Προς το περιεχόμενο

Ethernet dsl modem ===Ερωτηματα.

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβαλα απο σημερα ενα ethernet dsl modem και δεν κανω πια connect για συνδεση στο internet οπως με το usb...δεν εχει και διακοπτη για off.Μπορω να το κανω να μην συνδεεται χωρις δικη μου εντολη ???? Αν θελω να διακοψω τη συνδεση στο internet πως μπορω χωρις να το βγαλω απο ...την πριζα ή να παω στη σελιδα του με τον ΙΕ να κανω αποσυνδεση???Ευχαριστω. :D :D :D

Το modem μου εχει και firewall ...Χρειαζομαι και αλλα software προγραμματα (zone alarm κλπ) ή οχι πια ???? Ευχαριστω και παλι. :D :D :D

Δημοσ.

na kaneis default tis rithmises tou modem kai na dimiourgeisis mia nea sindesi me ton odigo pou exoun ta xp.

ekei bazeis username kai ta gnosta kai tha exeis kato sto taskbar tin othonitsa opos me tin sindesi tis dialup.

kai elenheis opos me to dialup.(aposundesi&ktl.)

Δημοσ.
apla kane disable tin ethernet syndesi sou apo ta network connections sto control panel....

Τοτε ομως δεν χανεται και το διτκτυο αναμεσα σε desktop και Laptop???Βεβαια υπαρχει και η ...λυση να παω στην IP του modem απο τον IE και να κανω disconect!!!! :?: :?: :?:

Δημοσ.

aaaaa etsi pes to den iksera oti exeis kai lan syndesi.... nai asfalws 8a xa8ei kai to topiko diktyo! den gnwrizw pio akribws modem exeis alla psakse sta settings na ksetikareis to autoconnect kai etsi kanwntas to disconnect den 8a ksanasyndeetai mono tou opote 8a leitourgei apla san routeraki. sto diko mou toulaxiston ginetai(speedstream 5400)

Δημοσ.

pantos ego tha to evaza ena firewall pou na douleuei mesa apo windows...ena kerio as poume. den empisteuomai auta pou exoun pano ta modem. Ase pou ama to exeis anoixto den mpainei sto dc++...

Δημοσ.
aaaaa etsi pes to den iksera oti exeis kai lan syndesi.... nai asfalws 8a xa8ei kai to topiko diktyo! den gnwrizw pio akribws modem exeis alla psakse sta settings na ksetikareis to autoconnect kai etsi kanwntas to disconnect den 8a ksanasyndeetai mono tou opote 8a leitourgei apla san routeraki. sto diko mou toulaxiston ginetai(speedstream 5400)

Χαχαχαχα!!!!!Αυτο εχω κι εγω!!!!! :D :D :D

Δημοσ.

Στο site της otenet (http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPEfficient5400.htm) έχει οδηγίες ρύθμισης του Speedstream 5400. Αν εξαιρέσεις το σημείο που αναφέρει τις ρυθμίσεις της otenet ([email protected]), κατά τα άλλα ισχύουν για όλους τους ISP.

Το σημείο που σε ενδιαφέρει περισσότερο από τις οδηγίες είναι αυτό:

5400_12.jpg

Αν κάνεις κλικ όπως προτείνει στο "Auto-Connect On Disconnect", τότε το modem μένει πάντα συνδεδεμένο.

Θα πρότεινα να κλικάρεις στην αμέσως επόμενη επιλογή, την: "Use Idle Timeout" βάζοντας από κάτω πχ 2 λεπτά χρόνου, ώστε να αποσυνδέεται αν δεν έχει δραστηριότητα για 2 λεπτά.

Η άλλη επιλογή που έχει, η: "Dial-Up Mode (only connect when user invokes connect)" δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει (δεν έχω αυτό το modem), αλλά μπορείς να την δοκιμάσεις κι αυτήν.

Το ενσωματωμένο Firewall πρέπει να είναι αρκετά καλό, ελέγχει όμως ΜΟΝΟ την εισερχόμενη κίνηση, ενώ τα προγράμματα firewall ελέγχουν ΚΑΙ την εξερχόμενη (δηλαδή μπορείς να δεις αν κάποιο πρόγραμμα πάει να συνδεθεί στο internet χωρίς τη θέλησή σου).

Η καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιείς και τα 2, αρκεί να ξέρεις πως να τα ρυθμίσεις ώστε να επιτρέπουν τη λειτουργία προγραμμάτων που ενδεχωμένως θελήσεις να χρησιμοποιήσεις (πχ ftp servers, προγράμματα file sharing κλπ)...

Δημοσ.
Στο site της otenet (http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/XPEfficient5400.htm) έχει οδηγίες ρύθμισης του Speedstream 5400. Αν εξαιρέσεις το σημείο που αναφέρει τις ρυθμίσεις της otenet ([email protected])' date=' κατά τα άλλα ισχύουν για όλους τους ISP.

Το σημείο που σε ενδιαφέρει περισσότερο από τις οδηγίες είναι αυτό:

http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/5400/5400_12.jpg

Αν κάνεις κλικ όπως προτείνει στο "Auto-Connect On Disconnect", τότε το modem μένει πάντα συνδεδεμένο.

Θα πρότεινα να κλικάρεις στην αμέσως επόμενη επιλογή, την: "Use Idle Timeout" βάζοντας από κάτω πχ 2 λεπτά χρόνου, ώστε να αποσυνδέεται αν δεν έχει δραστηριότητα για 2 λεπτά.

Η άλλη επιλογή που έχει, η: "Dial-Up Mode (only connect when user invokes connect)" δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει (δεν έχω αυτό το modem), αλλά μπορείς να την δοκιμάσεις κι αυτήν.

Το ενσωματωμένο Firewall πρέπει να είναι αρκετά καλό, ελέγχει όμως ΜΟΝΟ την εισερχόμενη κίνηση, ενώ τα προγράμματα firewall ελέγχουν ΚΑΙ την εξερχόμενη (δηλαδή μπορείς να δεις αν κάποιο πρόγραμμα πάει να συνδεθεί στο internet χωρίς τη θέλησή σου).

Η καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιείς και τα 2, αρκεί να ξέρεις πως να τα ρυθμίσεις ώστε να επιτρέπουν τη λειτουργία προγραμμάτων που ενδεχωμένως θελήσεις να χρησιμοποιήσεις (πχ ftp servers, προγράμματα file sharing κλπ)...[/quote']

Ευχαριστω πολυ.Πολυ χρησιμη η σελιδα της OTENET. :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...