Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμα ειναι δικο σου το σπιτι και ο αλλος μενει μεσα χωρις καποιο συμβολαιο, γιατι να μην μπορεις να αλλαξεις απλα κλειδαρια?

Τι με νοιαζει εμενα αν ο αλλος βρηκε σπιτι να μεινει ή οχι.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τις κλειδαριές και να τον βγάλεις έξω χωρίς έξωση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Αν δεν υπάρχει κάποιος όρος στο συμβόλαιο που να καλύπτει τον αγοραστή (που και πάλι, σε αυτήν την περίπτωση το συμβόλαιο θα ήταν άκυρο και απλά θα μπορούσε να πάρει τα χρήματα του πίσω + ότι άλλο είχε συμφωνηθεί) πρέπει να ακολουθήσει την χρονοβόρα, νόμιμη διαδικασία διαφορετικά μπορεί να μπλέξει και να πληρώσει x2 το σπίτι.  

Δημοσ.

Ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο συμβόλαιο ενώ εσυ έχεις την κυριότητα του σπιτιού με συμβόλαιο.Για να πάρεις τη νομή του ακινήτου θα κανείς τα εξής:θα την ενημερώσεις προφορικά ότι σε 2 εβδομάδες θα πας με την αστυνομία και δικαστικό επιμελητή μπας και φιλοτιμηθεί να φύγει κ γλιτώσεις τη μανούρα.Αν δεν το κάνει παίρνεις δικαστικό επιμελητή,αστυνομία, κλειδαρά και το συμβόλαιο.Μπαίνεις αναγκαστικά στο σπίτι και της κανείς έξωση.Ο δικαστικός επιμελητής καταγράφει ένα προς ένα τα πράγματα της,ενώ ο κλειδαράς αλλάζει κλειδαριές.Έχεις υποχρέωση να κρατήσεις τα πράγματα της σε αποθήκη με δικά σου έξοδα για 6 μήνες .Αν δεν τα διεκδικήσει είναι δικά σου.Υπολόγιζε κάνα διχιλιαρο την όλη διαδικασία….

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν βρίσκω λογικό, αφού δεν έχεις βάλει στο συμβόλαιο τον όρο να μείνει ο παλιός ιδιοκτήτης μέχρι να βρει σπίτι είναι σαν να αγοράσω αυτοκίνητο μεταχειρισμένο κανονικά με συμβόλαιο και να το κρατάει και να το οδηγάει πια ένας ξένος από την στιγμή που το πούλησε και ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, άρα είναι σαν να στο έχει κλέψει. 

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, Wspr said:

Ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο συμβόλαιο ενώ εσυ έχεις την κυριότητα του σπιτιού με συμβόλαιο.Για να πάρεις τη νομή του ακινήτου θα κανείς τα εξής:θα την ενημερώσεις προφορικά ότι σε 2 εβδομάδες θα πας με την αστυνομία και δικαστικό επιμελητή μπας και φιλοτιμηθεί να φύγει κ γλιτώσεις τη μανούρα.Αν δεν το κάνει παίρνεις δικαστικό επιμελητή,αστυνομία, κλειδαρά και το συμβόλαιο.Μπαίνεις αναγκαστικά στο σπίτι και της κανείς έξωση.Ο δικαστικός επιμελητής καταγράφει ένα προς ένα τα πράγματα της,ενώ ο κλειδαράς αλλάζει κλειδαριές.Έχεις υποχρέωση να κρατήσεις τα πράγματα της σε αποθήκη με δικά σου έξοδα για 6 μήνες .Αν δεν τα διεκδικήσει είναι δικά σου.Υπολόγιζε κάνα διχιλιαρο την όλη διαδικασία….

Με ποια απόφαση δικαστηρίου το κάνει αυτό που λες;;; Σταματήστε τις καφενειακής συζητήσεις και απευθύνθηκε σε νομικό πριν μπλέξετε με αυτοφόρα!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί του έδωσες προθεσμία για να φύγει ενώ εσύ ζοριζεσαι με ενοίκια και λοιπά έξοδα; 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Με ποια απόφαση δικαστηρίου το κάνει αυτό που λες;;; Σταματήστε τις καφενειακής συζητήσεις και απευθύνθηκε σε νομικό πριν μπλέξετε με αυτοφόρα!

Δεν χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου γιατί δεν έχει κάποιο συμβόλαιο…Επειδή ο φίλος ρωτάει σε φόρουμ οφείλουμε να του δώσουμε μια απάντηση βάση εμπειρίας,αν ήθελε να απευθυνθεί σε νομικό δεν θα ρώταγε εδώ.Εγώ του είπα την ορθή διαδικασία την οποία έχω ψάξει σε δικηγόρο για παρεμφερή υπόθεση απο κει και πέρα οποίος θέλει επαγγελματική γνώμη πληρώνει και την παίρνει 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Σταματήστε τις καφενειακής συζητήσεις και απευθύνθηκε σε νομικό

14 λεπτά πριν, Wspr είπε

Επειδή ο φίλος ρωτάει σε φόρουμ οφείλουμε να του δώσουμε μια απάντηση βάση εμπειρίας,αν ήθελε να απευθυνθεί σε νομικό δεν θα ρώταγε εδώ.

Ο ts έχει δικηγόρο. Το θέμα το άνοιξε για καφενειακού τύπου συζήτηση.

21 ώρες πριν, mihpao είπε

έχω δικηγόρο για τα νομικά απλά έχω απορίες 

4 ώρες πριν, mihpao είπε

το θέμα είναι όχι να μου πείτε νομικές συμβουλές, για αυτά υπάρχει δικηγόρος, αλλά αν έχει τύχει σε κάποιον η σε κάποιον γνωστό σας και πως το χειρίστηκε, αν ξαναλέω έχει τυχει

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Dinos1973 said:

Αυτά που γράφετε είναι μόνο πιθανά όταν νομίζετε ότι η τιμή είναι χώμα!!! Κανένας σοβαρός αγοραστής δεν προχωρά σε αγοράς εάν το ακίνητο δεν είναι άδειο!!! Τι πατάνε μόνο όσοι βλέπουν την τιμή αλλά όχι τι κρύβει από πίσω! Αυτό είναι το ρίσκο που παίρνει κάποιος όποτε θα πρέπει να αναλάβει και όλα τα διαδικαστικά μετά για να μπει μέσα!!!

Εάν δεν φύγει μόνος τους μόνο δικαστικά! Τόσο απλά, όλα τα αλλά που γράφουν για αστυνομία, κλειδαριές κλπ κλπ είναι συζήτηση καφενείου ειδικά εάν αλλάξεις τις κλειδαριές σε βλέπω στο αυτοφόρω! Μόνο δικαστικά θα τον βγάλεις, τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως τον πλήρωσες αγοράζοντας του το σπίτι και δεν βεβαιώθηκες ότι βγήκε από αυτό! Μήπως η αλήθεια είναι ότι το αγόρασες από πλειστηριασμό; Και ντρέπεστε να το πείτε; Όπως και να έχει καλά ξεμπερδέματα και προσοχή στις μαγκιές στον ένοικο διότι όπως ανέφερα υπάρχει και αυτοφόρω!

Που τον είδες τον ένοικο; Διάβασες την αρχή; Δωρεάν παραχώρηση έκανε ο άνθρωπος. Τον φιλοξενεί ουσιαστικά. 
Αν πάρει ένα τηλέφωνο στην αστυνομία να κάνει καταγγελία θα πάει αυτόφωρο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, gakost said:

Που τον είδες τον ένοικο; Διάβασες την αρχή; Δωρεάν παραχώρηση έκανε ο άνθρωπος. Τον φιλοξενεί ουσιαστικά. 
Αν πάρει ένα τηλέφωνο στην αστυνομία να κάνει καταγγελία θα πάει αυτόφωρο; 

Όταν  αυτός παρουσιάσει στην αστυνομία λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ κλπ με την διεύθυνση και ονοματεπώνυμο ας απόδειξη ο άλλος ότι είναι φιλοξενούμενος!!! Μερικοί παίζετε με την φωτιά και έχετε άγνοια κινδύνου !!

30 minutes ago, Wspr said:

Δεν χρειάζεται απόφαση δικαστηρίου γιατί δεν έχει κάποιο συμβόλαιο…Επειδή ο φίλος ρωτάει σε φόρουμ οφείλουμε να του δώσουμε μια απάντηση βάση εμπειρίας,αν ήθελε να απευθυνθεί σε νομικό δεν θα ρώταγε εδώ.Εγώ του είπα την ορθή διαδικασία την οποία έχω ψάξει σε δικηγόρο για παρεμφερή υπόθεση απο κει και πέρα οποίος θέλει επαγγελματική γνώμη πληρώνει και την παίρνει 

Η ορθή διαδικασία είναι ότι πρέπει να του κάνει έξωση εάν δεν θέλει να φύγει από μόνος του. Το ότι έχει συμβόλαιο ιδιοκτησίας θα είναι στα υπέρ του όταν γίνει δικαστήριο, καμία αστυνομία δεν βγάζει κανένα από σπίτι που φαινομενικά διαμένει και μπορεί να το απόδειξη μέσω λογαριασμών ΔΕΗ ΟΤΕ κλπ. Υπάρχουν νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να αποδείξει ο ιδιοκτήτης ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και αυτά γίνονται μέσω δικαστικής οδού! Το χαρτί που έχεις στα χέρια σου σαν συμβόλαιο πως ο αστυνομικός ξέρει ότι δεν είναι πλαστό ;;;

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου ο ts έχει στο όνομα του το σπίτι,τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό;Για να έχει αξιώσεις ο πρώην ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει μισθωτήριο…Έχει;Όχι…άρα κάνει καταπάτηση ιδιωτικού χώρου.Η διαδικασία έξωσης είναι αυτή που περιγράφω πιο πάνω.Ούτε δικαστήριο χρειάζεται ούτε τίποτα.Πουθενά δεν φαίνεται ότι τον φιλοξενεί.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Wspr είπε

Δεν τον φιλοξενεί καν.Ο πρώην ιδιοκτήτης κάνει καταπάτηση χώρου 

Μέχρι στιγμής τον φιλοξενεί σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουν συνάψει οι 2 πλευρές, καθώς δεν έχει παρέλθει ακόμα το χρονικό διάστημα των 45 ημερών που είχε δοθεί ως διορία αποχώρησης. 

Δημοσ.

Το χαρτί που έχει το συμβόλαιο πάνω έχει τη σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας.Δεν γίνονται δικαστήρια για να αποδείξεις ότι το συμβόλαιο με τις σφραγίδες συμβολαιογράφου κτλ είναι γνήσιο.Αν θέλει ο πρώην ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μήνυση ότι είναι πλαστό το χαρτί αλλά αυτό θα το κάνει έχοντας φύγει απ το σπίτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...