Προς το περιεχόμενο

να μάθω Linux?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από comfuzio,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, uniquegr said:

Ναι, είναι δύσκολο ας πούμε, να γράψεις ένα μακρυνάρι στο terminal λέγοντας όσα packages θέλεις να εγκατασταθούν.

Ναι ειναι δυσκολο. Γιατι πολυ απλα δεν ξερεις τα packages που ερχονται σαν optional deps και ισως να τα χρειαζεσαι. Στο arch , περνας το π.χ. gimp και αφου τελειωσει η εγκατασταση , στο output σου λεει.. αα ξερεις να και καποια optional packages. Δεν υπαρχει τροπος , τουλαχιστον ευκολος και γρηγορος να ξερεις εκ των προτερων ποια ειναι αυτα. Αρα πρεπει να κατσεις εκ των υστερων να τα περνας. 

Επισης , φερνοντας για παραδειγμα το pamac , το οποιο χρησιμοποιω στο arch , βολευει αρκετα στο να κανεις browsing , να τσεκαρεις πακετα , optional deps , εκδοσεις , λινκ στο aur για καποιο aur πακετο , να δεις ευκολα και απλα ενα πακετο ποιανου dependency ειναι ή ενα πακετο τι dependencies εχει και αλλα πολλα. Δεν αναφερω καν οτι υποστηριζει flatpaks και snaps. Οποτε ασχολεισαι με εναν package manager για ολα. Φερνω παραδειγμα το pamac αλλα υπαρχουν και αλλα gui package managers με αναλογες ευκολιες , μην φανει οτι κανω διαφημιση του pamac δηλ :) 

Ναι οκ καλοι οι terminal package managers , απειρες δυνατοτητες , και μπορεις να κανεις τα απειρα με τα χιλιαδες switches/parameters που εχει ο καθε ενας απο αυτους ... αλλα καποιες ευκολιες δεν μπορεις να τις εχεις εκ των πραγματων στο τερμιναλ.

13 minutes ago, uniquegr said:

Στο terminal λες αυτό ακριβώς που θέλεις να εγκατασταθεί, παντάς enter, μπουμ, εγκαταστάθηκε.

Αν ξερεις το ακριβες ονομα του ;) Γιατι εχουν την ταση οι διανομες να αλλαζουν τα ονοματα ... γιατι ετσι πρεπει να μαλακιστουμε με καποιον τροπο :) Αν δεν το ξερεις λοιπον , κανεις ... search. Αρα προτιμω να τα κανω σε ενα gui ολα αυτα , παρα να με φαει το μαυρο φιδι του τερματικου !!

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να γράψω και γω τη εμπειρία μου με το linux!

Είχα ένα dell λαπτοπ του 2015 το οποίο το ήθελα μόνο για να λειτουργεί ένα προγραμματακι για ένα cnc μηχάνημα! Τιποτα άλλο! Όποτε ήθελα να χρησιμοποιήσω το cnc στην αποθήκη το άνοιγα! Τα win10 που είχε βάλει ο αδερφός μου μετά απο 1 update εγαμ*θει το σύστημα εντελώς!

Οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω linux αφου και το πρόγραμμα υπήρχε διαθέσιμο για linux! Επέλεξα να δοκιμάσω mint/xfce.

Στο παλιό λαπτοπ μια χαρά είναι αλλά δεν έχω και καμία απαίτηση!

Ωστόσο το εγκατέστησα και στο βασικό λαπτοπ (dell και αυτό) με dual boot.

Τα περισσότερα που έκανα μπορώ να τα κάνω και με τα linux, ένα θεματάκι έχει με την κάρτα ήχου! Στα win μπορούσα να έχω το vlc να παίζει ράδιο στα ακουστικά και ο browser να παίζει youtube στα ηχεία του λαπτοπ! Με το linux προς το παρόν δεν ξέρω πως γίνεται! Έχω ήχο αλλά δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό, είτε θα παίζουν όλα στα ακουστικά, είτε στα ηχεία του λαπτοπ

2ο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως θα μπορέσω να δω ένα καταγραφικό τις hikvision, το οποίο είναι καλωδιωμένο στη θύρα  ethernet του λαπτοπ, στα win μπορούσα μέσω του browser να μπώ στο καταγραφικό στο linux δεν έχω ασχοληθεί να βρώ λύση!

3ο προβλημα είναι ότι τα win δεν κάνουν πλέον update γιατι απο ότι έχω καταλάβει όταν ξεκινάει φορτώνει το grub του linux και όχι τον boot manager των WIN αλλά πλέον δε με νοιάζει σε αυτό το λαπτοπ γιατί σπάνια ανοίγω τα win!

Ωστοσο να πω ότι έχω και ένα desktop μηχάνημα στο σπίτι που έχει μόνο win11 και το έχω αφήσει ως έχει!

Το linux το χρησιμοποιώ 6 μήνες τώρα και είναι μια χαρά! Πάντα θα χρειάζεσαι και τα win γιατί καλώς ή κακώς είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό.

Είναι σαν τις ξένες γλώσσες! Αν δεν ξέρεις αγγλικά δεν κάνεις τίποτα! Αν όμως ξέρεις και άλλες γλώσσες είσαι σε πλεονεκτική θέση!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mike-gr είπε

Τα περισσότερα που έκανα μπορώ να τα κάνω και με τα linux, ένα θεματάκι έχει με την κάρτα ήχου! Στα win μπορούσα να έχω το vlc να παίζει ράδιο στα ακουστικά και ο browser να παίζει youtube στα ηχεία του λαπτοπ! Με το linux προς το παρόν δεν ξέρω πως γίνεται! Έχω ήχο αλλά δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό, είτε θα παίζουν όλα στα ακουστικά, είτε στα ηχεία του λαπτοπ

Επιλογή εξόδου ήχου μέσα απ' τα προγράμματα. Στα windows έτσι το κάνω και απ' όσο θυμάμαι και στα Linux όταν είχα μια παρόμοια ανάγκη έκανα το ίδιο.

9 ώρες πριν, mike-gr είπε

2ο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως θα μπορέσω να δω ένα καταγραφικό τις hikvision, το οποίο είναι καλωδιωμένο στη θύρα  ethernet του λαπτοπ, στα win μπορούσα μέσω του browser να μπώ στο καταγραφικό στο linux δεν έχω ασχοληθεί να βρώ λύση!

Πιθανών και στα windows να έχεις κάνει κάποιο subnet στην ethernet θύρα σου. Κάτι αντίστοιχο έχεις κάνει στα linux ;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/3/2024 στις 9:48 ΠΜ, manolis940 είπε

1-Επιλογή εξόδου ήχου μέσα απ' τα προγράμματα. Στα windows έτσι το κάνω και απ' όσο θυμάμαι και στα Linux όταν είχα μια παρόμοια ανάγκη έκανα το ίδιο.

2-Πιθανών και στα windows να έχεις κάνει κάποιο subnet στην ethernet θύρα σου. Κάτι αντίστοιχο έχεις κάνει στα linux ;

1- Όσο και να έχω προσπαθήσει δεν το έχω καταφέρει! Δεν ξέρω εάν γίνετε κάπου είχα διαβάσει ότι οι κατασκευαστές των καρτών ήχου δε δίνουν πληροφορίες παρα μόνο σε εταιρίες (microsoft δλδ) και όχι σε "ιδιώτες" προγραμματιστές όπως άλλοι αυτοί που ασχολούνται με εξέλιξη του linux

2-θα το ψάξω να δω μήπως μπορώ να βρώ λύση έτσι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψιλο ασχετος απο linux. Εχω βαλει ομως 5-6 φορες διάφορες διανομες κύριως να πειραματιστω. Τελευταία ειχα linux mint. Καταρχήν να πω οτι η εμπειρία χρησης εξαρτάται απο το μηχάνημα που τα εγκαθιστάς. Αν βρει τα παντα, wifi, ηχο κλπ μπορεί να πεις τι κανω τοσο καιρό με windows.  Διαφορετικά θα γυρίσεις τρεχοντας πισω. Θεωρω δεδομένο οτι κρατάς ΚΑΙ τα windows.  Αργα η γρήγορα καπου θα τα χρειαστείς. 

Ο βασικότερος λογος που γραφω ομως, είναι να προτείνω μια διανομή σε ασχετους. BigLinux. Την έβαλα Τελευταία και μου έκανε την καλύτερη εντύπωση απο την πλευρά του ψιλο ασχετου. Πανέμορφο περιβάλλον (υποκειμενικό), ταχύτητα,  απροβηματιστο. Σύστημα για web apps. Πχ οτι λείπει στο linux πχ εφαρμογή για Netflix  ή Facebook,  messenger κλπ, δημιουργείς εύκολα web apps ωστε να υπάρχουν ολα αυτα και με ένα κλικ στο εικονίδιο να τρεχει σαν εφαρμογή.  Αντίστοιχο συστήμα για Google apps. Έχει εγκατεστημένο steam για gaming και άλλα. Σύστημα να τρέχεις android  εφαρμογές (αυτό δε δούλεψε αμεσα, άγνωστο γιατί,  θα ξανα δοκιμασω κάποια στιγμή. ).

Επίσης εχει wine για να τρέχεις windows εφαρμογές (δεν εχω δοκιμάσει ακομα). Εχει LibreOffice στημενο και ετοιμο. Store που κατεβάζεις τα παντα.

Επίσης να πω, ως ασχετος με linux ,αλλά power user γενικα, δοκίμασα στα mint να εγκαταστήσω edge browser. Δουλεψε αλλα εβγαζε ενα μήνυμα λάθους που ποτε δεν μπόρεσα να λύσω παρα το ψάξιμο,  ενω για να το εγκαταστήσω παιδευτηκα αρκετα σε terminal.  

Το biglinux  εχει επιλογή να εγκαταστήσεις με 1 κλικ οποίο browser θες συμπεριλαμβανομένου και του edge που δουλευει τέλεια.  Επίσης εχει discord ωστε να ρωτας ευκολα οτι πρόβλημα εχεις.

Το δοκίμαζες χωρις να το εγκαταστήσεις. Αφου βάλεις το iso πχ σε ενα usb φορμαρισμένο σε ventoy, κάνεις boot απ το usb και τρεχει live. Το δουλεύεις και ΑΝ σου αρεσει και θες να το εγκαταστήσεις στο σκληρό δίσκο,  εχει εικονίδιο, μεσα απο το λειτουργικό που ηδη τρέχεις live οπου επιλέγεις που θα γινει εγκατασταση ως dual boot. Σου εγκαθιστά και ενα ομορφο bootloader όποτε στην εκίνηση βλέπεις ολα τα λειτουργικά σου και μπαίνεις σε όποιο θες. Μέχρι εφαρμογή να συνδέεται με το Android κινητό σου και να μεταφέρεις αρχεία απ το ενα στο αλλο. Γενικά έχουν βαλει μια σειρά απο εφαρμογές, θεματα και πατέντες ωστε ο ασχετος να τα έχει έτοιμα και να μη παιδεύεται. Ο έμπειρος μπορει να τα βαλει μόνος του σε καθε linux.  Εχει Ελληνικά παντού. Και έμπειρος να εισαι, καλο είναι να δοκιμάσεις αυτή τη διανομή.  Έπρεπε να είναι ποιο γνωστη.

Να και ενα βίντεο.  Πραγματικά πιστεύω είναι απο τα καλύτερα για τον ασχετο και οχι μόνο. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@oldnew Προτεινεις μια διανομη που ξεκινησε με βαση το kubuntu (ubuntu ουσιαστικα με kde) με στοχευση στο βραζιλιανικο κοινο , μετα γυρισε σε deepin (debian/κινα , cinnamon/deepin environment) και κατεληξε να εχει τωρα βαση το manjaro (archlinux based) με βασικο environment το KDE. 

Προτεινεις αυτη την διανομη ως τι ? Ως σταθερη στην πορεια της ? :) Συγνωμη που θα σου σκασω την φουσκα σου , αλλα ο,τι αναφερεις στο ποστ σου το κανουν ολες οι σοβαρες διανομες. Τι προσφερει αυτη λοιπον που δεν προσφερουν οι αλλες ? Καποια ευχρηστη arch-based distro ? Υπαρχουν ηδη , π.χ. manjaro , endeavouros , garuda , cachyos κλπ. 

2 hours ago, oldnew said:

δοκίμασα στα mint να εγκαταστήσω edge browser. Δουλεψε αλλα εβγαζε ενα μήνυμα λάθους που ποτε δεν μπόρεσα να λύσω παρα το ψάξιμο,  ενω για να το εγκαταστήσω παιδευτηκα αρκετα σε terminal.  

Kατεβαζεις το deb απο το σαιτ , ανοιγεις τερματικο στον φακελο που το κατεβασες ...

sudo dpkg -i edge.deb
sudo apt install -f

Στις μεγαλες διανομες δεν λειπει τιποτα , ειτε σε native πακετα ειτε μεσω 3rd party repos flatpaks/snaps/appimages. Δεν υπαρχει κανενας λογος να ασχοληθει καποιος με webapps.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mphxths said:

@oldnew Προτεινεις μια διανομη που ξεκινησε με βαση το kubuntu (ubuntu ουσιαστικα με kde) με στοχευση στο βραζιλιανικο κοινο , μετα γυρισε σε deepin (debian/κινα , cinnamon/deepin environment) και κατεληξε να εχει τωρα βαση το manjaro (archlinux based) με βασικο environment το KDE. 

Προτεινεις αυτη την διανομη ως τι ? Ως σταθερη στην πορεια της ? :) Συγνωμη που θα σου σκασω την φουσκα σου , αλλα ο,τι αναφερεις στο ποστ σου το κανουν ολες οι σοβαρες διανομες. Τι προσφερει αυτη λοιπον που δεν προσφερουν οι αλλες ? Καποια ευχρηστη arch-based distro ? Υπαρχουν ηδη , π.χ. manjaro , endeavouros , garuda , cachyos κλπ. 

Kατεβαζεις το deb απο το σαιτ , ανοιγεις τερματικο στον φακελο που το κατεβασες ...

sudo dpkg -i edge.deb
sudo apt install -f

Στις μεγαλες διανομες δεν λειπει τιποτα , ειτε σε native πακετα ειτε μεσω 3rd party apps/flatpaks/snaps/appimages. Δεν υπαρχει κανενας λογος να ασχοληθει καποιος με webapps.

Σου είπα ηδη, το έχω κάνει αυτό σε mint και μου βγάζει ένα πρόβλημα, μηνες τώρα. (και άλλα 500 που μου πρότειναν πολυ γνωστες σε Λίνουξ, τίποτα δεν το διορθώσε) σε φόρουμ που το έχω ψαξει, μου λέγανε χτυπά αυτο, χτυπα το αλλο, τίποτα. Ειπαμε στο linux αμα δεν είσαι γκουρού, οταν δουλέψουν ολα καλα οκ, αλλιως κουκουρουκου, μπορει να μη βγάλεις ακρη ποτέ. 

Αυτα που γράφεις για το biglinux τα γνωρίζω. Εσυ ως γνωστής Λίνουξ μπορεί να τα διαβάζεις και να γελάς, με το δίκιο σου κιολας αλλα ο άσχετος τα βλέπεις αλλιως. Γράφω γιατί με βολεψε και γραφω ήδη ότι ο γνώστης σε Λίνουξ τα κάνει σε καθε διανομή. Αμα εισουν άσχετος απο Λίνουξ ομως πιστεύω και εσενα που διαφωνείς θα σε βολεύε περισσότερο ακριβώς γιατι έχει ενα σωρο πράγματα έτοιμα, στημενα ρυθμισμένα για τον άσχετο. Προφανώς δεν είναι για εσενα. Και πιθανώς να υπάρχει καλύτερη για τον άσχετο. Ευχαριστώς να ακούσω. 

Και ναι, την προτείνω. Σε κάποιους θα λύσει τα χέρια πιστεύω. Σε άλλους οχι. Δοκιμάζεις και βλέπεις δεν χάνεις τίποτα. Ουτε καν εγκατάσταση δεν κανεις. 

Πως θα δεις πχ netflix σε Λίνουξ πατώντας ενα εικονίδιο να φαίνεται σαν εφαρμογή χωρίς να πας σε σελίδα browser και χωρίς web app? Επειδη ειναι άχρηστα για εσένα καποια πράγματα δε σημαίνει οτι ειναι για όλους άχρηστα.  Στο mint έψαχνα εφαρμογή για νετφλιξ, δεν βρήκα τίποτα ποτε, πως υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα? 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, oldnew said:

Σου είπα ηδη, το έχω κάνει αυτό σε mint και μου βγάζει ένα πρόβλημα, μηνες τώρα. Σε φόρουμ που το έχω ψαξει, μου λέγανε χτυπά αυτο, χτυπα το αλλο, τίποτα. Ειπαμε στο linux αμα δεν είσαι γκουρού, οταν δουλέψουν ολα καλα οκ, αλλιως κουκουρουκου, μπορει να μη βγάλεις ακρη ποτέ. 

Η πλακα ειναι οτι επιμενεις. Δηλαδη πραγματικα πιστευεις οτι δεν γινεται να εγκατασταθει ο microsoft edge σε linux mint ? Και πρεπει να ειναι καποιος λινουξ γκουρου για να το κανει ? Με αναγκασες , αυτο σου λεω μονο.

Spoiler

spacer.png

Eχω βαλει και πλαισιακια για να γινει η κατασταση πιο κατανοητη. Στο αριστερο τερματικο , τρεχω την εντολη που σου εγραψα για να εγκαταστησω τον edge. Χτυπαει , οπως ειναι αναμενομενο , γιατι του λειπει ενα dependency (το δευτερο πλαισιακι). Στο δεξι τερματικο (το εκανα σε δευτερο τερματικο για να φανει καλυτερα στο σκρινσοτ) , τρεχω την εντολη που σου εγραψα και πιο πριν (πρωτο πλαισιακι πανω πανω) και εγκαθιστα το πακετο που ελειπε και συνεχιζει με την εγκατασταση του edge (μεγαλο πλαισιο κατω κατω). Οπως σου ειπα , δυο εντολες ειναι.

Το συστημα ειναι live environment του linux mint 21.2 (ουτε καν η τελευταια εκδοση) και ο edge ειναι η τελευταια stable εκδοση που μολις κατεβασα για το πειραμα. Και το κερασακι της τουρτας ειναι οτι με την εγκατασταση του edge , προσθετει και το repo του και πλεον οταν ενημερωνεις το συστημα , θα τραβαει και τα updates του edge.

Δεν ξερω τι εκανες , τι προβλημα σου εβγαζε , τι εβρισκες στα διαφορα σαιτς και δοκιμαζες , αλλα οπως βλεπεις , δυο εντολες ειναι. Δεν ελεγα ψεματα.

36 minutes ago, oldnew said:

Και ναι, την προτείνω. Σε κάποιους θα λύσει τα χέρια πιστεύω. Σε άλλους οχι. Δοκιμάζεις και βλέπεις δεν χάνεις τίποτα. Ουτε καν εγκατάσταση δεν κανεις. 

Εγω δεν θα την προτεινα. Διανομη χωρις σταθερη πορεια ειναι επικινδυνη. Οπως ειπα , υπαρχουν αλλες διανομες , πιο σοβαρες που κανουν ο,τι κανει και αυτη και ακομα παραπανω. Προσωπικα δεν χανω τον χρονο μου με τετοιες διανομες.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
8 minutes ago, mphxths said:

Η πλακα ειναι οτι επιμενεις. Δηλαδη πραγματικα πιστευεις οτι δεν γινεται να εγκατασταθει ο microsoft edge σε linux mint ? Και πρεπει να ειναι καποιος λινουξ γκουρου για να το κανει ? Με αναγκασες , αυτο σου λεω μονο.

Reveal hidden contents

spacer.png

Eχω βαλει και πλαισιακια για να γινει η κατασταση πιο κατανοητη. Στο αριστερο τερματικο , τρεχω την εντολη που σου εγραψα για να εγκαταστησω τον edge. Χτυπαει , οπως ειναι αναμενομενο , γιατι του λειπει ενα dependency (το δευτερο πλαισιακι). Στο δεξι τερματικο (το εκανα σε δευτερο τερματικο για να φανει καλυτερα στο σκρινσοτ) , τρεχω την εντολη που σου εγραψα και πιο πριν (πρωτο πλαισιακι πανω πανω) και εγκαθιστα το πακετο που ελειπε και συνεχιζει με την εγκατασταση του edge (μεγαλο πλαισιο κατω κατω). Οπως σου ειπα , δυο εντολες ειναι.

Το συστημα ειναι live environment του linux mint 21.2 (ουτε καν η τελευταια εκδοση) και ο edge ειναι η τελευταια stable εκδοση που μολις κατεβασα για το πειραμα. Και το κερασακι της τουρτας ειναι οτι με την εγκατασταση του edge , προσθετει και το repo του και πλεον οταν ενημερωνεις το συστημα , θα τραβαει και τα updates του edge.

Δεν ξερω τι εκανες , τι προβλημα σου εβγαζε , τι εβρισκες στα διαφορα σαιτς και δοκιμαζες , αλλα οπως βλεπεις , δυο εντολες ειναι. Δεν ελεγα ψεματα.

Εγω δεν θα την προτεινα. Διανομη χωρις σταθερη πορεια ειναι επικινδυνη. Οπως ειπα , υπαρχουν αλλες διανομες , πιο σοβαρες που κανουν ο,τι κανει και αυτη και ακομα παραπανω. Προσωπικα δεν χανω τον χρονο μου με τετοιες διανομες.

Φίλε δεν το συνεχίζω γιατι δεν καταλαβαίνομαστε, μάλλον μιλάμε διαφορετικές γλώσσες ή δεν διαβάζεις καν τι γραφω. Γραφώ πουθενά οτι δεν μπαίνει στα mint ο edge, οταν εχω ηδη πει οτι ολα αυτά οποίος ξέρει απο λινουξ τα κάνει και μονος του? 

ΕΓΩ γραφω οτι δεν κατάφερα να το βαλω σωστά ακριβώς επειδή δεν ξέρω απο λινουξ. Ακριβώς αυτό δείχνει οτι ολα δεν είναι τοσο ευκολα για τον ασχετο οσο νομιζεις εσυ, και κάποιες εκδόσεις βοηθάνε ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ.

Γράφεις και με ηφος επιθετικό "η πλακα ειναι οτι επιμένεις" κλπ. Η πλακα ειναι οτι δεν επιμένω σε τίποτα απλα ητε δεν καταλαβαίνεις τι γραφω ή δε διαβάζεις καν τι γραφω.

Καλη συνέχεια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, oldnew said:

ΕΓΩ γραφω οτι δεν κατάφερα να το βαλω σωστά ακριβώς επειδή δεν ξέρω απο λινουξ. Ακριβώς αυτό δείχνει οτι ολα δεν είναι τοσο ευκολα για τον ασχετο οσο νομιζεις εσυ, και κάποιες εκδόσεις βοηθάνε ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ.

Oποιοσδηποτε ασχετος χρηστης , μπορει να βαλει τον edge στο linux mint με δυο εντολες στο τερματικο. Δυο εντολες τυφλοσουρτι. Ασχετος χρηστης δεν σημαινει εγκεφαλικα νεκρος χρηστης. Και οχι μια διανομη που αλλαζει βαση καθε τρεις και λιγο δεν θα βοηθησει κανεναν ασχετο χρηστη επειδη του εχει προεγκαταστησει 2-3 εφαρμογες.

Τωρα τα αλλα που λες τα ακουω βερεσε. Επειδη ΕΣΥ δεν μπορεσες να βγαλεις ακρη , παει να πει οτι οποιοσδηποτε αλλος ασχετος χρηστης δεν θα βγαλει ? Και να παει σε μια διανομη που δεν την ξερει η μανα της και δεν εμπνεει καμμια εμπιστοσυνη ? 

Η πιο φιλικη , προς τον ασχετο χρηστη και ευχρηστη εμφανισιακα ειναι το linux mint και οπως σου εδειξα στο σκρινσοτ , ο edge μπαινει με δυο εντολες. Ετσι ειναι στο λινουξ , μια αλφα τεχνικη καταρτιση απαιτειται. Αλλιως ο ασχετος χρηστης παει πισω στα windows , δεν παει να μπλεξει με βραζιλιανικες διανομες...

Συγνωμη αν απεδειξα με το προηγουμενο ποστ μου οτι δεν εισαι power user αλλα ακομα πιο κατω και απο εναν οποιονδηποτε ασχετο χρηστη που ειμαι σιγουρος οτι μπορει να χτυπησει δυο εντολες σε ενα τερματικο. Ειλικρινα το λεω.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 23/3/2024 στις 6:45 ΜΜ, oldnew είπε

Φίλε δεν το συνεχίζω γιατι δεν καταλαβαίνομαστε, μάλλον μιλάμε διαφορετικές γλώσσες ή δεν διαβάζεις καν τι γραφω. Γραφώ πουθενά οτι δεν μπαίνει στα mint ο edge, οταν εχω ηδη πει οτι ολα αυτά οποίος ξέρει απο λινουξ τα κάνει και μονος του? 

Γράφεις και με ηφος επιθετικό "η πλακα ειναι οτι επιμένεις" κλπ. Η πλακα ειναι οτι δεν επιμένω σε τίποτα απλα ητε δεν καταλαβαίνεις τι γραφω ή δε διαβάζεις καν τι γραφω.

Καλη συνέχεια. 

Πάντως, αντίθετα από αυτά που έγραψες παραπάνω, το linux mint όχι απλώς έχει web apps, αλλά είναι και από τις πρώτες διανομές που έφτιαξε αυτή τη λύση, μετά το peppermint. Απορώ πως δεν το βρήκες. 

Δημοσ.
28 minutes ago, CanonTux said:

Πάντως, αντίθετα από αυτά που έγραψες παραπάνω, το linux mint όχι απλώς έχει web apps, αλλά είναι και από τις πρώτες διανομές που έφτιαξε αυτή τη λύση, μετά το peppermint. Απορώ πως δεν το βρήκες. 

Δεν θυμάμαι καν αν το είχε έτσι εύκολα το mint, για να το λες θα έχεις δικιο. Ο συνολικός σχεδιασμός του biglinux βγάζει κατι "καλύτερο" και ποιο εύκολο σε πόλους πάντως. Το έχουν κατεβάσει 5-6 φίλοι μου να το δοκιμάσουν μετα απο δική μου πρόταση. Όλοι το κράτησαν. Σχεδόν σε όλους άρεσε περισσότερο απ το mint. Καλές οι θεωρίες και οι κριτικές αλλα αμα δε δοκιμάσεις δεν μπορείς να μιλάς με σιγουριά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...