ntinos19 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο forum, έχω φτιάξει ένα νέο pc με CPU 7700x μητρική MSI MPG b650 edge wifi GPU MSI 3070 8gb. το πρόβλημα τώρα είναι ότι όταν πατάω το power η οθόνη δεν παίρνει σήμα, όχι το PC δεν στέλνει αμέσως σήμα για κάποιο λόγο επειδή δεν ξεκινάει. βλέπω το μηχάνημα να ανάβει κανονικά, περνάνε μερικά δευτερόλεπτα και μετά γίνεται η εκκίνηση όπως θα έπρεπε να γίνει σε κάθε υπολογιστή. any help ? Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2023 από ntinos19
Aris_ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 προτου κανει post το pc το bios κανει ελενχους, δες αν υπαρχουν ρυθμισεις για πιο γρηγορα τον χρονο εκινησης τον μετραμε μετα το post οχι απο το κουμπι on/off παντος 10-20 δευτερα ειναι οκ pc ειναι εχει devices δεν ειναι παιχνιδομηχανη
ntinos19 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 το θέμα είναι ότι δεν το έχω ξανά συναντήσει πουθενά τόση καθυστέρηση. δεν αναφέρομαι μετά το post. έκανα το post για το ΠΡΙΝ από το post. ο χρόνος από το power button μέχρι το post είναι αρκετά μεγάλος που ΔΕΝ θα έπρεπε να ήταν τόσο...
gorge18 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Τις πρώτες φορες κανει ενημερώσεις. Ειναι αναμενόμενο να καθυστερεί στην εκκίνηση. Δωσε του λιγες μερες ή μπες να κανεις ολες τις ενημερώσεις εσυ.
Dark_Nightfall Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 14 ώρες πριν, ntinos19 είπε Καλημέρα στο forum, έχω φτιάξει ένα νέο pc με CPU 7700x μητρική MSI MPG b650 edge wifi GPU MSI 3070 8gb. το πρόβλημα τώρα είναι ότι όταν πατάω το power η οθόνη δεν παίρνει σήμα, όχι το PC δεν στέλνει αμέσως σήμα για κάποιο λόγο επειδή δεν ξεκινάει. βλέπω το μηχάνημα να ανάβει κανονικά, περνάνε μερικά δευτερόλεπτα και μετά γίνεται η εκκίνηση όπως θα έπρεπε να γίνει σε κάθε υπολογιστή. any help ? Bios update κάνε αν δεν έχεις το τελευταίο.
somt Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 βγάλε όλο το hardware (κάρτες γραφικών, πληκτρολόγια, ποντίκια, δίσκους κτλ) Άσε μόνο οθόνη, ram, cpu και δες συμπεριφορά
ntinos19 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 ευχαριστώ παιδιά, θα το αφήσω λίγες μέρες να δω συμπεριφορά και μετά bios update (ξέχασα εντελώς να το κάνω)
Oid259 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 πάντως πολλοί με ryzen 7xxxx έχουν το ίδιο θέμα. Και εγώ σε νέο PC με 7600 είχα θέμα με τον χρόνο μέχρι το post. Έκανα και update σε bios αλλά δεν άλλαξε κάτι. Το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί πάρα πολύ ο χρόνος αλλά δεν ξέρω που να το αποδώσω.
ntinos19 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Στις 11/8/2023 στις 1:57 ΜΜ, Oid259 είπε πάντως πολλοί με ryzen 7xxxx έχουν το ίδιο θέμα. Και εγώ σε νέο PC με 7600 είχα θέμα με τον χρόνο μέχρι το post. Έκανα και update σε bios αλλά δεν άλλαξε κάτι. Το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί πάρα πολύ ο χρόνος αλλά δεν ξέρω που να το αποδώσω. με αυτό το σχόλιο μου έφυγε ένα άγχος
giannisskrp Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Γενικότερα οι Ryzen κάνουν memory training και για αυτό καθυστερούν. Νομίζω υπάρχει στο Bios Fast Start επιλογή οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις. Επίσης δες εάν είναι enabled το memory training, βάλτο στο disabled διότι θα κάνει σε κάθε boot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα