Προς το περιεχόμενο

Κόστος service

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Macosj είπε

Το ζήτημα είναι αν σου τα άλλαξε πραγματικά αυτά, πάντα να ζητάς τα ανταλλακτικά πίσω 

Γιατί αν σου δώσει από άλλο θα το καταλάβεις;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Λογική τιμή...

Γενικό service έχει γίνει με τα πάντα όλα εκτός φρένων...

Εχει να κανει με τι δεδομενα το βλεπει ο καθενας.

πχ Ρωτησα πολλα συνεργεια για εργασια σε αντλια νερου και οι περισσοτεροι μου ειπαν 50ευρω. Δυο στα 40 και ενας ζητησε 70!

Ρωτησα και με συγκεκριμενο ανταλλακτικο, τη συνολικη τιμη την θεωρησα εξωφρενικη!

Εκ των προτερων ηξερα απο που θα παρω το ανταλλακτικο και που θα το παω για εργασια.  Το αποτελεσμα,γλυτωσα 45ευρω απο την μεση τιμη του εμποριου.

• Like 1

48 minutes ago, tutuyo said:

Χαχαχα

Παίζει δλδ να έβαλε και από την τσέπη του ο μάστορας, έτσι όπως τα λες.

Που να ξέρουμε πόσο τα παίρνει τα ανταλλακτικά ο μάστορας. Πάντως σίγουρα όχι όσο εκτιμας εσύ κι εγώ. 

Άλλωστε δεν είναι και επαγγελματίες που φημίζονται για την τιμιότητα τους. Και όχι μόνο Ελλάδα, παγκόσμια. Αλήθεια απόδειξη έδωσε ο μάστορας;

Τώρα το ότι δεν έχει σημασία που είναι 23 χρόνων αμάξι, την ανάγκη φιλοτιμία κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις

H τιμή είναι λογική, για ΟΛΑ τα δεδομένα που αναφέρεις. Μπορούμε να ανοίξουμε άλλη κουβέντα σχετικά με την τιμιότητα των μαστόρων, πολύ σωστά όπως είπες παγκοσμίως (το δάγκωμα που είχα φάει μία φορά όταν έμενα Αγγλία πριν 20+ χρόνια δε λέγεται....).

Θα το ξαναγράψω, γιατί ορισμένοι δεν θέλετε να καταλάβετε, ο καθένας έχει το ελεύθερο να κάνει source τα ανταλλακτικά από όπου θέλει. Αν έχει και τα skills να τα τοποθετήσει, είναι διπλά μάγκας. 

Εγώ πάντως μέσω του https://www.autodoc.gr/ αγοράζω ότι χρειαστώ από αναλώσιμα όπως πχ φρένα. Πήρα πριν κανένα χρόνο brembo στα μισά λεφτά με εδώ Ελλάδα. Προφανώς την τοποθέτηση μου την έκανε "μάστορας". Τουλάχιστον με δάγκωσε μόνο στα εργατικά, όχι ΚΑΙ στα ανταλλακτικά. 

Στο δια ταύτα και για να μην το κουράζουμε, για όλα αυτά που του άλλαξε, τα 1250€ είναι μια χαρά λεφτά, προβλεπέ κανονικότατα. Να τα βάλει να χαρεί το αμάξι του και υγεία να έχουμε. 

23 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Εκ των προτερων ηξερα απο που θα παρω το ανταλλακτικο και που θα το παω για εργασια.  Το αποτελεσμα,γλυτωσα 45ευρω απο την μεση τιμη του εμποριου.

Μάγκας, πολύ καλά έκανες. Ειδικά όταν μετράει ακόμα και το 5€ που γλιτώνουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε. 

Όποιος δεν έχει το χρόνο ή τη θέληση να το ψάξει, ας πληρώσει όσα του πει ο πρώτος μάστορας και πάμε παρακάτω.

56 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Χαχαχα

Παίζει δλδ να έβαλε και από την τσέπη του ο μάστορας, έτσι όπως τα λες.

Που να ξέρουμε πόσο τα παίρνει τα ανταλλακτικά ο μάστορας. Πάντως σίγουρα όχι όσο εκτιμας εσύ κι εγώ. 

Άλλωστε δεν είναι και επαγγελματίες που φημίζονται για την τιμιότητα τους. Και όχι μόνο Ελλάδα, παγκόσμια. Αλήθεια απόδειξη έδωσε ο μάστορας;

Τώρα το ότι δεν έχει σημασία που είναι 23 χρόνων αμάξι, την ανάγκη φιλοτιμία κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις

Απόδειξη; ;;

Καλό ούτε στο βιβλίο του αυτοκινήτου δεν τα έγραψε για ευνόητους λόγους 

Μία εκτύπωση σαν προσφορά έκανε. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εχει να κανει με τι δεδομενα το βλεπει ο καθενας.

πχ Ρωτησα πολλα συνεργεια για εργασια σε αντλια νερου και οι περισσοτεροι μου ειπαν 50ευρω. Δυο στα 40 και ενας ζητησε 70!

Ρωτησα και με συγκεκριμενο ανταλλακτικο, τη συνολικη τιμη την θεωρησα εξωφρενικη!

Προφανώς αν το ψάξεις μόνος σου μπορεί να βρεις καλύτερη τιμή.

Ο μέσος μηχανικός έχει συγκεκριμένους συνεργάτες-προμηθευτές.

Δεν πρόκειται να φάει χρόνο να σου βρει το φθηνότερο ανταλλακτικό από τυχαίους προμηθευτές, το autodoc ή το ebay (και αν βρεις κάποιον που το κάνει κατά 99% θα σε χρεώσει γι αυτό)...

Επεξ/σία από agnostos13

16 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Προφανώς αν το ψάξεις μόνος σου μπορεί να βρεις καλύτερη τιμή.

Ο μέσος μηχανικός έχει συγκεκριμένους συνεργάτες-προμηθευτές.

Δεν πρόκειται να φάει χρόνο να σου βρει το φθηνότερο ανταλλακτικό από τυχαίους προμηθευτές, το autodoc ή το ebay (και αν βρεις κάποιον που το κάνει κατά 99% θα σε χρεώσει γι αυτό)...

Ο μεσος μηχανικος δεν θελει να ξερει τιποτα ο πελατης για να ειναι ολοι ευχαριστημενοι!!!

Αλλα και ο μεσος καταναλωτης/Ελληνας πολυ κομπλεξικος,  γνησιο.. συνεργειο brand.. κλπ

Μολις ομως ανακαλυψει οτι κατι δεν πηγε σωστα και προσπαθουν να το μπαλωσουν.. δεν κανει τσαμπουκα απλα λεει δεν ξαναπαω! Δηλαδη θυμα και γδαρμενος!!!

Δεν χρειαζεται autodoc,ebay υπαρχουν στην Αθηνα μαγαζια με καλες τιμες..

• Like 1

7 hours ago, jmmys said:

Υπάρχει τέτοια χώρα;Γερμανία π.χ. το 42% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι 10+ ετών.Δεν τα λες και λίγα.

Τα περρισωτερα παλιά είναι και ακριβά αμάξια όπου ο κάτοχος τα πάει όλα by the book

22 hours ago, Γιάννης Platano said:

Λεπτομερείς δεν ξέρω για το κάθε τι

1250 ολα μαζί

Τσαμπα η τιμη να ξερεις για ολα αυτα που αλλαξες. Με κανει να απορω βασικα αν τα αλλαξε ολα οσα γραφει στο χαρτακι ή οχι, πραγματικα τι εργασια χρεωσε για ολα αυτα;
Το αυτοκινητο πηγε για ολικη επισκευη σχεδον, δε το λες σερβις αυτο... 
Εδω Αγγλια - περαν του οτι το αμαξι θα στοιχιζε ενα 1.500 με 2.000 ξερω γω περιπου - θα σου ζητουσαν τα διπλα ή και παραπανω για ολα αυτα που αλλαξες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά είναι και τα αρνητικά του αερίου, ανεβάζουν το κόστος των σέρβις.

Η τιμή για αυτά που άλλαξε φαίνεται νορμάλ και μάλιστα σχετικά χαμηλή (λογικό γιατί στα έβαλε χωρίς απόδειξη) το ζήτημα είναι αν πράγματι χρειάζονταν να αλλαχθούν όλα ή όχι.  Αν δεν είσαι ειδικός δεν μπορείς να ξέρεις.

και εγώ είχα πάει πρόσφατα για σερβις το opel astra και εκτός από το βασικό μου έβγαλε και ένα προληπτικό φουλ σερβις του κλιματιστικού με πλήρη αλλαγή όλο το φρέον και το ψυγείο (επειδή ήταν μου είπε τελείως ασυντήρητο το κλιματιστικό)

Αλλά αυτός τουλάχιστον μου εξήγησε τιμές από πριν τα κάνει.

Επεξ/σία από The_Judas

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Απόδειξη; ;;

Καλό ούτε στο βιβλίο του αυτοκινήτου δεν τα έγραψε για ευνόητους λόγους 

Μία εκτύπωση σαν προσφορά έκανε. 

Αν ζήταγες θα έβαζε +φπα και θα είχες και book service. Μαζί τα φάγατε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, The_Judas είπε

και εγώ είχα πάει πρόσφατα για σερβις το opel astra και εκτός από το βασικό μου έβγαλε και ένα προληπτικό φουλ σερβις του κλιματιστικού με πλήρη αλλαγή όλο το φρέον και το ψυγείο (επειδή ήταν μου είπε τελείως ασυντήρητο το κλιματιστικό)

Ξεχασα να το πω ότι για το κλιματιστικό, είχα ανοίξει θέμα εδώ, έκανε 3 μέρες να βρει ότι έφταιγε μια βαλβίδα νερού και πήρε αλλά 240 ευρώ αλλάζοντας άσχετα πράγματα στην αρχή 

Αυτά λίγες μέρες μετά το service 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Ξεχασα να το πω ότι για το κλιματιστικό, είχα ανοίξει θέμα εδώ, έκανε 3 μέρες να βρει ότι έφταιγε μια βαλβίδα νερού και πήρε αλλά 240 ευρώ. 

αφού έχασε 3 μέρες να το ψάχνει... στις χρεώσε και αυτές :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

Τα περρισωτερα παλιά είναι και ακριβά αμάξια όπου ο κάτοχος τα πάει όλα by the book

Ξανά μιας και δεν απαντάς.

Ποιες είναι αυτές οι πολλές χωρες όπου οπως ειπεσ δεν κυκλοφορούν αμάξια πάνω από 10 ετών;Έστω μία πες.

Και δεύτερον ποιες είναι αυτές οι πολλές χωρες όπου ισχύει αυτό που έγραψες τώρα;Έστω μία πες.

Εχεις ζήσει για κάποιο διάστημα σε τέτοιες χώρα ή έστω περνούσες για χρόνια συχνά από εκεί οδικώς και έβλεπες τι κυκλοφορεί;

Επειδη εγώ έχω κάνει και τα δύο σε αρκετές χωρες,σε καμμία δεν παρατήρησα αυτά που λες.Μια χαρά έβλεπα Corsa,Yaris,Fiesta,Polo,Renault,Hyundai κλπ άνω των 10 ετών.

Η διαφορα είναι απλά ότι εκεί έχουν ΚΤΕΟ.

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...