mitsikas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 θα ηθελα να ρωτησω το εξης: εχω κανει ενα προγραμματακι στη matlab, το οποιο στο τελος μου βγαζει καποια αριθμητικα αποτελεσματα σε πινακες της μορφης Α = [1 x 12], μιας γραμμης και 12 στηλων. θελω τωρα αυτα τα αποτελεσματα αντι να τα τυπωνω στην οθονη, να μπορω να τα στελνω αυτοματα στα κελια ενος αρχειου excel, πχ [πινακας matlab ] |->|κελια excel =========================================================== Α = [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12] -> Α1=1, A2=2, ..., A12=12 Β = [13 ... 24] -> Β1=13 ... Β12=24 ... ... ... Ζ -> Ζ1 ... Ζ12 Δεν θελω να τα βαζω ενα - ενα με το χερι, διοτι το προγραμμα κανει λουπες δινοντας συνεχως ετησια αποτελεσματα καποιων προβλεψεων, πραγμα που κανει την "manual" μεταφορα δεδομενων, σχεδων αδυνατη, γι'αυτο και ψαχνω εναν "αυτοματισμο". Αν μπορουσε καποιος να βοηθουσε θα το εκτιμουσα αφανταστα, διοτι ειναι κομματι της διπλωματικης μου αυτο που ψαχνω, και εχω κολλησει. Thanx
lanista Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Βασικά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορεί να μην κάνει το matlab και το κάνει το excel . Αν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι γραφικές παραστάσεις τότε χρησιμοποίησε την συνάρτηση plot ... Τώρα για το ερώτημα σου , δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο plugin που να κάνει αυτή την δουλειά αμέσως αλλά μπορείς να ανοίγεις κάθε πίνακα με τον array editor και να κάνεις copy-paste ολόκληρο τον πίνακα στο excel ....
mitsikas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 δεν μιλαω για plots κλπ. το τελευταιο που ειπες "αλλά μπορείς να ανοίγεις κάθε πίνακα με τον array editor και να κάνεις copy-paste ολόκληρο τον πίνακα στο excel .... ", απλα αντι για manual copy-paste, να γινεται αυτοματα, κατι σαν ενημερωση του αρχειου του excel.
Perris Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Έχω την εντύπωση πως δεν μπορείς να γράψεις "αυτόματα" από το matlab στο Excel με εντολές.. Εγώ στη διπλωματική μου έπαιρνα δεδομένα από το Excel, αλλά δεν έγραφα αποτελέσματα σ'αυτό. Για να πάρω τα δεδομένα από το Excel χρησιμοποιούσα την εντολή "xlsread" του Matlab. Πάτα "help xlsread" να δεις τη σύνταξη της εντολής. Απ'ότι είδα όμως δεν υπάρχει αντίστοιχη εντολή "xlswrite"...
kostas_crete Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 yparxei kapoia entolh uiexport mou fainetai sto matlab pou pairnei parametrous p.x filename pou 8a ginei export klp. to uiexport emfanizei to dialog swsimatos enos arxeiou ston disko. Me tis parametrous mou fainetai mporeis na mhn to emfanizeis alla na to swzeis katef8eian ston disko. 8a mporouses na ta kaneis export se txt me delimiters. To excel katalavainei tous delimiters aftous kai katanemei ta dedomena analoga sta kelia. Den exw matlab mprosta mou gia afto mou "fainontai" ola
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.