Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τι εννοείς? Ότι θα είναι το τελευταίο του ταξίδι?

Ε τοτε οχι κέντρο πλοιου αλλα πλώρη , για το όσκαρ ξερεις! Αλλιώς κοντα σε πόρτες....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με εχει πιασει όντως άγχος (και προφανώς προσπαθώ να βρω τροπο να καθυσηχαστώ γράφοντας εδω). Λαύριο-Λημνος, 5 το απογευμα κ φτανου 6μ30 το πρωι..

Επεξ/σία από paranoid_android
Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία (βέβαια δεν με πιάνει εύκολα η θάλασσα) όταν έχει πολύ κύμα, προτιμώ να είμαι κατάστρωμα παρά μέσα στο πλοίο. 

Δημοσ.

με 7 κουνανε λιγο αυτα τα πλοια. λογικα θα εχει αερα αλλα οχι κανενα τρελλο κυμα. νομιζω οτι δεν θα ειναι τοσο ασχημα οσο φανταζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

εγω δε θα σχολιασω σοβαρα μιας και μαλλον θα πρεπει αντι για χαπια να παει σε ψυχολογο

εχοντας κανει το ταξιδι και χειμωνα (καμμια σχεση) τοβαπορι δε πιανει νησια (εξ αγιος Στρατης) και αφου ανοιγεται απο Ευβοια αρχιζει το γλεντι. Τωρα το καλοκαιρι καλα ειναι βγαινεις και εξω, χαζευεις εχει κοσμο κτλ

το χειμωνα να τον δω, εγω και ο κανενας εκει με βροχες και κρυα και μιλαμε για μικρο σχετικα πλοιο (καμμια σχεση με αυτα που πανε Κρητη)...

σε ολες τις περιπτωσεις το μονο που σκεφτεσαι ειναι μια λεξη: Ναυτοσυνη

• Thanks 1
Δημοσ.

Για κάτσε λίγο ρε φίλε. Θα ταξιδέψεις Λαύριο - Λήμνος, το Σαββατο με Sea Jets Aqua Blue, ένα καράβι 137 μέτρων που φεύγει 17.00 και ταξιδεύει όλο το Aιγαίο βράδυ και μας λες ότι φοβάσαι το κούνημα ? Αφενός δεν έχει ούτε 2 μέτρα κύμα το βράδυ και από την άλλη μιλάμε για ένα πλοίο που δεν καταλαβαίνει τίποτα από καιρούς!

Υπερβάλεις .. υπερβάλεις πολύ, και αγχόνεσαι χωρίς λόγο 

• Like 3
Δημοσ.

@costas_μακαρι να υπερβάλλω οντως και μακάρι να είναι καλύτερα τα πραγματα απ οτι τωρα τα φανταζομαι. Δεν ξερω να "διαβαζω" τα κυματα. Ξερω μονο οτι το σαββατο δινει 7 κ τοπικα 8 μποφορ και ξερω οτι δε μπορώ το κουνημα πρακτικα + μου δημιουργει αγχος, κ το γεγονος οτι θα μαι κλεισμενος μεσα εκει κοντα 14 ωρες το κανει στο μυαλο μου μη υποφερτο.

Μακαρι να ειναι παλεψιμο 

Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας, οι οποίες ηταν καθησυχαστικες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paranoid_android είπε

@costas_

Σε ευχαριστώ πολύ!

παρόλα αυτα, τσεκάρω συνέχεια το windy, που δειχνει ακριβώς την πορεία και την ένταση του ανέμου ανα ώρα κλπ, και δε θα πέσει ποτε το μελτέμι, ουτε καν το βράδυ/ξημέρωμα. Τοση ατυχια δηλαδή 😢 για 13.5 ωρες, και θα πηγαινουμε κ κοντρα στα κυματα.

ουφ, δε μπορώ ηδη...Screenshot_20230810-161643_Windy.jpg.2a98259f7a45d64339495f16f1e427fd.jpg

Σου έχω λύση...

Ακύρωσε τώρα το ταξίδι να γλιτώσεις.

Να πας διακοπές σε χερσαίο προορισμό.

Εξάλλου η Λήμνος δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από πολύ Στράτο, Ναυτικό και Αεροπορία...

Δημοσ.
33 minutes ago, paranoid_android said:

@costas_μακαρι να υπερβάλλω οντως και μακάρι να είναι καλύτερα τα πραγματα απ οτι τωρα τα φανταζομαι. Δεν ξερω να "διαβαζω" τα κυματα. Ξερω μονο οτι το σαββατο δινει 7 κ τοπικα 8 μποφορ και ξερω οτι δε μπορώ το κουνημα πρακτικα + μου δημιουργει αγχος, κ το γεγονος οτι θα μαι κλεισμενος μεσα εκει κοντα 14 ωρες το κανει στο μυαλο μου μη υποφερτο.

Μακαρι να ειναι παλεψιμο 

Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας, οι οποίες ηταν καθησυχαστικες

Λοιπόν το πλοίο αυτό είναι του 1975 και από το σκαρί που έχει νομίζω θα κουνάει αρκετά. 

Γενικά θα προσπαθήσεις να κάτσεις στην μέση του πλοίου στο πιο χαμηλό κατάστρωμα για να είσαι όσο πιο κοντά στο GM του πλοίου.

Τώρα για να πας Λήμνο θα περάσεις σίγουρα από Κάβο Ντόρο άρα θα κουνηθείς πάρα πόλυ. Δεν χρειάζεται ανησυχία το μόνο που μπορεί να πάθεις είναι να ζαλιστείς. Αν ζαλίζεσε ή κάποιος από την οικογένεια απαραίτητα μαζί χάπια (δεν ξέρω πως τα λένε αλλά τα βρίσκεις εύκολα σε φαρμακείο).

Δημοσ.

Φίλε μου, αν επιβιώσεις από την οδύσσεια που έχεις μπροστά σου, αναλογίσου την πρόσφατη επαναστατική εφεύρεση του αεροπλάνου. Θα μου πεις θα αγχωνόσουν και στο αεροπλάνο, αλλά εκεί θα αγχωνόσουν κανένα μισάωρο και μετά θα σου παίζανε απινιδωτή κι όλα κομπλέ, τώρα δύσκολα. Μερικές πρακτικές συμβουλές ήδη στις δώσανε (από τα συμφραζόμενα κατάλαβα πως αρκεί να βρεις το κέντρο μάζας ενός επιβατηγού πλοίου και να κάτσεις εκεί κούκου με καλή αερόσολα) αλλά εγώ να προσθέσω πως αν σκοπεύεις να κάνεις διαθήκη, πρέπει να είναι ιδιόχειρη (όχι δακτυλογραφημένη), υπογεγραμμένη και να έχεις γράψει ολόκληρη την ημερομηνία σύνταξης. Αν μεθάς εύκολα, κοπάνα μοχίτο με τζίντζερ πριν ξεκινήσει το καράβι (το τζίντζερ βοηθάει στη ναυτία) και είτε ξερνάς έτσι κι αλλιώς αλλά θα μυρίζει δυόσμο, είτε θα κουνάει και χωρίς αέρα, οπότε δε θα το καταλάβεις. Να θυμάσαι όταν αν βουλιάξετε ότι σε αντίθεση με το αεροπλάνο (που ήδη σου πρότεινα) που έχει σωσίβια κάτω από τα καθίσματα, στο καράβι δεν έχει τέτοια, δαγκώνεις λαρύγγια για να φτάσεις στη λέμβο και την υπερασπίζεσαι με τη ζωή σου (στο πλάι έχει μια φωτοβολίδα να κρατάς τους άλλους μακριά). Καλή τύχη και προτείνω αυτό το θρεντ να γίνει στίκι σαν φόρος τιμής στη θυσία σου.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...