Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spooker είπε

Καταλαβαίνεις που πάει όταν το ονείρο του μέσου Έλληνα είναι ο διορισμός στο δημόσιο. 

Δεν είμαστε στη δεκαετία του 80 του 90 η του 2000. Το όνειρο του μέσου Έλληνα είναι να γίνει διάσημος γιουτιούμπε ή ιφλουένσε

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Δηλαδή βλεπεις ταινιες του '80 και λες "Ωωωω τοτε ηταν οι Έλληνες ιντελεξουαλ" και χαλασαν τώρα ;

Απλα εχεις μεγαλωσει και εχεις γίνει ο μεσηλικας που εκραζε εσενα οταν εσυ ησουν πιτσιρικας.

τώρα και οι μεσήλικες είναι ότι να'ναι , το χειρότερο είναι οτι μεγαλώνουν γενιά με τα ιδεώδη τους , που με τη σειρά της θα μεγαλώσει χειρότερη γενιά κοκ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά με όλους συμφωνω, αλλά εντοπίζω το πρόβλημα διαχρονικά, κακή παιδεία που παει προς το χειρότερο κάθε γενιά, τα υπόλοιπα είναι παγκόσμιο φαινόμενο, το εξτραδακι σε εμάς είναι ότι είμαστε μακράν ο ποιο αντικοινωνικός λαός, πχ στο σπίτι μας όλα καθαρά και σε τάξη με το που κλείσει η πόρτα και βρεθούμε σε δημόσιο χώρο γίνεται το έλα να δεις δεν σεβόμαστε τίποτε.

Η απορία μου όμως είναι ότι σε όσες συζητήσεις έχω κατά καιρούς κάνει με οποιαδήποτε άτομα, όλοι εντοπίζουν το πρόβλημα αλλά δεν λύνεται πότε!!!! Ε κάτι δεν πάει καλά με εμάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιότερα αριστεροι και δεξιοί συμφωνούσαν σε ορισμένα (οχι σε ολα) βασικά σημεία που αφορούσαν το κοινό καλό της πατρίδας. 

Σημερα υπάρχει ακραία πόλωση και όλα πάνε στα άκρα.

Οτιδήποτε παλιό κρίνεται με τα σημερινά δεδομένα και επικρατεί ο απόλυτος μηδενισμός.

Λόγω  του ίντερνετ όλα διαδίδονται άμεσα και αυτο χειροτερεύει την πόλωση.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Είναι λίγο ακραίος ο τίτλος, αλλά πιστεύω ότι έχουν χαθεί τελείως οι κανόνες συμπεριφοράς, το savoir vivre κτλ από την ελληνική κοινωνία. Απευθείας σου μιλάνε στο ενικό, ακόμα και σε κατάστημα ο άλλος σου λέει "γειά σου φίλε", λες και θα του ζητήσεις δανεικά. Η νεολαία μέσα στην τραπ, χωρίς τρόπους με υβρεολόγιο αλά Μπαμπινιώτη από τα λιτλ. Εκτός αυτού, μεγάλη μιζέρια και ισοπέδωση των πάντων, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός ούτε σε ιδιότητα, ηλικία, κατάσταση. Νομίζω ότι αυτή η κοινωνία είναι υπό Κατάρρευση. 

Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό το θέμα? Και πραγματικά δεν είναι τρολ αυτό που γράφω, έτσι το αντιλαμβάνομαι και θα ήθελα να δω αν υπάρχουν και άλλοι με αυτή την οπτική ή εγώ είμαι ο περίεργος 

Τα περί κατάρρευσης, διαλύσης, καταστροφης, τα λένε περισσότερο με έναν τόνο υπερβολής άτομα που έχουν μιζεριασει, έχουν απογοητευθει και δεν αντιπροσωπευουν την αληθεια κατά 100% και με πλήρη ακριβεια. Η δικη μου αληθεια λέει ότι έτσι ήταν ανέκαθεν η κοινωνία, ίσως και χειρότερα σε πολλά πράγματα, αλλά δεν το αντιλαμβανόμασταν εμείς η οι παλαιότεροι για πολλούς λόγους. 

Δεν θυμάμαι να μου έχει μιλήσει κανένας στο ενοικο σε κατάστημα. Και να μου πει γειά σου φίλε πάντως δεν θα με πειράξει πολύ. 

Η νεολαία είναι όπως η μέση νεολαία στον πλανήτη γη. Τώρα λέμε για την τραπ, παλιά μας έκραζαν οι μεγάλοι επειδή οι νέοι στρέφονται προς τον σατανισμό, κινδυνεύουν από το γκομπιούτερ, παίρνουν ναρκωτικά επειδή ο χαρακτήρας του power ranger έλεγε morphing time, άκουγαν rave. Θυμάμαι δεκαετια 90 να τσσκωνονται νέοι μέσα στον ηλεκτρικό, δεν αλλάζει κάτι. Διαφορες έντονες στους νέους βρίσκεις μόνο αν κάνεις σύγκριση από 70 και παλαιότερα, και είναι λογικό να υπάρχουν αυτές, δεν γίνεται να έχουν μείνει όλα ίδια. Ξύλο τσακωμοι και bullying υπήρχαν και παλια. 

Τσακωμους βρισίδια και αγένεια στους δρόμους θυμάμαι από το 90. Μάλλον δεν τα βλέπανε όλοι επειδή δεν υπάρχει το κινητό με την κάμερα και το youtube που τα σηκώνουν όλα άμεσα. Το ίδιο και για εντάσεις η τσακωμούς σε όποια άλλη πτυχή της ζωής, όλα συνέβαιναν, δεν τα μάθαινε κανένας πέραν από τα οικεία περιβάλλοντα του καθένα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NickTG είπε

Να πηγαίνεις σε ακριβά μαγαζιά και θα λυθεί το πρόβλημα αυτό. 

Καλα, εκει παμε στο αλλο ακρο, εκει εχουν μια fake "ευγενεια" ανευ ουσιας, εως και γλοιωδη σε καποιες περιπτωσεις, διοτι απλα σε βλεπουν σαν πορτοφολι με ποδια και ειναι και υποχρεωμενοι απο πανω αλλωστε να το κανουν.

Προτιμω να μπω σε μαγαζι και να μου πει ο υπαλληλος με χαμογελο και φιλικο τονο "καλημερα φιλε μου τι θα ηθελες" παρα το παραπανω.

• Like 3
Δημοσ.
16 minutes ago, lector said:

Καλα, εκει παμε στο αλλο ακρο, εκει εχουν μια fake "ευγενεια" ανευ ουσιας, εως και γλοιωδη σε καποιες περιπτωσεις, διοτι απλα σε βλεπουν σαν πορτοφολι με ποδια και ειναι και υποχρεωμενοι απο πανω αλλωστε να το κανουν.

Προτιμω να μπω σε μαγαζι και να μου πει ο υπαλληλος με χαμογελο και φιλικο τονο "καλημερα φιλε μου τι θα ηθελες" παρα το παραπανω.

Είναι για αυτούς που τους ενοχλεί ο ενικός. 

Εγώ για παράδειγμα που βρίσκω αστείο τον πληθυντικό δεν έχω τέτοια θέματα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, lector είπε

Καλύτερα ψεύτικη ευγένεια πάρα ενστικτωδης αγένεια. Οι διαπροσωπικες σχέσεις σχεδόν πάντα ψεύτικες είναι, εκτός από την οικογένεια σου και ελάχιστους αγιους ανθρώπους. Στον εργοδότη σου δεν θα του μιλήσεις όπως σε ένα φίλο σου, αυτό προφανώς είναι ψεύτικο (πολλοί μάλιστα από μέσα τους τους βρίζουν), αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή θέλει κάποιος να είναι "φυσικός" , "ειλικρινής"  πρέπει να συμπεριφέρεται με βάση τα ζωώδη ένστικτα του. Για αυτό, βάλαμε ένα μέτρο και φύγαμε από το ζωικό βασίλειο καθιερώνοντας ατυπους κανόνες διαπροσωπικών σχέσεων βασισμένων στην ευγένεια, διαφορετικά θα ήμασταν ζούγκλα 

* και προφανώς έχει μεγαλύτερη αξία να σου πει κάποιος καλημέρα φίλε μου με την καλή του την καρδιά και με καθαρό βλέμμα. Προφανώς αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, οι περισσότεροι που μιλάνε απευθείας στον ενικό έχουν υφακι και τέτοια 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 3
Δημοσ.

Πες και οτι δεν φορανε γραβατες στον δρομο και κοστουμια. Ενταξει μπορει να εχει λιγο ζεστη αλλα το καλο ντυσιμο ειναι βασικο. Δεν εχει σημασια εαν εισαι ο ταχυδρομος, η εαν σκαβεις στον δρομο, η γραβατα και το κοστουμι ειναι βασικο.
Εχουμε διαλυσει τα παντα σε αυτην την κοινωνια υπο καταρρευση

Υπαρχει σχετικη ομαδα "ελληνες αριστοκρατες" εκει μιλανε μονο στον πλυθηντικο με τους προβλεπομενους τιτλους τιμης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...