Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τα φώτα σας αν κάποιος γνωρίζει η έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο! Έχω αγοράσει ένα κινητό και ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει φύγει ακόμα καθώς δεν έχει βρει σπίτι τόσο καιρό, έχουμε κάνει μια συμφωνία να μείνει 45 μέρες σύνολο μέχρι να βρει σπίτι όπως υποσχέθηκε. Επειδή όμως δεν τον εμπιστεύομαι και είχα διάφορα θέματα μέχρι να γίνει η αγορά, τι μπορώ να κάνω μετά αν δεν φεύγει? Ήδη πληρώνω ενοίκια χωρίς λόγο και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω 

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mihpao είπε

Καλησπέρα, τα φώτα σας αν κάποιος γνωρίζει η έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο! Έχω αγοράσει ένα κινητό και ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει φύγει ακόμα καθώς δεν έχει βρει σπίτι τόσο καιρό, έχουμε κάνει μια συμφωνία να μείνει 45 μέρες σύνολο μέχρι να βρει σπίτι όπως υποσχέθηκε. Επειδή όμως δεν τον εμπιστεύομαι και είχα διάφορα θέματα μέχρι να γίνει η αγορά, τι μπορώ να κάνω μετά αν δεν φεύγει? Ήδη πληρώνω ενοίκια χωρίς λόγο και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω 

Γραπτή συμφωνία για την αποχώρηση του στις 45 μέρες υπάρχει;Εχει μπει και όρος τι θα συμβεί αν δεν αποχωρήσει;

Έχε ένα δικηγόρο απο κοντά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, mihpao είπε

Να του βρεις εσύ σπίτι...

Σαν τι να κάνεις δηλαδή;

Θα τον ενημερώσεις γραπτώς (μέσω δικηγόρου) μέχρι πότε πρέπει να φύγει και θα ελπίζεις οτι δεν θα χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία της έξωσης (με κίνδυνο να καταστρέψει το σπίτι άμα το μάθει).

ΥΓ. Υποθέτω οτι εσύ είσαι πλέον ο ιδιοκτήτης, αυτός είναι ο πρώην ιδιοκτήτης.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Γραπτή συμφωνία για την αποχώρηση του στις 45 μέρες υπάρχει;Εχει μπει και όρος τι θα συμβεί αν δεν αποχωρήσει;

Έχε ένα δικηγόρο απο κοντά.

Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό εκτός συμβολαίου ότι θα βρει σπίτι εντός 45 ημερών, μετά δεν αναφέρουμε κατι

Δημοσ.
1 hour ago, mihpao said:

Έχω αγοράσει ένα κινητό

:ο)

18 minutes ago, mihpao said:

Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό εκτός συμβολαίου ότι θα βρει σπίτι εντός 45 ημερών, μετά δεν αναφέρουμε κατι

Ζήσε Μάη μου...

Αν είχε συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο θα ήταν απλά τα πράγματα, τώρα θα πρέπει να του κάνεις έξωση η οποία προϋποθέτει δικαστική απόφαση η οποία μπορεί να κάνει από μήνες έως και χρόνια για να βγει.

Θα στα πει αναλυτικά ο δικηγόρος σου, τον οποίο ούτως ή άλλως θα χρειαστείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά την γνώμη μου, δεν ξέρω ποιος πρότεινε πρώτος τις 45 ημέρες και γιατί το δεχτήκατε έστω και προφορικά, αλλά είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για να βρεις σπίτι είτε για αγορά είτε για ενοικίαση. Αν δεν έχει άλλο δικό του σπίτι να πάει να μείνει αυτός, δύο λύσεις υπάρχουν, είτε φεύγει να νοικιάσει και να μετακομίσει όπου κι όπου για να ελευθερώσει το ακίνητο που αγόρασες και μετά ψάχνει αυτός να αγοράσει δικό του ακίνητο, είτε τον αφήνεις εκεί για μήνες. Για να καταλάβεις, μόνο και μόνο τα διαδικαστικά με τα δικαιλογητικα για την αγορά ακινήτου παίρνουν πάνω από μήνα και πιο πολύ, κάποιες διαδικασίες έχουν γίνει ηλεκτρονικά και συντομεύουν αλλά δεν γλιτώνεις αυτό το διάστημα. Μετά είναι και το θέμα της εύρεσης του ακινήτου που θέλει πάρα πολύ καιρό, τιμές στον θεο και γενικά θέλει πολύ ψάξιμο και χρόνο τόσο για να αγοράσεις όσο και για να νοικιάσεις. 

Υπομονή και βρείτε τα, ρώτα και έναν δικηγόρο νομικά τι μπορείς να κάνεις. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

:ο)

Ζήσε Μάη μου...

Αν είχε συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο θα ήταν απλά τα πράγματα, τώρα θα πρέπει να του κάνεις έξωση η οποία προϋποθέτει δικαστική απόφαση η οποία μπορεί να κάνει από μήνες έως και χρόνια για να βγει.

Θα στα πει αναλυτικά ο δικηγόρος σου, τον οποίο ούτως ή άλλως θα χρειαστείς.

Ποια έξωση ρε φίλε, δε έχουμε κάποιο συμβολαιo, πρακτικα τον φιλοξενώ υποθετω

5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Κατά την γνώμη μου, δεν ξέρω ποιος πρότεινε πρώτος τις 45 ημέρες και γιατί το δεχτήκατε έστω και προφορικά, αλλά είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για να βρεις σπίτι είτε για αγορά είτε για ενοικίαση. Αν δεν έχει άλλο δικό του σπίτι να πάει να μείνει αυτός, δύο λύσεις υπάρχουν, είτε φεύγει να νοικιάσει και να μετακομίσει όπου κι όπου για να ελευθερώσει το ακίνητο που αγόρασες και μετά ψάχνει αυτός να αγοράσει δικό του ακίνητο, είτε τον αφήνεις εκεί για μήνες. Για να καταλάβεις, μόνο και μόνο τα διαδικαστικά με τα δικαιλογητικα για την αγορά ακινήτου παίρνουν πάνω από μήνα και πιο πολύ, κάποιες διαδικασίες έχουν γίνει ηλεκτρονικά και συντομεύουν αλλά δεν γλιτώνεις αυτό το διάστημα. Μετά είναι και το θέμα της εύρεσης του ακινήτου που θέλει πάρα πολύ καιρό, τιμές στον θεο και γενικά θέλει πολύ ψάξιμο και χρόνο τόσο για να αγοράσεις όσο και για να νοικιάσεις. 

Υπομονή και βρείτε τα, ρώτα και έναν δικηγόρο νομικά τι μπορείς να κάνεις. 

Το έχω αγοράσει το σπίτι είναι στο όνομα μου εδώ και 15 μέρες, 4 μήνες μου πήρε η διαδικασία μέχρι τα συμβόλαια

Δημοσ.

Με δικηγορο θα βγαλεις ακρη νομικα.

Το να πας να αλλαξεις ενα πρωι κλειδαριες,αφου δεν υπαρχει καποια επισημο εγγραφο ειναι τραβηγμενο.Αφου εχεις εσυ σπιτι ας σου πληρωνει ενοικιο μεχρι να βρει.

Θελει συμβολαιο οτι το ακινητο που πουλας πρεπει να φυγεις απο μεσα?Δεν ειναι λογικό αυτο?

• Like 1
Δημοσ.

Καλά ξεμπερδέματα ..

η αγορά έγινε από πλειστηριασμό και αυτός είναι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ? στην περίπτωση αυτή νομίζω με 

τις απαραίτητες ενέργειες μπορείς να τον πιέσεις να βγει. Αν θα τον πετάξεις έξω ή θα θέσεις εκ νέου χρονικό διάστημα είναι δίκη σου απόφαση.

αν είναι μια απευθείας αγορά μεταξύ ιδιωτών μου φαίνεται παράξενο και ίσως θα έπρεπε να το είχες φροντίσει αλλιώς ή να σε είχε συμβουλεύσει ειδικός. Πρακτικά αν δεν υπάρχει κανένα συμφωνητικό , φωνάζεις την αστυνομία και τον διώχνει , ακραία περίπτωση αλλά εφοσον έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία είναι σπίτι σου. 

σε όλες τις περιπτώσεις συμβουλεύεσαι δικηγόρο ..

Ο παλιός ιδιοκτήτης είναι γνωστός σου ? 

Δημοσ.

Όχι μία άσχετη κυρία, το πήρα χωρίς πλειστηριασμό κανονικη αγορά, θεωρητικά έπρεπε να είχε βρει σπιτι να φύγει 3 μήνες τώρα που κράτησε η διαδικασία μέχρι τα συμβόλαια αλλά επειδή πέφτει Αύγουστος είπαμε να τις δώσουμε λίγο χρόνο να βρει σπίτι κυρίως λόγο καλοκαιριού. Αλλά δε την βλέπω και πολύ ενεργή για να φύγει και κοιτάω να είμαι προτεοιμασμενος για το τι θα κάνω αν δε φύγει γιατί και γω δε μπορώ  να πληρώνω ενοίκια στο σπίτι που ειμαι

Δημοσ.
1 hour ago, Basilhs23___ said:

Κατά την γνώμη μου, δεν ξέρω ποιος πρότεινε πρώτος τις 45 ημέρες και γιατί το δεχτήκατε έστω και προφορικά, αλλά είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για να βρεις σπίτι είτε για αγορά είτε για ενοικίαση.

Αυτό το διάστημα για να βρεις και να αγοράσεις σπίτι μάλλον αδύνατο είναι, για ενοικίαση όμως μια χαρά αρκεί. Εκτός βέβαια αν δεν έχεις διάθεση να το πληρώσεις στις τρέχουσες τιμές και ψάχνεις την σούπερ ντούπερ ευκαιρία, σε αυτή τη περίπτωση όχι 45 ημέρες, αλλά ίσως και 2-3 χρόνια να μην είναι αρκετά.

1 hour ago, mihpao said:

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι η έξωση προϋποθέτει συμβόλαιο?

Με υποθέσεις πάντως δεν θα τον βγάλεις έξω σε περίπτωση που δεν έχει φύγει από μόνος του στις 45 ημέρες, απευθύνσου στον δικηγόρο σου για να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ougxar είπε

Γιατί μπλέκετε σε τέτοιες μλκιες;

Γιατί είναι μαλακίες, αν βρεις ένα σπίτι σε ευκαιρία δλδ δε θα το παρεις για αυτό το λόγο?

19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό το διάστημα για να βρεις και να αγοράσεις σπίτι μάλλον αδύνατο είναι, για ενοικίαση όμως μια χαρά αρκεί. Εκτός βέβαια αν δεν έχεις διάθεση να το πληρώσεις στις τρέχουσες τιμές και ψάχνεις την σούπερ ντούπερ ευκαιρία, σε αυτή τη περίπτωση όχι 45 ημέρες, αλλά ίσως και 2-3 χρόνια να μην είναι αρκετά.

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι η έξωση προϋποθέτει συμβόλαιο?

Με υποθέσεις πάντως δεν θα τον βγάλεις έξω σε περίπτωση που δεν έχει φύγει από μόνος του στις 45 ημέρες, απευθύνσου στον δικηγόρο σου για να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου.

Το ερώτημα είναι αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση, έχω δικηγόρο για τα νομικά απλά έχω απορίες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihpao είπε

Το έχω αγοράσει το σπίτι είναι στο όνομα μου εδώ και 15 μέρες, 4 μήνες μου πήρε η διαδικασία μέχρι τα συμβόλαια

Οποτε, άλλο τόσο και παραπανω θα πάρει σε αυτόν τώρα που πήρε τα λεφτά από εσένα για να αγοράσει ένα άλλο σπίτι και να φύγει από αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, mihpao said:

Γιατί είναι μαλακίες, αν βρεις ένα σπίτι σε ευκαιρία δλδ δε θα το παρεις για αυτό το λόγο?

Αν το θέλεις για να το χρησιμοποιήσεις άμεσα τότε όχι, προτιμάς κάποιο άλλο άμεσα διαθέσιμο, ή έστω κοιτάς πως να εξασφαλίσεις ότι θα το παραλάβεις τη στιγμή της μεταβίβασης και όχι όποτε καπνίσει του πωλητή.

10 minutes ago, mihpao said:

Το ερώτημα είναι αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση, έχω δικηγόρο για τα νομικά απλά έχω απορίες 

Δηλαδή για να καταλάβω, η ερώτηση σου δεν είναι νομική; Είναι απλά καφενείου;

Πάντως εμένα μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση, σπίτι νοικιασμένο και ο πωλητής ήθελε να συμφωνήσουμε προφορικά να αφήσει το σπίτι ο ενοικιαστής 2 μήνες μετά το συμβόλαιο, αρνήθηκα φυσικά. Τελικά του έδωσα μια προκαταβολή με προσύμφωνο, και το συμβόλαιο έγινε αφού επιβεβαίωσα ότι είχε αδειάσει.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...