Προς το περιεχόμενο

Mundobasket 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, washcloud είπε

...λουζεράδες που το γύρισαν σε 20'' με ΤΡΙΑ τρίποντα και το πήγαν παράτση για να το κερδίσουν (και να πάνε τελικό με τους Γιουσέιδες και παραλίγο να το σηκώσουν κι όλας); Σαν να τα λες ανάποδα - αν πρέπει να βαφτίσεις ντε και καλά κάποιους "losers", μήπως πρέπει να το κάνεις με τους Γιούγκους (τους οποίους δεν θα τους έλεγα έτσι εγώ με καμμία Παναγία, αλλά....) που τους πήρανε ΚΑΙ εμφατικά 2 χρόνια μετά στον τελικό των Ολυμπιακών της Σεούλ...;

Κατά τ' άλλα "2 πακέτα" έρριξε η Εθνική (μην ξεχνάμε και τους άλλους 3-4 τουλάχιστον , καλός ο Νικ, αλλά δεν έπαιζε τέννις ο άνθρωπος) ΚΑΙ στους Γιούγκους (2 σε 1, δηλαδή το '87), γιατί ας πούμε να μην πέφτανε και αυτοί στα μάτια σου, δεν το καταλαβαίνω (που πήρανε και "απλώς χάλκινο" btw...). To να μην σου αρέσει κάτι στην ομάδα τους δεκτό, αλλά ΗΤΑΝ και αυτοί "υπερομάδα"...Και για επίλογο, οι Γιούγκοι που μας σκίσανε τα φάρδουλα το '89, το κάνανε μέσα στο σπίτι τους (όπως κι εμείς πριν) ε, μη ξεχνιόμαστε. Ενώ οι άλλοι, ολ' αυτά που καταφέρανε, τα καταφέρανε εκτός "Σαβγέτσκαγια Σαγιούζ"...(έχει κι αυτό τη σημασία του).

Τεσπα πριονίδια πριονίζουμε και σίγουρα έχει ο καθένας την οπτική του (και φυσικά απλώς κουβέντα γίνεται), αλλά όπως είπα, αν τους αφήσεις απόξω, "είσαι άδικος".... 😉

--- - - -- - - - - - - -- -

...και σαν υπόθεση εργασίας, κάτι γίνεται αύριο λέει (χτυπάει πάνω μας κάποιο παράλληλο σύμπαν κι έχουμε αλλαξοκωλιές) και ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ τους Αμερικάνους.

Τί άραγε θα γίνει στη χώρα μετά;  😄

Για να νικήσουμε τους αμερικάνους αύριο, θα πρέπει η μισή ομάδα τους να πάθει ξαφνικά Alzheimer ή Parkinson. Μόνο ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη θα είχε μια κάποια ευκαιρία που παρήχε νεράκια με e-coli στην ΤΣΣΚΑ.🤣

Δε θέλω να μειώσω την USSR, ίσα ίσα όταν εννοώ "περίεργη" η ομάδα του Γκομέλσκι εννοώ ότι κάποιοι από αυτούς τους παίχτες παίζανε κυριολεκτικά με το πιστόλι στο κρόταφο είτε αυτοί είτε οι οικογένειές τους, ενώ οι Γιούγκοι ναι μεν είχαν και αυτοί τις διαφορές μεταξύ τους τότε αλλά είτε τα έβρισκαν είτε απλά δε κατέβαιναν όπως έκαναν κάποιοι το 1991. Θα μου πεις το αντικίνητρο από τα απολυταρχικά καθεστώτα μπορεί να είναι και το καλύτερο κίνητρο για κάποιους, αλλά για κάποιους άλλους σίγουρα αντιδρά ανασταλτικά. Υπάρχουν αρκετά documentaries και από τους Λιθουανούς και από τους Ουκρανούς για αυτήν την περίοδο πάντως. Συν η μαρτυρία του Marculionis που έγινε και ντόρος πριν κάποια χρόνια (που όπως το λέει δε το πολυπιστεύω και τον έχουν διαψεύσει αρκετοί από τους υπόλοιπους), αλλά μπορεί να κρύβει άλλες αλήθειες από πίσω. Μιλάμε για μια Σ.Ε. λίγο πολύ στα τελειώματα τότε που πανίσχυρες εταιρίες αλλάζανε χέρια εν μια νυχτί και όπλα φεύγαν μαύρα στην Αφρική και στην Ασία.

Επεξ/σία από ilos
  • Απαντ. 358
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν είμαστε μπασκετομάνα εμείς, και η Δομινικανή Δημοκρατία έχει τέτοια ομάδα πχ. Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ilos είπε

Για να νικήσουμε τους αμερικάνους αύριο, θα πρέπει η μισή ομάδα τους να πάθει ξαφνικά Alzheimer ή Parkinson. Μόνο ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη θα είχε μια κάποια ευκαιρία που παρήχε νεράκια με e-coli στην ΤΣΣΚΑ.🤣

Δε θέλω να μειώσω την USSR, ίσα ίσα όταν εννοώ "περίεργη" η ομάδα του Γκομέλσκι εννοώ ότι κάποιοι από αυτούς τους παίχτες παίζανε κυριολεκτικά με το πιστόλι στο κρόταφο είτε αυτοί είτε οι οικογένειές τους, ενώ οι Γιούγκοι ναι μεν είχαν και αυτοί τις διαφορές μεταξύ τους τότε αλλά είτε τα έβρισκαν είτε απλά δε κατέβαιναν όπως έκαναν κάποιοι το 1991. Θα μου πεις το αντικίνητρο από τα απολυταρχικά καθεστώτα μπορεί να είναι και το καλύτερο κίνητρο για κάποιους, αλλά για κάποιους άλλους σίγουρα αντιδρά ανασταλτικά. Υπάρχουν αρκετά documentaries και από τους Λιθουανούς και από τους Ουκρανούς για αυτήν την περίοδο πάντως. Συν η μαρτυρία του Marculionis που έγινε και ντόρος πριν κάποια χρόνια (που όπως το λέει δε το πολυπιστεύω και τον έχουν διαψεύσει αρκετοί από τους υπόλοιπους), αλλά μπορεί να κρύβει άλλες αλήθειες από πίσω. Μιλάμε για μια Σ.Ε. λίγο πολύ στα τελειώματα τότε που πανίσχυρες εταιρίες αλλάζανε χέρια εν μια νυχτί και όπλα φεύγαν μαύρα στην Αφρική και στην Ασία.

...καλά δεν λέω ότι ΠΑΙΖΕΙ να τους νικήσουμε - σιτ όμως γενικώς χάπενζ και λέω για την μία στο (τρις)εκατομμύριο ξερωγώ που θα τους πάνε όλα στραβά κι εμάς θα μπαίνουν όλα μέσα και θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο από ένα σουτ κτλ -  ΑΛΛΟ ήταν το ζήτημά μου πάντως: ΑΝ τυχόν γίνει κάτι τέτοιο,,,,τί ακριβώς θα βιώσουμε στην χώρα, απλώς αναρωτιέμαι....😊

Όσο για το "πολιτικό" του πράγματος, σίγουρα οι Σοβιετικοί είχαν μεγαλύτερη φαγωμάρα μεταξύ τους ως έθνη, σε σχέση με τους Γιούγκους και τα εκεί έθνη μεταξύ τους (ειδικά αυτοί, μέχρι να ξεσπάσουν οι εχθροπραξίες του '91, αδέλφια αυτοαποκαλούντουσαν, και μέσες άκρες όντως ήταν την δεκαετία του '80), αλλά στο μπασκετικό επίπεδο δεν νομίζω να τρελαινόντουσαν και τόσο οι παίκτες, καθώς αποτελούσαν μέρος μιας "παντοδύναμης" ομάδας, και αυτό σίγουρα είχε και τα καλά του γι' αυτούς, όσο κι αν είχανε τα εθνοτικά τους ζητήματα μέσα τους. Θέλω να πω το "παίζανε με το πιστόλι στον κρόταφο", μου ακούγεται βαρύ. ΑΝ "παίζανε με το πιστόλι στον κρόταφο", πιο πιθανό θεωρώ να το κάνανε, όσοι το κάνανε, για τις καθαρά πολιτικές - κι όχι εθνοτικές - τυχόν ιδέες τους, καθώς ως γνωστόν το σύστημά τους ήταν ιδιαιτέρως "αρχαιοσπαρτιατικό", σε φάση δεν φεύγουμε εξωτερικό, τα πάντα ελέγχονται από την ΚαΓκεΜπε, και γενικώς "απαγορεύεται η αποτυχία" κτλ....Αυτό για τις "μαρτυρίες" του,,,,,"Martheulenis" (sic 😜) δεν το ήξερα, ενδιαφέρον, και θα το τσεκάρω (θενκς btw). Πάντως εγώ είμαι της αίσθησης (δεν τα ξέρω κι απέξω), ότι μέχρι να γίνει πχ το πραξικόπημα κατά του,,,Γκόρμπι, "προβλήματα" (και δη "οικονομικά") μπορεί να είχε η ΕΣΣΔ, αλλά γενικά (και ειδικότερα πώς το βίωνε ο κόσμος) δεν υπήρχαν "εντάσεις", ακόμη και σε "εθνικιστικό" επίπεδο, και κατά βάση προκύψανε με την πτώση του καθεστώτος....

Αλλά ντάξει, ξεφεύγουμε πολύ μ' αυτά. Ας μείνουμε στο τόπικ: GO ROGUE-ΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, GO!

😄

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ilos είπε

18 λεπτά πριν, washcloud είπε

...καλά δεν λέω ότι ΠΑΙΖΕΙ να τους νικήσουμε - σιτ όμως γενικώς χάπενζ και λέω για την μία στο (τρις)εκατομμύριο ξερωγώ που θα τους πάνε όλα στραβά κι εμάς θα μπαίνουν όλα μέσα και θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο από ένα σουτ κτλ -  ΑΛΛΟ ήταν το ζήτημά μου πάντως: ΑΝ τυχόν γίνει κάτι τέτοιο,,,,τί ακριβώς θα βιώσουμε στην χώρα, απλώς αναρωτιέμαι....😊

Και για να το πιάσουμε από όλες τις απόψεις, το point shaving ήταν και θα είναι μέρος του μπασκετικού στοιχήματος, οπότε μην σας φανεί περίεργο αν χάσουμε σήμερα με μόνο 6-8 πόντους διαφορά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτες εντυπώσεις μέχρι στιγμής σχετικά με τον αγώνα με την Αμερική;

Ο Μωραΐτης πρέπει να βγει άμεσα το παιχνίδι, φαίνεται ότι το παιδί δεν το ‘χει σε αγώνα τέτοιου επιπεδου

update: Πολύ καλό το πρώτο δεκάλεπτο από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου όμως και μετά Φάνηκε πως χάσαμε εντελώς το ρυθμό μας και λογικό είναι οι αμερικάνοι κατευθείαν να έχτισαν διαφορά ποντων

Επεξ/σία από merkon
Δημοσ.
4 minutes ago, merkon said:

Πρώτες εντυπώσεις μέχρι στιγμής σχετικά με τον αγώνα με την Αμερική;

Ο Μωραΐτης πρέπει να βγει άμεσα το παιχνίδι, φαίνεται ότι το παιδί δεν το ‘χει σε αγώνα τέτοιου επιπεδου

Δεν φταίει ο Μωραίτης, γενικά δεν το 'χουμε γιατί δεν έχουμε σουτέρ.

Μας έχουν δώσει οι Αμερικάνοι ελεύθερα σουτ τριπόντων και όλα έξω...

Αν είχαμε βάλει τα τρίποντα θα ήμασταν κοντά στο σκορ.

Από άμυνα είμαστε καλά και επίθεση γενικά μέσα τα πάμε σχετικά καλούτσικα αλλά αν δεν έχεις περιφερειακό σουτ απλά δεν μπορείς να κοντράρεις τις σύγχρονες ομάδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, godfather0991 said:

Από άμυνα είμαστε καλά και επίθεση γενικά μέσα τα πάμε σχετικά καλούτσικα αλλά αν δεν έχεις περιφερειακό σουτ απλά δεν μπορείς να κοντράρεις τις σύγχρονες ομάδες.

Συμφωνώ όντως υπάρχουν πολλά χαμένα τρίποντα κι αν τα χαμέ βάλει θα ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ.

Οι τελευταίες συνεργασίες μεταξύ Walkup και Παπαγιαννη υποδειγματικες, Δε γίνεται όμως να στηρίζεται όλη ομάδα σε ένα ή δυο πρόσωπα

Αν δεν υπήρχε ο Παπαγιάννης σήμερα η ομάδα θα ήταν τελειωμένη.

Επεξ/σία από merkon
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Ναι γιατί στις βολές είναι άσοι.....:rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, merkon said:

Συμφωνώ όντως υπάρχουν πολλά χαμένα τρίποντα κι αν τα χαμέ βάλει θα ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ.

Οι τελευταίες συνεργασίες μεταξύ Walkup και Παπαγιαννη υποδειγματικες, Δε γίνεται όμως να στηρίζεται όλη ομάδα σε ένα ή δυο πρόσωπα

Αν δεν υπήρχε ο Παπαγιάννης σήμερα η ομάδα θα ήταν τελειωμένη.

Σήμερα παίζει πολύ καλά όντως.

Επίσης βολές πόσοι χαμένοι πόντοι...

Τρίποντα, βολές από αυτά χάνουμε σήμερα...

Δημοσ.

...15 πόντους στο ημίχρονο αυτός ο Παπαγιάννης, αλλά βρε παιδί μου, δεν κάνει το παιδί για μπασκετμπωλίστας....Ιδανικός από την άλλη για χιουμοριστική διαφήμιση χαρτιών υγείας (κάτι βασισμένο στο πόσο εύκολα χέζεται πάνω του 😄)

Δημοσ.
1 minute ago, dtk-386 said:

Ναι γιατί στις βολές είναι άσοι.....:rolleyes:

Καλά δεν υπάρχει αυτό... Επαγγελματίες παίχτες να μην βάζουν βολές, είναι έγκλημα...

Δημοσ.

Σχετικά καλά τα πάμε για εμένα με τέτοια ομάδα που έχουμε και εναντίον των ΗΠΑ, κυρίως στην 1η περίοδο. Αμα χάσουμε μόνο μέχρι 10 - 15 πόντους διαφορά το θεωρώ κατόρθωμα. Οι ΗΠΑ δεν είναι η υπερομαδα που ήταν κάποτε, αλλά παραμένει μια καλή ως πολύ καλή ομάδα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Σχετικά καλά τα πάμε για εμένα με τέτοια ομάδα που έχουμε και εναντίον των ΗΠΑ, κυρίως στην 1η περίοδο. Αμα χάσουμε μόνο μέχρι 10 - 15 πόντους διαφορά το θεωρώ κατόρθωμα. Οι ΗΠΑ δεν είναι η υπερομαδα που ήταν κάποτε, αλλά παραμένει μια καλή ως πολύ καλή ομάδα. 

και οι αμερικάνοι δεν έχουν κατεβάσει την υπερομάδα.....

οι καλοί διακοπάρουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Basilhs23___ said:

Και εγώ αυτό θα έλεγα ακριβώς, περίμενα να τα πηγαίναμε πολύ χειρότερα αλλά μέχρι στιγμής καλούτσικα πάει το πράγμα.

Αυτός ο Θ. Αντετοκουνμπο μαλλί γυαλι και πολύ στυλακι να πούμε, από μπάσκετ όμως δεν κάνει ο άνθρωπος, παντελώς αφαντος σήμερα στο παιχνιδι. Ίσως φταίνε και πολλές προσδοκίες που έχουμε (ή έχω προσωπικά) λόγω του ονόματος που φέρει.

Να δούμε πως θα πάει το δεύτερο ημίχρονο, προβλέπω όμως ότι θα χάσουμε με μεγαλύτερη διαφορά από 15 πόντους.

Είναι ξεκάθαρο πάντως πως οι αμερικανοί έχουν εντελώς διαφορετικό ρυθμό και στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Επεξ/σία από merkon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...