Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια μολις παρηγγειλα τον 5700x και δεν ξερω ποια μητρικη να παρω. Το budget μου ειναι 100-110€.

Κοιτουσα για μια απο αυτες τις 3

Gigabyte a520aorus elite 

Gigabyte b550m aorus elite micro atx 

asus tuf gaming b450-plus II

ποια η αποψη σας για αυτες ή θα μου προτεινατε καποια αλλη.

Υπολοιπο συστημα :

gtx1080ti gigabyte FE

2x8gb ram g skill ripjaws cl16 3200mhz

samsung 970 evo plus nvme m.2 1tb

Psu rm750x corsair

Κουτι cougar mx 410 mesh-g

Επεξ/σία από drxpz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=24222314%2C23777984%2C23776996%2C25850914%2C23762505%2C24215370

Έχω βάλει και κάποιες που ξεπαιρνούν τα 110 έτσι μήπως σου γυαλίσει κάτι.

Ο επεξεργαστής σου υποστηρίζει pcie 4 οπότε και είναι κρίμα να μην το έχεις από τη στιγμή που το χρησιμοποιούν/εκμεταλλεύονται αρκετές νέες κάρτες γραφικών.

Με αυτό στο μυαλό η πιο vfm επιλογή είναι το b550 chipset. Α520 το ξεχνάς ως το πιο basic, b450 απέφυγέ το λόγω gen3, άσε που αυτή που κοιτάς έχει μια τιμή με τις b550

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nickol-usη gigabyte b550 gaming x v2 εχει καλυτερα vrm απο την b550m aorus elite micro atx ? 

Επεξ/σία από drxpz
  • Λύση
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, drxpz είπε

@nickol-usη gigabyte b550 gaming x v2 εχει καλυτερα vrm απο την b550m aorus elite micro atx ? 

Είναι περίπου ίδιας κατηγορίας, η gaming x  όμως είναι atx και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει καλύτερες θερμοκρασίες.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, drxpz είπε

@nickol-usπαρηγγειλα την Gigabyte b550 gaming x v2 ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου !

Είναι και όμορφη...

Καλορίζικη και να την χαρείς.

Την έχω τοποθετήσει σε συνάδελφο με ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό(5700x).

Καλή επιλογή, δε θα το μετανιώσεις, αναμένουμε εντυπώσεις όταν με το καλό

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, drxpz είπε

@nickol-usεχω αλλη μια ερωτηση θα χρειαστει να φλασαρω το bios για να υποστηριξει τον 5700x ?

Δεν νομίζω.

Οι περισσότερες μητρικές που έρχονται είναι αρκετά "φρέσκες", 5000 ready και παίζουν απευθείας.

Στην  gaming x που έβαλα πριν κάνα δίμηνο έτσι ήταν.

Ακόμη κι αν είσαι "άτυχος"(που σχεδόν το αποκλείω) η συγκεκριμένη μητρική ήταν πάντα στις προτάσεις μου μιας και υποστηρίζει  q flash, που σημαίνει φλασάρισμα από usb δίχως την ανάγκη ύπαρξης "συμβατού" cpu

Δημοσ.

@nickol-usγια να φλασαρω  με qflash ομως δεν πρεπει να τα αποσυνδεσω ολα απο την μητρικη εκτος απο το 24 pin και το 8pin που δινουν ρευμα στην μητρικη ετσι ειδα τουλαχιστον σε βιντεο 

Δημοσ.

Νομίζω κάπως έτσι, δεν έχω κάνει ούτε θυμάμαι ακριβώς την διαδικασία.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να γνωρίζεις αν χρειαστεί flash όταν την πάρεις στα χέρια σου, πριν ξεκινήσεις να συνδέεις.

Όπως σου είπα ήδη 99.9% θα σου έρθει 5000 ready (γραμμένο στο κουτί) που σημαίνει ότι είσαι κομπλέ. Μετά ίσως έχει κάποιο  sticker η μητρική όπου με κάποιο τρόπο αναγράφει το  bios version.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Πάρε πρώτα την μητρική στα χέρια σου και μάλλον θα σου λυθούν οι απορίες.

• Like 1
Δημοσ.

@nickol-usκαλησπερα ξανα μολις παρελαβα την μητρικη ειναι rev1.4 οποτε δεν χρειαζεται να φλασαρω το bios?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...