polemikos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Intel αναμένεται να λανσάρει τους 14ης γενιάς επεξεργαστές, Raptor Lake Refresh τον ερχόμενο Οκτώβριο και αν κρίνουμε από τις διαρροές για τις επιδόσεις τους, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί προς τους επεξεργαστές Ryzen 7000 Series της AMD. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα VideoCardz, ο δημοσιογράφος της οποίας επικαλείται πληροφορίες του συνήθως αξιόπιστού χρήστη του Twitter, Harukaze5719, οι νέοι 14ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core αναμένεται να προσφέρουν αρκετά υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, ειδικά στον τομέα των multi-threaded εφαρμογών. Από μία διαρροή που αφορά τις επιδόσεις του επεξεργαστή Core i5-14600KF (το «K» δείχνει ότι διαθέτει ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές και το «F» ότι δεν ενσωματώνει γραφικά) στο benchmark Geekbench, γίνεται κατανοητό ότι ο 14-core/20-thread επεξεργαστής είναι κατά 5% ταχύτερος από τον προκάτοχό του (Core i5-13600K) όσον αφορά το τεστ single-core του benchmark και κατά 17% ταχύτερος στο multi-core τεστ (με 2.794 και 17.190 βαθμούς αντίστοιχα). Το σύστημα που «έτρεξε» το benchmark βασιζόταν σε ένα mainboard, Z790 της ASUS σε συνδυασμό με 32GB μνήμης DDR5-6000. Από το benchmark επίσης μαθαίνουμε ότι η συχνότητα λειτουργίας «boost» του Core i5-14600KF φτάνει τα 5,3 GHz (200 MHz υψηλότερη από του Core i5-13600K). Αν και πέρα από την ταχύτερη «ενισχυμένη» συχνότητα λειτουργίας, οι διαφορές του Core i5-14600KF σε σχέση με το αντίστοιχο 13ης γενιάς μοντέλο δεν είναι σημαντικές, η αύξηση 17% στην απόδοση multi-core ενδέχεται να «κρύβει» και άλλες βελτιώσεις για τις οποίες θα μάθουμε περισσότερα όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία ανακοίνωσης. Ευχόμαστε μόνο, αυτή η αύξηση στην απόδοση να είναι πραγματική καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν προέρχεται από κάποια επίσημη πηγή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
lawlezz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Άντε ν αλλάξουμε έχουμε κολλήσει στο 13900κ
hunter2000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Τεράστια βελτίωση, θα πάρω δύο μπας και φτάσει 40% απόδοση από την προηγούμενη γενιά. 1
polaki Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Έπρεπε να φάνε τη σκόνη των Μ για να πάρουν μπρος αυτοί προφανώς. Όχι ότι οι Μ είναι το χρυσό δισκοπότηρο, αλλά σε σχέση με την κοροϊδία της Intel όλα αυτά τα χρόνια που κάθε γενιά είχε (ουσιαστικά) απειροελάχιστη διαφορά στον πραγματικό κόσμο, τουλάχιστον οι M είναι υπερ-τίμιοι γι'αυτό που προσφέρουν. 2 1
lawlezz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 1 minute ago, polaki said: Έπρεπε να φάνε τη σκόνη των Μ για να πάρουν μπρος αυτοί προφανώς. Όχι ότι οι Μ είναι το χρυσό δισκοπότηρο, αλλά σε σχέση με την κοροϊδία της Intel όλα αυτά τα χρόνια που κάθε γενιά είχε (ουσιαστικά) απειροελάχιστη διαφορά στον πραγματικό κόσμο, τουλάχιστον οι M είναι υπερ-τίμιοι γι'αυτό που προσφέρουν. Τα ίδια κάνει κ η amd όταν είσαι στην κορυφή έτσι πάει 5
polaki Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, lawlezz said: Τα ίδια κάνει κ η amd όταν είσαι στην κορυφή έτσι πάει Nαι η αλήθεια είναι δεν είχα ποτέ AMD (εκτός από έναν Athlon πριν 20 χρόνια που το σύστημα ψύξης ήταν πιο ακριβό απ'τον επεξεργαστή), οπότε δεν έχω ίδια εμπειρία. Πράγματι όμως, όποιος είναι στην κορυφή έχει πολύ μικρότερο κίνητρο να αναβαθμίζει το προϊόν του. 1
john_dr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Χτύπησε τοίχο η Intel και πλέον θέλει τα 7nm της για να προχωρήσει πιο πέρα. Ο τίτλος δημιουργεί λανθασμένες προσδοκίες γενικεύοντας και δίνοντας την εντύπωση για αύξηση επιδόσεων για όλη την σειρά. Αύξηση επιδόσεων θα έχουμε με τους Comet Lake και τους Arrow Lake. 4 1
Choutas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Ας πούνε και τιμές όμως γιατί αυτοί πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
StavrosD Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Με τα χρόνια μειώνουν τα PCIe lanes ή μου φαίνεται; Γνωρίζω ότι κάθε γενιά PCIe έχει διπλάσια ταχύτητα από την προηγούμενη αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μειώνουν τα PCIe lanes. Έχω επεξεργαστή τετραετίας (10920x) και έχει 48 PCIe lanes (χώρια τα DMI). Έχω συνδέσει δύο κάρτες γραφικών με 16x, 4 NVME δίσκους με 4x, έναν 4xGigabit Ethernet με 4x και έχω ακόμα ένα slot (1x) για κανά περιφερειακό. Με τις νέες μητρικές με ελάχιστες θύρες επέκτασης, δεν ψήνομαι για αναβάθμιση όσο ανταγωνιστικός και να είναι ένας επεξεργαστής. 6 1
oldnew Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δεν ξερω ποτε ηταν καλύτερα, πριν 20 χρόνια που απο χρονο σε χρόνο οι επεξεργαστές ανέβαιναν σε επιδόσεις 80% και σε βάζαν στο τρυπακι να αναβαθμίσεις, ή τώρα που ανεβαίνουν 5%, ολο το υπόλοιπο είναι μάρκετινγκ. Και ουσιαστικά αξίζει να αναβαθμίσεις καθε 10 χρόνια.. 7 5
this.is.elia Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 21 minutes ago, StavrosD said: Με τα χρόνια μειώνουν τα PCIe lanes ή μου φαίνεται; Γνωρίζω ότι κάθε γενιά PCIe έχει διπλάσια ταχύτητα από την προηγούμενη αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μειώνουν τα PCIe lanes. Έχω επεξεργαστή τετραετίας (10920x) και έχει 48 PCIe lanes (χώρια τα DMI). Έχω συνδέσει δύο κάρτες γραφικών με 16x, 4 NVME δίσκους με 4x, έναν 4xGigabit Ethernet με 4x και έχω ακόμα ένα slot (1x) για κανά περιφερειακό. Με τις νέες μητρικές με ελάχιστες θύρες επέκτασης, δεν ψήνομαι για αναβάθμιση όσο ανταγωνιστικός και να είναι ένας επεξεργαστής. Ο επεξεργαστής σου είναι hedt (high end desktop), έχει περισσότερα lanes και quad channel μνήμη οπότε δεν κατατάσσεται αυστηρά δίπλα στους 'τυπικούς' desktop επεξεργαστές. Προορίζεται για desktop/workstation χρήση. Είναι ουσιαστικά ένα σερβερ τσιπάκι με λίγο ψηλότερα ρολόγια. Τα lanes στους τυπικούς επεξεργαστές της ιντελ (8700k/9900k/10900k/11900k/12900k κλπ) αυξάνονται (ελαφρώς) ανά γενιά, ανάλογα και το tier της μητρικής που αγοράζεται παρέα. 3 1
lukos19 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, oldnew είπε Δεν ξερω ποτε ηταν καλύτερα, πριν 20 χρόνια που απο χρονο σε χρόνο οι επεξεργαστές ανέβαιναν σε επιδόσεις 80% και σε βάζαν στο τρυπακι να αναβαθμίσεις, ή τώρα που ανεβαίνουν 5%, ολο το υπόλοιπο είναι μάρκετινγκ. Και ουσιαστικά αξίζει να αναβαθμίσεις καθε 10 χρόνια.. Για μένα μετά από 10 χρόνια με τον i7 4770 θα είναι 120% αναβάθμιση πάντως βασικά τώρα που το ξανακοίταξα θα έχω αυτό το 80% :). Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2023 από lukos19 3
sinistargr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 α καλά ότι να ναι θα πουλήσω το ρολόι για να πάρω κομπολόι, Εν τω μεταξύ δεν μας λέει για τις θερμοκρασίες η κυρία Intel, που εδώ με τη 13η γενιά θέλεις τριπλή υδρόψυξη και βάλε για να κρατήσει σταθερές θερμοκρασίες, μην πω για το ρεύμα και την κατανάλωση που έχουν, σε λίγο θα θέλουμε πυρηνικό τροφοδοτικό για να δώσουμε ρεύμα σε όλα αυτά που έχουμε, ότι να ναι τελικά είναι οι εταιρείες, όσο για την AMD κάποιοι που λένε ότι είναι η πρώτη έτσι φαίνεται, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι, γιατί αρκετοί από αυτούς έχουν προβλήματα, τώρα τη προβλήματα είναι αυτά ? ψάξτε και θα βρείτε ποια είναι τα προβλήματα των AMD 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα