Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου, του Durham και του Surrey ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναλύσει τον ήχο μιας πληκτρολόγησης για να συλλέξει δυνητικά ευαίσθητα δεδομένα.

Ο αλγόριθμος δοκιμάστηκε σε ένα πληκτρολόγιο MacBook Pro και πέτυχε ακρίβεια 93-95% στον εντοπισμό των πλήκτρων που πατήθηκαν με βάση αποκλειστικά τις ηχητικές καταγραφές.

Οι ερευνητές κατέγραψαν δείγματα ήχου από την πληκτρολόγηση σε ένα MacBook Pro, πατώντας κάθε πλήκτρο 25 φορές. Αυτό επέτρεψε στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να αναλύσει τις μικροσκοπικές διακυμάνσεις μεταξύ του ήχου που προέρχεται από κάθε πλήκτρο. Οι ηχογραφήσεις στη συνέχεια μετατράπηκαν σε φασματογραφήματα, τα οποία είναι οπτικές αναπαραστάσεις των ηχητικών συχνοτήτων με την πάροδο του χρόνου. Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύτηκε σε αυτά τα φασματογραφήματα, μαθαίνοντας να συνδέει διαφορετικά μοτίβα με διαφορετικά πλήκτρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν εκπαιδεύτηκε σε ένα πληκτρολόγιο MacBook Pro, ο αλγόριθμος είχε ακρίβεια μεταξύ 93-95% στον εντοπισμό των πλήκτρων που πατήθηκαν από τον χρήστη. Η απόδοση μειώθηκε ελάχιστα μόνο όταν δοκιμάστηκε σε ήχους πληκτρολογίου κατά την πραγματοποίηση κλήσεων στο Zoom. Ωστόσο, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να βαθμονομηθεί σε συγκεκριμένα μοντέλα πληκτρολογίων και ηχητικά περιβάλλοντα.

image.png.d0cdab9de54ad27bc8e3ee839535aa4b.png

Αν αναρωτιέσαι, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να προστατεύσεις τα δεδομένα σου από αυτού του είδους τις απειλές. Οι δακτυλογράφοι φαίνεται να μπερδεύουν το AI μοντέλο, με αποτέλεσμα η ακρίβειά του να πέφτει στο 40%. Η αλλαγή του στυλ πληκτρολόγησης, η αναπαραγωγή ήχων σε ηχείο και η χρήση πληκτρολογίων με οθόνη αφής αναφέρονται επίσης ως αντίμετρα. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ασχοληθείτε με τον κόσμο της τροποποίησης πληκτρολογίων, καθώς η αλλαγή της ακουστικής του πληκτρολογίου σας καθιστά την ΤΝ άχρηστη, καθώς θα χρειαζόταν άλλος ένας γύρος εκπαίδευσης.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για την αξιοποίηση πανταχού παρόντων πηγών δεδομένων, η διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής θα απαιτήσει εξίσου εφευρετικότητα για τον εντοπισμό και τον μετριασμό πιθανών τρωτών σημείων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθώς πληκτρολογείς λοιπόν, βάζεις δίπλα στα ηχεία στη διαπασών Πάολα να λέει "απόψε θα γίνει της π#$%#ς" και εκπαιδεύεις τον αλγόριθμο να χτυπιέται στα πατώματα.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η υποκλοπη απο τους ηχους του πληκτρολογιου ηταν κατασκοπευτικο ατου εδω και μια 15ετια τουλαχιστον, με την ΑΙ προχωρησε πλεον σε εμπορικη χρηση..

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 6
Δημοσ.
13 minutes ago, Odyss3us said:

η υποκλοπη απο τους ηχους του πληκτρολογιου ηταν κατασκοπευτικο ατου εδω και μια 15ετια τουλαχιστον, με την ΑΙ προχωρησε πλεον σε εμπορικη χρηση..

Το έκανε ανθρώπινο αυτί ή υπολογιστής ? Πηγή ?

Δημοσ.
23 minutes ago, Diavolos666 said:

Καθώς πληκτρολογείς λοιπόν, βάζεις δίπλα στα ηχεία στη διαπασών Παόλα να λέει "απόψε θα γίνει της π#$%#ς" και εκπαιδεύεις τον αλγόριθμο να χτυπιέται στα πατώματα.

θα προτιμουσα iron maiden αλλά ναι, αυτη ειναι η γενικη ιδεα!

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντάξει δουλευόμαστε τώρα, οι άλλοι έχουν bug στον κώδικα και στέλνουν το paper σε "συνέδριο" και το λέω με εισαγωγικά γιατί μιλάμε για workshop της ΙΕΕΕ, ο νοών νοείτω.

image.png.35c052ac0b9e48531ac6c7fde9b66492.png

Δημοσ.
36 minutes ago, amigagr said:

θα προτιμουσα iron maiden αλλά ναι, αυτη ειναι η γενικη ιδεα!

Ο σκοπός μου δεν είναι να το εκπαιδεύσω σε καλή μουσική, αλλά σε σκυλάδικο.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, RcManiac είπε

Το έκανε ανθρώπινο αυτί ή υπολογιστής ? Πηγή ?

Άνθρωποι φίλε , φυσικά και γίνεται  , μας τα χουν πρήξει με την ai ,θυμαμαι κάποτε μας τα Χαν πρήξει με τα '' έξυπνα '' , έξυπνα ρούχα ,,έξυπνα μολύβια  ,έξυπνα ψυγεία . Τώρα θα μας πουν σε λίγο κ@#- χαρτο φτιαγμένο με ai είναι ξέρω γω ποιο απαλό στο άγγιγμα του Κ@-€- και άλλα τέτοια  .Το 40% πάντως που αναφέρουν είναι περίπου ίδιο με μιας παλιότερης μελέτης σε πλήκτρα κινητών όπου ήταν 43% ...

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Ο σκοπός μου δεν είναι να το εκπαιδεύσω σε καλή μουσική, αλλά σε σκυλάδικο.

Οταν αποκτησει συνειδηση και παρει τον ελεγχο ομως μετα θα ειναι η σειρα του να μας βασανισει σκληρα με την μουσικη. Προσοχη

Δημοσ.
Quote

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καταλάβει τι πληκτρολογείτε από τον ήχο των πλήκτρων και μόνο

...ναι καλά, εδώ δεν καταλαβαίνω έγώ 🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, RcManiac said:

Το έκανε ανθρώπινο αυτί ή υπολογιστής ? Πηγή ?


αν δεν μπορουσαν με κοριο, ειχαν αυτα τα μινι σοναρ σα μικρα πιατα νοικιαζαν ενα δωματιο στην απεναντι πολυκατοικια και σημαδευαν με αυτα το χωρο, συνηθως τα ειχαν για να κατασκοπευουν πρεσβειες, εταιριες κλπ. εκαναν record ολο το sequence και μετα το αποκωδικοποιουσαν

πριν 15-20 χρονια τα πληκτρολογια ηταν πολυ πιο basic και ειχαν πολυ μικροτερο ευρος διαφορετικοτητας ως προς τον παραγομενο ηχο πληκτρολογισης

απο αρθρο του 2005: 😄
https://www.theinternetpatrol.com/keyboard-sound-spying-gives-away-whats-being-typed/

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
Δημοσ.

Επόμενο βήμα να καταλαβαίνει που θα κάτσει η μπίλια της ρουλέτας, κόκκινο ή μαύρο, απ τα 5 πρώτα χτυπήματα της μπίλιας. Ετσι για να κλείσουμε τα καζίνα.. 

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...