Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ κουβεντά χωρίς να μας έχει πει ο TS που είναι η δουλεία. Γιατί αν είναι να δουλέυει Μπότσαρη τότε Εύοσμοι κ.λ.π. ούτε για συζήτηση ακόμα και για μηχανάκι.

Επεξ/σία από ideal09
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Dimitra2354 είπε

Καλησπέρα, θα ανεβω Θεσσαλονικη για δουλεια και ψαχνω σπιτι. Ποια η αποψη σας για δυτικά (πχ Ευοσμος) που ειναι και καπως χαμηλοτερα τα ενοικια? Ασφαλεια / ζωή / ποιότητα σπιτιών. Τι θα προτεινατε γενικα ?

θα διαχωρίσω την απάντηση μου σε δυο σκέλη, χωρίζοντας τον Εύοσμο σε Νέα πολιτεία και Εύοσμο άνωθεν περιφερειακού. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι πιο παλιά και συνήθως ο κόσμος δε τα προτιμάει. 

Νέα Πολιτεία 

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πρόκειται για την πιο ανεπτυγμένη και ποιοτική περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 3 χρόνια χτίζονται ασταμάτητα νέες πολυκατοικίες αλλά τα νεόδμητα σπίτια τα διαθέτουν προς πώληση. Η περιοχή έχει τα πάντα από υποδομές, εύκολη πρόσβαση σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, στον περιφερειακό καθώς και σε περιοχές όπως Ωραιόκαστρο, Καλοχώρι κλπ. 

Άνωθεν Περιφερειακού

Το μέλλον του Ευόσμου. Ο κόσμος έχει μείνει στην παραφιλολογία ότι έχει γύφτους και βόθρο αντί για αποχέτευση. Ισχύει σε ελάχιστα σημεία και σα φαινόμενο εξαλείφεται λόγω της ανάγκης στεγασης του κόσμου που ωθεί σε μεγαλύτερη ζήτηση - αύξηση τιμών και κατά συνέπεια “εξυγίανση” περιοχών για κάλυψη του demand. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σοβαροί αγοραστές και επενδυτές να έχουν αγοράσει σχεδόν ότι ακίνητο υπάρχει άνωθεν. Παρατηρώ ενεργά την περιοχή και βλέπω ότι πλέον συγκροτήματα κενά κατοικούνται πλήρως και επειδή βλέπω τις τιμές φεύγουν στα 1400-2000€/τμ. Πάντα έτσι γίνεται, όταν ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μια περιοχή έχει αναπτυχθεί είναι ήδη πολύ αργά. Εδώ θα βρεις σπίτια ανεπιπλωτα κυρίως στα 400-500€. Είναι ακριβά; Μπορεί. Αλλά παίρνεις σπίτια 10ετιας, με φυσικό αέριο και πάρκινγκ αποθήκες, δίπλα στον περιφερειακό κλπ. Με τα ίδια λεφτά στα ανατολικά παίρνεις γκαρσονιέρα 30-40 ετών. Μην ακούς την μάζα που λέει ότι δυτικά είναι άσχημα. Οι ίδιοι σε λίγα χρόνια θα παίρνουν δάνεια ύψους 150-200Κ για να αγοράσουν σπίτια στον Εύοσμο γιατί στην καλαμαρια τα σπίτια είναι στα 3000+/τμ. Μιλούσα με ένα μεσίτη όταν έψαχνα εγώ άνωθεν και μου έλεγε ότι έχουν δωθεί σχεδόν όλα, γιατί η σχέση τιμής ποιότητας είναι παραπάνω από ικανοποιητική. 

Διανύουμε housing crisis και υπάρχουν ακόμη άτομα που έχουν μείνει στο 2015 και νομίζουν ότι τα σπίτια δε τελειώνουν ποτέ. Πλέον καλώς η κακώς ο ιδιοκτήτης έχει το πάνω χέρι.

Ο κόσμος συσσωρεύεται στα αστικά κέντρα αλλά το απόθεμα ακινήτων είναι σχεδόν αμετάβλητο - για να μην πω μειούμενο. Ο Εύοσμος είναι από τις τελευταίες περιοχές που βρίσκεις κάτι αξιοπρεπές σε νορμαλ τιμή. 

Δεν είναι τυχαίο οτι βλέπεις συνεχώς νέα ζευγάρια καθώς και οικογένειες να αγοράζουν σπίτια σε αυτή την περιοχή. 

