Προς το περιεχόμενο

Παρακρατηση Αυτοκινητου απο συνεργειο

Marinos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, bananasplit είπε

ακριβώς αυτό είπα κι εγώ στον προηγούμενο σχολιαστή. το αυτοκίνητο, το κινητό, το οτιδήποτε, είναι περιουσιακό σου στοιχείο. δεν γίνεται να το κρατήσει κανένας. θα γίνει πραγματογνωμοσύνη με τις επισκευές, με τα τιμολόγια και αφού κάνουν αγωγή, θα βγει απόφαση τι και πως θα πληρώσει. το θέμα είναι πως για αρχή, παίρνει δικηγόρο και το αυτοκίνητο πίσω. αν ΔΕΝ έχουν κάνει προσφορά και συμφωνία για τις επισκευές (και απλά έκαναν ο,τι νόμιζαν και χρεώνουν όσα θέλουν) δεν είναι καθόλου σίγουρο τι κατάληξη θα έχει. προσωπικά μαντεύω πως όταν ζητήσει συνδρομή δικηγόρου και απελευθερωθεί το αυτοκίνητο, όλοι θα επιδιώξουν να συμβιβαστούν. ξαναλέω πως αυτό όπως είπα και στην αρχή, ξεφεύγει από το θέμα του φόρουμ. μπλέκονται πολλές ειδικότητες και επιστήμες. απλά ένας πραγματογνωμονας, σε συνεννόηση με το δικηγόρο, δε θα έβλαπτε. 

υ.γ. αν ήταν ο καθένας να κρατάει ο,τι ήθελε, εν προκειμένω το αυτοκίνητο, ποιος ο λόγος του εξωδίκου; τύπου: ή πληρώνεις όσα θέλω ή σου κλέβω το αυτοκίνητο;;

εν τω μεταξύ, επειδή ξαναδιάβασα το αρχικό μήνυμα και φόρτωσα πάλι. ρε σεις, σοβαρά, υποστηρίζετε κάποιοι πως πρέπει να πληρώσει ΧΩΡΊΣ να έχει απόλυτη τεκμηρίωση για όσα του έχουν κάνει; χωρίς τιμολόγιο; ότι (όπως λέει ο ts, και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) του είπαν πως δεν έχουν υποχρέωση να του πουν τι έκαναν στο αυτοκίνητό του; ότι δηλαδή θα έρθει υδραυλικός για διαρροή. ΔΕ θα συμφωνήσεις από πριν τι θα κάνει και ποσο θα κοστίσει, μετά θα κάνει ο,τι θέλει μόνος του (μπορεί απλά να αλλάξει βάνα πχ) και θα σου πει 15000, αλλιώς σου κρατάω το σπίτι και δεν είμαι υποχρεωμένος να σου πω τι έκανα; ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΏΣΕΤΕ; 

Αν δεν υπάρχει τεκμηρίωση καθώς και οι προσφορές, εννοείται δεν πληρώνει τίποτα. 

Βέβαια, πολύ αμφιβάλλω αν συνέβησαν αυτά όταν μιλάμε για εργασίες της τάξης των 7-8k, δεν παίζει να πάει άλλος να ξεκινήσει τέτοιες δουλειές αέρα πατέρα, χωρίς τις τυπικές διαδικασίες, μιλάμε για εργατοώρες και κόστη υλικών εξαρτημάτων. Εγώ αν ήμουν μάστορας όχι μόνο δεν παίζει να έκανα τίποτα αλλά μόνο με προκαταβολή και πλήρη ενημέρωση, γιατί μετά αν δεν εξοφλει ο πελάτης θα έχω ζημιά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

συμφωνώ απόλυτα προσωπικά. και στα δυο σκέλη. κι εγώ θεωρώ πως χωρίς συμφωνία, χωρίς γραπτή προσφορά, χωρίς τίποτα, να πήρε ένας άνθρωπος σφυρί και κατσαβίδι και να άρχισε να αλλάζει πράγματα χωρίς να ρωτήσει, είναι τραβηγμένο. απλά, επειδή αυτό αναφέρει ο ts, απαντώ ανάλογα. και σίγουρα, το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι συμβουλή δικηγόρου. από την άλλη, συνεργείο που ξαφνικά έκλεισε μέσα το αυτοκίνητο, δεν το λες και επιτομή της λογικής. ειδικά αν ισχύει αυτό που λέει ο άνθρωπος πως αρνούνται να πουν τι έκαναν και τι άλλαξαν, το βρίσκω εξωφρενικό. (σχεδόν θα μπορούσα να ποντάρω πως μετά τις συνεννοήσεις των δικηγόρων, ΑΝ τα πράγματα είναι έτσι, θα κλείσουν γύρω στις 2500-3000 για να μην τραβηχτεί κανένας).

Συμφωνώ και εγώ στο ότι χρειάζεσαι δικηγόρο. Μου φαίνεται παράξενη η ιστορία βέβαια. 

ίσως μερικά στοιχεία βοηθούσαν ακόμα 

- τι συνέβη 

- τι ασφάλεια έχεις , τι πακέτο , τι αξία ασφάλισης έχει το ΙΧ 

- αν πηγες σε αντιπροσωπεία η σε συνεργείο που γνώριζες ; Ποιος σε έστειλε εκεί ; Γνώριζες το κοστος , γραπτά η προφορικά ; Σου είπαν άλλη τιμή αρχικα και άλλη μετά ; 

• Like 1

Εκανες την τύχη σου, για κάθε μέρα παράνομης παρακράτησης, έξοδα μεταφοράς, απώλεια εισοδήματων, ψυχική οδύνη. Βέβαια η περιγραφή παραπέμπει σε τρολιά

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι δεν μας λέει σωστά εδώ ο TS. Αποκλείεται ο πραγματογνώμων και ο μάστορας να είχαν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή και σίγουρα κανένας μάστορας δεν θα έβαζε τέτοιο καπέλο που θα ήξερε πως δεν θ' άξιζε ή δεν θα μπορούσε κανείς να το πληρώσει. Θα μπορούσε να μας πει το τι κοστολόγησε ο δικός του για 900€;

Επίσης, ο TS καλύτερα να διαβάσει το άρθρο 695 του Αστικού Κώδικα περί Νομίμου Ενέχυρου του Εργολάβου. Το συνεργείο, αν δεν πληρώσεις μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να προβεί σε επίσχεση του οχήματος. Ας κάνει καμιά στραβή και θα βρεθεί χωρίς αμάξι και στη φυλακή.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 3
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αρα μπορείς να μπει σε ενα μαγαζί να βουτήξεις ενα λαπτοπ και να την κάνεις ανενόχλητος, τα συνεργεία την δουλειά τους πουλάνε αν δεν πληρώσεις δεν παίρνεις τίποτα όποιον και να φωνάξεις.

Τα λάπτοπ είναι του μαγαζιού, δεν έχει γίνει αγορά, είναι κλοπή.

8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτό έλειπε τώρα να μπαίνει ο κάθε ενας στα συνεργεία να παίρνει τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώσει 

Το αυτοκίνητο είναι του πελάτη. Είναι ιδιοκτησία του και δεν μπορεί κανένας να του την "κατάσχει" με το έτσι θέλω. Το ότι έκαναν εργασία και δεν πλήρωσε, είναι οικονομική διαφορά μεταξύ ιδιωτών που αρμόδια για την επίλυση είναι τα δικαστήρια, τα οποία θα βγάλουν απόφαση και βάση αυτής μπορεί ο ενάγων να βγάλει διαταγή πληρωμής ή αν αυτή δεν γίνει, να προχωρήσει σε κατάσχεση

• Like 3

24 minutes ago, mechpanos said:

Τα λάπτοπ είναι του μαγαζιού, δεν έχει γίνει αγορά, είναι κλοπή.

Το αυτοκίνητο είναι του πελάτη. Είναι ιδιοκτησία του και δεν μπορεί κανένας να του την "κατάσχει" με το έτσι θέλω. Το ότι έκαναν εργασία και δεν πλήρωσε, είναι οικονομική διαφορά μεταξύ ιδιωτών που αρμόδια για την επίλυση είναι τα δικαστήρια, τα οποία θα βγάλουν απόφαση και βάση αυτής μπορεί ο ενάγων να βγάλει διαταγή πληρωμής ή αν αυτή δεν γίνει, να προχωρήσει σε κατάσχεση

Είσαι μηχανικός. Δεν αφήνεις τα νομικά για τους δικηγόρους; 

Το θέμα είναι τρολιά, δεν πιστεύω τίποτα από όσα γράφει ο TS, αλλά για άλλη μια φορά ο καθένας εκφέρει άποψη για νομικά θέματα, ενώ έχουν μαύρα μεσάνυχτα. 

1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε

Είσαι μηχανικός. Δεν αφήνεις τα νομικά για τους δικηγόρους; 

Το θέμα είναι τρολιά, δεν πιστεύω τίποτα από όσα γράφει ο TS, αλλά για άλλη μια φορά ο καθένας εκφέρει άποψη για νομικά θέματα, ενώ έχουν μαύρα μεσάνυχτα. 

Γιατί δεν μπορούμε να πούμε κι εμείς το μακρύ και το κοντό μας; Τσάμπα είναι :)
Προφανώς και είναι τρολιά αλλά για πες...

• Like 2

1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Επίσης, ο TS καλύτερα να διαβάσει το άρθρο 695 του Αστικού Κώδικα περί Νομίμου Ενέχυρου του Εργολάβου. Το συνεργείο, αν δεν πληρώσεις μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να προβεί σε επίσχεση του οχήματος. Ας κάνει καμιά στραβή και θα βρεθεί χωρίς αμάξι και στη φυλακή.

Ο ΑΚ αναφέρεται σε σύμβαση.

Εδώ δεν υπάρχει ούτε καν η προσφορά, πόσω μάλλον υπογρεγραμμένη σύμβαση που να ορίζει τρόπο πληρωμής και ρήτρες αθέτησης πληρωμής (με παρακράτηση η κατάσχεση του οχήματος).

Όλα είναι αυθαίρετα όπως μας τα γράφει ο TS (αν η ιστορία του έχει δόση αλήθειας βέβαια και δεν είναι υποθετική για να γίνει κουβέντα).

Φυσικά και σύμβαση να υπήρχε πάλι θα υπήρχαν περιθώρια αμφισβήτησης στα δικαστήρια.

• Like 2

κατι δεν παει καλα με αυτα που γραφεις

δεν γινεται αυτο το πραγμα. Τι καταλαβαμε

Εχεις τρακαρει-ζημια, πηρες την ασφαλιστικη τα βρηκατε και σου ειπε ο πραγματογνομωνας τις ασφαλιστικης οτι δινει 700€ αυτο δεν βγαινει στον αερα το συμφωνειτε και το συμφωνει και το συνεργειο που το πηγες οχι μονος σου σιγουρα το καλειπτει η ασφαλιστικη ή συμφωνησε για αυτο.

πως απο τα 700 φτασατε στα 7.000€ (!!!!!!!!!) ειναι αδυνατον. Εγω το αυτοκινητο το ειχα κανει παλιοσιδερα και ηθελε 5.000 για να το ισιωσει, το 700 με 7000 ειναι το δινεις φυσαρμονικα και στο ισιωνει.

Επομενο εχουμε εξοδικο(!) για να φτασεις στο εξοδικο δεν ειναι το πηγα την δευτερα την πεμπτη μου ζητησαν 7.000 και παρασκευη στελνουν εξωδικο, αυτο πρεπει να τραβαει μηνες που να σου λενε πληρωσε λες δεν πληρωνω.

η ασφαλιστικη τι λεει ?
ο δικηγορος σου ?
δεν υπαρχει παρακρατηση, ειναι παρανομο, ακομα και να μην τον πληρωσεις το παιρνεις εχει τα τιμολογια και σου κανυ μυνηση ιγα τα δδουλευμενα.

• Like 1

Υποθετικά μιλώντας αν όντως ο μαστορας έχει βάλει ανταλλακτικά Χ αξίας και   πάρει το αμάξι ο ιδιοκτήτης χωρίς να αφαιρεθουν τα ανταλλακτικά δεν είναι κλοπή;Των ανταλλακτικών;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Υποθετικά μιλώντας αν όντως ο μαστορας έχει βάλει ανταλλακτικά Χ αξίας και   πάρει το αμάξι ο ιδιοκτήτης χωρίς να αφαιρεθουν τα ανταλλακτικά δεν είναι κλοπή;Των ανταλλακτικών;

Πρέπει να αποδείξει ο μάστορας οτι έβαλε τα ανταλλακτικά...

Για την ώρα το μόνο που αποδεικνύεται εύκολα είναι οτι έχει το αμάξι στο χώρο του.

Αν ο TS στείλει εξώδικο οτι ο μηχανικός δεν μου επιστρέφει το αμάξι και οτι ζητάει υπέρογκα ποσά για μια δήθεν επισκευή πρέπει ο μηχανικός να αποδείξει την επισκευή για να διεκδικήσει την όποια αποζημίωση.

Ή έστω κάποιο χαρτί οτι ο πελάτης έχει αποδεχτεί την συγκεκριμένη επισκευή με το αντίστοιχο κόστος.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1

Μου θύμησες όταν πήγαινα στον μηχανικό μου (Θεός σχωρέσ’ τον) που είχε πάει ένας τύπος να του επισκευάσει την μοτό.

Του επισκευάζει την μοτό και όταν ήρθε η ώρα να την παραλάβει του λέει μηχανικέ έχω λιγότερα από τα μισά να σου δώσω θα στα φέρω άλλη φορά τα υπόλοιπα (του το έκαναν πολλοί αυτό και μετά γινόντουσαν λούις).

Εντάξει του λέει ο μηχανικός και παίρνει την καστάνια και αρχίζει να ξεβιδώνει το μηχανάκι.

Τι κάνεις του λέει ο ιδιοκτήτης;

Του λέει ο μηχανικός: θα βγάλω τα ανταλλακτικά που σου έβαλα και όταν βρεις τα υπόλοιπα χρήματα έλα να στα ξαναβάλω. (Εντωμεταξύ ήταν μηχανικά μέροι οπότε δεν θα έπερνε καν μπρός η μοτό για να την πάρει).

Μέσα σε 10 λεπτά ο τύπος κατάφερε με μαγικό τρόπο να βρει και τα υπόλοιπα χρήματα και να πληρώσει. Χαχαχα

• Like 4

Κάτι δεν μου δένει.

Ο μάστορας λειτουργεί νόμιμα ή έχει "μαύρο" συνεργείο; 

Ο μάστορας πήρε πρωτοβουλία να αλλάξει εξαρτήματα αξίας χιλιάδων ευρώ χωρίς να ρωτήσει; 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...