Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να πάω σε DDR5 και θα ήθελα την γνώμη σας.

Τώρα έχω τον 5800x και σκέφτομαι να πάρω τα παρακάτω:

CPU : 7700X
ΜΗΤΡΙΚΗ: MSI MPG B650
ΜΝΗΜΕΣ: G.Skill Trident Z5 RGB 32GB

Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει η αναβάθμιση. Διάβασα ότι και η επόμενη γενιά της AMD θα είναι στο ίδιο socket, άρα θα μπορέσω μελλοντικά να πάω και σε πιο σύγχρονο επεξεργαστή. 

Χρήση καθαρά gaming (4k) και παροδικά επεξεργασία βίντεο/φωτογραφίας.

Επεξ/σία από @ngelos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Σκέφτομαι να πάω σε DDR5 και θα ήθελα την γνώμη σας.

Τώρα έχω τον 5800x και σκέφτομαι να πάρω τα παρακάτω:

CPU : 7700X
ΜΗΤΡΙΚΗ: MSI MPG B650
ΜΝΗΜΕΣ: G.Skill Trident Z5 RGB 32GB

Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει η αναβάθμιση. Διάβασα ότι και η επόμενη γενιά της AMD θα είναι στο ίδιο socket, άρα θα μπορέσω μελλοντικά να πάω και σε πιο σύγχρονο επεξεργαστή. 

Χρήση καθαρά gaming (4k) και παροδικά επεξεργασία βίντεο/φωτογραφίας.

Κάρτα γραφικών?Η μόνη περίπτωση που ίσως έχει λόγο μια τέτοια αναβάθμιση θα ήταν αν είχες καμμία 4090 και κυνηγαγες το max.Εγω θα περίμενα την επόμενη σειρα επεξεργαστών/μητρικων ,μιλάμε για αναβάθμιση μιας γενιάς μετά,σπάνια συμφέρουν αυτές και σε 4κ πόση διαφορά να δεις...

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 8/8/2023 στις 9:07 ΜΜ, niko13 είπε

Κάρτα γραφικών?Η μόνη περίπτωση που ίσως έχει λόγο μια τέτοια αναβάθμιση θα ήταν αν είχες καμμία 4090 και κυνηγαγες το max.Εγω θα περίμενα την επόμενη σειρα επεξεργαστών/μητρικων ,μιλάμε για αναβάθμιση μιας γενιάς μετά,σπάνια συμφέρουν αυτές και σε 4κ πόση διαφορά να δεις...

Ξέρουμε πότε βγαίνει η επόμενη γενιά;
Λες μια αναβάθμιση σε 5800x3D να μου έδινε κάτι;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, @ngelos είπε

Ξέρουμε πότε βγαίνει η επόμενη γενιά;
Λες μια αναβάθμιση σε 5800x3D να μου έδινε κάτι;

Τίποτα επίσημο ακόμη για release date.Να σου δώσει κάτι σε τι φίλε μου?Υπολειτουργεί η κάρτα γραφικών σου?Κάνεις κάποια άλλη χρήση που δεν σε καλύπτει ο 5800x?Μήπως είναι απλά το άτιμο μικρόβιο της αναβάθμισης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σωστό το ξέρεις,αλλά οφείλω να το πω, δεν έχει νόημα ιδιαίτερο μια τέτοια αναβαθμιση..Αν το εχεις αποφασίσει και τα δύο σενάρια που ανέφερες έχουν τα συν τους(θα πέσει φωτιά να μας κάψει😁).Για την περίπτωση σου που θες κάθε χρόνο επεξεργαστή😁,θα σε έχει καλυμμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τουλάχιστον το am5 ενώ το am4 παπαλα,5800x3d k τελος...Δεν με τρελαινει η τιμή του 5800x3d αλλά τουλάχιστον για αυτον έχεις μητρική/ραμ  ήδη και θα βγει φθηνότερα στο συνολο..Εσύ ξερεις..Αν υπάρχει ακόμα πάντως ο λογικός αγοραστής θαμμένος κάπου μέσα σου μόνο να κερδίσεις έχεις με το να περιμένεις..Θα έρθουν δυνατότεροι επεξεργαστές ,καλύτερες μητρικές και θα πέσουν κ άλλο οι τιμές σε ddr5.Αν δοκιμάσεις να λες 20 φορές τη μερα μπροστά στον καθρέφτη..[με καλύπτει το σύστημα μου...],μήπως καταφέρεις να πνίξεις τον enthusiast μέσα σου?Αν όχι καλές αγορες

Επεξ/σία από niko13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...