a_f_a Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 13 minutes ago, Dark_Nightfall said: Αυτόματα περνάει στο όνομά σου ; Δε νομίζω. Το διαμέρισμα πάει πακέτο με το ρολοϊ του ΔΕΔΔΗΕ και γι'αυτο στο ε9 αναφέρεται ο αρ. παροχής και οχι συμβόλαιο με πάροχο ρέυματος. Το συμβόλαιο πάει πακέτο με τους δύο συμβαλόμενους, το πάροχο και το πελάτη λογικά. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, a_f_a είπε Δε νομίζω. Το διαμέρισμα πάει πακέτο με το ρολοϊ του ΔΕΔΔΗΕ και γι'αυτο στο ε9 αναφέρεται ο αρ. παροχής και οχι συμβόλαιο με πάροχο ρέυματος. Το συμβόλαιο πάει πακέτο με τους δύο συμβαλόμενους, το πάροχο και το πελάτη λογικά. Πας στην ΔΕΗ και το δηλώνεις ; πως γίνεται ; ρωτάω διότι και εγώ είμαι σε φάση αγοράς διαμερίσματος.
m3ltd0wn Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Online ΔΕΗ συμβόλαιο. Μετά σε παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν το Ε9 το οποίο θα έχει ημερομηνία υπογραφής συμβολαίων. Οπότε και ως ιδιοκτήτης ξεκινάει το ρεύμα...
kostasbm Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 εννοείται μόνο με δικηγόρο συννενόηση για τις περαιτέρω ενεργειες το ωραίο είναι ότι έχει πάρει τα χρηματα και 'σύ είσαι στο ενοίκιο και πληρώνεις στεγαστικό ταυτόχρονα και αποτι φαίνεται θα τραβηξεις λούκι μέχρι να αποφασίσει να βρει σπίτι.....υπομονή
vasilllis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 αρθρο 254 λεγεται διαταραξη οικιακης ειρηνης. Το προβλημα στο Ελλαντα ειναι πως θα το υποστηριξεις ,οταν ειδικα ακουω για 2 χρονια εξωση κλπ(νομιζω εχει αλλαξει αυτο). 1. Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. 1
a_f_a Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 15 hours ago, Dark_Nightfall said: Πας στην ΔΕΗ και το δηλώνεις ; πως γίνεται ; ρωτάω διότι και εγώ είμαι σε φάση αγοράς διαμερίσματος. Αν δε κάνω λάθος (έχω κληρονομίσει διαμέρισμα, όχι αγοράσει), ο πρωην κάτοχος θα πρέπει να διακόψει τη σύμβαση με το πάροχό του και μετά ο νέος ιδιοκτήτης κάνει νέα στον ίδιο ή άλλο πάροχο. 1
stam69 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 My 2 cents (δεν είμαι νομικός): Υπάρχουν δύο όψεις στο θέμα: αστική και ποινική. Το ποινικό κομμάτι, το έγραψε ο vasillis πιο πάνω. Καταθέτεις έγκληση και πάει σε δικάσιμο. Είναι διαπραγμευτικό ατού αν τα πράγματα σοβαρέψουν, καθόσον κάποιος μπορεί να μην ενδιφέρεται για τις διαταγές απόδοσης αλλά η ποινική διδικασία και η καταδίκη έστω και με αναστολή, μπορεί να τσούζει. Το αστικό κομμάτι, δυστυχώς, είναι δύσβατη οδός: μόνη επιλογή είναι η έκδοση διαταγής απόδοσης του ακινήτου απο δικαστήριο. Ο πρώην ιδιοκτήτης προστατεύεται ακόμα επειδή είναι η κατοικία του και δεν μπορεί να αποβληθεί απλά επιδεικνύοντας ένα συμβόλαιο στην αστυνομία ή τον δικαστικό επιμελητή, που δεν ειναι αρμόδιοι να αποφασίσουν για το ποιος έχει δίκιο ή όχι. Είναι εκτελεστική εξουσία και μπορούν μόνο να εκτελούν αποφάσεις, όχι ν' αποφασίζουν και δεν πρόκειται να ασχοληθούν, πόσο μάλλον να παραστούν σε οποιαδήποτε αυθαίρετη απόπειρα βίαιης αποβολής. Μην διανοηθείς να αλλάξεις κλειδαριές ή να κόψεις ρεύμα ή νερό στο ακίνητο, κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για αυτοδικία, παράνομη είσοδο και κλοπή. Αν θες, ψάξε να βρεις δημοσιεύματα για κατάληψη οικοπέδων από ρομά και τι τραβάνε οι ιδιοκτήτες για να τους βγάλουν έξω. Ξεκίνα με ένα εξώδικο υπενθυμίζοντας το μεταξύ σας ιδιωτικό συμφωνητικό και την προθεσμία που προβλέπει, καθώς και ότι καταβάλεις ενοίκια κλπ. Θύμισε της και ότι η περαιτέρω παραμονή της στο ακίνητο είναι ποινικό αδίκημα. Μόλις περάσει η προθεσμία, κάνε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για άμεση απόδοση του ακινήτου και αγωγή αποζημίωσης για τα δικαστικά έξοδα και τα ενοίκια που πλήρωσες μέχρι να φύγει. Καλή τύχη και μην κάνεις πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις! 2
Joshua21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 8 hours ago, a_f_a said: Αν δε κάνω λάθος (έχω κληρονομίσει διαμέρισμα, όχι αγοράσει), ο πρωην κάτοχος θα πρέπει να διακόψει τη σύμβαση με το πάροχό του και μετά ο νέος ιδιοκτήτης κάνει νέα στον ίδιο ή άλλο πάροχο. Δηλαδή αν ο παλιός "κάτοχος" δεν κάνει ποτέ διακοπή, θα μείνει η παροχή στο όνομά του για πάντα? Όχι, δεν είναι προϋπόθεση να γίνει διακοπή πρώτα, απλά ο νέος ιδιοκτήτης πάει σε όποιον πάροχο θέλει και υπογράφει σύμβαση δείχνοντας το Ε9 από το οποίο προκύπτει η σχέση του με το ακίνητο. 1
vasilllis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, stam69 είπε My 2 cents (δεν είμαι νομικός): Υπάρχουν δύο όψεις στο θέμα: αστική και ποινική. Το ποινικό κομμάτι, το έγραψε ο vasillis πιο πάνω. Καταθέτεις έγκληση και πάει σε δικάσιμο. Είναι διαπραγμευτικό ατού αν τα πράγματα σοβαρέψουν, καθόσον κάποιος μπορεί να μην ενδιφέρεται για τις διαταγές απόδοσης αλλά η ποινική διδικασία και η καταδίκη έστω και με αναστολή, μπορεί να τσούζει. Το αστικό κομμάτι, δυστυχώς, είναι δύσβατη οδός: μόνη επιλογή είναι η έκδοση διαταγής απόδοσης του ακινήτου απο δικαστήριο. Ο πρώην ιδιοκτήτης προστατεύεται ακόμα επειδή είναι η κατοικία του και δεν μπορεί να αποβληθεί απλά επιδεικνύοντας ένα συμβόλαιο στην αστυνομία ή τον δικαστικό επιμελητή, που δεν ειναι αρμόδιοι να αποφασίσουν για το ποιος έχει δίκιο ή όχι. Είναι εκτελεστική εξουσία και μπορούν μόνο να εκτελούν αποφάσεις, όχι ν' αποφασίζουν και δεν πρόκειται να ασχοληθούν, πόσο μάλλον να παραστούν σε οποιαδήποτε αυθαίρετη απόπειρα βίαιης αποβολής. Μην διανοηθείς να αλλάξεις κλειδαριές ή να κόψεις ρεύμα ή νερό στο ακίνητο, κινδυνεύεις να κατηγορηθείς για αυτοδικία, παράνομη είσοδο και κλοπή. Αν θες, ψάξε να βρεις δημοσιεύματα για κατάληψη οικοπέδων από ρομά και τι τραβάνε οι ιδιοκτήτες για να τους βγάλουν έξω. Ξεκίνα με ένα εξώδικο υπενθυμίζοντας το μεταξύ σας ιδιωτικό συμφωνητικό και την προθεσμία που προβλέπει, καθώς και ότι καταβάλεις ενοίκια κλπ. Θύμισε της και ότι η περαιτέρω παραμονή της στο ακίνητο είναι ποινικό αδίκημα. Μόλις περάσει η προθεσμία, κάνε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για άμεση απόδοση του ακινήτου και αγωγή αποζημίωσης για τα δικαστικά έξοδα και τα ενοίκια που πλήρωσες μέχρι να φύγει. Καλή τύχη και μην κάνεις πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις! Δεν ειμαι νομικος ουτε εγω. Δηλαδη συμφωνα με αυτα που γραφεις οποιος μενει σε αλλη ιδιοκτησια δεν μπορει κανεις να τον μετακινησει παρα μονο ο θεος?Παρανομη εισοδο στο ακινητο του? Παιδια δεν υπαρχει καποιο επισημο εγγραφο που επιτρεπει σε αυτον τον ανθρωπο να μενει στο ακινητο αυτο. Αν δεν εχει ισχυ το συμβολαιο ποσο μαλλον το ιδιωτικο συμφωνητικο.
TuXaKoS Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 20 minutes ago, vasilllis said: Δεν ειμαι νομικος ουτε εγω. Δηλαδη συμφωνα με αυτα που γραφεις οποιος μενει σε αλλη ιδιοκτησια δεν μπορει κανεις να τον μετακινησει παρα μονο ο θεος?Παρανομη εισοδο στο ακινητο του? Παιδια δεν υπαρχει καποιο επισημο εγγραφο που επιτρεπει σε αυτον τον ανθρωπο να μενει στο ακινητο αυτο. Αν δεν εχει ισχυ το συμβολαιο ποσο μαλλον το ιδιωτικο συμφωνητικο. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο παράνομη είσοδος με το διαμονή σε ένα σπίτι στο οποίο δεν υπάρχει συμβόλαιο. Όπως σωστά ανέφερε ο @stam69 πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει μέσα την περιουσία του (έπιπλα, ρούχα, συσκευές κτλ). 1
SAFEBAR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Για αυτο ηραν φτηνο ευκαιρια... Δεν βγαινει με τιπορα αν δεν προβλεπεται δτο συμβολαιο. Εγω σε ιδια περιπτωση προτεινα να της πλγρωνω ενοικιο αλλου... στο 3μηνο ελυσα το συμβολαιο και αντε γεια...ηταν προσυμφωνημενο με τον ιδιοκτητη του ενοικιαζομενου.
johnieXoX Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 11 ώρες πριν, vasilllis είπε Δεν ειμαι νομικος ουτε εγω. Δηλαδη συμφωνα με αυτα που γραφεις οποιος μενει σε αλλη ιδιοκτησια δεν μπορει κανεις να τον μετακινησει παρα μονο ο θεος?Παρανομη εισοδο στο ακινητο του? Παιδια δεν υπαρχει καποιο επισημο εγγραφο που επιτρεπει σε αυτον τον ανθρωπο να μενει στο ακινητο αυτο. Αν δεν εχει ισχυ το συμβολαιο ποσο μαλλον το ιδιωτικο συμφωνητικο. Παράνομη είσοδο θα ισχυριστεί ο ιδιοκτήτης. Ο αστυνόμος όμως δεν ξέρει τι ισχύει στην πράξη. Μπορεί αυτός που μένει μέσα να είναι ενοικιαστής χωρίς συμβόλαιο (παράνομο μεν, αλλά συμβαίνει). Τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση? Ο ιδιοκτήτης τον πετάει έξω οπότε θέλει? Αλλά ακόμα πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που συζητάμε, η γιαγιά που μένει μέσα, σαν πρώην ιδιοκτήτρια, έχει και αυτή συμβόλαιο με σφραγίδες και χαρτόσημα. Ο αστυνόμος θα πρέπει να αξιολογήσει πιο συμβόλαιο είναι σε ισχύ? Και αν το πιο καινούργιο συμβόλαιο είναι πλαστό?
mihpao Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, SAFEBAR είπε Για αυτο ηραν φτηνο ευκαιρια... Δεν βγαινει με τιπορα αν δεν προβλεπεται δτο συμβολαιο. Εγω σε ιδια περιπτωση προτεινα να της πλγρωνω ενοικιο αλλου... στο 3μηνο ελυσα το συμβολαιο και αντε γεια...ηταν προσυμφωνημενο με τον ιδιοκτητη του ενοικιαζομενου. Δεν είναι ενοικιαστής μέσα, αλλά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης
magicnumbers Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Στις 12/8/2023 στις 10:32 ΠΜ, mihpao είπε Καλησπέρα, τα φώτα σας αν κάποιος γνωρίζει η έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο! Έχω αγοράσει ένα κινητό και ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει φύγει ακόμα καθώς δεν έχει βρει σπίτι τόσο καιρό, έχουμε κάνει μια συμφωνία να μείνει 45 μέρες σύνολο μέχρι να βρει σπίτι όπως υποσχέθηκε. Επειδή όμως δεν τον εμπιστεύομαι και είχα διάφορα θέματα μέχρι να γίνει η αγορά, τι μπορώ να κάνω μετά αν δεν φεύγει? Ήδη πληρώνω ενοίκια χωρίς λόγο και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω Αρα αγορασες ακινητο απο δημοπρασια?Περαστικα σου
m3ltd0wn Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Αρα αγορασες ακινητο απο δημοπρασια?Περαστικα σου Το εγραψε, δεν είναι από δημοπρασία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα