Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Φτιάχνω εδώ και κάποιους μήνες μια ηλεκτρονική συσκευή (με ESP32, για όποιον γνωρίζει), την οποία θέλω μελλοντικά να πουλήσω. Αρχικά την έφτιαξα για προσωπική χρήση, αλλά βλέπω ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από τον κόσμο για ένα τέτοιο προϊόν, καθώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, με εξαίρεση κάτι μούφες από Aliexpress.

Η συσκευή περιλαμβάνει ESP32 και χρησιμοποιεί Bluetooth, το λέω για τυχόν ελέγχους (FCC?) που ίσως πρέπει να περάσει η συσκευή, και μπαταρία 18650, μαζί με κύκλωμα φόρτισης.

Συγκεκριμένα η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε ενσύρματα πληκτρολόγια και να τα μετατρέψει σε ασύρματα μέσω Bluetooth. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες/εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ https://sterling-key.com/

image.png.7b6af6da8c406214d1bf8ae75ce01e5e.png

Το ερώτημά μου τώρα είναι, αξίζει όλο αυτό; Ρεαλιστικά δεν πιστεύω να πουλήσω πάνω από 200 τεμάχια, ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Για να είμαι νόμιμος θα χρειαστεί να κάνω έναρξη επιχείρησης, να έχω ταμειακή, αποθήκη, να περάσει ελέγχους η συσκευή; Αν το πουλάω μέσω etsy αντί μέσω δικού μου eshop τι γίνεται; Εγώ το μόνο που κάνω είναι να παραγγέλνω τις πλακέτες από Κίνα, να βάζω πάνω μερικά components, να προγραμματίζω τον επεξεργαστή, και να εκτυπώνω τη θήκη με 3D Printer. Με μια πρώτη εκτίμηση θα κοστολογούσα το προϊόν στα 50 ευρώ ανά τεμάχιο περίπου.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει σχετικά με αυτό που μπορεί να με διαφωτίσει;

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από alex-k8
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 minutes ago, acomaedo said:

Για να το πουλήσεις νόμιμα θέλει και πιστοποίηση τουλάχιστον CE. 

Σωστο και αυτο.. Σκεφτομουν το Kickstarter για να μαζευτουν χρηματα για ολα τα απαραιτητα certifications, αλλα δεν το βλεπω να συμφερει ακομα κι ετσι.

Δημοσ.

Στη θέση σου, θα συνέχιζα να τα πουλάω παράνομα. 

Ακόμα κ αν κατάφερνεε να πουλήσεις νόμιμα, το κέρδος σου θα ήταν 0 αφού πλήρωνες φπα, φόρο κλίμακας, λογιστή και υλικά. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex-k8 είπε

ερώτημά μου τώρα είναι, αξίζει όλο αυτό

Αν μπορεις να χτυπησεις την τιμη του ali, ναι. Να εισαι κοντα σχετικα.

Μεσω ebay γιατι δεν προσπαθεις;

Δημοσ.
6 minutes ago, Vault13 said:

Αν μπορεις να χτυπησεις την τιμη του ali, ναι. Να εισαι κοντα σχετικα.

Μεσω ebay γιατι δεν προσπαθεις;

ειτε ebay ειτε etsy ειτε δικο μου eshop, στην τελικη αλλαζει τιποτα; Αποσο εχω διαβασει χρειαζομαι εδρα/αποθηκη/ταμειακη, εκτος αν τα στελνω παρανομα.
Το μονο που εχω βρει απο ali ειναι το παρακατω https://www.aliexpress.com/item/4000102207746.html αλλα δεν εχει και τα καλυτερα σχολια. Ειναι γυρω στο 20αρικο χωρις μπαταρια ομως. Θελω να πιστευω οτι αυτο που φτιαχνω ειναι πιο ποιοτικο, αλλα και παλι πιο πολυ με απασχολουν τα "κρυφα" εξοδα και πιστοποιητικα. Αν φτιαχνω 50 τεμαχια ταυτοχρονα, το κοστος ανα συσκευη μου βγαινει γυρω στα 15αρικο με εναν γρηγορο υπολογισμο που ειχα κανει, οποτε μπορω να καλυψω αλλα εξοδα και να εχω κερδος πιστευω, αλλα το αρχικο κεφαλαιο και η ολη ταλαιπωρια με την απαραιτητη(?) αποθηκη και ταμειακη ειναι που με προβληματιζει, εφοσον δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη.

Δημοσ.
10 minutes ago, rodosf1 said:

"Πούλησε" την ιδέα σου κ καθάρισες. 

Καλως η κακως ειναι και αυτη μια λυση, τα λεφτα πανε στα λεφτα.. Δεν ξερω που θα μπορουσα να απευθυνθω για κατι τετοιο. Στη χειροτερη ισως θα μπορουσα να "πουλαω" course/tutorials για το πως να το φτιαξει ο καθενας υποθετω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, alex-k8 είπε

Καλως η κακως ειναι και αυτη μια λυση, τα λεφτα πανε στα λεφτα.. Δεν ξερω που θα μπορουσα να απευθυνθω για κατι τετοιο. Στη χειροτερη ισως θα μπορουσα να "πουλαω" course/tutorials για το πως να το φτιαξει ο καθενας υποθετω.

η Amazon σίγουρα αγοράζει "ιδέες", λεπτομέρειες περαιτέρω δεν έχω. Ίσως κάποια εταιρεία τεχνολογίας κ στην Ελλάδα να ενδιαφέρεται. Χωρις να δώσεις σχέδια κλπ από την αρχή. Ετοίμασε ενα presentation, κάνε κ μια επαφή αν θα ενδιαφέροντσν κ βλέπεις. 

Tutorials πάλι πόσα να πουλήσεις, θα στο βγάλει ο Κινέζος σε μια εβδομάδα στο aliexpress το προϊόν. 

Surebet είναι να βρεις βα πουλήσεις την ιδέα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά αλλά το προϊόν (για εμένα τουλάχιστον όπως ο παρουσιάζεις) δεν αξίζει 50 ευρώ (αν οι δυνατότητες του είναι αποκλειστικά να κάνει τα ενσύρματα πληκτρολόγια ασύρματα). Με 50 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει ακόμα και επώνυμα ήδη ασύρματα πληκτρολόγια χωρίς να εχει/χρειάζεται μια επιπλέον συσκευή.

Μιλάμε για πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων ως πιθανούς πελάτες ώστε να αξίζει να μπεις σε όλες αυτές τις διαδικασίες... 

• Like 7
Δημοσ.
6 ώρες πριν, alex-k8 είπε

Καλως η κακως ειναι και αυτη μια λυση

Το έχεις πατεντάρει? Ή τουλάχιστον έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να πατεντάρει? Ένα προϊόν που υπάρχει ήδη? Παράλληλα το να πατεντάρεις προϊόν ξεκινά απο 30.000€ και φυσικά δεν αφορά όλο τον πλανήτη η πατέντα.

Καλά κάνει κ το ψάχνει ο φίλος, αλλά η μόνη λύση, είναι απλά να  το πουλάει παράνομα και όποιος το αγοράσει. Με 50€ πάντως παίρνεις άριστα καινούργια πληκτρολόγια και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος ύπαρξης της συσκευής. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Αν οι πλακέτες θα παράγονται στην Κίνα, να είσαι σίγουρος πως σε χρόνο dt θα υπάρχουν κλώνοι στο Aliexpress με €10.

Επίσης, micro USB εν έτοι 2023;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Chape said:

Δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά αλλά το προϊόν (για εμένα τουλάχιστον όπως ο παρουσιάζεις) δεν αξίζει 50 ευρώ (αν οι δυνατότητες του είναι αποκλειστικά να κάνει τα ενσύρματα πληκτρολόγια ασύρματα). Με 50 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει ακόμα και επώνυμα ήδη ασύρματα πληκτρολόγια χωρίς να εχει/χρειάζεται μια επιπλέον συσκευή.

Μιλάμε για πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων ως πιθανούς πελάτες ώστε να αξίζει να μπεις σε όλες αυτές τις διαδικασίες... 

Ειχε βγει παρομοιο προιον στο kickstarter που ξεκινουσε απο τα 130. Αυτοι βγαλανε 30κ και εξαφανιστηκαν. Με 50 ευρω δεν υπαρχει επωνυμο μηχανικο πληκτρολογιο ασυρματο. Γενικα δεν υπαρχουν πολλα επωνυμα μηχανικα, και εφοσον καποιος εχει ηδη ενα πληκτρολογιο μιας Χ αξιας, γιατι να δωσει λεφτα να παρει καινουργιο ενω λειτουργει μια χαρα το παλιο; Εμενα αυτος ηταν ο σκοπος μου, να αναβαθμιστει το υπαρχον πληκτρολογιο μου γιατι μαρεσει και δε θελω να το αλλαξω. Η συσκευη μπορει να συνδεθει σε οποιοδηποτε πληκτρολογιο οποτε μπορει και να επαναχρησιμοποιηθει σε μελλοντικο, για παντα.

Παρολα αυτα συμφωνω οτι ακομα κι ετσι ο αριθμος πελατων ειναι μικρος.

7 hours ago, Nabuko said:

Το έχεις πατεντάρει? Ή τουλάχιστον έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία? 

Οπως ειπε και ο sphinxgr, ειναι πολυ ακριβη η πατεντα και δεν αξιζει για κατι τετοιο. Δεν εχω εφευρει τον τροχο. Το κυκλωμα το φτιαχνει οποιοσδηποτε εχει λιγη γνωση. Ο κωδικας του επεξεργαστη απο την αλλη ειναι πιο περιπλοκος, αλλα και αυτο δε νομιζω οτι μπορει να πατενταριστει.

5 hours ago, Narayan said:

Αν οι πλακέτες θα παράγονται στην Κίνα, να είσαι σίγουρος πως σε χρόνο dt θα υπάρχουν κλώνοι στο Aliexpress με €10.

Επίσης, micro USB εν έτοι 2023;

Περιλαμβανει επεξεργαστη με custom κωδικα τον οποιο φορτωνω εγω στη συσκευη, δεν ειναι μονο τσιπακια ετοιμα απο το ραφι.

Αφου micro usb ειναι το πληκτρολογιο μου, τι prototype να εφτιαχνα; Για πληκτρολογιο που δεν εχω; 😋 Προφανως θα εχω και type c εκδοση αν πουληθει.

8 hours ago, rodosf1 said:

η Amazon σίγουρα αγοράζει "ιδέες", λεπτομέρειες περαιτέρω δεν έχω. Ίσως κάποια εταιρεία τεχνολογίας κ στην Ελλάδα να ενδιαφέρεται. Χωρις να δώσεις σχέδια κλπ από την αρχή. Ετοίμασε ενα presentation, κάνε κ μια επαφή αν θα ενδιαφέροντσν κ βλέπεις. 

Tutorials πάλι πόσα να πουλήσεις, θα στο βγάλει ο Κινέζος σε μια εβδομάδα στο aliexpress το προϊόν. 

Surebet είναι να βρεις βα πουλήσεις την ιδέα. 

Θα το κοιταξω, ευχαριστω.

Υπαρχουν πολλοι hobby-στες που θελουν να φτιαξουν κατι τετοιο, γενικα ειναι μεγαλο το DIY community σε custom πληκτρολογια, οποτε σιγουρα υπαρχει καποιο κοινο για tutorials. Ας το βγαλει ο Κινεζος, και παλι θα υπαρχουν ατομα που θα θελουν να το κανουν μονοι τους. Αλλα για αυτο το ειπα σαν τελευταια και χειροτερη λυση βεβαια. Απο το τιποτα σιγουρα ειναι καλυτερο.

Παρακατω βρηκα εναν που πουλαει κατι παρομοιο, χωρις μπαταρια, στα 40$. Εχω διαβασει mixed reviews, αλλα αυτος εχει και FCC/CE certifications
http://handheldsci.com/kb/

Επεξ/σία από alex-k8
Δημοσ.

Πατέντες τις ξεχνάς , είναι κόστος/χρήμα , άλλες διαδικασίες και ισχύς ανα περιοχή , πρέπει να μην πατάς σε προηγούμενη για όλα τα στάδια και φυσικά ανα πάσα στιγμή σου ρίχνεται μια μεγάλη εταιρία για αμφισβήτηση

Αν θες να κάνεις έναρξη μπορείς απλά να μεταπωλείς τα parts σαν "σετ" , πασάρεις το 3d κουτί σαν θήκη και δε θα ασχοληθεί κανένας

Δε νομίζω οτι αξίζει όμως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...