ψιλό αργεί με τη μεγάλη βάση δεδομένων, αλλά δε θέλω ένα τόσο χοντρό μηχάνημα όπως το Beelink που πρότεινες. Θέλω να είναι παντελώς αθόρυβο και μικρό όπως το τωρινό μου και να έχει 32GB RAM. O σκληρός αν είναι και 512 ή 256GB δε με πειράζει μιας και αυτό το PC τρέχει μόνο τη μηχανογράφηση και τη τιμολόγηση.

Κάποια πρόταση σε αυτά τα θέλω; 😊

IMG_7584 Large.jpeg

Ολα τα κουτακια που θα βρεις πια ειναι στο ιδιο μεγεθος εαν θελεις να εχεις καποιο πιο ισχυρο επεξεργαστη.

Αθορυβα ειναι ολα. Στην πραξη εγω βλεπω τον πιτσιρικα που παιζει gaming με το δικο μου (Ryzen 5800H) αρα δουλευει ο ανεμιστηρας και εαν δεν δω το λαμπακι ή δεν παω πολυ κοντα δεν το ακουω καθολου σε φυσιολογικες συνθηκες. 

Καταλαβαινω οτι εκλεισε και το φυσιμα του ηχου μονο οταν ειναι βραδυ δεν υπαρχουν αλλοι ηχοι και ειμαι μπροστα στο κουτι την ωρα που κλεινει. Μονο τοτε λεω, ααα υπηρχε ηχος απο το κουτι.

ΟΛΑ αυτα (και τα μικρα που θελεις και αυτα που εβαλα (ή οποια αλλα παρομοια) εχουν στο κουτι λαμακια (ή μπορεις να βρεις) και κουμπωνουν πισω απο τα monitors οποτε και εξαφανιζονται εντελως απο το desk.

Τα κουτακια των παραπανω εχουν απλα διπλασιο υψος (λιγοτερο απο διπλασιο). Το footprint ειναι το ιδιο.

Γενικα καλο ειναι να εχει λιγο αερα το κουτι για ψυξη οπως επισης και ενα ανεμιστηρακι. Εχει ετσι λιγοτερες προοπτικες υπερθερμανσης και αρα long term επιβιωσης. Σε αδυναμους επεξεργαστες που βγαζουν ακομη λιγοτερη θερμοτητα ισως δεν ειναι απαραιτητο αλλα εκει χανεις επεξεργαστικη ισχυ.

Εαν για τους δικους σου λογους θελεις κατι τοσο compact τοτε θα κανεις συμβιβασμους σε πολυ πολυ πιο αδυναμο επεξεργαστη. Και θα ειναι και στην μιση τιμη σχεδον. Πιστευω οτι αυτο θα το βρεις καποια στιγμη μπραστα σου οποτε προσψπικα δεν θα το εκανα αλλα εσυ αποσφασιζεις.

Και η μνημη και ο SSD αλλαζει κατα το δοκουν με οτι βαλεις εσυ πανω. Τα παραπανω θα δεις οτι εχουν και επιλογη με μεγαλυτερη μνημη και SSD αλλα δεν εχουν ολες οι επιλογες κουπονι εκπτωσης.

Στα περισσοτερα επισης μπορεις να βαλεις και SATA SSD επιπλεον κατι που μπορει να σου ειναι χρησιμο (ή και οχι).

Θα βρεις πολλα εαν ψαξεις και θα βρεις οτι ακριβως συο ταιριαζει. Εγω εχω 2 στο σπιτι. Ενα παλοτερο ASUS (πιο ποιοτικη κατασκευη συνολικα με μεταλλικο κουτι) και ενα Beelink

Προσωπικα εμπιστευομαι περισσοτερο τα Beelink (αν και υπαρχουν και αλλοι πια οπως ΒΜΑΧ, ACEMAGICIAN, MINIS κλπ) αλλα προτεινω σε αυτες τις αγορες μονο απο Amazon για peace of mind σε περιπτωση βλανης, ελλατωματικου, εγγυσης. Οποτε αν και υπαρχουν καλες προσφορες και κατευθειαν απο αυτους δεν τις επιλεγω.

Μπες σε Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es και Amazon.de και τσεκαρε για προσφορες με κουπονια (συνηθως -60, -80, -100 ευρω πολλες φορες). Δεν εχουν ολα τα Amazon τις ιδιες προσφορες την ιδια περιοδο οποτε θελει ψαξιμο σε ολα.

Απο χτεσινη αναζητηση (copy paste απο αλλη απαντηση)

Beelink MiniPC με: Ryzen 5 5650U + 16GB RAM + 500GB SSD

Beelink SER5 Mini PC, Mini Desktop Computer con AMD Ryzen 5 5560U (6C/12T fino a 4.0Ghz), 16G DDR4+500GB NVMe M.2 2280 SSD, 1000M

369+13 (μεταφορικα) - 80 (κουπονι εως 28/01) = 302 ευρω

Beelink MiniPC με: Ryzen 5 5650U + 16GB RAM + 500GB SSD (το ιδιο με παραπανω)

Beelink SER5 Mini PC, AMD Ryzen 5 5560U (6C/12T, fino a 4.0GHz), 16GB DDR4 RAM 500GB NVMe SSD Mini Desktop Computer Supporto 4K@60Hz Triplo Display, WiFi6+BT5.2, HDMI2.0/DP1.4/USB3.2

359+13 (μεταφορικα) - 70 (κουπονι εως 28/01) =  302 ευρω

Beelink MiniPC με: Ryzen 5 5700U + 16GB RAM + 500GB SSD

Beelink AMD Mini PC Ryzen 7 5700U(8C/16T,bis zu 4.3GHz), SER5 Pro Mini Computer Wi11 Pro, 16G DDR4 RAM/500G M.2 PCIe3.0 SSD, 4K Triple Displays, DP1.4, HDMI, Type-C, WiFi6, BT5.2

449 + 13 (μεταφορικα) -65 (κουπονι εως 28/01) = 397 ευρω

Αποφορολογημενα βγαινουν τζαμπα....

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SeNNinhA Κατατοπιστικότατο post, thank you! Νομίζω ότι θα συμφωνήσω τελικά σε αυτό που λες περί μεγέθους και επεξεργαστικής ισχύς. Το Beelink τικάρει όλα τα κουτάκια μου, οπότε θα προχωρήσω σε αυτό. 🙏

Με την αποφορολόγηση βγαίνουν αρκετά χαμηλά οπότε νομίζω δεν υπάρχει καν λόγος να ψάξω για κάτι άλλο!

Τσάμπα βγήκε, η έκδοση με τα 32GB/1T τελική τιμή στην πόρτα μου στα 373€, mille grazie!!

image.png.e814cbb770c435b9f86f4963337ae53d.png

Επεξ/σία από bill_viper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, bill_viper είπε

@SeNNinhA Κατατοπιστικότατο post, thank you! Νομίζω ότι θα συμφωνήσω τελικά σε αυτό που λες περί μεγέθους και επεξεργαστικής ισχύς. Το Beelink τικάρει όλα τα κουτάκια μου, οπότε θα προχωρήσω σε αυτό. 🙏

Με την αποφορολόγηση βγαίνουν αρκετά χαμηλά οπότε νομίζω δεν υπάρχει καν λόγος να ψάξω για κάτι άλλο!

Τσάμπα βγήκε, η έκδοση με τα 32GB/1T τελική τιμή στην πόρτα μου στα 373€, mille grazie!!

image.png.e814cbb770c435b9f86f4963337ae53d.png

Το ακομη καλυτερο που βλεπω ειναι οτι αυτο ερχεται κατευθειαν απο Beelink και όχι απο τριτο προμηθευτη αλλα κυριως ακομη πιο καλα ειναι shipped by Amazon οποτε η Amazon ειναι ΑΜΕΣΑ και οχι εμμεσα εμπλεκομενη οποτε σε περιπτωση οποιουδηποτε προβληματος μπορεις να πιεσεις περισσοτερο να σε καλυψει αμεσα αυτη και να μην σε πεταξουν στον πωλητη. Δεν ειναι fulfilled by Amazon δυστυχως ωστε να ειναι πληρως υπευθυνη. Αλλα σε αυτα τα κουτακια ποτε δεν ειναι.

Θελει και η Amazon σπρωξιμο πολλες φορες. Τα κανει αλλα δεν τα κανει αυτοματα ολα οπως πρεπει. Πεταει και αυτη οπου μπορει το μπαλακι σε αλλους.

image.png.db6a9cc9f6c24cdb3ac267fcacc59355.png

Δυστυχως αν και λει Beelink Europe η πραγματικη διεθυνση του προμηθευτη ειναι στην Κινα

image.png.f2595a59471964915a85d21fd0f65300.png

Καλως να ερθει

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

@SeNNinhA Ακριβώς έτσι είναι, ναι μεν είναι τρίτος πωλητής και όχι 100% fulfilled by Amazon αλλά φεύγει από τις αποθήκες της Αμαζόνας. 

Απ' ότι βλέπω έρχεται χωρίς Ο/S, έχουμε κάπου να πάρουμε κλειδάκι Windows 11 που να μη μας το διαγράψουν στο μέλλον;

image.png.aee0d93401f218b22a567bc1076c3e62.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bill_viper είπε

@SeNNinhA Ακριβώς έτσι είναι, ναι μεν είναι τρίτος πωλητής και όχι 100% fulfilled by Amazon αλλά φεύγει από τις αποθήκες της Αμαζόνας. 

Απ' ότι βλέπω έρχεται χωρίς Ο/S, έχουμε κάπου να πάρουμε κλειδάκι Windows 11 που να μη μας το διαγράψουν στο μέλλον;

image.png.aee0d93401f218b22a567bc1076c3e62.png

Τα κλασικα κλειδαραδικα ειναι μια χαρα. Δεν διαγραφονται αλλα ειναι μονο για μια εγκατασταση

Αλλιως βρισκεις και λιγο πιο ακριβα νομιχω γυρω στα 25 ευρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Δεν ειναι fulfilled by Amazon δυστυχως ωστε να ειναι πληρως υπευθυνη. Αλλα σε αυτα τα κουτακια ποτε δεν ειναι.

Θελει και η Amazon σπρωξιμο πολλες φορες. Τα κανει αλλα δεν τα κανει αυτοματα ολα οπως πρεπει. Πεταει και αυτη οπου μπορει το μπαλακι σε αλλους.

image.png.db6a9cc9f6c24cdb3ac267fcacc59355.png

Το Fulfilled και Shipped my Amazon είναι το ίδιο πράγμα όσο αφορά την πλευράς μας. Το ρώτησα πρόσφατα για δικό μου mini pc που αγόρασα πριν 2 εβδομάδες (έχω κάνει γερή συλλογή πια :P όπου απαιτείται υπολογιστής έχω κοπανήσει ένα τέτοιο).

Φυσικά ο καθένας για να καλυφθεί ρωτάει μέσω Live chat και ο ίδιος. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Billator είπε

Το Fulfilled και Shipped my Amazon είναι το ίδιο πράγμα όσο αφορά την πλευράς μας. Το ρώτησα πρόσφατα για δικό μου mini pc που αγόρασα πριν 2 εβδομάδες (έχω κάνει γερή συλλογή πια :P όπου απαιτείται υπολογιστής έχω κοπανήσει ένα τέτοιο).

Φυσικά ο καθένας για να καλυφθεί ρωτάει μέσω Live chat και ο ίδιος. 

Good to know

👍😎

Thanks for the tip.

Οποτε ενεργουμε αναλογα και σε αυτη την περιπτωση.

