SoullessRider Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Την αλυσίδα την καθαρίζουμε ή με αντίστοιχα καθαριστικά του εμπορίου για αλυσίδες μοτο ή με σαπουνόνερο ή με παραφινέλαιο, ΌΧΙ με βενζίνα γιατί θα κάψει τα λαστιχάκια της, λογικά στο σύντομο μέλλον θα σου βγάλει πρόβλημα... Θα σου πω μόνο τα ίδια που σου είπαν άλλοι φίλοι εδώ : πήγαινε τη μηχανή σε ένα σωστό συνεργείο, να δει τα καρμπ, να δει και το ντεπόζιτο για τυχόν θέματα. Ειδικά από τη στιγμή που λες για κομμένους σωλήνες και πλαστικό μέσα στο καρμπ και καθαρισμό της αλυσίδας με βενζίνη. Από αυτά μας δίνεις την εντύπωση πως α) ο προηγούμενος έχει κάνει τανζανιές στη μηχανή (έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του) και β) δεν ξέρεις κάποια πράγματα που θα έπρεπε να ξέρεις για να πειράξεις αυτά που πειράζεις (και θα βάλεις τα χεράκια σου και θα βγάλεις τα ματάκια σου). Δεν στα λέμε με κακία αυτά τόσα άτομα εδώ, τα λέμε και για την ασφάλειά σου (γιατί στη μηχανή μια βλάβη εν κινήσει μπορεί να επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα), αλλά και για να σε γλυτώσουμε από έξτρα έξοδα (πχ να προκαλέσεις άλλες ζημιές που δεν είχες, όταν το όλο πρόβλημά σου θα μπορούσε να είναι απλά η βρώμικη βενζίνη και το ότι αυτή δεν φιλτράρετε σωστά με αποτέλεσμα τα μπουκώματα και τις διακυμάνσεις. πχ και ένα σκουπιδάκι να κάτσει σε βελόνα, θα περνάει καύσιμο και θα μπουκώνει ο κινητήρας). Κι εγώ για ότι χρειαστεί η μηχανή πάω σε συνεργείο, γιατί δεν είμαι μηχανικός αλλά και δεν ξέρω κάποια πράγματα για να κάνω κάτι και με τη ζωή μου δεν παίζω. Άλλο το πείραγμα στο παπάκι που είχα παλιά, να αλλάξω φίλτρο αέρα, φίλτρο βενζίνης, λάδια και κανένα τέντωμα αλυσίδας κι άλλο το πείραγμα σε μοτοσυκλέτα ! Ξαναλέω, όλα αυτά φιλικά στα λέω, όχι για να σε προσβάλω πως τάχα είσαι ανήξερος - αφού εγώ είμαι ανήξερος δεν μπορώ "να σου βγώ κι από πάνω". Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2023 από SoullessRider Δυσλεξία :) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 πωπω, μου θύμισες τα νιάτα μου που σχεδόν μέρα παρά μέρα έλυνα το μηχανάκι μου.. τα νύχια μαύρα σα να δούλευα σε συνεργείο... αφού ασχολείσαι μια χαρά, συνέχισε και θα το μαζέψεις σιγά σιγά αφού πιάνουν τα χέρια σου... καρμπυρατερ για αν ρυθμίσεις θέλεις ρολόγια για τέλεια δουλειά, αλλά αφού είναι χόντα ακόμα και με το μάνουαλ στις αρχικές ρυθμίσεις να βάλεις αέρα κλπ θα γίνουν σωστά... καλή συνέχεια.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Honda_CB400SF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Soulless Rider καλημέρα η αλυσίδα είχε πιάσει φουλ από τα γρεζια και τη γλίτσα, την έβαλα σε βενζίνη γιατί αλλιώς δε θα καθαριζοταν ακόμα θα έτριβα 😂! Προφανώς και θα γίνει λίπανση αυτής πριν μπει πάνω! Πλαστικό κομμάτι στο ρουμπινετο είχε όχι στα καρμπ δεν τα έχω ανοίξει αυτά! Καταλαβαίνω πως το λες και το σέβομαι απόλυτα! Τώρα για την αλυσίδα μπορεί να έγινε λάθος αλλά πραγματικά αμα δεις πως ήταν και πως την έκανα σαν καινούρια είναι! Αλυσιδογραναζα επίσης! Όπως και όλος ο χώρος γύρω από αλυσίδα κτλ. Θέλω να ψάξω λίγο μόνος μου πρώτα τη μηχανή γιατί δε θέλω να πάω σε μάστορα και να είμαι έρμαιο αυτού. Φυσικά υπάρχουν και σωστοί μάστορες αλλά δύσκολα θα ασχοληθούν με τέτοια πράγματα, πολύ εύκολα θα μου πουν κατευθείαν πρόβλημα στο καρμπυρατέρ κτλ! Νταξει αν γίνει κομπλέ μετά θα πάει για έλεγχο ειδικά στην πίσω πέδηση γιατί θα αλλαχθούν όλα! Μην αγχώνεσαι καταλαβαίνω πως το λες δεν παρεξηγώ! Koko23 έχω τον πατέρα μου δίπλα έχει φάει αλμύρα τόσα χρόνια αλίμονο αν δεν έπιαναν και αυτουνού! Παρέα το πηγαίνουμε και προσπαθούμε, με έχει βοηθήσει αρκετά! Αλλά στα καθαρίσματα αντε αντε τελείωνε να πάμε στο επόμενο 🤣! Ναι για τα καρμπυρατέρ θέλει τέσσερα όργανα υποπιεσης, γίνεται να βρει κανείς εύκολα στο εμπόριο σε σχετικό μαγαζί! Έχω δει πως γίνεται ο συγχρονισμός με τις 3 βίδες! Μετά το ντεπόζιτο και το ρουμπινετο λέω να τα φτιάξω όλα αφού έρθει και ο δίσκος πίσω να βάλω βενζίνη καλή και να την κάνω μια δοκιμή. Να δω αν θα τραβάει και μηπως καθαρίσουν τα πολλά πολλά μέσα από τα καρμπ, γιατί με το φίλτρο που είδα όλα στον αέρα είναι! Αυτό που είπες στο τέλος δεν το έπιασα να βάλω αέρα τι εννοείς; τη βίδα για το μίγμα αέρα καυσίμου λες; Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2023 από Honda_CB400SF Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Honda_CB400SF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Πήγα πριν και πέρασα με σπρέι αλυσίδας όλη την αλυσίδα και την άφησα έτσι δεν την έχω βάλει πάνω στο μηχανάκι! Ελπίζω να μην έγινε πολύ ζημιά, πιστευω ανά εξατμίστηκε η βενζίνη την άφησα όλη τη νύχτα χθες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 1 hour ago, Honda_CB400SF said: Soulless Rider καλημέρα η αλυσίδα είχε πιάσει φουλ από τα γρεζια και τη γλίτσα, την έβαλα σε βενζίνη γιατί αλλιώς δε θα καθαριζοταν ακόμα θα έτριβα 😂! Με οποιοδήποτε καθαριστικό αλυσίδας θα καθάριζε με λιγότερο κόπο, και φυσικά χωρίς να καταστραφούν τα o-ring. Γενικά δεν θα σου βγει σε καλό το να κάνεις του κεφαλιού σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Honda_CB400SF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δε υπάρχει δικαιολογία έκανα βλακεια που δεν έψαξα πριν πω να καθαρίσω την αλυσίδα. Πραγματικά όμως ήταν μέσα στη μουτζούρα τη σκόνη κολλημένη πάνω ούτε να τη σπάσεις με το χέρι δεν μπορούσες! Τώρα μετά το καθαρισμα έβαλα και αρκετό σπρέι και την άφησα η αλυσίδα κινείται πολύ καλύτερα! Να προσθέσω κάτι ακόμα για τη βενζίνη που μπορεί να έχει μέσα το ντεπόζιτο. Έριξα μια ποσότητα σε ένα μεταλλικό δοχείο σαν λεκάνη όπου καθαριζα όλα τα πράγματα, είναι φυσιολογικό να εξατμίστηκε μεγάλο μέρος της βενζίνης; το καθαρισμα έγινε απόγευμα και χθες γενικά είχε πέσει η θερμοκρασία μιας και ψιλό έβρεξε εδώ που μένω! Αν εξατμίζεται πολύ γρήγορα δε δείχνει ότι είναι νοθευμένη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 ναι τη βίδα του αέρα λέω, σε ένα cbr600 που είχα μου έκανε κάτι αρρυθμίες στο ρελαντί, απλά ρύθμισα στις μαμά στροφές το βιδάκι του αέρα και στα 4 και έστρωσε, ούτε ρολόγια ούτε τίποτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Honda_CB400SF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Όμορφα άρα για κάθε καρμπυρατέρ αφού και το CB έχει 4 ξεχωριστά καρμπυρατέρ θα έχει τέσσερις τέτοιες βίδες! Κάπου διάβασα ότι πάνω στη βίδα έχουν σημάδι για το ρυθμισμα του αέρα το πόσες βόλτες πρέπει να το φέρεις δηλαδή! Ισχύει; αλλά άλλο το βιδακι αυτό του αέρα άλλο αυτό που γίνεται ο συγχρονισμός της τετράδας σωστά; Διαβάζω στο μανιουαλ πως θέλει σφυξιμο η βίδα μέχρι να αρχίσει ελαφρά να ζορίζεται και μετά δυόμιση βόλτες ξεβίδωμα! Σε όλα τα καρμπυρατέρ. Μετά αναφέρει παίζεις με 1/4 περιστροφή σφίξιμο η λάσκα ανάλογα το μίγμα! Αλλά στη αρχή δε θα ασχοληθώ με αυτά γιατί αν έχουν βρωμίσει και πούμε πως με την 100αρα ψιλό καθαρίσουν χωρίς να ανοιχτούν τότε θα ασχοληθώ με τις βίδες αέρα. Πιο πριν δεν πιστεύω ότι είναι ωφέλιμο δεν ξέρω γιατί αν έστω καθαρίσουν στην πορεία θεωρητικά δε θα γίνει πιο πλούσιο αφού θα ψεκάζει περισσότερο για την ίδια αναλογία της βιδας; η δεν παίζει κάποιο ρόλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Ψάξε και βρες manuals στο ιντερνετ,φόρα που ασχολούνται με το μοντέλο σου και ξεκίνα μελέτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Honda_CB400SF Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα παιδιά την έστησα πάλι τη μηχανή, δουλεύει απλά τέλεια μέχρι στιγμής! Ούτε σβησιματα ούτε σκασίματα στην εξάτμιση όλα ρολόι! Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο πρόβλημα που είχα. Να είστε όλοι καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 3 minutes ago, Honda_CB400SF said: Καλησπέρα παιδιά την έστησα πάλι τη μηχανή, δουλεύει απλά τέλεια μέχρι στιγμής! Ούτε σβησιματα ούτε σκασίματα στην εξάτμιση όλα ρολόι! Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο πρόβλημα που είχα. Να είστε όλοι καλά! με την απορία θα μείνουμε δηλαδή τι έφταιγε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Honda_CB400SF Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Αχαχαχαχαχαχ τι να πω ρε παιδιά ειλικρινά τα μπουζί άλλαξα, τα καρμπς άδειασμα από κάτω έβγαλαν λίγο σκουριά και μάκα, ρουμπινετο άλλαξα που το προηγούμενο μάλλον η μεμβράνη του θα είχε θέμα, ήταν και βουλωμένο σημαντικά όπως ανέφερα. Μακάρι να μείνω και εγώ με την απορία για αρκετό καιρό 😂! Πάντως μέχρι στιγμής έδειχνε πολύ καλά. Και με το καινούριο σύστημα όλο πίσω φρένο κτλ. Έπεσε και πολύ WD γύρω γύρω γιατί νερό φοβάμαι να ρίξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα