Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λίγο ακραίος ο τίτλος, αλλά πιστεύω ότι έχουν χαθεί τελείως οι κανόνες συμπεριφοράς, το savoir vivre κτλ από την ελληνική κοινωνία. Απευθείας σου μιλάνε στο ενικό, ακόμα και σε κατάστημα ο άλλος σου λέει "γειά σου φίλε", λες και θα του ζητήσεις δανεικά. Η νεολαία μέσα στην τραπ, χωρίς τρόπους με υβρεολόγιο αλά Μπαμπινιώτη από τα λιτλ. Εκτός αυτού, μεγάλη μιζέρια και ισοπέδωση των πάντων, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός ούτε σε ιδιότητα, ηλικία, κατάσταση. Νομίζω ότι αυτή η κοινωνία είναι υπό Κατάρρευση. 

Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό το θέμα? Και πραγματικά δεν είναι τρολ αυτό που γράφω, έτσι το αντιλαμβάνομαι και θα ήθελα να δω αν υπάρχουν και άλλοι με αυτή την οπτική ή εγώ είμαι ο περίεργος 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καθόλου ακραίος ο τίτλος. Δεξιά και αριστερά ανθρώποι χαμηλού νοητικού και εκπαιδευτικού επιπέδου. Είναι λογικό να οδηγείται η κοινωνία εκεί. Καταλαβαίνεις που πάει όταν το ονείρο του μέσου Έλληνα είναι ο διορισμός στο δημόσιο. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Macosj είπε

Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό το θέμα? Και πραγματικά δεν είναι τρολ αυτό που γράφω, έτσι το αντιλαμβάνομαι και θα ήθελα να δω αν υπάρχουν και άλλοι με αυτή την οπτική ή εγώ είμαι ο περίεργος 

διαφωνώ ,

έχει προ πολλού καταρρεύσει , τώρα απλά βλέπουμε την αλυσιδωτή αντίδραση

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε ο Έλληνας ποτέ δεν ήταν του savoir vivre, η νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία μας πάντα έπασχε. Λαμογιά, κατινιά, διαφθορά, αξιακό σύστημα κλπ. Η κατάσταση όντως χειροτερεύει γενικά, φυσικό και επόμενο να υπάρχει κατρακύλα.

• Like 4
Δημοσ.

Δηλαδή βλεπεις ταινιες του '80 και λες "Ωωωω τοτε ηταν οι Έλληνες ιντελεξουαλ" και χαλασαν τώρα ;

Απλα εχεις μεγαλωσει και εχεις γίνει ο μεσηλικας που εκραζε εσενα οταν εσυ ησουν πιτσιρικας.

• Like 13
  • Thanks 4
Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι αν άνοιγες το ίδιο τόπικ πριν 30 και 50 χρόνια πολύς κόσμος θα συμφωνούσε μαζί σου όπως τώρα.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι άμα το ανοίξεις σε 30 χρόνια πάλι θα συμφωνήσουν μαζί σου.

Κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό απλά ο κόσμος πάντα θα γκρινιάζει για αυτά που τον ξενίζουν

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Macosj είπε

κόμα και σε κατάστημα ο άλλος σου λέει "γειά σου φίλε",

Αμα σου πουν γεια σου ή καλημερα ειναι καλα! Εδω μπαινουν μεσα και λενε "εχεις αυτο;" ετσι στην ψυχρα και αν τους πεις ναι λενε "ποσο παει". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Δηλαδή βλεπεις ταινιες του '80 και λες "Ωωωω τοτε ηταν οι Έλληνες ιντελεξουαλ" και χαλασαν τώρα ;

Απλα εχεις μεγαλωσει και εχεις γίνει ο μεσηλικας που εκραζε εσενα οταν εσυ ησουν πιτσιρικας.

Εγώ και πιτσιρίκος πάνω κάτω την ίδια άποψη είχα, πάντα μιλούσα στον πληθυντικό στους άλλους κτλ , αλλά δεν θυμάμαι τόσο πολύ ασέβεια προς τον συνάνθρωπο και μάλιστα κάποιον ξένο, μπορεί να μην ήμουν αρκετά παρατηρητικός. Για αυτό ρώτησα την άποψη σας πάνω σε αυτό, να δω αν μόνο εγώ έχω δει αλλαγή σε σχέση με λίγα χρόνια πριν ή είναι η ιδέα μου(και πριν δεν λέω ότι ήταν τέλεια, αλλά όχι τόσο χάλια)

13 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Αμα σου πουν γεια σου ή καλημερα ειναι καλα! Εδω μπαινουν μεσα και λενε "εχεις αυτο;" ετσι στην ψυχρα και αν τους πεις ναι λενε "ποσο παει". 

Αυτό να φανταστώ από άποψη καταστηματαρχη - υπαλλήλου, εγώ αναφερομαι και στην άποψη από πελάτη, που υποτίθεται θα αφήσει και λεφτά στο κατάστημα αρα έστω και για marketing ο άλλος πρέπει τουλάχιστον να μην είναι αγενής 

Επεξ/σία από Macosj
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Macosj είπε

Για αυτό ρώτησα την άποψη σας πάνω σε αυτό, να δω αν μόνο εγώ έχω δει αλλαγή σε σχέση με λίγα χρόνια πριν

Παντα ετσι ηταν απλα τωρα σε ενοχλει. Και εγω στην ιδια κατασταση ειμαι αλλα το ριχνω στην ηλικία. 

Κανε αυτο που νομιζεις οτι ειναι σωστο και ασε τους αλλους να ειναι οπως εμαθαν...   

Δημοσ.

Απλα τα πραγματα, αποφευγεις τα πολλα πολλα με αγνωστους, δεν τσαμπουκαλευσαι καθως πλεον εχουμε γεμισει ανοητα 20χρονα που για ψευτο μαγκια μπορει να σου ορμηξουν 5-5 και να σε αφησουν στον τοπο κλπ αλλα τετοια ομορφα.

Σε βριζουν στο φαναρι? Αγνοησε, φυγε και πανε στη δουλεια σου, στη γυναικα σου, στη παρεα σου κλπ και ασε τον καθε παλαβο να μεινει με τα ψυχολογικα του. Δεν αξιζει για 1 λεπτο ψευτομαγκιας και ξες ποιος ειμαι εγω να μη γυρισεις σπιτι σου.

Εχει χαθει η ευγενεια και η παιδεια, οι γονεις λογο φορτου εργασιας ή γιατι ειναι τεμπεληδες και κανανε ενα παιδι απλα γιατι ετσι πρεπει βαριουνται να ασχοληθουν μαζι του και σιγα σιγα φτασαμε σε αυτο το χαος.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Macosj said:

Απευθείας σου μιλάνε στο ενικό, ακόμα και σε κατάστημα ο άλλος σου λέει "γειά σου φίλε", λες και θα του ζητήσεις δανεικά

Να πηγαίνεις σε ακριβά μαγαζιά και θα λυθεί το πρόβλημα αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην κατάρρευση της κοινωνίας ανθούν ο τζόγος, τα ναρκωτικά και η πορνεία.

Παντού διαφημίσεις για στοιχηματικές, προποτζίδικα, καζίνο κλπ γεμάτα. Η πορνεία δε στα καλύτερα επίπεδα από ποτέ (15 ευρώ για μια γυμνή φωτογραφία).

Τα καλύτερα έρχονται. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...