Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτέλους οθόνη που θα μου επιτρέψει να απολαύσω Minecraft σε 4Κ 240fps ! Ελπίζω δηλαδή ότι η κάρτα σηκώνει 😁

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, dionisisg said:

+1 to @Looter, σε συνέχεια θα ρωτήσω το εξής χωρις να μπώ σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, εχω αλλάξει στην ζωή μου αρχιζοντας με τον CPC άπειρα μονιτορ και τηλεοράσεις όλων των τεχνολογιών το CRT του amstrad μέχρι τα τωρινά OLED και αντιστοιχα και στις τηλεοράσεις και στις φορητές συσκευές μου.

Ότι έχω αγοράσει έχει λιώσει στη χρήση και έχει μείνει άπειρες ώρες στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να κινείται τιποτα.

To μοναδικό burn-in που εχω δεί στη ζωή μου το είδα σε βιομηχανικό CRT monitor της δεκαετίας του 80 το οποίο το βγάλαμε εκτος λειτουργίας το 2018.

Σε δικά μου μηχανήματα δεν το έχω βιώσει ποτέ. Ούτε στον CPC, ούτε στα CRT monitor , ούτε σε οτιδήποτε επίπεδο ασχέτως τεχνολογίας έχω λειτουργήσει προσωπικά (σε γενικές γραμμές πάντα έπαιρνα monitor από το καλό ράφι).

Επειδή βλέπω ότι πολύς λόγος γίνεται για το burn in κατα 99.9% για τις OLED η ερώτηση είναι η εξής, το έχετε συναντήσει ποτέ σε δικό σας οικιακό ή ημί-οικιακό εξοπλισμό η ακόμα και σε μηχανήματα επαγγελματικής χρήσης?

Για να συζητιέται/αναφέρεται τόσο έντονα το θέμα θεωρώ ότι υπάρχει κόσμος που γενικά την έχει φάει τη σφαλιάρα. 

Τη δεδομένη στιγμή όλες μου οι συσκευές (Desktop, Laptop, Smartphone, TV) είναι με οθόνες OLED, προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει έως τωρα. Η μόνη παρένθεση που θα βάλω είναι ότι το πρώτο κινητό που είχα πάρει με OLED (Amoled to be precise, 1st Samsung Galaxy S 2010) είχε ένα ελαφρύ flickering το οποίο φαινόταν μόνο σε υπερφωτεινές εικόνες αλλά λέω ότι τότε ήταν πολύ πρώιμη τεχνολογια οπότε είχε τις παιδικές τις ασθένειες.

Και εμενα ο amstrad cpc με το πράσινο μόνιτορ ήταν ο 1ος pc.. :)

Τον εχω ακομα και δουλεύει, όπως και το μόνιτορ του. Στο θέμα : Εχω, ειχα καμια 15ρια οθόνες oled. Tv (samsung plasma, burn in μετα 5 χρόνια) , laptop (,galaxy book 12 windows oled - burn in μεγάλο σε 1 χρόνο), tablet galaxy s6 pro oled (burn in μέτριο στα 3),  galaxy s8 ultra 14.6 oled (δεν έχει άλλα το εχω λίγο καιρό και λίγη χρήση, μετα απο 3 χρόνια θα δούμε), κινητό galaxy s10 lite (burn in μικρό), galaxy note 8, (burn in στα 3 χρόνια μικρό) , για να μη το συνεχίσω, μετα την 3ετια, ΑΝ χρησιμοποιείς αρκετά τις συσκευές, οι oled με πιθανότητα 70% θα βγάλουν κάποιο μικρό (πόλοι δεν το αναγνωρίζουν και γράφουν ότι είναι μια χαρα) ή μεγαλύτερο burn in. Στις τηλεοράσεις κάπως έχει βελτιωθεί το πράγμα επειδή η εικόνα συνεχώς αλλάζει και έχουν προσθέσει τεχνολογιες όντως. Σε ενα μόνιτορ που δείχνει σταθερό wallpaper για ωρα, αν το χρησιμοποιείς πχ 4ωρα τη μερα, θα στοιχηματίζα το κεφάλι μου οτι δεν γλυτώνεις το burn in στην 3ετια. Αν σου φτάνει αυτη η διάρκεια οκ. Η τεχνολογία είναι σαν ενα κερί που λειώνει. Κάποτε θα τελειώσει, δεν το γλυτώνεις αυτό. Ολες οι τεχνολογίες απλά προσπαθούν να κάψουν ομοιόμορφα ολα τα πιξελ ώστε απλα να χάνεις φωτεινότητα με τον ίδιο ρυθμό σε ολα τα pixel (αυτό δεν το γλυτώνεις) και να μη φαίνονται ανομοιομορφιες ( burn in). Οι lcd θεωρητικά είναι αθάνατες. Κάποτε θα χαλάσει κάτι απο βλάβη. Στις oled νομοτελιακα θα καεί, χωρίς βλάβη. Απλα η εικόνα τους είναι απίστευτη και προσπαθούμε να το ξεχάσουμε. Oled για μόνιτορ μακράν ότι ποιο επικίνδυνο να πάθος burn in, δεν είναι τυχαίο ότι στο λαπτοπ συνέβη στον χρόνο. Και πάλι λαπτοπ με oled ψάχνω εν γνώση μου ότι θα πάθει burn in. Σε tv μακράν οι oled lg έχουν τις καλύτερες προοπτικές να μη πάθουν νωρίς burn in, και είναι και η μόνη εταιρεία που υπάρχει περίπτωση σοβαρή να σε καλύψει, ολες οι άλλες κοροϊδεύουν συμπεριλαμβανομένης της σαμσουνγκ. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα μας πουλήσουν τις OLED σαν premium, και μέχρι να πάρει χαμπάρι ο κόσμος ότι παθαίνουν burn in, θα έχουν περάσει στα micro led.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Manos25 είπε

Πιθανότα είναι όπως το "μην πάρεις AMD γιατί καίγονται" ή το "μην πάρεις AMD έχουν προβλήματα οι drivers" χαχαχα

😂 Τώρα μου θύμισες το 2012 όταν πάρει τον 3770Κ κάποιοι μου έλεγαν, μα πήρες πολύ μεγάλο μοντελο και θα ζεσταίνεται και θα έχεις θεματα κλπ κλπ. (FYI στα 4.8 Ghz all cores με  Corsair Hydro H100i και πολυ καλο στησιμο στο κουτι ποτέ δεν πήγε πάνω απο 77 βαθμούς αλλά σε πολύ καλές συνθήκες λειτουργίας). Επίσης 15 μέρες πριν ξαναπήγα σε AMD CPU (Ryzen 7 5800H) μετά απο 17 χρονια και ειμαι τριςευτυχισμενος με την επιλογή μου.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Captain Nemo είπε

Και γιατί η glossy είναι ποιο ακριβή ; Η γιατί να επιλέξει κανείς glossy ; νόμιζα το ιδανικό ήταν πάντα η mat 

Άντε να βγει και σε 42 ιντσες που μου φαίνεται το ιδανικό μέγεθος για γραφείο.

Αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το υψηλό refresh rate και αρκούν τα 120 vrr παίρνεις την c3 την 42αρα και με ευχαριστείς μετά...

Όσο για την αντιθαμβωτικη επίστρωση αυτό και εγώ δεν το κατάλαβα πως γίνεται.  Αλλά οκ.  Θα δούμε τι ακριβώς εννοούν οι παίκτες.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε ψάξει για την εν λόγω εταιρεία για το τι υπόσχεται , για το εάν τηρεί τις υποσχέσεις τις και για τα εκατοντάδες συσσωρευμένα αρνητικά σχόλια που την κατατάσσουν σε εταιρεία απάτη  ;

Επεξ/σία από odi83
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Θα μας πουλήσουν τις OLED σαν premium, και μέχρι να πάρει χαμπάρι ο κόσμος ότι παθαίνουν burn in, θα έχουν περάσει στα micro led.

Πολύς κόσμος έχει χάσει επεισόδια.  Δεν με εκπλήσσει.  Έχω την c9 55 6 χρόνια περίπου και δεν έχω ίχνος burn in.  Παίζει και σαν μόνιτορ υπολογιστή, και για παιχνίδια, και μόνιτορ για το κινητό μου και για ταινίες με το πάνελ σχεδόν πάντα στο 100%. 

Αν διαβάσει με προσοχή τις οδηγίες χρήσης και καταλάβει πως λειτουργούν οι OLED δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει burn in καμία LG από την c9 και μετά.  Για να μην πάω σε ακόμη ποιο παλαιότερες. 

Εντάξει.  Αν αφήσεις να παίζει τηλεοπτικό σήμα 12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα μετά από μια 5ετια ίσως το αγαπημένο σου κανάλι να αφήσει κάποια στάμπα. Που αυτό συμβαίνει και στα απλά πάνελ και όχι μόνο στις OLED. Στις νεότερες c2 και c3 τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.  

Οπότε οι φοβίες αυτές πρέπει να ξεπεραστούν και να καταλάβουν όλοι ότι το απόλυτο μαύρο της OLED δεν το έχει καμία τεχνολογία... Εκτός και αν βγει πραγματικό micro led για κάθε πίξελ ξεχωριστά.  Που και αυτό μετά εκτοςμτου κόστους κατασκευής θα έχει χειρότερες ευπάθειες αφού θα είναι 2 στρώματα που μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα.   Θα το είχαν κάνει ήδη αν τους συμφέρει...αλλά δεν.  

OLED μόνο παιδιά.  Μονόδρομος.  

Δημοσ.

Τις οθόνες δεν τις αλλάζουμε συχνά και έχουν να κάνουν με τα (πολυταλαιπωρημένα) ματάκια μας. Πραγματική επένδυση. Στα χαρτιά όλα ελκυστικά δείχνουν, αλλά αν δε δεις από κοντά... Ερώτηση: Στις φωτογραφίες promo, με τις υπέροχες ζωντανές εικόνες ποτέ δεν υπάρχουν καλώδια... Πως θα κάνω κι εγώ το γραφείο μου μίνιμαλ 😆 ?!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, odi83 είπε

Έχετε ψάξει για την εν λόγω εταιρεία για το τι υπόσχεται , για το εάν τηρεί τις υποσχέσεις τις και για τα εκατοντάδες συσσωρευμένα αρνητικά σχόλια που την κατατάσσουν σε εταιρεία απάτη  ;

Προφανως ακυρη εταιρια,εγω δν θα το ρισκαρα,ακομα και για την 45gr95qe υπαρχει μονο 2 χρονια εγγυηση και δεν περιλαμβανει το burn-in...επομενος καλο θα ηταν ολοι να κανουν αυτο που λες φιλε να ψαξουν για την εταιρια πρωτα!

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, georgiosmag said:

Παίζει και σαν μόνιτορ υπολογιστή, και για παιχνίδια, και μόνιτορ για το κινητό μου και για ταινίες με το πάνελ σχεδόν πάντα στο 100%. 

Δλδ πόσες ώρες την ημέρα "στατική" εικόνα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ επειδή έχω την G9 και δεν παίζει να πάω από double ultra wide σε απλή 16:9, κοιτάω αυτό το θηρίο το οποίο στο εξωτερικό είναι γύρω στα 1800$ ενώ εδώ είναι στα 2200€.

Double Ultra wide 5210x1440 Oled, 240Hz, 0,03 ms απόκριση! Το μόνο μείον είναι η κυρτότητα που είναι 1800R αντί για 1000R.

https://www.skroutz.gr/s/44783449/Samsung-Odyssey-OLED-G9-G95SC-Ultrawide-OLED-HDR-Curved-Monitor-49-5120x1440-240Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-0-03ms-GTG.html

Θα πήγαινα πολύ ευχαρίστως σε 21:9 αλλά ποτέ σε 16:9

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.

Τη μόνη οθόνη που εχω δεί με burn-in, είναι μία που χρησιμοποιείται για να δείχνει τις κάμερες σε σύστημα ασφαλείας, και εχει δημιουργήσει ίχνος το grid των καμερών, αλλά είναι πολύ ειδική περίπτωση που δείχνει 24/7. Σε οθόνες τυπικής χρήσης δεν το έχω δει ποτέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποίος θέλει να δει burn-in σε OLED monitor και είναι Θεσσαλονίκη  ας πάει μια βολτα στον Κωτσόβολο στην Πυλαία να δει την Dell Alienware AW3423DW QD-OLED που έχουν στην έκθεση. Εχω την LG OLED55B8PLA την εχω λιώσει παίζει ασταμάτητα 4 χρονια σχεδόν δεν εχω δει το παραμικρό burn-in. Με το που είδα προχθές  την Dell με έπιασε απογοήτευση.

Επεξ/σία από teosard
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...