kanesaxo Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Εχω μια msi tomahawk b450 pro max και έναν samsung m2. Οκ, το κουτι ισως να μην ειναι και το καλύτερο σε airflow, και βλεπω το δισκο κοντά στους 55+ βαθμούς. (το hdd sentinel τον βγάζει κιτρινο, ολοι οι υπολοιποι ssd/hdd κοντά στους 40) Είναι πολύ; πρέπει να βαλω κάποια ψύκτρα; αν ναι, ποιά;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, kanesaxo είπε βλεπω το δισκο κοντά στους 55+ βαθμούς 9 ώρες πριν, kanesaxo είπε Είναι πολύ; πρέπει να βαλω κάποια ψύκτρα; αν ναι, ποιά; Είσαι πάρα πολύ καλά. Όχι, δε χρειάζεσαι ψύκτρα για m2. 9 ώρες πριν, kanesaxo είπε (το hdd sentinel τον βγάζει κιτρινο, ολοι οι υπολοιποι ssd/hdd κοντά στους 40) Δε χρησιμοποιώ sentinel. Τον βγάζει κίτρινο λόγω της θερμοκρασίας του ή λόγω SMAART; Αν είναι λόγω θερμοκρασίας, αγνοείς. Άλλη η βέλτιστη θερμοκρασία για SSD, άλλη για HDD. Μέχρι 40 είσαι πολύ καλά για HDD. Με ένα καθάρισμα και κάνα ανεμιστήρι κουτιού μπορείς να κερδίσεις μερικούς βαθμούς και να το φέρεις προς 35 βαθμούς. Οι 30 βαθμοί που είναι το βέλτιστο για HDD, είναι πρακτικά αδύνατοι σε μη κλιματιζόμενα δωμάτια, στη χώρα μας, άρα μη χωλοσκάς. 36 λένε σήμερα οι δικοί μου. Στον επόμενο καύσωνα (του χρόνου), πάλι 40 θα δείξουν.
Chris2756 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 To ιδιο προβλημα με evo 970 plus. Περισυ με τις ζεστες 60+ βαθμους. Βεβαια και η μητρικη μου, gigbyte B460H DS3H, εχει τον Μ2 στην χειροτερη θεση. Μεταξυ cpu & gpu. Η καρτα γραφικων εχει μεγαλο μεγεθος και καλυπτει τον δισκο, αφβνοντας μικρα περιθωρεια για ψυκτρα. Ετσι επελλεξα την πιο λεπτη που βρηκα. raidsonic isy box ib-m2hs-701. Mε τον καυσωμα πριν λιγες ημερες ειχα 6-8 βαθμους χαμηλοτερα. Η samsung λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα, αλλα καλλιο γαιδουροδενε. Οι Βe Quiet mc1/pro εχουν τις καλλυτερες κριτικες, μικρο το κοστος, οποτε αυτες θα επερνα αν δεν ειχα προβλημα χωρου. 1
tarantules Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Κι εγώ έναν 970 evo plus που πήρα για ένα mini pc είδα οτι σηκώνει πολλή θερμοκρασία που δεν μου άρεσε και κατέφυγα σε custom λύση.Έβαλα μια αλουμινένια ψυκτρούλα πάνω στον controller και από πάνω ένα μικρό ανεμιστηράκι και του ρυθμίζω τις στροφές με ποτενσιόμετρο όσο το δυνατόν πιο χαμηλά για να είναι αθόρυβο.Διαφορά 20 βαθμούς.
9-11 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 29/10/2023 at 20:47, tarantules said: Κι εγώ έναν 970 evo plus που πήρα για ένα mini pc είδα οτι σηκώνει πολλή θερμοκρασία που δεν μου άρεσε και κατέφυγα σε custom λύση.Έβαλα μια αλουμινένια ψυκτρούλα πάνω στον controller και από πάνω ένα μικρό ανεμιστηράκι και του ρυθμίζω τις στροφές με ποτενσιόμετρο όσο το δυνατόν πιο χαμηλά για να είναι αθόρυβο.Διαφορά 20 βαθμούς. Πόση ώρα σου πήρε η πατέντα αυτή; Γιατί το να βάλεις heatsink σε ένα NVMe (παθητική ψύξη) είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Η τοποθέτηση ανεμιστήρα & ροοστάτη πάλι φαντάζομαι πως απαιτεί περισσότερη δουλειά και βαθύτερη γνώση του αντικειμένου. Φωτογραφίες υπάρχουν; Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από 9-11
tarantules Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, 9-11 said: Πόση ώρα σου πήρε η πατέντα αυτή; Γιατί το να βάλεις heatsink σε ένα NVMe (παθητική ψύξη) είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Η τοποθέτηση ανεμιστήρα & ροοστάτη πάλι φαντάζομαι πως απαιτεί περισσότερη δουλειά και βαθύτερη γνώση του αντικειμένου. Φωτογραφίες υπάρχουν; Καμία γνώση αντικειμένου.Ο ροοστάτης είναι απλά για λόγους μείωσης θορύβου.
9-11 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Είναι τόσο εύκολο δηλαδή; Υπέροχα. Και μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη λύση ακόμα και σε NVMe που έχει ενσωματωμένο heatsink; Εγώ π.χ. έχω έναν 500άρη WD_Black SN750 ο οποίος βρίσκεται σε σημείο με ελάχιστο airflow (για την ακρίβεια υπάρχει μόνο exhaust fan, όχι intake). Δεν ανεβάζει θερμοκρασίες στο Θεό (η μέγιστη που έχω δει είναι 51°C ~ 52°C), αλλά δεν θα με χάλαγε καθόλου να μείωνα τις τιμές κατά 10 μονάδες. Αν θυμάμαι καλά - και διορθώστε με αν κάνω λάθος - το πρόβλημα στους M.2 εστιάζεται στον controller, τα NAND chips δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη ζέστη. Μπορώ να τοποθετήσω ανεμιστηράκι πάνω από το υπάρχον heatsink;
tarantules Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 13 minutes ago, 9-11 said: Μπορώ να τοποθετήσω ανεμιστηράκι πάνω από το υπάρχον heatsink; Εαν έχεις χώρο πάνω από το heatsink γιατί να μην μπορείς; Πάρε ένα απλό ανεμιστηράκι με usb από αλι ή ebay και βάλτο να δεις τι κάνει.Δεν είναι πυρηνική φυσική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα