geomrk Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Setup τωρινό: Mobo: B550 Tomahawk AM4 Cpu: R5 3600 GPU: rx 5700 Λόγος: 2K gaming Θέλω να κάνω αναβάθμιση το φθινόπωρο περίπου(Νοέμβρη ρεαλιστικά).Η αρχική σκέψη μου ήταν να αναβαθμίσω σε 5800x3D (300$~) και σε GPU σκεφτόμουν κατι σε 650$~ οπότε υποθέτω κάτι σε 6900 xt (μεταχ) ή την rx 7800 που λογικά θα έχει βγει τότε και θα παίξει σε αυτήν την τιμή. Οπότε μπάτζετ στα 1000$ max. Ένας φίλος μου πρότεινε να πάω σε AM5 εφ'οσον θα κάνω αναβάθμιση αλλά τότε θα χρειαστεί να πάρω και μητρική κανά 160$~ + 7600x (230$~) =400$~ χοντρικά πάμε στα 1050 + 80 οι φθηνότερες ram ddr5 παμε στα 1100++. Ποιά η γνώμη σας;; Επίσης μπορεί να έχω λούσει στην gpu οπότε δέχομαι οποιαδήποτε πρόταση Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2023 από geomrk
Tol1as Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, geomrk είπε Ποιά η γνώμη σας;; Κοίτα το spice σπανίζει, οπότε δε γίνεται να δούμε τις γραμμες του μέλοντος πλέον, οπότε το Νοέμβρη να ξανακάνεις ποστ, καθώς οι τιμές ανεβοκαταβαίνουν καθε βδομάδα. Τώρα τι να πούμε? Τελείως γενικά κι αόριστα εγώ θα μάξαρα ΑΜ4, εκτώς αν βρεις και πουλήσεις το τωρινό σύστημα σε οκ τιμή και φτιάξεις καινούριο.
geomrk Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Tol1as είπε Κοίτα το spice σπανίζει, οπότε δε γίνεται να δούμε τις γραμμες του μέλοντος πλέον, οπότε το Νοέμβρη να ξανακάνεις ποστ, καθώς οι τιμές ανεβοκαταβαίνουν καθε βδομάδα. Τώρα τι να πούμε? Τελείως γενικά κι αόριστα εγώ θα μάξαρα ΑΜ4, εκτώς αν βρεις και πουλήσεις το τωρινό σύστημα σε οκ τιμή και φτιάξεις καινούριο. Ε σαν σκέψη με τις τωρινές τιμές,να έχω μια ιδέα θέλω..και εγώ αυτής της άποψης ήμουνα να μαξάρω AM4 πάντως.
fotaras76 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Συμφέρει να μείνεις σε ΑΜ4. Άλλαξε πρώτα gpu και δες αν και πόσο σε κρατά πίσω ο 3600 γιατί σε 2Κ παίζει και να είναι οκ ανάλογα φυσικά και με την gpu που θα τον συνδυάσεις. Ο x3d σε 2K δεν είναι τόσο vfm, ίσως μια αναβάθμιση σε 5600/5700x να είναι αρκετή αλλά αν θες να τερματίσεις την πλατφόρμα και έχεις τα φράγκα προχώρα. 2 1
geomrk Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Συμφέρει να μείνεις σε ΑΜ4. Άλλαξε πρώτα gpu και δες αν και πόσο σε κρατά πίσω ο 3600 γιατί σε 2Κ παίζει και να είναι οκ ανάλογα φυσικά και με την gpu που θα τον συνδυάσεις. Ο x3d σε 2K δεν είναι τόσο vfm, ίσως μια αναβάθμιση σε 5600/5700x να είναι αρκετή αλλά αν θες να τερματίσεις την πλατφόρμα και έχεις τα φράγκα προχώρα. Σε ευχαριστώ. Από τις επιλογές gpu είναι οκ σε αυτή την τιμή;; Δεν έβαλα nvidia γιατί RT δεν με ενδιαφέρει, πιο πολύ με νοιάζει το raw perfomance,και υποθέτω τα extra GB στην μνήμη θα βοηθήσουν μετά
fotaras76 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, geomrk είπε Σε ευχαριστώ. Από τις επιλογές gpu είναι οκ σε αυτή την τιμή;; Δεν έβαλα nvidia γιατί RT δεν με ενδιαφέρει, πιο πολύ με νοιάζει το raw perfomance,και υποθέτω τα extra GB στην μνήμη θα βοηθήσουν μετά Σε 6800xt μόνο η powercolor είναι κάτω από 600,για εμένα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω για αυτή την κάρτα. Αν δε βιαστεις θα βγεις κερδισμένος, έχει μέλη με αξιολογήσεις που πουλάνε κάρτες με εγγύηση οπότε αν έχεις υπομονή θα πετύχεις καλό deal αν πας σε μεταχειρισμένη.
geomrk Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 11 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Σε 6800xt μόνο η powercolor είναι κάτω από 600,για εμένα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω για αυτή την κάρτα. Αν δε βιαστεις θα βγεις κερδισμένος, έχει μέλη με αξιολογήσεις που πουλάνε κάρτες με εγγύηση οπότε αν έχεις υπομονή θα πετύχεις καλό deal αν πας σε μεταχειρισμένη. μπερδευτηκα στο ποστ 6900 xt μεταχ εννοουσα το διορθωσα
fotaras76 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, geomrk είπε μπερδευτηκα στο ποστ 6900 xt μεταχ εννοουσα το διορθωσα Αν την βρεις σε αυτά τα λεφτά και σε καλή κατάσταση τότε αξίζει. 2
dimoskoutr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Και εγώ συμφωνώ να μαξάρεις am4. Θα σε πάει αρκετά ώστε να δεις που πάει το πράγμα με τις επόμενες γενιές CPUs. Ένας 5600 στα 125 ευρώ που έχει τώρα είναι παραπάνω από αξιόλογος για να παίζεις σε 1440p. Με την κατάλληλη καρτα θεωρώ ότι ένας μέσος gamer θα παίξει μια χαρά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα