Προς το περιεχόμενο

Παρακρατηση Αυτοκινητου απο συνεργειο

Marinos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση

Μου παρακρατανε 2 μαστορες (φανοποιος και ηλεκτρολογος) το αμαξι μου ζητωντας υπεργκα ποσα

Η τιμη επισκευης με βαση τον πραγματογνωμονα ειναι 900 ευρω για τον φανοποιο κι εκεινος μου ζηταει 7.000 ευρω

Οσο για τον ηλεκτρολογο δεν μπορουμε να ξερουμε τι δουλειες εκανε αν δεν μας εξηγησει και δεν μας προσκομισει και οτι ανταλλακτικα εχει βαλει. Εφοσον δεν μας λεει θα πρεπει να βαλουμε καποιον να ανοιξει το αμαξι και να κανει την διαγνωση γιατι ειναι ηλεκτροκινητο το αμαξι

Επισης μετα το εξοδικο που μου εστειλαν τους ειπα οτι θα τους πληρωσω μονο αν μου πουν τι δουλειες εκαναν

Τωρα μου το παρακρατανε και με εκβιαζουν πως ουτε εχουν υποχρεωση να μου πουν τις δουλειες αναλυτικα ουτε τι ανταλλακτικα εβαλαν στο αμαξι

Τι μπορω να κανω?

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το τι λέει ο πραγματογνωμωνας ειναι άσχετο γιατί πχ μπορεί να βάζει επισκευή με όχι αυθεντικά ανταλλακτικά. Όταν πήγες το αυτοκίνητο να στο φτιάξουν δεν σου έδωσαν προσφορά; γιατί θα σου έδινα λογικα 2 τιμές. Μια με ανταλλακτικά της μάνας και μια με ιμιτασιόν. 

Αλλα πραγματικά, σε τι συνεργείο πηγές το αυτοκίνητο να στο φτιάξουν; τους ήξερες; ήταν της αντιπροσωπίας; εάν δεν ζήτησες προσφορά όταν το πήγες, τότε δυστυχώς δεν μπορεις να αποδείξεις τίποτα. 

ΤΙ εννοεις παρακρατηση,στο ονομα σου δεν ειναι το αμαξι,πηγαινε τους την αστυνομια ,η παρε αντικλειδη και παρτο και φυγε,αν θελουν λεφτα ας σου κανουν μηνυση

Σαν να σου φτιαξει καποιος ηλεκτρολογος σπιτι σου κατι,να ζητησει υπερογκα ποσα να μην τα δωσεις και να σε κλειδωσει εξω απο το σπιτι σου,δεν γινονται αυτα που λες 

• Like 4

Το τι δινει η ασφαλιστική και το πόσο κάνει η δουλειά είναι δυο πράγματα άσχετα μεταξύ τους, για να πάρεις το αυτοκίνητο πρέπει να πληρώσεις το συνεργείο και να κυνηγήσεις την ασφαλιστική για να εισπράξεις το τιμολόγιο, εννοείται στέλνεις την ασφαλιστική στα δικαστήρια χθές 

το αυτοκίνητο δε μπορεί να στο κρατήσει κανείς. πάρε αστυνομία, ζήτα και συμβουλή από δικηγόρο. προφανώς θα ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη επί των επισκευων. το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι αγωγή. και αυτή, όταν εκδικαστεί κλπ. πάρε δικηγόρο εχθές όμως. δεν είναι κατάλληλο το φόρουμ γι αυτά.

• Like 2
  • Confused 1

Κατι δεν λες σωστά και εσύ , 

Ο εμπειρογνώμονας πριν την επισκευη ενημερώνετε απο τον μάστορα για το τι θα αλαχθει / τι θα επισκευαστει κτλ και για το κοστος πανω κατω, τωρα εδώ μιλάμε για διαφορά πανω απο ενα μηδενικό στο ποσό , κατι δεν εχει γινει σωστα η κατι δεν λες σωστά

• Like 6

26 λεπτά πριν, bananasplit είπε

το αυτοκίνητο δε μπορεί να στο κρατήσει κανείς. πάρε αστυνομία, ζήτα και συμβουλή από δικηγόρο. προφανώς θα ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη επί των επισκευων. το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι αγωγή. και αυτή, όταν εκδικαστεί κλπ. πάρε δικηγόρο εχθές όμως. δεν είναι κατάλληλο το φόρουμ γι αυτά.

Αρα μπορείς να μπει σε ενα μαγαζί να βουτήξεις ενα λαπτοπ και να την κάνεις ανενόχλητος, τα συνεργεία την δουλειά τους πουλάνε αν δεν πληρώσεις δεν παίρνεις τίποτα όποιον και να φωνάξεις.

Αυτό έλειπε τώρα να μπαίνει ο κάθε ενας στα συνεργεία να παίρνει τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώσει 

• Like 3
  • Confused 1

βασικά το έχεις πάρει λάθος. το αυτοκίνητο είναι περιουσιακό σου στοιχείο. δεν γίνεται παρακράτηση ή οποίου είδους κράτηση χωρίς δικαστική εντολή. αν δεν πήρε γραπτώς τις αλλαγές που έγιναν, και τιμολόγια που δικαιολογούν τα έξοδα, υπάρχει θέμα. συμβουλή δικηγόρου άμεσα. και δικαστικές πράξεις. με ένα εξώδικο και μια "τσαμπουκά στο κρατάω" δεν λύνονται τα πράγματα.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ζημιά έπαθε το αμάξι και σου ζητανε τόσα χρήματα; Το τράκαρες και έγινε σμπαράλια; 

Δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα εκτός αν μιλάμε για τίποτε αμάξι με αρχικό κόστος αγοράς 50-60k.

Δεν ζήτησες γραπτές προσφορές από το συνεργείο; Αποκλείω να προχώρησαν σε επισκευες χωρίς να σου έστειλαν γραπτώς τις προσφορές. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1

1ον ζητάς τιμολόγια από τις επισκευές όπως λέει ο νόμος

2ον ζητάς το αυτοκίνητο πίσω καθώς η παρακράτηση είναι αυθαίρετη

3ον κανονίζεις την πληρωμή (αν θα πληρωθείς την επισκευή από την ασφαλιστική είναι άσχετο με το θέμα μας)

• Like 2

45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρα μπορείς να μπει σε ενα μαγαζί να βουτήξεις ενα λαπτοπ και να την κάνεις ανενόχλητος, τα συνεργεία την δουλειά τους πουλάνε αν δεν πληρώσεις δεν παίρνεις τίποτα όποιον και να φωνάξεις.

Αυτό έλειπε τώρα να μπαίνει ο κάθε ενας στα συνεργεία να παίρνει τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώσει 

Μία χαρά μπορεί να καλέσει την αστυνομία να έρθουν να βεβαιώσουν ότι το αμάξι με τάδε πινακίδα βρίσκεται μέσα στο συνεργείο και μετά να καταγράφουν το συμβάν. Για τα υπόλοιπα συμβουλευται δικηγόρο πως θα κινηθεί. Είναι παράνομο και δεν είναι δικό τους ούτε το αμάξι ούτε το laptop. Άμα δεν πληρώσει αυτός που πρέπει του κάνουν αγωγή. Το ότι κρατάνε μέσα το αμάξι για να αναγκάσουν να πληρώσει αυτόν που δεν θέλει να πληρώσει, άσχετα το ποια πλευρά έχει δίκιο η άδικο, απλά βρίσκουν και το κάνουν γιατί μπορούν να το κάνουν και είναι το πιο εύκολο πράγμα. 

Πάντως για τον ts, εφόσον έγιναν οι δουλειές, πρέπει να πληρωθούν και δεν σε συμφέρει να το αφήσεις απλήρωτο, θα τα πληρώσεις μαζί με τόκο και δικαστικά έξοδα. Αν πιστεύεις ότι πήγε κάτι λάθος και αδικεισαι, για αυτό υπάρχουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια. 

