Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Setup τωρινό:

Mobo: B550 Tomahawk AM4

Cpu: R5 3600

GPU: rx 5700

Λόγος: 2K gaming 

Θέλω να κάνω αναβάθμιση το φθινόπωρο περίπου(Νοέμβρη ρεαλιστικά).Η αρχική σκέψη μου ήταν να αναβαθμίσω σε 5800x3D (300$~) και σε GPU σκεφτόμουν κατι σε 650$~ οπότε υποθέτω κάτι σε 6900 xt (μεταχ) ή την rx 7800 που λογικά θα έχει βγει τότε και θα παίξει σε αυτήν την τιμή. Οπότε μπάτζετ στα 1000$ max. Ένας φίλος μου πρότεινε να πάω σε AM5 εφ'οσον θα κάνω αναβάθμιση αλλά τότε θα χρειαστεί να πάρω και μητρική κανά 160$~ + 7600x (230$~) =400$~ χοντρικά πάμε στα 1050 + 80 οι φθηνότερες ram ddr5 παμε στα 1100++. Ποιά η γνώμη σας;; Επίσης μπορεί να έχω λούσει στην gpu οπότε δέχομαι οποιαδήποτε πρόταση

Επεξ/σία από geomrk
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geomrk είπε

Ποιά η γνώμη σας;;

Κοίτα το spice σπανίζει, οπότε δε γίνεται να δούμε τις γραμμες του μέλοντος πλέον, οπότε το Νοέμβρη να ξανακάνεις ποστ, καθώς οι τιμές ανεβοκαταβαίνουν καθε βδομάδα. Τώρα τι να πούμε?

Τελείως γενικά κι αόριστα εγώ θα μάξαρα ΑΜ4, εκτώς αν βρεις και πουλήσεις το τωρινό σύστημα σε οκ τιμή και φτιάξεις καινούριο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tol1as είπε

Κοίτα το spice σπανίζει, οπότε δε γίνεται να δούμε τις γραμμες του μέλοντος πλέον, οπότε το Νοέμβρη να ξανακάνεις ποστ, καθώς οι τιμές ανεβοκαταβαίνουν καθε βδομάδα. Τώρα τι να πούμε?

Τελείως γενικά κι αόριστα εγώ θα μάξαρα ΑΜ4, εκτώς αν βρεις και πουλήσεις το τωρινό σύστημα σε οκ τιμή και φτιάξεις καινούριο.

Ε σαν σκέψη με τις τωρινές τιμές,να έχω μια ιδέα θέλω..και εγώ αυτής της άποψης ήμουνα να μαξάρω AM4 πάντως.

Δημοσ.

Συμφέρει να μείνεις σε ΑΜ4. Άλλαξε πρώτα gpu και δες αν και πόσο σε κρατά πίσω ο 3600 γιατί σε 2Κ παίζει και να είναι οκ ανάλογα φυσικά και με την gpu που θα τον συνδυάσεις. Ο x3d σε 2K δεν είναι τόσο vfm, ίσως μια αναβάθμιση σε 5600/5700x να είναι αρκετή αλλά αν θες να τερματίσεις την πλατφόρμα και έχεις τα φράγκα προχώρα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Συμφέρει να μείνεις σε ΑΜ4. Άλλαξε πρώτα gpu και δες αν και πόσο σε κρατά πίσω ο 3600 γιατί σε 2Κ παίζει και να είναι οκ ανάλογα φυσικά και με την gpu που θα τον συνδυάσεις. Ο x3d σε 2K δεν είναι τόσο vfm, ίσως μια αναβάθμιση σε 5600/5700x να είναι αρκετή αλλά αν θες να τερματίσεις την πλατφόρμα και έχεις τα φράγκα προχώρα.

Σε ευχαριστώ. Από τις επιλογές gpu είναι οκ σε αυτή την τιμή;; Δεν έβαλα nvidia γιατί RT δεν με ενδιαφέρει, πιο πολύ με νοιάζει το raw perfomance,και υποθέτω τα extra GB στην μνήμη θα βοηθήσουν μετά

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, geomrk είπε

Σε ευχαριστώ. Από τις επιλογές gpu είναι οκ σε αυτή την τιμή;; Δεν έβαλα nvidia γιατί RT δεν με ενδιαφέρει, πιο πολύ με νοιάζει το raw perfomance,και υποθέτω τα extra GB στην μνήμη θα βοηθήσουν μετά

Σε 6800xt μόνο η powercolor είναι κάτω από 600,για εμένα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω για αυτή την κάρτα. Αν δε βιαστεις θα βγεις κερδισμένος, έχει μέλη με αξιολογήσεις που πουλάνε κάρτες με εγγύηση οπότε αν έχεις υπομονή θα πετύχεις καλό deal αν πας σε μεταχειρισμένη.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Σε 6800xt μόνο η powercolor είναι κάτω από 600,για εμένα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω για αυτή την κάρτα. Αν δε βιαστεις θα βγεις κερδισμένος, έχει μέλη με αξιολογήσεις που πουλάνε κάρτες με εγγύηση οπότε αν έχεις υπομονή θα πετύχεις καλό deal αν πας σε μεταχειρισμένη.

μπερδευτηκα στο ποστ 6900 xt μεταχ εννοουσα το διορθωσα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geomrk είπε

μπερδευτηκα στο ποστ 6900 xt μεταχ εννοουσα το διορθωσα

Αν την βρεις σε αυτά τα λεφτά και σε καλή κατάσταση τότε αξίζει.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ συμφωνώ να μαξάρεις am4. Θα σε πάει αρκετά ώστε να δεις που πάει το πράγμα με τις επόμενες γενιές CPUs. Ένας 5600 στα 125 ευρώ που έχει τώρα είναι παραπάνω από αξιόλογος για να παίζεις σε 1440p. Με την κατάλληλη καρτα θεωρώ ότι ένας μέσος gamer θα παίξει μια χαρά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...