filip123go Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 4 σελίδες και δεν το έγραψε κανένας.... Παίρνεις νερο-τηλέφωνο-ρεύμα στο όνομά σου ts και απλά τα κόβεις. 9
Wspr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Μέχρι στιγμής τον φιλοξενεί σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουν συνάψει οι 2 πλευρές, καθώς δεν έχει παρέλθει ακόμα το χρονικό διάστημα των 45 ημερών που είχε δοθεί ως διορία αποχώρησης. Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να έχει περάσει από συμβολαιογράφο για να είναι οκ.Επίσης η φιλοξενία σε ποιο επίσημο έγγραφο φαίνεται ;Πως γνωρίζει το κράτος ότι ο πρώην φιλοξενείται εκεί ;Έχει κάνει αποδοχή φιλοξενίας ο ts;μάλλον όχι
Dinos1973 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 13 minutes ago, Wspr said: Το χαρτί που έχει το συμβόλαιο πάνω έχει τη σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας.Δεν γίνονται δικαστήρια για να αποδείξεις ότι το συμβόλαιο με τις σφραγίδες συμβολαιογράφου κτλ είναι γνήσιο.Αν θέλει ο πρώην ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μήνυση ότι είναι πλαστό το χαρτί αλλά αυτό θα το κάνει έχοντας φύγει απ το σπίτι. Κανένας αστυνομικός δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια να βγάλει κάποιον έξω από σπίτι που μένει εάν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου επειδή εσυ θα του δείξεις ένα χαρτί με σφραγίδες!!! 20 minutes ago, Wspr said: Το χαρτί που έχει το συμβόλαιο πάνω έχει τη σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας.Δεν γίνονται δικαστήρια για να αποδείξεις ότι το συμβόλαιο με τις σφραγίδες συμβολαιογράφου κτλ είναι γνήσιο.Αν θέλει ο πρώην ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μήνυση ότι είναι πλαστό το χαρτί αλλά αυτό θα το κάνει έχοντας φύγει απ το σπίτι. Αύριο εάν έρθει κάποιος στο σπίτι σου με ένα συμβόλαιο που θα λέει ότι το σπίτι έχει αγοραστεί από εκείνων εσυ θα φύγεις και θα πας στα δικαστήρια να αποδείξεις ότι είναι πλαστό;;;; Δεν νομίζω προφανώς θα του κλείσεις την πόρτα και δεν θα ασχοληθείς μαζί του, το πολύ πολύ να τους πεις να πάει στα δικαστήρια …,.
Wspr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Φίλε μου τα βλέπεις κάθε βδομάδα στις ειδήσεις με τους πλειστηριασμούς …ίδια περίπτωση είναι.Η νομή του ακινήτου γίνεται με τον τρόπο που σου περιγράφω πιο πάνω,δεν χρειάζεται δικαστήριο.Προ 3μηνου αγόρασε ένας φίλος σπίτι και μου εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία
Shinji ikari Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Ο ανθρωπος ψαχνει την ιδια περιπτωση απο πρωτο χερι, δικηγορο εχει ηδη, δεν θελει συμβουλες. Να μενει μεσα ο πρωην ιδιοκτητης αφου εχει πουλησει δεν το εχω ακουσει ποτε, ουτε βρισκω κατι, συνηθως θα ειχε βρει αλλου πολυ πριν πουλησει, μυστηρια πραγματα. Λογικα μιλαμε για καταπατηση ή θεωρειται τωρα νοικαρης του; οπως και να εχει, η αστυνομια δεν ερχεται να τον παρει σηκωτο χωρις δικαστικη αποφαση και δεν μπορει να αλλαξει κλειδαριες, ουτε να κοψει τις παροχες απ' οτι βλεπω, καλυτερα να μην τις εχει στο ονομα του.
The_Judas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ωραία, τότε ξεχνάμε το θέμα των δικαιολογητικών. Θέλει λίγους μήνες 2 με 3 να υπολογίζεις, 45 μέρες και πάλι είναι απίστευτα μικρό διαστημα ακόμα και για εύρεση σπιτιού. Όλοι όσοι νοικιάζουν και πρόκειται να φύγουν τώρα ψάχνουν από 6 και παραπανω μήνες πριν για να βρουν. Το λάθος είναι που προτάθηκε και συμφωνήθηκε τέτοιο διάστημα. Είναι πολύ μικρό. δεν νομίζω ότι δεν το ήξερε από πριν ο ενοικιαστης ότι το ακίνητο είναι προς πώληση. θα το ήξερε σίγουρα εδώ και καιρό αλλά ήταν βολεμένο και δεν έφευγε. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από The_Judas
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 29 λεπτά πριν, The_Judas είπε δεν νομίζω ότι δεν το ήξερε από πριν ο ενοικιαστης ότι το ακίνητο είναι προς πώληση. θα το ήξερε σίγουρα εδώ και καιρό αλλά ήταν βολεμένο και δεν έφευγε. Δεν ειναι ενοικιαστής αλλά ο πρώην ιδιοκτήτης. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, Wspr είπε Ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο συμβόλαιο ενώ εσυ έχεις την κυριότητα του σπιτιού με συμβόλαιο.Για να πάρεις τη νομή του ακινήτου θα κανείς τα εξής:θα την ενημερώσεις προφορικά ότι σε 2 εβδομάδες θα πας με την αστυνομία και δικαστικό επιμελητή μπας και φιλοτιμηθεί να φύγει κ γλιτώσεις τη μανούρα.Αν δεν το κάνει παίρνεις δικαστικό επιμελητή,αστυνομία, κλειδαρά και το συμβόλαιο.Μπαίνεις αναγκαστικά στο σπίτι και της κανείς έξωση.Ο δικαστικός επιμελητής καταγράφει ένα προς ένα τα πράγματα της,ενώ ο κλειδαράς αλλάζει κλειδαριές.Έχεις υποχρέωση να κρατήσεις τα πράγματα της σε αποθήκη με δικά σου έξοδα για 6 μήνες .Αν δεν τα διεκδικήσει είναι δικά σου.Υπολόγιζε κάνα διχιλιαρο την όλη διαδικασία…. Στον δικαστικό επιμελητή δίνει εντολή ο δικηγόρος η ο δικαστής να ενεργήσει, δεν τον φωνάζει ο πολίτης οπότε θέλει, πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση. Παρόλα αυτά, συμφωνώ για το εξώδικο, πρέπει να σταλεί ένα ώστε να υπάρχει ιστορικό εν όψει δικαστηρίου. 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Το χαρτί που έχεις στα χέρια σου σαν συμβόλαιο πως ο αστυνομικός ξέρει ότι δεν είναι πλαστό ;;; Υπάρχουν επάνω οι σφραγίδες και κάτι σαν γραμματόσημα. Το αληθινό συμβόλαιο γίνεται εύκολα αντιληπτό. Τώρα άμα πάει κάποιος με πλαστό συμβόλαιο να βγάλει έξω άτομο που διαμένει νόμιμα, κακό του κεφαλιού του για το τι θα ακολουθήσει μετά. Η διασταύρωση επίσης θα μπορούσε να γίνει μέσω του κτηματολογιου. Πάντως τραγικό που στην χώρα μας ακόμα δεν υπάρχουν τέτοιες σύντομες διαδικασίες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.
mihpao Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Αυτά που γράφετε είναι μόνο πιθανά όταν νομίζετε ότι η τιμή είναι χώμα!!! Κανένας σοβαρός αγοραστής δεν προχωρά σε αγοράς εάν το ακίνητο δεν είναι άδειο!!! Τι πατάνε μόνο όσοι βλέπουν την τιμή αλλά όχι τι κρύβει από πίσω! Αυτό είναι το ρίσκο που παίρνει κάποιος όποτε θα πρέπει να αναλάβει και όλα τα διαδικαστικά μετά για να μπει μέσα!!! Εάν δεν φύγει μόνος τους μόνο δικαστικά! Τόσο απλά, όλα τα αλλά που γράφουν για αστυνομία, κλειδαριές κλπ κλπ είναι συζήτηση καφενείου ειδικά εάν αλλάξεις τις κλειδαριές σε βλέπω στο αυτοφόρω! Μόνο δικαστικά θα τον βγάλεις, τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως τον πλήρωσες αγοράζοντας του το σπίτι και δεν βεβαιώθηκες ότι βγήκε από αυτό! Μήπως η αλήθεια είναι ότι το αγόρασες από πλειστηριασμό; Και ντρέπεστε να το πείτε; Όπως και να έχει καλά ξεμπερδέματα και προσοχή στις μαγκιές στον ένοικο διότι όπως ανέφερα υπάρχει και αυτοφόρω! Ρε φίλε μου το σπίτι το πήρα με στεγαστικό δάνειο με το πρόγραμμα σπίτι μου, τι πλειστηριασμό γράψεις συνέχεια? Μένει μια ηλικιωμένη κυρία μέσα που περιμένω να φύγει και από την καλή καρδιά μου κάναμε μια συμφωνία να μείνει για κάποιες μέρες μέχρι να βρει σπίτι λόγω Αυγούστου και καλοκαιριού. Υπέγραψα συμβόλαια τέλος Ιουλίου. Ρωτάω τι παίζει αν δεν τηρήσει όσα συμφωνήσαμε για να την εξυπηρέτησω 3 ώρες πριν, Wspr είπε Δεν χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου γιατί δεν έχει κάποιο συμβόλαιο…Επειδή ο φίλος ρωτάει σε φόρουμ οφείλουμε να του δώσουμε μια απάντηση βάση εμπειρίας,αν ήθελε να απευθυνθεί σε νομικό δεν θα ρώταγε εδώ.Εγώ του είπα την ορθή διαδικασία την οποία έχω ψάξει σε δικηγόρο για παρεμφερή υπόθεση απο κει και πέρα οποίος θέλει επαγγελματική γνώμη πληρώνει και την παίρνει Ναι ρωτάω αν έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλο, δικηγόρο έχω για τα νομικά απλά ρωτάω αν έχεις κάνεις εμπειρία σε ανάλογο σκηνικο 2 ώρες πριν, Wspr είπε Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να έχει περάσει από συμβολαιογράφο για να είναι οκ.Επίσης η φιλοξενία σε ποιο επίσημο έγγραφο φαίνεται ;Πως γνωρίζει το κράτος ότι ο πρώην φιλοξενείται εκεί ;Έχει κάνει αποδοχή φιλοξενίας ο ts;μάλλον όχι Όχι ρε παιδιά ένα απλό τυπικό ιδιωτικό συμφωνητικό είναι, ούτε ενοικιαστήριο ούτε συμβολαιογραφική πραξη 1
The_Judas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δεν ειναι ενοικιαστής αλλά ο πρώην ιδιοκτήτης. εε ακόμα χειρότερα. οπότε οι 45 μέρες και πολλές είναι.
Ducatista Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Αν η κυρία δεν έχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να δεις με ανθρώπινο τρόπο και ειναι απλα μια κωλογρια που θελει να σε εκμετάλλευτει πας σπίτι της βγάζεις τα πράγματα έξω αλλάζεις κλειδαριές και μετά ας τραβηχτεί να βρει άκρη όπου θέλει... σιγά που θα τρέχεις εσυ και θα πληρώνεις επειδή ο καθένας λέει ότι θέλει 1
Aias Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 σε κοβω να βρηκες ενοικιαστη πιο γρηγορα απο οτι περιμενες
m3ltd0wn Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Πέρισυ αγοράσαμε σπίτι. Ευκαιρία πολύ καλή γιατί οι ιδιοκτήτες δεν το άφηναν άμεσα αλλά ήθελαν 6 μήνες για να ετοιμάσουν άλλο στο οποίο θα πήγαιναν. Συμβόλαια κλπ κράτησαν πάνω από 6 μήνες αλλά δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν να φεύγουν πριν την προκαταβολή γιατί δεν είχαν ρευστό. Κοντολογις, όταν κάναμε τελικά συμβόλαια, έμειναν κανένα μήνα ακόμα μέσα. Επειδή μας εξυπηρέτησαν πολύ καλά δεν θέλαμε να τους κάνουμε κανένα θέμα και τους δώσαμε χρόνο. Αλλά... Από την μέρα των συμβολαίων, το ρεύμα είναι πλέον δικό σου (η ΔΕΗ από τότε μας το έβαλε) οπότε αν κάψει ο προηγούμενος τα πάντα... Εσύ θα το πληρώσεις, προσοχή σε αυτό. Κάνουν κάποιο αντισταθμισμα αλλά είναι θεωρητικό. Λοιπές ΔΕΚΟ επίσης... Νομικά, ο προηγούμενος πλέον δεν έχει καμία σχέση με το σπίτι (αν δεν κάνεις συμβόλαια ενοικίασης κλπ). Οπότε γνώμη μου είναι ότι πρέπει να φύγει άμεσα αλλά με το καλό γιατί μπορεί κάνει ιστορίες. Εξωση φυσικά γίνεται γιατί πρακτικά είναι ξένη για την κατοικία...
Dark_Nightfall Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 29 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Από την μέρα των συμβολαίων, το ρεύμα είναι πλέον δικό σου Αυτόματα περνάει στο όνομά σου ;
Wspr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) @mihpao Η διαδικασια ειναι αυτη που σου εγραψα πιο πανω.Ο δικηγορος σου θα σου τα επιβεβαιωσει...Δεν χρειαζεται να τρεχεις δικαστηρια.Εσυ εχεις το συμβολαιο,αν θελει ας τρεχει αυτη στα δικαστηρια το οποιο φυσικα δεν θα κανει γιατι φαινεται η αγοραπωλησια Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2023 από Wspr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα