Προς το περιεχόμενο

Mundobasket 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, washcloud said:

...δεν ξέρω τί βλέπεις εσύ στον πληθυσμούς που παρέθεσες, αλλά εγώ βλέπω ότι κάποτε ήταν μέρος ενός συστήματος (πληθυμσιακά πολλαπλάσιου) με πραγματική και ουσιαστική δωρεάν παιδεία και χτίσανε απ' άκρου εις άκρον της επικράτειας υποδομές (και δεν εννοώ κτήρια) παραγωγής, αξιοποίησης και ουσιαστικής εκμάθησης "αθλητισμού" και δη με μπασκετική κατεύθυνση (εν προκειμένω). Με άλλα λόγια άστοχο το συγκεκριμένο παράδειγμα. Θα μπορούσες για να στηρίξεις αυτό που ήθελες να ανέφερες πχ αφρικανές χώρες με πολλαπλάσιους πληθυσμούς της Ελλάδας, πχ την Γερμανία ή τις μακρυνές Κίνα και Ιαπωνία κτλκτλ. (βέβαια κι αυτό δεν θα ήταν εύστοχο, καθώς εκεί συντρέχουν προφανώς άλλοι λόγοι που σε σχέση με τους πολύ λιγότερους πληθυσμιακά εμάς, που δεν είχαν "υπερπαίκτες" και "υπερομάδες", όπως η προαναφερθείσα "κατεύθυνση". Με άλλα λόγια, δεν υποστήριξα ότι το πρόβλημά μας είναι καθαρά κι αποκλειστικά το ότι είμαστε μικρή χώρα. Και για να πάμε όμως στην σύγκρισή μου με Ισπανία, αυτό που είπα είναι ότι όταν είναι περισσότεροι και πιο προηγμένοι (πχ βιομηχανικά) και σε καλύτερο επίπεδο από όλες τις απόψεις (υποδομές, παιδεία, οικονομία) ΚΑΙ έχουν δώσει βάση ΚΑΙ κατεύθυνση μπασκετικά εδώ και πάμπολες δεκαετίες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ, όταν πλέον εμείς είμαστε στην (οικονομική) κατάσταση που είμαστε, καθώς έχουν απροσμέτρητο προβάδισμα. Αν ήθελες ντε και καλά ΤΟΣΗ ανάλυση πιο πριν για να μην πιαστείς από το "6πλάσιοι οι Ισπανοί", ορίστε.

...αυτό πάει (και) σε 'μένα....;

οπως βλεπεις αν και θα μπορουσα επιτηδες δεν ανεφερα μια ντουζινα απο ολες τις πρωην χωρες τις ΕΣΣΔ και ενωμενης Γιουγκοσλαβιας, παρεθεσα μονο ενδεικτικα, επισης δεν ανεφερα τη διπλανη ποδοσφαιροπληκτη επι δεκαετιων Ιταλια του Μπερλουσκονι,

οι πρωην χωρες της γιουγκοσλαβιας ισοπεδωθηκαν απο εναν εμφυλιο και παλι αποτι φαινεται αναγεννηθηκαν και μας ξεπερασαν..

το μπασκετ καποτε ηταν το νο1 αθλημα και παραμενει στα 2 πρωτα, ειχαμε το ακριβοτερο πρωταθλημα της ευρωπης με τους καλυτερους παικτες, προπονητες, ομαδες,
δεν ειναι στην 8η θεση πισω απο το τεννις και την ποδηλασια οπως στη Γερμανια και τη Κινα που αναφερεις.. με αυτο και μονο ως "μαγια" θα επρεπε σημερα να ειμαστε καλυτερα..

θες να μας πεις οτι η Ελλαδα απο το 87 και μετα δεν εφτιαξε γηπεδα δεν ανεδειξε παικτες δεν εφερε προπονητες δεν ανεδειξε ελληνες προπονητες, δεν μυηθηκαν ολοκληρες γενιες στο μπασκετ, ολα ηταν ενα πυροτεχνημα οπως το γιουρο του 2004 και το ελληνικο μπασκετ ηταν και παραμενει στη σφαιρα συγκρισης των αφρικανικων χωρων...

οκ οτι πεις φιλε μου..

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Απαντ. 358
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

οκ οτι πεις φιλε μου..

...εγώ έχω να πω ότι και κάτι ρώτησα, αλλά δεν βλέπω απάντηση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, washcloud said:

...εγώ έχω να πω ότι και κάτι ρώτησα, αλλά δεν βλέπω απάντηση...

δε συνηθιζω να απανταω σε υποσημειωσεις των υποσημειωσεων αλλα επι του συνολου και επι της ουσιας, εσυ;

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

δε συνηθιζω να απανταω σε υποσημειωσεις των υποσημειωσεων αλλα επι του συνολου και επι της ουσιας, εσυ;

...εγώ,,,κατάλαβα.

• Confused 1
Δημοσ.

Τραγικό ότι δεν νικήσαμε ούτε το Μαυροβούνιο. Μεγάλη αποτυχία κατ'εμέ η φετινή διοργάνωση για την εθνική. Αντε να το καταλάβω, το πίστευα εξ' αρχής ότι δεν νικάμε την Λιθουανία, αλλά να μην νικήσουμε ούτε το Μαυροβούνιο; 

Ξεκάθαρα φταίνε παίκτες πρωτίστως και μετά ο προπονητής. Δεν τους ενδιέφερε η κατάταξη που θα πάρουμε επειδή χάσαμε την πρόκριση. Το Μαυροβούνιο το οποίο αμφιβάλλω αν έχει συμμετάσχει σε τέτοια διοργάνωση καθώς και τι θέση έχει πάρει, καιγόταν για την ανάδειξη, να πάρει μια θέση υψηλότερη από εμάς, και το πέτυχε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλαμε να νικήσουμε τη Λιθουανία, που ήταν +20 με USA και τώρα που γράφω είναι στο +10 8 λεπτά πριν τελειώσει.

edit: Οι Φιλιππινέζοι απαράδεκτοι, υποστηρίζουν ΗΠΑ αντί να σείεται το γήπεδο Lietuva-Lietuva. Το ίδιο έκαναν οι Γιαπωνέζοι το 2006. Τραγικοί. 

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, malakudi είπε

Θέλαμε να νικήσουμε τη Λιθουανία, που ήταν +20 με USA και τώρα που γράφω είναι στο +10 8 λεπτά πριν τελειώσει.

edit: Οι Φιλιππινέζοι απαράδεκτοι, υποστηρίζουν ΗΠΑ αντί να σείεται το γήπεδο Lietuva-Lietuva. Το ίδιο έκαναν οι Γιαπωνέζοι το 2006. Τραγικοί. 

Γιατι το λες αυτο?Context?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, malakudi είπε

Ποιο;

Τέζα οι ΗΠΑ. 

Γιατί οι Φιλιππινέζοι να υποστηρίζουν Λιθουανία κι όχι ΗΠΑ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, KaRouLi είπε

Γιατί οι Φιλιππινέζοι να υποστηρίζουν Λιθουανία κι όχι ΗΠΑ?

Ο ουδέτερος υποστηρίζει τον αδύναμο πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

True. Τρομερή η Λιθουανία, χαίρεσαι να τους βλέπεις. Νομίζω θα περάσουν κι από την Σερβία.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν είναι ακριβώς "ουδέτεροι" οι Φιλιππινέζοι προς τις ΗΠΑ (και δεν είναι ότι υποστήριξαν την ομάδα τους λόγω "μεγαλοσύνης") : πέραν του ότι έχουν αρκετά μεγάλη κοινότητα μεταναστών (πολλές γενιές μάλιστα τώρα) και συνεπώς "σχέσεις" μεταξύ των χωρών (και δεν είναι σαν εμάς ως λαός, που όποιος από μας πάει ΗΠΑ, "χάθηκε") μέσω της εκεί κοινότητας, έχουν μεγάλο ψώνιο με το ΝΒΑ/τον τρόπο ζής (βασικά όλοι στις ΗΠΑ θα ήθελαν να βρίσκονται) κτλ. Την ίδια ώρα, η Λιθουανία τους είναι εντελώς ξένη ως χώρα (ως άνθρωποι, ως κουλτούρα κτλ).

20 λεπτά πριν, Weiss είπε

Εγώ σκέφτομαι τους καημένους τους Ιταλούς , νίκησαν τη Σερβία και θα παίξουν με ΗΠΑ

Θυμήσου την 28η Οκτωβρίου 1940 και θα σου περάσει 😜

Στις 2/9/2023 στις 1:29 ΜΜ, flexpick είπε

Χθες φαγαμε 15 ποντους απο παικτη της Σασσαρι με 2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές.

Οχι απο τον Curry.

Απο τον Eimantas Bendzius.

"...είναι καλός τώρα ο Bendzinioοοοο....;"

😁

• Like 1
Δημοσ.

ας κοιταμε τη δικη μας ομαδα που εχει γινει ομαδα ελληνοποιημενων αλλοδαπων-ομογενων-μεταναστων (δε με ενδιαφερει τι κανουντα αλλα κρατη ) 

που ειναι τα δικα μας παιδια  , οχι οτι δεν υπαρχουν ,οσοι ειμαστε επαρχια βλεπουμε οτι υπαρχουν αλλα μεχρι εκει......ποιος ενδιαφερεται ???

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...