alex-k8 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 6 hours ago, zio10 said: Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, μακάρι να καταφέρεις κάτι καλό. Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι γιατί κάποιος που έχει ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο που τον βολεύει να θέλει να το κάνει ασύρματο και να προσθέσει άλλη μια συσκευή στο γραφείο του. Σε ευχαριστω πολυ! Υπαρχουν περιπτωσεις που ισως το χρειαζεται γιατι ο υπολογιστης ειναι μακρια, ισως και σε σαλονι. Επισης μπορει να καθαρισει το γραφειο απο καλωδια, καθως υπαρχουν πολλοι που θελουν οσο λιγοτερα καλωδια γινεται. Τελος φυσικα αφου ειναι bluetooth, η δυνατοτητα να συνδεθει σε 3 συσκευες ταυτοχρονα ειναι χρησιμη για productivity. Μπορει καποιος να εχει σταθερο/λαπτοπ/tablet, και μπορει να εχει συνδεδεμενο το πληκτρολογιο και στα 3 με τη συσκευη μου. Καταλαβαινω οτι δεν ειναι για ολους, αλλα παραλληλα υπαρχει κοινο που πεφτει σε μια ή και σε περισσοτερες κατηγοριες απο αυτες που ανεφερα. Το προιον ειναι κυριως για πληκτρολογια στα οποια βγαινει το καλωδιο, οποτε κουμπωνει κατευθειαν πανω η συσκευη μου και δεν πιανει χωρο στο γραφειο. Τωρα αν οντως ο αλλος εχει πληκτρολογιο που δε βγαινει το καλωδιο, τοτε δε γλιτωνει πολλα αφου θα πρεπει καπου να βαλει και τη συσκευη. Ισως μπορει να το κρυψει κατω απο το πληκτρολογιο ή καπου στην ακρη, αλλα πιο χρησιμη ειναι η λειτουργια του να συνδεεται σε 3 συσκευες σε αυτην την περιπτωση. 1
HatTrick Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 7/8/2023 στις 11:41 ΜΜ, alex-k8 είπε Καλησπέρα σας. Φτιάχνω εδώ και κάποιους μήνες μια ηλεκτρονική συσκευή (με ESP32, για όποιον γνωρίζει), την οποία θέλω μελλοντικά να πουλήσω. Αρχικά την έφτιαξα για προσωπική χρήση, αλλά βλέπω ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από τον κόσμο για ένα τέτοιο προϊόν, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, με εξαίρεση κάτι μούφες από Aliexpress. Η συσκευή περιλαμβάνει ESP32 και χρησιμοποιεί Bluetooth, το λέω για τυχόν ελέγχους (FCC?) που ίσως πρέπει να περάσει η συσκευή, και μπαταρία 18650, μαζί με κύκλωμα φόρτισης. Συγκεκριμένα η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε ενσύρματα πληκτρολόγια και να τα μετατρέψει σε ασύρματα μέσω Bluetooth. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες/εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ https://sterling-key.com/ Το ερώτημά μου τώρα είναι, αξίζει όλο αυτό; Ρεαλιστικά δεν πιστεύω να πουλήσω πάνω από 200 τεμάχια, ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Για να είμαι νόμιμος θα χρειαστεί να κάνω έναρξη επιχείρησης, να έχω ταμειακή, αποθήκη, να περάσει ελέγχους η συσκευή; Αν το πουλάω μέσω etsy αντί μέσω δικού μου eshop τι γίνεται; Εγώ το μόνο που κάνω είναι να παραγγέλνω τις πλακέτες από Κίνα, να βάζω πάνω μερικά components, να προγραμματίζω τον επεξεργαστή, και να εκτυπώνω τη θήκη με 3D Printer. Με μια πρώτη εκτίμηση θα κοστολογούσα το προϊόν στα 50 ευρώ ανά τεμάχιο περίπου. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει σχετικά με αυτό που μπορεί να με διαφωτίσει; Σας ευχαριστώ! Καλησπέρα φιλε,δεν εχω παρακολουθήσει απο την αρχη τη συζήτηση και που κατέληξε,αλλά επειδή δεν είδα κάποιον να τα αναφέρει,θα χρειαστείς δικηγόρο και τεχνικό σύμβουλο εάν θέλεις να κάνεις κάτι νόμιμο,εντός ΕΕ και προφανώς παγκόσμια. η ΕΕ δεσμεύει με πάρα πολλές directives τα μέλη της, και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τομέας που να μην υπάγεται τουλαχιστον σε μία directive της ΕΕ.Ενας τεχνικός σύμβουλος θα σε καθοδηγήσεις επαρκώς,αλλά είναι κάτι που κοστίζει. Αν θέλεις να κάνεις κάποια σοβαρή δουλειά θα πρότεινα kickstarter ή αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με τα επιχειρηματικά ,διέθεσε κάποια χρήματα και κατέθεσε μία πατέντα στον OBI...ίσως σου απορρίψουν την ιδέα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αν πάρεις πατέντα θα είσαι κατοχυρωμένος για 20 χρόνια στα κράτη που καλύπτει ο ΟΒΙ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα