Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, mihpao είπε Γιατί είναι μαλακίες, αν βρεις ένα σπίτι σε ευκαιρία δλδ δε θα το παρεις για αυτό το λόγο? Το ερώτημα είναι αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση, έχω δικηγόρο για τα νομικά απλά έχω απορίες Ρώτα τον δικηγόρο. Αλλά εγώ σου λέω, δεν θα κάτσει ο άλλος να μείνει στον δρόμο ακόμα και να μπορέσεις να τον πετάξεις δικαστικά, μετά θα μπλέξεις και με τα πράγματα που έχει μέσα καθώς έχεις υποχρέωση από τον νόμο να τα κρατήσεις για κάποιο διάστημα και όταν αυτό περάσει τα κάνεις ότι θέλεις.
mihpao Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 39 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οποτε, άλλο τόσο και παραπανω θα πάρει σε αυτόν τώρα που πήρε τα λεφτά από εσένα για να αγοράσει ένα άλλο σπίτι και να φύγει από αυτό. Μα δε ψάχνει να αγοράσει, για ενοικιάση ψαχνει 37 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ρώτα τον δικηγόρο. Αλλά εγώ σου λέω, δεν θα κάτσει ο άλλος να μείνει στον δρόμο ακόμα και να μπορέσεις να τον πετάξεις δικαστικά, μετά θα μπλέξεις και με τα πράγματα που έχει μέσα καθώς έχεις υποχρέωση από τον νόμο να τα κρατήσεις για κάποιο διάστημα και όταν αυτό περάσει τα κάνεις ότι θέλεις. Να μην το πουλούσε τότε, εγώ τι θα κάνω δλδ? Να πληρώνω και στεγαστικό και ενοίκιο που ειμαι τώρα για να του κάνω τη χάρη? Το αναφέρω γιατί εφόσον το πουλάει το που θα πάει μετά δε θα το φορτωθω εγω
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 28 λεπτά πριν, mihpao είπε Μα δε ψάχνει να αγοράσει, για ενοικιάση ψαχνει Να μην το πουλούσε τότε, εγώ τι θα κάνω δλδ? Να πληρώνω και στεγαστικό και ενοίκιο που ειμαι τώρα για να του κάνω τη χάρη? Το αναφέρω γιατί εφόσον το πουλάει το που θα πάει μετά δε θα το φορτωθω εγω Ωραία, τότε ξεχνάμε το θέμα των δικαιολογητικών. Θέλει λίγους μήνες 2 με 3 να υπολογίζεις, 45 μέρες και πάλι είναι απίστευτα μικρό διαστημα ακόμα και για εύρεση σπιτιού. Όλοι όσοι νοικιάζουν και πρόκειται να φύγουν τώρα ψάχνουν από 6 και παραπανω μήνες πριν για να βρουν. Το λάθος είναι που προτάθηκε και συμφωνήθηκε τέτοιο διάστημα. Είναι πολύ μικρό. 32 λεπτά πριν, mihpao είπε Να μην το πουλούσε τότε, εγώ τι θα κάνω δλδ? Να πληρώνω και στεγαστικό και ενοίκιο που ειμαι τώρα για να του κάνω τη χάρη? Το αναφέρω γιατί εφόσον το πουλάει το που θα πάει μετά δε θα το φορτωθω εγω Με αυτή την λογική κανένας δεν θα πούλαγε σπίτι αν δεν είχε από πριν άλλο για να πάει να μείνει. Είναι γενικότερο πρόβλημα που το έχουν όλοι και θα το έχεις και εσύ. Εγώ πχ αν πήγαινα να πουλήσω το δικό μου σπίτι, θα του ζητούσα τουλάχιστον 6 μηνο για να πάρω πρώτα τα χρήματα, να αγοράσω άλλο και να ξεφορτωσω ότι έχω εδώ που είναι πάρα πολλά πράγματα, κάποια θέλουν πέταμα, κάποια έπιπλα είναι τόσο μεγάλα που δεν ξέρουμε πως τα έβαλαν εδώ οι παππούδες και πως να τα βγάλουμε εμείς. Υπομονή. Ρώτα δικηγόρο μήπως μπορείς να αξιώσεις αποζημίωση το ενοίκιο σου για κάθε μέρα που δεν θα μπεις μέσα.
mihpao Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ωραία, τότε ξεχνάμε το θέμα των δικαιολογητικών. Θέλει λίγους μήνες 2 με 3 να υπολογίζεις, 45 μέρες και πάλι είναι απίστευτα μικρό διαστημα ακόμα και για εύρεση σπιτιού. Όλοι όσοι νοικιάζουν και πρόκειται να φύγουν τώρα ψάχνουν από 6 και παραπανω μήνες πριν για να βρουν. Το λάθος είναι που προτάθηκε και συμφωνήθηκε τέτοιο διάστημα. Είναι πολύ μικρό. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το σπίτι το έχω αγοράσει εδώ και 10 μέρες
makis269 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 11 λεπτά πριν, mihpao είπε Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το σπίτι το έχω αγοράσει εδώ και 10 μέρες Ε τότε φέρε αστυνομία ότι κάποιος κλέφτης μπήκε σπίτι σου. 3
Dinos1973 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 39 minutes ago, mihpao said: Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το σπίτι το έχω αγοράσει εδώ και 10 μέρες Δεν μας λες όλη την ιστορία κάπου είναι θολά τα πράγματα …… 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, mihpao είπε Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το σπίτι το έχω αγοράσει εδώ και 10 μέρες Μία χαρά το έχω καταλάβει. Και εγώ σου γράφω ότι οι 45 μέρες είναι πολύ μικρό διάστημα για να βρει ο άλλος νέο σπίτι είτε ενοικίαση είτε για πώληση, οπότε μένει εκεί μέχρι να νοικιάσει αλλού, γιατί προφανώς δεν θα κάτσει να μείνει στον δρόμο ακόμα κι αν εσύ το έχεις αγοράσει το σπίτι. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να γράφουμε άλλες απόψεις καθώς από εδώ λύσεις δεν υπάρχουν. Να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Αυτό που σχολίασα στα ποστ μου είναι το λάθος χρονικό διάστημα που προτάθηκε και συμφωνήθηκε προφορικά για να αποχωρήσει ο άλλος από το οίκημα. Η εύρεση στέγης είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο εδώ και λίγα χρόνια είτε πώληση είτε ενοικίαση, αν καθυστερήσεις να κάνεις τις κινήσεις σου την πάτησες, ο εν λόγω ιδιοκτήτης από τον οποίον αγόρασες το διαμέρισμα τα άφησε όλα τελευταία στιγμή και δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της εξεύρεσης άλλης κατοικίας. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από Basilhs23___
RipCity Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, mihpao είπε Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά το σπίτι το έχω αγοράσει εδώ και 10 μέρες Πήγαινε απλά μιλά της και πες θα κινηθείς νομικά και να βιαστεί γιατί αλλιώς το είχατε συμφωνήσει. Αν είναι φυσιολογική κι όχι περίεργη περίπτωση θα επισπεύσει. Άλλωστε τα χρήματα ήδη τα έχει εισπράξει οπότε δε τίθεται θέμα ρευστότητας. 1
thn Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Βάζεις δικηγόρο και ζητάς για όσο κάθεται το ενοίκιο που πληρώνεις τώρα συν έξοδα στεγαστικού. Και ας κάτσει όσο θέλει...... 2 1
mihpao Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μία χαρά το έχω καταλάβει. Και εγώ σου γράφω ότι οι 45 μέρες είναι πολύ μικρό διάστημα για να βρει ο άλλος νέο σπίτι είτε ενοικίαση είτε για πώληση, οπότε μένει εκεί μέχρι να νοικιάσει αλλού, γιατί προφανώς δεν θα κάτσει να μείνει στον δρόμο ακόμα κι αν εσύ το έχεις αγοράσει το σπίτι. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να γράφουμε άλλες απόψεις καθώς από εδώ λύσεις δεν υπάρχουν. Να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Αυτό που σχολίασα στα ποστ μου είναι το λάθος χρονικό διάστημα που προτάθηκε και συμφωνήθηκε προφορικά για να αποχωρήσει ο άλλος από το οίκημα. Η εύρεση στέγης είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο εδώ και λίγα χρόνια είτε πώληση είτε ενοικίαση, αν καθυστερήσεις να κάνεις τις κινήσεις σου την πάτησες, ο εν λόγω ιδιοκτήτης από τον οποίον αγόρασες το διαμέρισμα τα άφησε όλα τελευταία στιγμή και δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της εξεύρεσης άλλης κατοικίας. Για αυτό ρωτάω αν έχει τύχει σε κάποιον μια πως το χειρίστηκε, γατί έχουμε συμφωνήσει για την πώληση κια είχα δώσει προκαταβολή κτλ 3 μήνες πριν, οπότε θα έπρεπε να είχε κανονίσει την πορεία του
kirileman Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Basilhs23___ said: Μία χαρά το έχω καταλάβει. Και εγώ σου γράφω ότι οι 45 μέρες είναι πολύ μικρό διάστημα για να βρει ο άλλος νέο σπίτι είτε ενοικίαση είτε για πώληση, 45 μέρες+το διάστημα από την προκαταβολή μέχρι το συμβόλαιο είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης για να βρει σπίτι. Άρα μιλάμε για 4μηνο περίπου, μπορεί και 5. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από kirileman 4
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Kαι γιατί θα πρέπει να νοιάζει τον νέο ιδιοκτήτη αν εχει βρει σπίτι ο πρωην ιδιοκτήτης ή όχι; 8
greengr21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν φανταζεστε ποσος κοσμος(μεταξυ μας ειναι η πλειοψηφια) κανει τετοιες συμφωνιες γενικα και μετα τρεχει σε ολες τις εκφανσεις της ζωης,καλα ξεμπερδεματα μπρο να μπεις στο δικο σου σπιτι. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από greengr21
gakost Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Εγώ πιστεύω με μια ερώτηση στην αστυνομία να μάθεις τι ισχύει θα λυθεί το ζήτημα. Εφόσον μετά την λήξη του συμφωνητικού δεν φύγει μάλλον κάνει κατάληψη.
Nabuko Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 14 λεπτά πριν, gakost είπε Εγώ πιστεύω με μια ερώτηση στην αστυνομία ΠΟΜΙΔΑ να μάθεις τι ισχύει θα λυθεί το ζήτημα. fixed
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα