Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

image.png.cb6b31439530bf85f7115af3d7baf13c.pngΚαλησπέρα σε ολη την κοινότητα...επειδη οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες θα ηθελα να μου πειτε αν πιστευετε για αυτο το pc οτι μπορει να ανταποκριθεί γενικα σε gaming ..ειναι απο το κατάστημα praxi κ γενικα ενδιαφερομαι να το παρω...θα ηθελα την γνωμη σας παρακαλω..Vengeance Venom CoolerMaster Edition-V4 Intel i7-13700F/ 16GB DDR4/ 512GB SSD/RTX 4060 8GB/ No

1 λεπτό πριν, Jupiter47 είπε

image.png.cb6b31439530bf85f7115af3d7baf13c.pngΚαλησπέρα σε ολη την κοινότητα...επειδη οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες θα ηθελα να μου πειτε αν πιστευετε για αυτο το pc οτι μπορει να ανταποκριθεί γενικα σε gaming ..ειναι απο το κατάστημα praxi κ γενικα ενδιαφερομαι να το παρω...θα ηθελα την γνωμη σας παρακαλω..Vengeance Venom CoolerMaster Edition-V4 Intel i7-13700F/ 16GB DDR4/ 512GB SSD/RTX 4060 8GB/ No

Επισης η εικονα δεν ανταποκρίνεται στο προϊόν που θα δωσουν απο οτι μου ειπανε..

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν ανταποκρίνεται η εικόνα σε αυτό που βλέπεις τι στο καλό παίρνεις;

με το 13700f

μητρική λέει h610 (τουλάχιστον μια b760 και με wifi)

ssd 512 (1 tb τουλάχιστον)

16gb ddr4 που θεωρώ ότι 2023 θέλω τουλάχιστον 32 (τόσα έχω)

τροφοδοτικό 650w και τι ακριβώς είναι; τι μάρκα είναι ; gold ; είναι αυτό που βλέπω στην φωτό η οποία δεν ανταποκρίνεται στο τελικό προϊόν όπως σου είπαν; (να είναι τουλάχιστον 750w )

κερασάκι το 4060 8gb στο έτος 2023, 8gb απλά δεν,  έχει υλικό στο youtube να δεις

δεν λέει αναλυτικά τι παίρνεις, μάρκες

από μένα όχι

πιο καλά να ρωτήσεις εδώ μέσα, να πεις τι προϋπολογισμό έχεις και με καθοδήγηση να φτιάξεις κάτι καλό να το ευχαριστηθείς

ακόμα πιο καλά να τα πάρεις κομμάτι-κομμάτι από το να σκάσεις μια χιλιαρούμπα και βάλε και μετά να το μετανιώσεις

• Like 3
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Jupiter47 είπε

Επισης η εικονα δεν ανταποκρίνεται στο προϊόν που θα δωσουν απο οτι μου ειπανε..

Συμφωνώ με το φίλο πιο πάνω.Το κακό με αυτά τα prebuilt είναι ότι δεν ξέρεις τα ακριβή μοντέλα και χαρακτηριστικά των επιμέρους μερών του hardware,που συνήθως όπως και στην δική σου περίπτωση υποθέτω ,δεν είναι οι καλύτερες επιλογές..Για αυτό και δίνουν μια γενική περιγραφή ελπίζοντας το μάτι να πέσει στο 13700f/4060 και να σε τουμπαρουν.Που να σου πω την αληθεια,ουτε η επιλογή 13700f για να τρέξει μια 4060 μου φαίνεται λογικη αλλά τελοσπαντων.Ανεφερε για τι μόνιτορ προορίζεται το pc (ανάλυση και hz),τι παιχνίδια θες να παιζεις και θα μπορέσουν να σου δώσουν καλύτερες συνθέσεις εδώ..Ίσως να κάνεις τη δουλειά σου και με λιγότερα και να μην χρειαστεί καν να φτάσεις σε αυτό το νούμερο.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Τα λεφτά του είναι αμφιλεγόμενο ότι τα αξίζει. Γενικά στην πλειοψηφεία των περιπτώσεων τα pre-built μηχανήματα δεν αξίζουν.

Στο συγκεκριμμένο:

Intel Core i7-13700F ~400€ (αμεσα διαθέσιμος)

(70€ διαφορά απ'τον 13600k ο οποίος έχει 1.7% διαφορά στο single core)

https://www.cpubenchmark.net/compare/5008vs5163/Intel-i5-13600K-vs-Intel-i7-13700F)

16GB DDR4 ~30€

(θες 32 με τέτοιες τιμές)

512GB SSD (ελπίζω nvme) ~30€

(θες 1tb αν όχι 2)

RTX 4060 8GB ~430€

(με 8gb vram δε πας πουθενά)

Σύνολο 890€, μένουν 285€ για μητρική, κουτί, psu... τα οποία είναι ποιά? Θα πάρεις 2023 τροφοδοτικό γουρούνι στο σακί με τις κάρτες και τα cpu να τραβάνε εκατοντάδες watt? Άγνωστη μητρική?

Μακρυά.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σχετικά ελάχιστες φορές που αξίζουν τα pre-build είναι μόνο όταν περιλαμβάνουν γνήσια άδεια windows και ειδικότερα αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε εταιρία, όπου πρέπει να διαφαίνεται η αγορά μέσω τιμολογίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μια άδεια που κοστίζει περί τα 100€ (μαζί με την εγκατάσταση λειτουργικού) ναι μπορεί να κάνει ελκυστική την τιμή αφού οι builders μπορούν να στην παρέχουν με ελάχιστα χρήματα επι του build.

Τα υπόλοιπα όπως στα είπαν.

Καθόλου σωστές επιλογές, μητρική φωτιά και λογικά το τροφοδοτικό επίσης.

Άγνωστα τα λοιπά στοιχεία, που μπορεί να φορτωθείς μεγάλη σαπίλα.

Πχ

16gb ram και 16gb ram, η διαφορά σε επιδόσεις είναι τεράστια.

Μια σύνθεση κομμάτι κομμάτι θα είναι πιο σωστή και με καλύτερο hardware στα ίδια χρήματα

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μια σύνθεση κομμάτι κομμάτι θα είναι πιο σωστή και με καλύτερο hardware στα ίδια χρήματα

Όπως τα λέει ο φίλος μείνε μακριά!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ παιδια για τις απαντησεις σας..θα κοιταξω σε αλλα post να δω τι μπορω να παρω σε αυτα τα χρηματα..αν εσεις που γνωριζετε μπορειτε να μου παραθεσετε καποια builds κοντα στο 1000..επισης για οθόνη σκεφτομαι μια aoc 27" curved fhd στα 240hz..το προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω καποιον builder για να μου φτιαξει το pc..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jupiter47 είπε

Ευχαριστώ πολυ παιδια για τις απαντησεις σας..θα κοιταξω σε αλλα post να δω τι μπορω να παρω σε αυτα τα χρηματα..αν εσεις που γνωριζετε μπορειτε να μου παραθεσετε καποια builds κοντα στο 1000..επισης για οθόνη σκεφτομαι μια aoc 27" curved fhd στα 240hz..το προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω καποιον builder για να μου φτιαξει το pc..

Δε χρειάζεται να δώσεις επιπλέον χρήματα για να στήσεις το Pc σου.

Υπάρχουν πολλά άτομα εδώ μέσα πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου που μπορούν να σε κατευθύνουν! + youtube klp

Θα το κάνεις μια φορά και στο μέλλον θα φτιάχνεις κομμάτι κομμάτι τον υπολογιστή σου άνετος και ωραίος!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους.. ύστερα απο συζητηση κ πολύτιμη βοηθεια απο εκλεκτα κ αξιοτιμα μελη του φορουμ κατεληξα σε αυτη την συνθεση αν κ η αληθεια ειναι οτι ξεφυγα απο το budget μου..θα συνοδευτουν με μια οθονη aoc 27" curved 2k..αν εχετε καποιες ενστασεις ή καποιες αλλες προτασεις που θα μπορουσαν να μειωσουν εστω κ λιγο το budget θα σας παρακαλουσα να το γραψετε..σας ευχαριστώ ολους εδω στο φορουμ για την βοήθεια σας .

Screenshot_2023-08-10-00-26-25-710_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-08-10-00-26-15-179_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-08-10-00-26-02-401_com.android.chrome.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Jupiter47 είπε

Καλησπέρα σε ολους.. ύστερα απο συζητηση κ πολύτιμη βοηθεια απο εκλεκτα κ αξιοτιμα μελη του φορουμ κατεληξα σε αυτη την συνθεση αν κ η αληθεια ειναι οτι ξεφυγα απο το budget μου..θα συνοδευτουν με μια οθονη aoc 27" curved 2k..αν εχετε καποιες ενστασεις ή καποιες αλλες προτασεις που θα μπορουσαν να μειωσουν εστω κ λιγο το budget θα σας παρακαλουσα να το γραψετε..σας ευχαριστώ ολους εδω στο φορουμ για την βοήθεια σας .

Screenshot_2023-08-10-00-26-25-710_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-08-10-00-26-15-179_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2023-08-10-00-26-02-401_com.android.chrome.jpg

Αφού φούσκωσε το budget ξεπρηξε το κ εσύ λίγο βρε παιδί μου😁..Βάλε το 700w ίδια μάρκα/μοντελο τροφοδοτικό που έχει το καταστημα 50 ευρο κάτω και σκέψου αν θες και τον 13400/f από 13th gen,μια χαρά θα σε καλύψει από τη στιγμή που θες intel.(Αν παλι θες να κόψεις αρκετά τότε μπορείς να δεις και 12400/f με κάποια πιο budget μητρικη).Σε δεύτερο χρόνο μπορείς να δεις και την 6700xt σαν επιλογη.Eπισης κάτι καθαρά αισθητικό,καταλαβαινω πως μέσα στο κουτί θα φαίνεται πιο ωραία μια atx μητρική αλλά αν θες έχει την ίδια ακριβώς σε matx με 25 ευρο λιγότερα.Με λίγα λόγια κόβεις αν θες 50 από psu,32 από επεξεργαστη , 32 από κάρτα γραφικων και άλλα 25 από μητρικη.Οσα είναι θέμα γούστου παω πάσο μιας κ εσύ πρέπει να το γουστάρεις το pc, οπότε στην τελική και δική σου απόφαση.Καλες αγορες

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...