Στη θέση σου θα πήγαινα άνωθεν για να έχω πρόσβαση σε όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης μέσω περιφερειακού και για να έχω ένα μεγάλο σπίτι 15ετιας χωρίς να δίνω 850€

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Πολύ κουβεντά χωρίς να μας έχει πει ο TS που είναι η δουλεία. Γιατί αν είναι να δουλέυει Μπότσαρη τότε Εύοσμοι κ.λ.π. ούτε για συζήτηση ακόμα και για μηχανάκι.

Η δουλειά μου είναι προς Θέρμη οπότε με βολεύει να είμαι κοντά στον περιφερειακό και για αυτό κοίταξα πρώτα ανατολικά αλλά όπως είπα τα σπίτια μου φάνηκαν ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Επίσης μπορώ να κάνω τηλεργασια κάποιες μέρες εξου και η σκέψη για πιο "μακρινές" περιοχές.

• Like 1
Δημοσ.

Αν σαρεσει η φάση χωριό κοίταξε προς τριλοφο/επάνωμη. 

Επίσης περαια /μηχανιωνα

Ευοσμος - θερμή από περιφερειακο είναι μανίκι. Μπορεί η απόσταση να διανύεται σε 15 λεπτά αλλά με την κίνηση που πιθανώς θα πετυχαίνει ίσως το κάνεις σε μια ώρα....

• Like 2
Δημοσ.
38 minutes ago, Dimitra2354 said:

Η δουλειά μου είναι προς Θέρμη οπότε με βολεύει να είμαι κοντά στον περιφερειακό και για αυτό κοίταξα πρώτα ανατολικά αλλά όπως είπα τα σπίτια μου φάνηκαν ακριβά για αυτό που προσφέρουν. Επίσης μπορώ να κάνω τηλεργασια κάποιες μέρες εξου και η σκέψη για πιο "μακρινές" περιοχές.

μπορείς να δεις και προέκταση Θέρμης

Δημοσ.
1 ώρα πριν, d_gkal είπε

μεγαλωμενος στα αντολικα και νοτια προαστια! 

δεν εχω βγαλει διαβατηριο για να περασω απ το κεντρο και επειτα. οποτε ναι δεν ξερω που βρισκεται. ακουγοντας δυτικα με πιανει ριγος και πονοκεφαλος!!!! 😂

Btw γιατι θελεις να πας στον ευοσμο;

Γιατί όλοι μου οι γνωστοί έχουν μετακομίσει εκεί 🤣🤣🤣…. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βρεις σπίτι στον ευοσμο με νορμάλ ενοίκιο πρέπει να πετύχεις λαχείο ούτως ή άλλως! 

Κοίταξε αγγελίες και θα το διαπιστώσεις! 

Πόσο μάλλον Ωραιόκαστρο..

Επεξ/σία από giorgos_76
Δημοσ.

Έγραψες «καλές» αλλά εννοείς οικονομικές. Ούτε καν βολικές για τη δουλειά σου.

οποτε ναι, είναι πιο οικονομικά να μείνεις στον Εύοσμο. Σίγουρα όχι το πιο βολικό. Και οι πιο «καλες» περιοχές του Εύοσμου είναι πλέον τσιμπημένες κι αυτές.

Εγω στη θέση σου, θα προτιμούσα να πληρώνω το ίδιο ενοίκιο για κάτι μικρότερο, γκαρσονιέρα, αλλά προς ανατολικά, (δες τις στάσεις όπου πάει πχ το ανύπαρκτο μετρό) παρά να έχω ένα δωμάτιο παραπάνω στον Εύοσμο. Προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει δυνατότητα για πάρκινγκ. Και για τη δουλειά σου ευκολότερο και για καθημερινότητα. Το ότι γράφετε για πλεονέκτημα ότι απο τον Εύοσμο έχεις κοντά το Καλοχώρι ή το Ωραιόκαστρο δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να πάει κάποιος εκεί αν δεν έχει δουλειά; Από την άλλη, αν μείνεις ανατολικά, το κέντρο, ολόκληρη η παραλία, Καλαμαριά, Άνω Τούμπα, Πυλαία, μέρη δλδ που προσφέρονται για βολτα, φαγητό, ποτό, είναι πιο εύκολα προσβάσιμα. Αν χρειάζεσαι τον περιφερειακό ψάχνεις και για κοντά σε κάποια έξοδο, φαληρο, τριανδρία, άνω τούμπα, καλαμάρια, Αγ Ιωάννη…

Δημοσ.

Γω είπα αντί για ευοσμο να δει καλοχωρι ή ωραιοκαστρο για να μείνει. 

Όχι να πάει βόλτα καθώς όπως λες δεν έχεις τίποτα και στις 3 περιοχές. 

Όμως καλοχωρι είναι πιο χαμηλά τα ενοίκια και ωραιοκαστρο είναι στα επίπεδα του Ευόσμου. 

Σίγουρα κέντρο και ανατολικά είναι καλύτερα αλλά για δες πυλαια και τριγύρω τα ενοίκια........... 

Δημοσ.

Αμα ειναι να πιασει Καλοχωρι για να δουλευει...Θερμη, ισως αξιζει να δει και...

...το Κλειδι

η το...Αιγινιο

η τον...Πλαταμωνα

η τα...Καμμενα Βουρλα

ισως και τα...Ισθμια

επισης η...Μονεμβασια θα ηταν καλη επιλογη

όπως και...η Νεαπολη Λακωνιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/8/2023 στις 12:13 ΜΜ, Dimitra2354 είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδια! Αρχικά κεντροανατολικά κοίταξα, αλλά τα σπίτια είναι υπερβολικά παλιά  - με ότι αυτο συνεπάγεται - και τα ενοικια στο θεο χωρίς λόγο. Ρωτάω για δυτικα κυρίως γιατί είχα ακούσει παλαιότερα από φίλους θεσσαλονικείς αρνητικές εντυπώσεις π.χ., εγκληματικότητα. Αυτό ισχύει σε συγκεκριμένες περιοχές των δυτικών? Αμάξι θα έχω οπότε δεν με απασχολεί τόσο η μετακίνηση, όσο η ασφάλεια, η γειτονιά, η ποιότητα σπιτιών κτλ. 

Ανοησιες αυτα περι εγκληματικοτητας. Αν μεινεις διπλα στο Δενδροποταμο ή οπως σου ανεφερα στην ανωθεν πλευρα του Ευοσμου πιθανως να νιωθεις μια καποια ανασφαλεια.

Αν εισαι κοντα στο κεντρο του Ευοσμου ή Ηλιουπολη κλπ δεν υπαρχει απολυτως κανενας κινδυνος. Μενω 15 χρονια και δεν εχει γινει το παραμικρο.

21 ώρες πριν, Kurt_Godel είπε

θα διαχωρίσω την απάντηση μου σε δυο σκέλη, χωρίζοντας τον Εύοσμο σε Νέα πολιτεία και Εύοσμο άνωθεν περιφερειακού. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι πιο παλιά και συνήθως ο κόσμος δε τα προτιμάει. 

Νέα Πολιτεία 

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πρόκειται για την πιο ανεπτυγμένη και ποιοτική περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 3 χρόνια χτίζονται ασταμάτητα νέες πολυκατοικίες αλλά τα νεόδμητα σπίτια τα διαθέτουν προς πώληση. Η περιοχή έχει τα πάντα από υποδομές, εύκολη πρόσβαση σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, στον περιφερειακό καθώς και σε περιοχές όπως Ωραιόκαστρο, Καλοχώρι κλπ. 

Άνωθεν Περιφερειακού

Το μέλλον του Ευόσμου. Ο κόσμος έχει μείνει στην παραφιλολογία ότι έχει γύφτους και βόθρο αντί για αποχέτευση. Ισχύει σε ελάχιστα σημεία και σα φαινόμενο εξαλείφεται λόγω της ανάγκης στεγασης του κόσμου που ωθεί σε μεγαλύτερη ζήτηση - αύξηση τιμών και κατά συνέπεια “εξυγίανση” περιοχών για κάλυψη του demand. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σοβαροί αγοραστές και επενδυτές να έχουν αγοράσει σχεδόν ότι ακίνητο υπάρχει άνωθεν. Παρατηρώ ενεργά την περιοχή και βλέπω ότι πλέον συγκροτήματα κενά κατοικούνται πλήρως και επειδή βλέπω τις τιμές φεύγουν στα 1400-2000€/τμ. Πάντα έτσι γίνεται, όταν ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μια περιοχή έχει αναπτυχθεί είναι ήδη πολύ αργά. Εδώ θα βρεις σπίτια ανεπιπλωτα κυρίως στα 400-500€. Είναι ακριβά; Μπορεί. Αλλά παίρνεις σπίτια 10ετιας, με φυσικό αέριο και πάρκινγκ αποθήκες, δίπλα στον περιφερειακό κλπ. Με τα ίδια λεφτά στα ανατολικά παίρνεις γκαρσονιέρα 30-40 ετών. Μην ακούς την μάζα που λέει ότι δυτικά είναι άσχημα. Οι ίδιοι σε λίγα χρόνια θα παίρνουν δάνεια ύψους 150-200Κ για να αγοράσουν σπίτια στον Εύοσμο γιατί στην καλαμαρια τα σπίτια είναι στα 3000+/τμ. Μιλούσα με ένα μεσίτη όταν έψαχνα εγώ άνωθεν και μου έλεγε ότι έχουν δωθεί σχεδόν όλα, γιατί η σχέση τιμής ποιότητας είναι παραπάνω από ικανοποιητική. 

Διανύουμε housing crisis και υπάρχουν ακόμη άτομα που έχουν μείνει στο 2015 και νομίζουν ότι τα σπίτια δε τελειώνουν ποτέ. Πλέον καλώς η κακώς ο ιδιοκτήτης έχει το πάνω χέρι.

Ο κόσμος συσσωρεύεται στα αστικά κέντρα αλλά το απόθεμα ακινήτων είναι σχεδόν αμετάβλητο - για να μην πω μειούμενο. Ο Εύοσμος είναι από τις τελευταίες περιοχές που βρίσκεις κάτι αξιοπρεπές σε νορμαλ τιμή. 

Δεν είναι τυχαίο οτι βλέπεις συνεχώς νέα ζευγάρια καθώς και οικογένειες να αγοράζουν σπίτια σε αυτή την περιοχή. 

Στη θέση σου θα πήγαινα άνωθεν για να έχω πρόσβαση σε όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης μέσω περιφερειακού και για να έχω ένα μεγάλο σπίτι 15ετιας χωρίς να δίνω 850€

Ασε μας ρε φιλε που στελνεις το κοσμο ανωθεν περιφερειακου επειδη εχει μελλον. Μενω Δυτικα 15 χρονια και ακουω την ιδια καραμελα οτι θα αναπτυχθει η πανω πλευρα, παρτε τα σπιτια που ειναι φθηνα εκει κλπ μπουρδες.

Ειχαμε Κωστακη Καραμανλη και δεν ξεραμε τι σημαινουν οι λεξεις μνημονιο και τροικα οταν λεγανε αυτες τις κουταμαρες για το οτι ανωθεν περιφερειακου ειναι  το "μελλον του Ευοσμου". Μονο αν εισαι μεσιτης και ψαχνεις να ξεφορτωθεις σπιτια εκει περα μπορω να σε "δικαιολογησω", ειτε αν εκανες το λαθος και πηρες εσυ σπιτι εκει πανω και παραμυθιαζεις τον εαυτο σου.

Επεξ/σία από Isley89
Δημοσ.

Εύοσμος-θέρμη με τον περιφερειακό στην κατάσταση που είναι, είναι λάθος κίνηση και θα το μετανιώσεις σε βάθος χρόνου. Ναι το πρωί η κίνηση είναι από ανατολικά προς δυτικά κυρίως αλλά και από την αντίθετη δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μποτιλιάρισμα. Δες ανατολικά, θέρμη -Βασιλικά -ραιδεστό-σουρωτή κτλ. Αν δεν βρεις πάνε από ανατολικά προς δυτικά. Τούμπα-τριανδρια-40 εκκλησίες- Πολίχνη -νεαπολη Συκιές 

Δημοσ.

Αφου θα έχεις δουλειά Θέρμη είναι μέγα λάθος να πας προς Ευοσμο. Σε όλη τη Θεσσαλονίκη έχουν ανέβει τα ενοίκια οπότε εξαρτάται πόσο μεγάλο σπίτι ψάχνεις. Αν δούλευα Θέρμη θα έψαχνα Θέρμη, Πανόραμα, Πυλαία, Αγ.Ιωάννη Καλαμαριας, Βότση και αν ήθελα κάτι πιο οικονομικό προς τα χωριά εκεί κοντά όπως το Τριάδι. Αν είναι να γλιτώνεις 150 ευρώ από το ενοίκιο αλλά να τα δίνεις σε βενζίνες και χρόνο, τότε για ποιον λόγο να πας Ευοσμο; 25-30 χλμ δεν είναι και κοντά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...