Θετικοτατο

Σημειωση: στο CHAT σε περιπτωση προβληματος μην πατε για να ρωτησετε. Θα πηγαινετε διαβασμενοι, αποφασμένοι και ετοιμοι να τους πητε εσεις τι θελετε και τι πρεπει να γινει και να απαιτησετε να το παρετε. Δεν θα σας το χαρισουν. Ζητατε αυτο που προβλεπεται και πρεπει να γινει και επιμενετε μεχρι να το κανουν. Δεν ειναι αρνακια εκει στην Amazon. Θελει αποφασιστικοτητα. Το καλο ειναι οτι οταν βλεπουν οτι και γωνριζετε και επιμενετε τελικα οχι απλα το κανουν αλλα το κανουν και καλυτερα απ ότι περιμενουμε.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys από αξιοπιστία πως πάνε αυτά και πιο συγκεκριμένα το um790.

Επεξ/σία από VaggD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/2/2024 στις 8:22 ΜΜ, VaggD είπε

Guys από αξιοπιστία πως πάνε αυτά και πιο συγκεκριμένα το um790.

Προσωπικα θεωρω τα πιο αξιοπιστα απο αυτα τα Beelink.

Αλλοι εχουν καλη αποψη και για τα ACEMAGICIAN και τα MINIS καi πιθανα να εχουν δικιο.

Οπως με καθε Κινεζικο προιον οταν εχεις προβλημα το βασικο θεμα ειναι ο χρονος ανταποκρισης και το ποσο ευκολα επικοινωνεις και ποσο δεκτικοι ειναι για να σε καλύψουν.

Επειδη οι χρονοι ανταποκρισης με του Κινεζους συνηθως ειναι μεγαλοι και υπαρχει πολύ διαπραγματευση μεχρι να δεχτουν να σε καλύψουν (οχι παντα) προσωπικα προτιμω τετοιες αγορες να τις κανω μονο απο Amazon για ευνοητους λογους. Αλλα αυτο ειναι προσωπική επιλογη.

Στα κριτηρια επιλογης θεωρω επισης οτι πρεπει να ειναι και το support σε προβληματα και BIOS updates που θα σου δωσει ο καθενας κατασκευαστης. Γιατι προβληματακια ασυμβατοτητων θα σου τυχουν και μετα ή θα μεινεις ξεκρεμαστος ή θα στηριχθεις στο εκαστοτε customer support.

Κατι δινεις κατι χανεις. Εαν θελεις πιο εγγυημενη ποιοτητα πας σε επωνυμα Barebones που σαφεστατ ειναι πιο ακριβα.

Για να λεμε την αληθεια τα περισσοτερα ειναι fason κουτια στα οποια οπως και σε ολα τα αλλα την διαφορα την κανει το quality control της καθε εταιρειας καθως και η ποιοτητα των επιμερους components οπως Μνημες, SSD κλπ

Chuwi, Geekom, NiPoGi... are Chinese brand mini PCs reliable? - Gearrice

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πήρα αυτό εδώ για τον πατέρα μου που χρειαζόταν για βασικές εργασίες (office / lightroom / photoshop). Προς το παρον που το δούλεψα λίγο χτες μου φάνηκε αρκετά καλό, δεν κόλλαγε ιδιαίτερα κάπου. Όταν το ζορίζεις λίγο ζεσταίνεται αλλά σε νορμάλ πλαίσια. Αντικατέστησε ένα αρχαίο i5-2500k σε μεγάλο κουτί με αρχαίο 850w τροφοδοτικό κτλπ. Ελπίζω να μην έχει κανα spyware που διάβασα για άλλες εταιρίες, θα το ψάξω όταν βρω ευκαιρία.

Δημοσ.
On 12/02/2024 at 11:16, Luciddream said:

Ελπίζω να μην έχει κανα spyware που διάβασα για άλλες εταιρίες, θα το ψάξω όταν βρω ευκαιρία.

https://www.notebookcheck.net/Chinese-mini-PC-gets-caught-for-shipping-with-factory-installed-spyware.801946.0.html

Acemagic (και οι κλώνοι της;) έχουν θέμα. Χρειάζεται προσοχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...