• Like 2

22 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μία χαρά μπορεί να καλέσει την αστυνομία να έρθουν να βεβαιώσουν ότι το αμάξι με τάδε πινακίδα βρίσκεται μέσα στο συνεργείο και μετά να καταγράφουν το συμβάν. Για τα υπόλοιπα συμβουλευται δικηγόρο πως θα κινηθεί. Είναι παράνομο και δεν είναι δικό τους ούτε το αμάξι ούτε το laptop. Άμα δεν πληρώσει αυτός που πρέπει του κάνουν αγωγή. Το ότι κρατάνε μέσα το αμάξι για να αναγκάσουν να πληρώσει αυτόν που δεν θέλει να πληρώσει, άσχετα το ποια πλευρά έχει δίκιο η άδικο, απλά βρίσκουν και το κάνουν γιατί μπορούν να το κάνουν και είναι το πιο εύκολο πράγμα. 

Πάντως για τον ts, εφόσον έγιναν οι δουλειές, πρέπει να πληρωθούν και δεν σε συμφέρει να το αφήσεις απλήρωτο, θα τα πληρώσεις μαζί με τόκο και δικαστικά έξοδα. Αν πιστεύεις ότι πήγε κάτι λάθος και αδικεισαι, για αυτό υπάρχουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια. 

ακριβώς αυτό είπα κι εγώ στον προηγούμενο σχολιαστή. το αυτοκίνητο, το κινητό, το οτιδήποτε, είναι περιουσιακό σου στοιχείο. δεν γίνεται να το κρατήσει κανένας. θα γίνει πραγματογνωμοσύνη με τις επισκευές, με τα τιμολόγια και αφού κάνουν αγωγή, θα βγει απόφαση τι και πως θα πληρώσει. το θέμα είναι πως για αρχή, παίρνει δικηγόρο και το αυτοκίνητο πίσω. αν ΔΕΝ έχουν κάνει προσφορά και συμφωνία για τις επισκευές (και απλά έκαναν ο,τι νόμιζαν και χρεώνουν όσα θέλουν) δεν είναι καθόλου σίγουρο τι κατάληξη θα έχει. προσωπικά μαντεύω πως όταν ζητήσει συνδρομή δικηγόρου και απελευθερωθεί το αυτοκίνητο, όλοι θα επιδιώξουν να συμβιβαστούν. ξαναλέω πως αυτό όπως είπα και στην αρχή, ξεφεύγει από το θέμα του φόρουμ. μπλέκονται πολλές ειδικότητες και επιστήμες. απλά ένας πραγματογνωμονας, σε συνεννόηση με το δικηγόρο, δε θα έβλαπτε. 

υ.γ. αν ήταν ο καθένας να κρατάει ο,τι ήθελε, εν προκειμένω το αυτοκίνητο, ποιος ο λόγος του εξωδίκου; τύπου: ή πληρώνεις όσα θέλω ή σου κλέβω το αυτοκίνητο;;

εν τω μεταξύ, επειδή ξαναδιάβασα το αρχικό μήνυμα και φόρτωσα πάλι. ρε σεις, σοβαρά, υποστηρίζετε κάποιοι πως πρέπει να πληρώσει ΧΩΡΊΣ να έχει απόλυτη τεκμηρίωση για όσα του έχουν κάνει; χωρίς τιμολόγιο; ότι (όπως λέει ο ts, και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) του είπαν πως δεν έχουν υποχρέωση να του πουν τι έκαναν στο αυτοκίνητό του; ότι δηλαδή θα έρθει υδραυλικός για διαρροή. ΔΕ θα συμφωνήσεις από πριν τι θα κάνει και ποσο θα κοστίσει, μετά θα κάνει ο,τι θέλει μόνος του (μπορεί απλά να αλλάξει βάνα πχ) και θα σου πει 15000, αλλιώς σου κρατάω το σπίτι και δεν είμαι υποχρεωμένος να σου πω τι έκανα; ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΏΣΕΤΕ; 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...